Politik og regler SKRIV UD

Regeringens klimaprogram 2022

af: Dorte Nørregaard Larsen, 27-09-2022
Foto: Colourbox

Med over 75 grønne aftaler og prioriterede midler for over 110 milliarder kr. mangler regeringen nu kun omkring en fjerdedel for at indfri 70 pct. målet i 2030. Sådan opsummerer Klima,- Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen status i forbindelse med årets klimaprogram. Klimarådets formand er alligevel bekymret.

Klimaprogrammet er en årlig udgivelse, som skal anskueliggøre vejen til 70 pct. målet, og her konkluderer regeringen at:

"Den grønne omstilling er i gang. Flere elbiler kører på vejene, mere grøn fjernvarme løber i danskernes rør, og nye skovarealer spreder sig. Regeringen har sammen med brede flertal i Folketinget indgået over 75 grønne aftaler over de seneste 3 år, der samlet set kan reducere udledningerne med over 14 mio. ton CO2e i 2030.

Det bringer os næsten trefjerdedele af vejen til at nå 70 pct. målet. De sidste tons kan hentes ved indfrielse af det bindende reduktionsmål for land- og skovbrugssektoren. Regeringen mener derfor, at 70 pct. målet er anskueliggjort."

Klimarådets formand Peter Møllgaard er lidt mere bekymret, i følge Altinget.dk, er han bekymret for at vi først i løbet af 2023 vil se på, hvad der skal til for at nå resten af vejen og at man først i 2025 vil indfase CO2-afgiften.

I følge Altinget.dk, roser han dog også, at klimaprogrammet er blevet langt bedre til at afdække de risici der ved at satse på ukendte teknologier.

Du kan finde klimaprogrammet her. 

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.