Forsyning og VE SKRIV UD

Elprisen stiger for erhvervskunder i andet halvår 2021

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 30-03-2022
Foto: Colourbox

Andet halvår 2021 har været præget af stigende gennemsnitspriser for alle erhvervsforbrugere. De mindste erhvervsforbrugere betalte 37,21 øre/kWh mere i andet halvår 2021 end i første halvår 2021, mens de største erhvervsforbrugere betalte 45,59 øre/kWh mere.

Spotprisen for el steg med 55,29 øre/kWh i samme periode til gennemsnitligt 95,79 øre/kWh. Dermed var spotprisen for el i andet halvår 2021 den højeste i de senere år.

Årsagen til stigningen i elprisen er en kombination af et fald i produktionen af vandkraft i Sverige og Norge samt højere CO2- kvotepriser, som steg fra 30 euro/ton i 2020 til over 80 euro/ton i 2021. Samtidig steg kulprisen fra 80 US $/ton til over 140 US $/ton i slutning af perioden.

Den pris, som erhvervsforbrugerne betalte i andet halvår 2021, var for alle forbrugsbånd lavere end spotprisen. Der er sket en stigning i andelen af erhvervskunder med faste priser, hvilket blandt andet kan være en af årsagerne til, at den gennemsnitlige forskel mellem erhvervsforbrugernes elpriser og spotpriserne er forøget.

Læs evt. mere her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.