Politik og regler SKRIV UD

I 2035 bliver den sidste benzinbil solgt i EU

af: Jan V. Kristensen, 06-07-2022
Foto: Colourbox

EU-ministre er enige om at stoppe for salg af fossile biler i 2035. Det forbud er en del af en lovgivningspakke på klimaområdet, der nu skal forhandles i Europa-Parlamentet.

Kommissionen fremsatte sidste år et forslag om at forbyde salg af nye benzin- og dieselbiler. Det sker som led i en plan om at reducere udledningen af skadelige drivhusgasser med mere end 50 procent i dette årti og 90 procent inden 2035.

Biler står i dag for 12 procent af det samlede CO2-udslip i EU’s 27 medlemslande. Transportsektoren som helhed står for omkring en fjerdedel.

  • Efter årelange og hårde forhandlinger, hvor Danmark først har kæmpet for et ambitiøst udspil og siden for at fastholde og øge ambitionerne, kan vi fra dansk side være glade og stolte over de aftaler, vi har indgået i dag. Det er et stort skridt for Europas grønne omstilling og for uafhængighed af Rusland, som havde været utænkeligt for bare få år siden. Med de seneste dages aftaler sikrer vi nu, at EU lever op EU’s klimamål på mindst 55 pct. reduktion i 2030. Selvom det er positivt, at det lykkedes at nå et resultat, vil vi fortsætte kampen for endnu højere ambitioner i den næste fase, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.


I Danmark er overgang til elbiler i hastig stigning: 92 pct flere har købt elbil i maj 2022 i forhold til sidste år. I alt 2.200 solgte elbiler udgjorde i maj 16,1 pct. af de nye personbiler ifølge Danmarks Statistik. Lange leveringstider på elbiler påvirker endda disse tal negativt.

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.