Inspiration SKRIV UD

Elforskpuljen er åben for ansøgninger

af: Janne Roest-Madsen, 30-05-2023
Foto: elforsk.dk

Arbejder du med forskning og udvikling af innovative, grønne løsninger er det nu, du kan søge om bevilling fra ELFORSK. ELFORSK-puljen går til projekter, der fremmer den grønne omstilling gennem data, digitalisering og sektorkobling.

Sidste frist for at søge er 7. september.

Finansloven for 2023 blev for nyligt stemt igennem i Folketinget og ELFORSK bevillingsramme er nu fastlagt. Det betyder, at ELFORSK som minimum sætter 24,25 millioner i spil til dette års ansøgninger. Det skriver ELFORSK på deres hjemmeside.

Sidder du med en løsning eller en projektidé, der kan fremme fleksibilitet og samtænke det danske energisystem, f.eks. gennem sektorkobling på tværs af el, fjernvarme og transport, så er det nu, at du skal søge om at få del i millionerne:

"Der er brug for en hurtig og datadrevet omstilling af vores energisystem, og vi har ingen tid at spilde. Derfor håber vi, at mange vil benytte sig af muligheden for at søge om støtte til at realisere projekter, der kan øge energieffektiviteten og skabe et bedre samspil mellem kunder og energi- og forsyningssektoren", siger Edit Lulu Nielsen, Chefkonsulent hos Green Power Denmark. 

Danmark ser ind i en markant stigning i elforbrug, som skal matches med varierende produktion af grøn energi. Derfor tildeles ELFORSK-midlerne til projekter, der understøtter brugen af energidata, som kan fremme fleksibelt energiforbrug. Det gælder især indsatsområder inden for:

  • Dataanvendelse
  • Forecasting
  • Sektorkobling
  • Optimering af lagring
  • Cyber- og informationssikkerhed.

 

Ansøgere skal melde ind med projekter senest den 7. september 2023. ELFORSK-sekretariatet bistår med råd og vejledning gennem ansøgningsprocessen. 

Sådan søger du
En ELFORSK-ansøgning består af en række bilag, som uploades via ansøgningsportalen hos Energistyrelsen.

Find indkaldelsesmaterialet her

Om ELFORSK
ELFORSK er en finanslovsfinansieret pulje, som hvert år støtter forsknings- og innovationsprojekter. Midlerne tildeles projekter, som fremmer energieffektivisering og fleksibilitetsløsninger via databehandling, digitalisering og sektorkobling på tværs af for eksempel el, fjernvarme og transport.

ELFORSK-puljen administreres af Green Power Denmark og Energistyrelsen.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.