Inspiration SKRIV UD

Middelfart Kommune vinder KL’s nye klimapris

af: Pressemeddelelse fra KL, 21-03-2022
Johannes Lundsfryd (borgmester), Ole Back (Føns), Anders Davidsen (Føns), Hans Christian Jørgensen (Brenderup), Peter Huusom Nielsen (Brenderup). Fotograf: Lars Horn/Baghuset

Kommunernes KLimapris er netop blevet uddelt for første gang på Kommunalpolitisk Topmøde. Det blev Middelfart Kommune, der i et stærkt felt af nominerede løb med prisen.

Fredag formiddag blev spændingen udløst på scenen til Kommunalpolitisk Topmøde, der i disse dage løber af stablen i Aalborg.

Det blev Middelfart Kommunes grønne energifællesskaber, der vandt den allerførste uddeling af Kommunernes KLimapris. En pris KL har stiftet for at give de mange grønne initiativer i kommunerne den opmærksomhed og anerkendelse, de fortjener.

Middelfart Kommune vandt prisen for aktivt at udvikle lokale energifællesskaber drevet af borgerne selv. Blandt eksemplerne er ”Sol-Over-Brenderup”, der er en solcellepark opfundet, igangsat, drevet og ejet af borgerne i byen Brenderup. Og i landsbyen Føns har borgerne energirenoveret og etableret deres helt eget nærvarmesystem baseret på jordvarme og resttræ.

”Det er ofte ikke nemt at bygge for eksempel solceller og vindmøller uden at møde modstand fra dem, der skal bo tæt på. Derfor er det også dybt imponerende at se, hvordan Middelfart Kommune har knækket koden til få de lokale borgere engageret i at etablere lokale grønne energikilder”, siger formand for KL’s Miljø- og Forsyningsudvalg, Birgit S. Hansen. Hun fortsætter:

”Kommunerne har taget klimalederskabet på sig. Det har Middelfart Kommune også, og de har samarbejdet med borgerne på en helt ny måde. Jeg er ikke i tvivl om, at rigtig mange kan lade sig inspirere af deres indsats, og derfor er det også en stor fornøjelse at overrække prisen til Middelfart Kommune i dag. Jeg må samtidig sige, at der også er blevet indstillet rigtig mange andre gode initiativer, og det bekræfter mig kun i, at kommunerne de seneste år virkelig har sat klimatempoet op.”

De tre øvrige nominerede indsatser til Kommunernes KLimapris var Nørreådalsprojektet i Viborg Kommune, laboratoriet for bæredygtigt boligbyggeri i Køge og Rathlousdaldæmningen i Odder Kommune.

I alt var 64 initiativer blevet indstillet til prisen. Find dem på Kommunernes klimakort.

Med KLimaprisen følger et trofæ skabt af billedkunstner, Kigge Hvid.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.