Inspiration SKRIV UD

Nu kan du se demo-version af bygningshubben

af: Information fra Energistyrelsen, 20-05-2022
Grafik: Energistyrelsen

Hvad er Bygningshubben?
Bygningshubben er en webapplikation, der samler og formidler data fra BBR, Energimærkningsordningen og DMI samt anonymiserede forbrugsdata for el og fjernvarme på timebasis. Data, som skal være med til at danne grundlag for hvilke energieffektiviseringer, der bedst kan betale sig og hvornår.

I første omgang er Bygningshubben etableret som et projekt, der udstiller data fra bygninger med flere enheder, som eksempelvis lejlighedskomplekser, i Aarhus Kommune. Projektet skal give erfaringer med, hvordan en forbedret adgang til bygnings- og forbrugsdata kan anvendes i arbejdet med den grønne omstilling
og energieffektivisering af bygninger i Danmark.

Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Energistyrelsen, Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur, Energinet, Kredsløb og Aarhus Kommune i 2022 og 2023.

Hvorfor er Bygningshubben relevant for dig?

I Danmark står bygningsmassen for ca. 40 % af det samlede energiforbrug. Der er derfor stort behov for at få bygningerne energieffektiviseret. Data om bygningernes energiforbrug har afgørende betydning for at indfri potentialerne for energieffektivisering og et fleksibelt energiforbrug, f.eks. en bedre balance mellem energiforbrug og produktion.

Bygningshubben giver en nem adgang til bygningsdata og mulighed for at sammenstille en væsentlig del af datagrundlaget for energieffektiviseringsindsatser for bl.a. bygningsejere og virksomheder.

Data fra Bygningshubben kan f.eks. anvendes til:
- At vurdere, hvordan bygningen bedst og billigst kan gøres mere energieffektiv.
- Effektivisering af arbejdsgange og processer eller til udvikling af nye services for drift og effektivisering af bygninger.
- At skabe et konkret overblik over potentialer for fleksibelt energiforbrug.
- Udvikling af nye løsninger til energiforbedring af bygninger eller til vurdering af markedspotentialet.

Vil du være med?
Vil du se, hvordan Bygningshubben fungerer, kan du besøge www.bygningshub.dk.

Hvis du ønsker at høre mere om, hvordan du kan få gavn af Bygningshubben, kan du kontakte projektleder i Energistyrelsen, Morten Høg, på mail: mthg@ens.dk.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.