Politik og regler SKRIV UD

Ny energikrisestab skal sætte tempo i grøn omstilling

af: Af Jan Kristensen, journalist, 02-05-2023
Foto: Colourbox

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard har samlet ni eksperter og aktører i en energikrisestab kaldet NEKST. Målet er at øge tempoet i den grønne omstilling med nyskabende ideer på bare ni måneder.

NEKST har ifølge en pressemeddelelse fra ministeriet til opgave at løse og koordinere akutte grønne udfordringer på tværs af samfundet. Derfor inviteres centrale aktører med ind i løsningsrummet. Ni personer med kendskab til området både i praksis og strukturelt får ni måneder til at identificere barrierer og finde løsninger. I første omgang er det udrulning af grøn varme og udbygning af vedvarende energi på land.

Ministeren har store forventninger til den nye energikrisestab.

  • NEKST er en ny arbejdsmetode, hvor vi glemmer ”vi-plejer-mentaliteten”. For vi har brug for nye øjne og nye idéer, så vi sammen kan nedbryde barrierer og sætte tempoet op i den grønne omstilling. Tiden er til handling og implementering, så hvis der står en regel eller arbejdsgang i vejen, der kan undværes - så skal den væk eller ændres. Det kan NEKST bidrage til, og jeg glæder mig, siger Lars Agaard.

Farvel til gassen

De to første spor, NEKST skal arbejde med, hedder ”Farvel til gas i danske hjem” og ”Mere sol og vind på land”.

”Farvel til gas i danske hjem” skal understøtte, at omlægningen til grøn varme i danske hjem kan ske hurtigere. I spidsen for sporet er Lars-Peter Søbye, formand for Industriens Fond, der med sin erfaring inden for ledelse og grøn omstilling kan drive arbejdsgruppens arbejde.

Medlemmerne i denne gruppe er:

 

 Navn

 Stilling

 Organisation

 

 Claus Torp

 Teknisk direktør

 Furesø Kommune

 

 Mette Smedegaard Hansen,

 Corporate Affairs Director

 Nature Energy

 

 Jens Skjøt-Arkil

 Group CEO

 Arkil Holding A/S

 

 Troels Skipper

 Udviklingschef

 OK a.m.b.a.

 

 Henrik Holst Elstrøm

Senior director SME international

Bestyrelsesformand

 Danmarks Eksport- og investeringsfond

Ribe Fjernvarme

 

 Tina Kramer Kristensen

 Direktør for division om energisystemer

 Rambøll

 

 Steen Neuchs Vedel

 Adm. direktør

 Vestforbrænding

 

 Tina Schou

 Leder af energiplaner

 Evida

 

 Lars Bonderup Bjørn

 Adm. dirkektør

 EWII

 

 Knud Pedersen

 Chief Regulatory Officer

 

 Andel

  

 

 

Mere sol og vind på land

”Mere sol og vind på land” skal understøtte, at udbygningen af sol og vind på land kan ske hurtigere end i dag. I spidsen for sporet er Nana Bule, der med sin store ledelseserfaring fra erhvervslivet og indsigt i den grønne omstilling, bl.a. som bestyrelsesmedlem i Energinet gennem fem år, kan drive arbejdsgruppens arbejde.

  • Den grønne omstilling er en akut udfordring, som vi må og skal løse. Derfor er jeg glad for, at vi med NEKST får mulighed for at nytænke, hvordan vi kommer i mål. Udbygningen af vedvarende energi på land er et komplekst område, der går på tværs af flere myndigheder, men vi skal finde en mere effektiv vej. Det kræver svære beslutninger og nødvendige prioriteringer. Og ikke mindst, skal vi have borgerne med. Det arbejder glæder jeg mig til at stå i spidsen for, siger Nana Bule.

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.