Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Fråser-fangst og simpel lednings-genkendelse

af: Jan V. Kristensen, 25-08-2022
Foto: Colourbox

De første to kandidater til Energiforum Danmarks innovationspris er nu indstillet: KEN STORKØKKEN stopper energifrås i storkøkkener. Simplewire udfaser klistermærker og laver digital ledningsgenkendelse. Læs mere om kandidaterne her – og husk at få indstillet din kandidat til prisen.


På Netværkskonferencen d. 1. november uddeles Energiforum Danmarks Innovationspris 2022. Blandt tre nominerede udvælger publikum samt et dommerpanel årets vinder. Typisk har denne vinder udkonkurreret 12-14 kandidater – og de første to har nu meldt sig på banen. Første kandidat kommer fra Aarhus.

Spar strøm, spar penge og reducer miljøbelastningen. Det tilbud har mere end 100 hoteller, konferencecentre, hospitaler og plejehjem taget imod fra KEN STORKØKKEN, der kalder sit koncept for ”Fang fråserne.”

KEN STORKØKKEN sætter med Fang Fråserne fokus på at gøre landets storkøkkener bevidste om deres strømforbrug, og hvordan det fordeler sig. Særligt har konceptet fokus på de steder, hvor der ubevidst fråses med strømmen. Måske har køkkenet unødigt forbrug om natten, eller køkkenmaskiner der tændes som vanligt om morgenen, til trods for at nogle af dem først skal bruges senere. Og så er der alle de små maskiner som altid står stand-by. Eksemplerne er der masser af.

Storkøkkenerne står rent faktisk for fire procent af det samlede energiforbrug i Danmark. Konceptet kan typisk nedbringe forbruget i et køkken med otte til 12 procent. 

Klistermærker går digitalt

Simplewire er en start-up fra København, der har løst et stort problem for elektrikere og installatører, der arbejder med komplekse installationer i industribygninger.  Her er det et lovkrav at sætte klistermærker op på alle ledninger, samlingsdåser, stikkontakter, fatninger o.l., så man kan identificere hvilken bryder (sikring), de er forbundet til.

Disse klistermærker er imidlertid den driftsansvarliges værste mareridt. De falder af over tid, bliver outdated i takt med at bygningen ændrer sig, eller bliver simpelthen sat forkert op. Med Simplewires digitale afløser for klistermærker forsvinder behovet for upålidelige klistermærker, og nedetiden i en bygning bliver markant reduceret. Elektrikernes tid bliver nu brugt på reel udbedring og installation og ikke til uproduktiv og til tider risikabel søgning efter fejl i de elektriske installationer.

 

Læs mere om indstillingerne her

 Du kan indstille dine produkter eller koncepter her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.