Politik og regler SKRIV UD

97 millioner kroner til energirenoveringer skal være med til at ruste kommuner og regioner mod stigende energipriser

af: Pressemeddelelse Energistyrelsen, 24-03-2022
Foto: Colourbox

Onsdag den 20. april åbner Energistyrelsen for ansøgninger til tilskudspuljen til energiforbedringer og digitale løsninger i kommunale og regionale bygninger. Og i en tid med høje energipriser er puljen en kærkommen håndsrækning til de danske kommuner og regioner.

”Med de energipriser, som vi oplever for tiden, er der store økonomiske gevinster ved at udnytte energien mere effektivt – også i kommuner og regioner”, udtaler Stine Leth Rasmussen, vicedirektør i Energistyrelsen.

Puljen giver blandt andet tilskud til konvertering fra gas- og oliefyr til varmepumper eller fjernvarme.

”Det er oplagt at ansøge puljen til at få konverteret de gas- og oliefyr, der måtte være tilbage i kommunerne og regionerne. Puljen kan dermed være med til at gøre os mere uafhængige af den russiske gas”, udtaler Stine Leth Rasmussen.

Hvad kan der ydes tilskud til?

Kommuner og regioner kan opnå tilskud til energiforbedringsprojekter og digitale løsninger:

  • Konvertering fra olie- og gasfyr, biokedel og elvarme til varmepumper eller fjernvarme.
  • Renoveringsprojekter, herunder udskiftning af vinduer, efterisolering og lignende.
  • Digitale løsninger til databaseret energiledelse, herunder løbende dataindsamling og –behandling.
  • Renoveringsprojekter, konverteringer og digitale løsninger i fredede bygninger.

Til første ansøgningsrunde i 2022 er der afsat 97 mio. kroner, hvoraf 15 procent af kan søges til digitale løsninger og intelligent styring af energiforbruget i de kommunale og regionale bygninger.

Med et ønske om at fremme en geografisk spredning i fordelingen af midler er der fastsat et tilskudsloft på 4 mio. kr. for energiforbedringsprojekter og 1 mio. kr. for digitaliseringsprojekter pr. kommune. Hver kommune og region kan således søge tilskud til et eller flere projekter inden for hver kategori og kan som udgangspunkt opnå tilsagn om tilskud på maksimalt 5 mio. kr.

Webinar som forberedelse

Ønsker du at blive klogere på ansøgningsprocessen og kravene til at ansøge, kan du deltage i Energistyrelsens webinar den 4. april 2022 kl. 10.00-11.00. Tilmelding sker via sparenergi.dk/komreg.

Om tilskudspuljen

Puljen vil være åben for ansøgninger fra d. 20. april kl. 10.00 til d. 11. maj kl. 23.59.

Aftalen om tilskudspuljen udspringer af Finansloven 2021, hvor regeringen og Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet blev enige om at styrke kommuners og regioners mulighed for at energieffektivisere deres bygninger. Samlet er der afsat 295 mio. kroner til ordningen, hvoraf der afsættes 97 mio. kr. i denne runde. Der planlægges endnu en ansøgningsrunde til efteråret med de resterende midler.

Læs mere på sparenergi.dk og modtag løbende opdateringer om tilskudspuljen og nyheder om energiforbedringer i det offentlige ved at skrive dig op til nyhedsbrevet.

Det er Energistyrelsen, som administrerer tilskudspuljen.

Bekendtgørelsen til tilskudsordningen kan tilgås her: Bekendtgørelse

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.