Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Energiforum Danmark er officiel partner på BIM World Copenhagen

af: Janne Roest-Madsen, 13-06-2024
Foto: Energiforum Danmark

Energiforum Danmark er officiel partner på BIM World Copenhagen. Eventet løber af stablen til september og sætter fokus på, hvordan digitalisering kan forbedre byggeriet hele vejen rundt. Her samles nøgleaktører, interessenter og en række kompetente udstillere til det internationale event for at sætte yderligere gang i den digitale revolution af byggebranchen.

De seneste år har både Paris og München sat fokus på digitalisering i byggebranchen med afholdelsen af det internationale event BIM World. Branchen står nemlig overfor flere udfordringer med særligt fokus på miljøet, og her er potentialet for forbedring stort.

Det bliver understreget til BIM World Copenhagen, hvor udstillerne er klar til at vise alle de løsninger, der kan bidrage til bæredygtigt og intelligent byggeri – fra digitale værktøjer og kunstig intelligens til avanceret teknologi og dataanalyse. I år er der fuld plade på spændende udstillere, talere og ikke mindst workshops, når eventet slår dørene op d. 18. og 19. september i KB Hallen på Frederiksberg.

BIMWorld CPH (bimworld-cph.com)

Et stort potentiale kræver et stort event

BIM World Copenhagen understreger værdien af digitalisering i byggebranchen, og derfor besluttede arrangørerne fra Building Green at præsentere det internationale event i Danmark.

"Vi står på en brændende platform. Derfor er vi nødt til at arbejde med bæredygtighed på flere måder – både gennem materialevalg, byggeprocesser og værktøjer. Digitalisering, nye metoder og en vilje til at ændre adfærd kan således være afgørende for omstillingen af branchen", forklarer Sarah Elhauge, direktør for Building Green.

Selvom potentialet er stort, påpeger hun også, at ingen kan overkomme opgaven alene.

"Hvis vi skal i mål med digitaliseringen af byggebranchen, kræver det en fælles indsats med tværindustrielt samarbejde og videndeling for at kunne omfavne de nye teknologier. Derfor er det vigtigt at kunne skabe et rum på BIM World Copenhagen, hvor vi kan samles om at hjælpe den digitale omstilling på vej", siger hun.

Digitalisering forbedrer byggeprocessen fra start til slut

Til årets BIM World Copenhagen vil 50 engagerede udstillere og heriblandt flere udenlandske eksperter og branchegiganter stå klar til at fortælle om de nyeste værktøjer og teknologier. En af dem er Nemetscheck Group, der står bag anerkendte softwareløsninger som Solibri, Bluebeam, Archicad og dRofus, der dækker hele livscyklussen for bygge- og infrastrukturprojekter.

"Digitaliseringen i byggebranchen har for længst bevist sin værdi og medført bedre, billigere og mere bæredygtigt byggeri. BIM World i Europa er meget vigtigt for os som førende leverandør af BIM-løsninger til hele byggecyklussen", udtaler Yves Padrines, CEO for Nemetschek Group og fortsætter:

"Vi har tidligere deltaget ved BIM World i München og Paris, hvor vi havde nogle fantastiske dage med både kunder og partnere. Vi ser frem til at deltage i eventet i København med masser af ny viden og konkrete cases samt at møde aktører fra AEC/O-segmenterne i Norden".

God mulighed for fordybelse i byggeriets største temaer

For at komme rundt om branchens vigtigste tematikker kan de besøgende opleve fire scener med hvert sit fokusområde. Det er helt op til dem, om de vil suge viden til sig, byde aktivt ind i diskussionen eller måske tage med i jagten på morgendagens løsninger for branchen.

Her vil der blive vendt emner som ny teknologi, digitalisering og bæredygtighed, samt hvordan man kan tage en kreativ og holistisk tilgang byggeprocessen.

Hvis du vil med til BIM World Copenhagen d. 18. og 19. september i KB Hallen, kan du købe en standardbillet til 1.350 kr. og en VIP-billet til 2.700 kr. Begge billettyper giver adgang til de to dage. Køb din billet her: Registration | BIMWorld CPH (bimworld-cph.com)

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.