SKRIV UD

Aftale om kommunernes økonomi for 2024

af: Dorte Nørregaard Larsen, 26-05-2023
Foto: Colourbox

I går blev kommunerne og regeringen enige om en aftale om kommunernes økonomi for 2024. Der er flere penge at gøre godt med, bl.a. øges anlægsrammen. Men der er ikke umiddelbart plads til de massive investeringer i bygningerne, som klimaet og EU fordrer. 

I aftalen indgår det at servicerammen løftes med 2,4 mia kr. og at rammen for kommunernes investeringer øges fra 18,4 mia i 2023 til 19,3 mia kr. i 2024.

Aftalen indeholder ikke midler øremærket til klimaudfordringerne, eller de massive investeringer som EUs bygningsdirektiv og energieffektiviserings direktiv fordrer.

De eneste punkter der lugter lidt af grøn omstilling er hensigtserklæringen om, at den offentlige bilflåde i 2030 er emissionsfri (operative biler undtaget) og en fælles prioritering af arbejdet i den Nationale Energikrisestab (NEKST).

Derudover nævnes digitalisering som et "centralt værktøj i indsatsen mod de store samfundsudfordringer, som Danmark står over for" og er der afsat midler til øgede udgifter til sikring af den fællesoffentlige digital infrastruktur. Vi håber at opmærksomheden på det digitale kan bruges som løftestang for intelligent og databaseret energiledelse.

Læs mere om aftalen her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.