Inspiration SKRIV UD

Dansk Energi byder kommunerne op til dans

af: Dorte Nørregaard Larsen, 12-01-2022
Foto: Hans Nørregaard Larsen

Kommunerne har en vigtig rolle, når det gælder den praktiske gennemførelse af den grønne omstilling, og i mange år har en række kommuner været hestelængder foran lovgiverne på Christiansborg, men der er brug for at alle spiller ind på alt fra ladestander-infrastruktur, til energiplanlægning og energioptimering af egne bygninger. Derfor byder Dansk Energi kommunerne op til dans med en ny guide.

Guiden hedder "Magten til grøn omstilling”, og den skal inspirere de nyvalgte danske kommunalpolitikere.

Dansk Energi vurderer for eksempel, at 10 procent af energiforbruget i en kommune bruges i offentlige bygninger. Og det første skridt hen imod at kunne styre forbruget smart er at få kortlagt selve bygningsmassen.

Også når det kommer til at opstille nye vindmøller og solceller er der brug for mere lokal beslutsomhed. I 2019 og 2020 er der blot skudt henholdsvis 45 og 205 megawatt (MW) ny grøn energikapacitet op, og det er milevidt fra de 600-700 MW, der er nødvendigt for at nå Danmarks mål om 70% lavere CO2-udslip i 2030.

Læs mere her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.