Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Cirkulære koncepter for genbrugte byggematerialer vinder indpas

af: Janne Roest-Madsen, 20-06-2024
Foto: Energiforum Danmark

Et større fokus på genbrug og genanvendelse af byggematerialer efterspørges fra kunder i blandt andet byggemarkeder. Hos den landsdækkende byggemarkedskæde XL-BYG forsøger man med et nylanceret cirkulært koncept at efterkomme ønskerne. Og netop behovet for en større gennemsigtighed i forhold til genbrugte byggematerialer - herunder dokumentation og formidling af data, som involverer hele byggeriets værdikæde - blev der stillet skarpt på i Energiforum Danmarks Netværk for historiske bygninger til gårdagens netværksmøde på Vartov i København.

XL-BYG lancerer konceptet Cirkulært, som gør det muligt at aflevere elværktøj og træ i det lokale byggemarked – hvorfra det bliver sorteret til genbrug og genanvendelse. Byggemarkedet vil desuden levere klimarapporter, skriver de i en pressemeddelelse fra 19. juni. Konceptet er et samarbejde mellem XL-BYGs 95 byggemarkeder og REMONDIS.

”Recirkulering af brugt træ, teglsten og elværktøj er et væsentligt tiltag i byggebranchen. Det er vigtigt for os i XL-BYG, at konceptet Cirkulært ikke kun lever på Sjælland, men bredes ud over hele Danmark, da vi oplever efterspørgsel efter dette tiltag fra vores kunder over hele landet. Med vores 95 forretninger og en stærk samarbejdspartner som REMONDIS, kan vi løfte opgaven med Cirkulært træ og elværktøj. Vores kunder kan se frem til, at det, de afleverer til XL-BYG Cirkulært, bliver håndteret og dokumenteret på korrekt vis,” siger Thorbjørn Sejer Jensen, administrerende direktør i XL-BYG a.m.b.a.

Historiske bygninger og fokus på genbrugsmaterialer
På netværksmødet i går i Netværk for historiske bygninger blev temaet genbrugte byggematerialer udfoldet og sammen med en række engagerede oplægsholdere blev vi klogere på:    

  • erfaringer og resultater fra projektet ”Materialepas”, der ser  formidling af data vedr. genbrugsbyggematerialer, som involverer hele byggeriets værdikæde - med Anke Oberender fra Teknologisk Institut.
  • vejen mod et professionelt marked for genbrugte byggematerialer, samarbejde, potentialer og udfordringer - med Jan Rohde fra GreenDozer.   
  • hvilken dokumentation man kan få på genbrugsbygge-materialer og hvordan arbejder kan man arbejde med det - med Peter Glob Frandsen fra ETA-Danmark A/S 
  • kontorindretning med mindre klimaaftryk - med Pernille Helms fra RIGHTSIZE


Du kan se alle præsentationerne fra mødet her.

Læs hele pressemeddelelsen fra XL-BYG: Nyt cirkulært koncept i XL-BYG kæden skal gøre genbrug og genanvendelse i byggebranchen nemmere | Epicent Public Relations A/S (mynewsdesk.com) 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.