Politik og regler SKRIV UD

I HØRING: Prisloft for overskudsvarme

af: Dorte Nørregaard Larsen, 21-09-2021
Foto: Colourbox

Energistyrelsen udsender ny bekendtgørelse for prisloft på overskudsvarme. Formålet er at indføre en ny model for fastsættelse af prisloftet for overskudsvarme samt regler for bl.a. individuelle prislofter og fastlåsning af prisloft.

Et vigtig element i modellen er, at Forsyningstilsynet årligt fastsætter et prisloft, hvori faktiske priseftervisninger indgår.

Faktiske priseftervisninger for varmeproduktionsomkostninger anvendes til at fastlægge et interval for produktionsomkostninger. Prisloftet foreslås fastsat i dette interval ud fra en supplerende beregning, der bl.a. er baseret på Energistyrelsens Teknologikatalog.

Det bliver desuden muligt at opnå et individuelt forhøjet prisloft i særlige tilfælde. Det vil ligeledes være muligt at opnå et forhøjet prisloft i en periode på op til tre år mod en tilsvarende sænkning i yderligere 3 år. Derudover bliver der også indført mulighed for, at aftaleparterne kan fastlåse prislofter.

Der er høringsfrist 25. oktober og du kan finde høringsmaterialet her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.