Forsyning og VE SKRIV UD

Solceller for 200 millioner euro i Polen

af: Pressemeddelelse fra Better Energy
Foto: Colourbox

Better Energy og Industriens Pension har udvidet deres partnerskab for at gøre det lettere at bygge op til +300 MWp ren, bæredygtig energi og nettilslutte i Polen. Dette er en del af en bredere +1GWp polsk rørledning Better Energy udvikler og planlægger at bygge i de kommende år.

Den polske ekspansion kommer i kølvandet på et historisk samarbejde, der i 2020 blev indgået mellem den danske pensionskasse Industriens Pension og Better Energy, hvor de hver især ejer lige stor andel i mere end 1 GWp solcelleparker, der er udviklet, bygget og drevet af Better Energy i Danmark og Polen, forventes i 2020-2022. Udvidelsen betyder, at partnerskabets finansielle engagement sandsynligvis vil overstige 670 mio.

Mens Industriens Pension og Better Energy skal stille egenkapital til rådighed for parkerne, er der ved at blive etableret seniorfinansieringsstrukturer og finansielle partnerskaber for de planlagte polske projekter. Udvidelsen cementerer solenergiens centrale rolle i det fremtidige energimiks i Europa. De planlagte solcelleparker er enten under opførelse eller klar til at blive bygget og forventes at være fuldt bygget inden udgangen af 2022.

Investering i indflydelse, der betyder noget

For Industriens Pension er investeringer i den polske grønne omstilling en del af et stigende fokus på infrastrukturinvesteringer med en positiv effekt på den grønne omstilling:

"Vi er glade for denne udvidelse af vores partnerskab med Better Energy, som vi forventer vil give et stabilt og solidt langsigtet afkast til vores medlemmer og samtidig bidrage væsentligt til en hurtigere skalering af den grønne omstilling. Det vil være første gang, at solenergien rulles ud med denne skala og tempo i Polen, og investering i de planlagte polske projekter vil markere et reelt gennembrud for solenergi i en region, der stadig er stærkt afhængig af energi fra fossile brændstoffer," siger Peter Lindegaard, investeringschef i Industriens Pension.

Med sin store afhængighed af kul til energiproduktion er Polen en oplagt kandidat til investeringer i bæredygtig og skalerbar ren energi.

"Vores fortsatte partnerskab med Industriens Pension baner vejen for en ny grøn æra. Vi er på de første sider i næste kapitel i den grønne omstilling, hvor det handler om at rulle ud og accelerere den skalerbare produktion af vedvarende energi," siger Mark Augustenborg Ødum, investeringsdirektør hos Better Energy.

Solenergi med øjeblikkelig indvirkning på CO2-udledningen

Polsk elproduktion er i øjeblikket domineret af fossile brændstoffer, med mere end 70 procent af elektriciteten, der genereres fra kul. De positive miljøpåvirkninger af yderligere vedvarende energikilder i Polen er derfor betydeligt højere end i mange andre lande. Derfor forventes +300 MWp for ny ren energi at reducere CO2-udledningen med 370.000 tons p.a. sammenlignet med emissionsniveauet pr. produceret kWh i 20

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.