Nordic Fan Company – lydløs og klimavenlig ventilator sikrer indeklimaet

Hvad er løsningen?

Nordicco HVLS ventilatorer er en nytænkning af loftventilatoren, og er betegnet som en forkortelse af ’High Volume, Low Speed’. En Nordicco loftventilator findes nemlig i størrelser helt op til 5 meter i diameter, og er derved i stand til at flytte enorme mængder luft ved meget lave hastigheder, modsat de små hurtigt-drejende loftventilatorer som mange kender fra udlandet. For at mindste CO2-udledningerne i produktionsfasen mest muligt, producerer Nordicco deres ventilatorer i Fredericia.

Oprindeligt er HVLS ventilatorer opfundet som en prisbillig kølingsmetode af malkekvæg. Teknologien har sidenhen forvandlet sig til at være den mest effektive måde at skabe et godt indeklima på, i større lokaler og bygninger. Ved brug af en banebrydende motorteknologi, er det blevet gjort muligt at flytte store mængder tung og stillestående luft uden at skabe træk, samtidig med at man oplever energibesparelser på op til 30%.

Høj vindhastighed indendørs er, som de fleste har erfaret, både ubehagelig og en meget ineffektiv måde at flytte luft på. Derfor er det smart, at Nordicco loftventilator med sin langsomme rotation og effektive vingedesign, flytter luften på en langsom og rolig måde på tværs af store arealer uden at skabe træk. Modsat luft i høj hastighed, så flytter langsom luft sig nemlig markant længere og kan derfor dække meget større arealer.

Nordic Fan

Billedet viser, hvordan temperaturgradienten i et lokale bliver udlignet med 'High Volume, Low Speed' ventilatoren i brug. Fotokredit: Nordicco.

Nordicco loftventilatorer gør indeklimaet bedre både om sommeren og vinteren. Om sommeren kan ventilatoren køle og sætte gang i luftcirkulationen. Om vinteren kan man undgå en dyr varmeregning ved at ventilatoren kører i ”reverse mode” dvs. langsomt skubber den varme luft fra loftet ud i lokalet og sikrer herved en ensartet temperatur på tværs af rummet. Herved formindskes varmetabet gennem loftet, og termostaten skal ikke arbejde helt så hårdt som tidligere. 

Hvem er målgruppen?

Virksomheder og institutioner som døjer med ringe indeklima vil med fordel kunne investere i Nordicco loftventilatorer da disse vil sikre en ensartet fordeling af frisklufttilførslen i rummet, samt eliminere temperaturgradienten i rummet. Derudover vil store dele af industrien kunne mindske deres varmeforbrug med op imod 30% af deres nuværende forbrug, ved at skabe temperaturudligning på tværs af deres produktionshaller.

I kommunalt regi vil store kontormiljøer kunne investere i få Nordicco loftventilatorer for derved at kunne afskaffe de velkendte bordventilatorer, som har et langt højere effektforbrug sammenlignet med Nordicco loftventilatorer. Derudover vil idrætshaller, skoler, bygninger med højt til loftet kunne reducere deres varmeforbrug med op til 24% af deres nuværende forbrug. 

Hvordan bidrager løsningen til den grønne omstilling?

Opvarmning og ventilation af bygninger er store poster på Danmarks CO2-konto og det er især på disse to områder, at Nordicco brillerer ved at kunne nedbringe med deres produkt.

Nordicco loftventilatoren har et effektivt dækningsareal på helt op til 500m2 per system, og med et maksimalt effektforbrug på under 200W ved fuld hastighed betyder det, at man kan dække hele lokaler ved benyttelse af bare et enkelt system, der har et lavere energiforbrug end én stationær PC. Dette system bruger endda mindre end 30W, når det kører ved 50% kapacitet.

Samtidig sørger Nordicco loftventilatoren, at vi behøver at fyre mindre op for at holde varmen. De store, rolige luftcirkulationer sikrer en temperaturudligning på tværs af højden i lokalet, og på den måde går penge brugt på opvarmning af et lokale ikke til spilde ved at hænge i loftet.

Denne dokumenterede temperaturudligning, overvåger Nordicco i form af et integreret ’Fan Management’ overvågningssystem. Dette system, som også kan tilgås af slutkunden, tillader kunder til enhver tid at kunne styre driften af deres loftventilatorer over internettet, og samtidig kan de også overvåge fugtighedsniveau i deres lokaler, temperaturkurver, samt CO2 niveauer.

Dette overblik gør at slutkunden til enhver tid kan justere hastighed og retning på loftventilatoren, for at forbedre indeklimaet.

Læs mere om Nordicco og deres ventilationsløsninger på deres hjemmeside her www.nordicco.eu 

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.