Klima og ressourcer SKRIV UD

Er du klar til sommerens skybrud?

af: Soffi Hildebrand, 17-07-2018
Af: Colourbox

Gennem de seneste år har sommeren budt på store mængder af regn. De voldsomme skybrud kan efterlade dyre vandskade regninger og ødelægge værdier for mange penge. Derfor får du her en række gode råd til, hvordan du kan beskytte dit hjem. 

De heftige regnskyld som finder sted i sommerperioden, er kommet for at blive. Derfor arbejdes der på at sikre København mod fremtidige regnskyld, hvilket Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, forklarer til HOFOR her: 

- “Vi arbejder i disse år på at skybrudssikre hovedstaden. Vi har for eksempel lavet en række nød-afløb til havnen og er i gang med at bygge store underjordiske skybrudstunneler. Flere steder skaber vi nye byrum, hvor vandet kan samles i kanaler eller søer frem for i folks kældre. Det har vi gjort på Sankt Annæ Plads og senest har vi afsat penge til rekreative forbedringer af Hans Tavsens Park og Korsgade i forbindelse med skybrudssikringen. Vi er faktisk i gang med en helt ny infrastruktur, der skal holde byen tør. Der er tale om 350 projekter, og vi er først helt færdige om 20-25 år. Men bid for bid bliver byen mere tør”.

Sikre din bolig 
Selvom infrastrukturen gradvist bliver optimeret, så har du også et ansvar for at holde dit hjem tørt, hvilket forsyningsdirektør i HOFOR, Ole Adeler, forklarer her: 

- “Selvom vi gør, hvad vi kan for sammen med kommunen at bygge en ny infrastruktur, der kan rumme en stor del af sommerens regn og skybrud, så må borgerne også selv passe på deres hjem. Man bør for eksempel tænke over, hvad man opbevarer, og hvordan man opbevarer ting i kælderen. Kælderen er folks eget ansvar, og det vil være en god idé at få installeret et højvandslukke, så der ikke kan komme kloakvand op. Måske kan ejendommens indgangsparti hæves og eventuelle lyskasser blændes".

HOFOR har udarbejdet en række råd, der beskriver, hvordan du bedst muligt kan beskytte dit hjem mod skybrud. Først og fremmest skal alle døre og vinduer, og alle ventilationshuller i ydervæggen være lukket. Derudover bør du tjekke om der er fri passage til regnvandet på alle afløb og tagrender. Du bør derudover opbevare dine ting på reoler i kælderen, hvis vandet skulle trænge ind. Er uheldet ude og du har fået vand ind i huset, så forklarer HOFOR, at du bør undgå hudkontakt med vandet, da vandet kan være blandet sammen med kloarkvand, som er sundhedskadeligt. 

Det var blot et udpluk af de gode råd. Du kan læse alle rådene her.

Kilde: HOFOR

 

 

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.