Forsyning og VE SKRIV UD

Rekord for danske vindmøller og solceller i sigte

af: Janne Roest-Madsen, 25-10-2022
Foto: Colourbox

En produktionsrekord for danske vindmøller og solceller kan meget vel være på vej, skriver Green Power Denmark.

Der er en klar sammenhæng mellem hvor meget grøn strøm, der er i en given time og elprisen. Fra januar til september har spotprisen i prisområdet DK1 (Jylland og Fyn) f.eks. været 27 procent under det gennemsnitlige niveau, når produktionen fra vind og sol udgør 80 procent eller mere af det samlede elbehov.  

I prisområdet DK2 (Østdanmark) har dansk vind og sol dækket 80 procent af elforbruget i 28 procent af timerne og mere end 100 procent af elforbruget er dækket af vind og sol i tre procent af timerne.

Ifølge Green Power Denmark skyldes de lavere tal på Sjælland først og fremmest, at størstedelen af de danske vindmøller, der stadig udgør den overvejende del af vores grønne elproduktion, er opstillet i Vestdanmark. 

”Vi kan tydeligt se, at den danske spotpris på el er lavere, når vi har meget grøn produktion og kan dække det meste af vores eget behov. Det skyldes, at omkostningerne til at producere den grønne strøm er meget lave, og i de fleste af de timer behøver vi ikke betale dyre kul- eller gaskraftværker for at producere den sidste strøm til at dække elforbruget. Det tager toppen af danskernes elregning i en tid med høje energipriser for alle, siger konsulent i Green Power Denmark Jonas Westphal Rasmussen til Michael Bilde Hinrichsen, Green Power Denmark.

Sidste år lå det samlede danske elforbrug på 36,7 TWh og det ventes at blive mere end fordoblet frem mod 2030 i takt med en elektrificering af Danmark, hvor grøn strøm erstatter fossile brændsler.  

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.