SKRIV UD

Blæst og sol holder danskernes elregning nede

af: Jan V. Kristensen, 15-08-2022
Foto: Colourbox

Første halvdel af 2022 har endnu engang sat rekord i den grønne elproduktion af solceller og vindmøller. I alt producerede de to energiformer 10,9 terawatt-timer, hvilket er en stigning på 12 procent i forhold til den seneste rekord fra de første seks måneder af 2020 på 9,7 terawatttimer.

Sol og vind står for ikke mindre end 53,3 procent og slår dermed den tidligere rekord fra 2020 på 52,9 procent med et mulehår. Det viser en opgørelse fra Green Power Denmark.

Rekorden er en god nyhed for miljøet. Men det er også en vigtig faktor for danskerne privatøkonomi: Danskerne bliver nemlig ikke nær så hårdt ramt på pengepungen som andre europæere i en tid med høje energipriser for alle.

- Vores vindmøller og solceller producerer sommetider nok el til at dække hele det danske behov. Det gør de til meget lave omkostninger, da grøn strøm fra vindmøller og solceller er den billigste form for energi. Dermed behøver vi ikke betale et langt dyrere kul- eller gaskraftværk for at producere den sidste mængde strøm. Grøn omstilling er løsningen på de høje energipriser og en god forretning for danskerne, vores virksomheder og samfundet generelt. siger Kamilla Thingvad, direktør for elproduktion i Green Power Denmark

I de første seks måneder af 2022 har eksporten af el fra Danmark været 9,2 terawatt-timer, hvilket er 19 procent højere sammenlignet med samme periode sidste år. Det skyldes, at Danmark har sendt stigende mængder af billig, grøn strøm sydpå på grund af uroen på det europæiske elmarked som følge af de høje energipriser og krigen i Ukraine.

Danmark skal tredoble den grønne elproduktion til 104 terawatt-timer frem mod 2030, hvor der skal være en million elbiler i Danmark. Salget af elbiler er en anden god miljønyhed. I juli måned 2020 var der ifølge Danmarks Statistik 21.298 elbiler i hele landet i juli 2022 er der 95.003 elbiler på landsplan.

Det er mere end en firedobling på to år.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.