SKRIV UD

Datacentre vil sende strøm retur til elnettet

af: Jan V. Kristensen, 03-07-2023
Foto: Ny rapport viser stigende appetit på interaktive UPS'er i datacentre

Datacentrenes drift i Danmark vil kunne øge energiforbruget op imod 17 procent i Danmark frem imod 2030. Men nu tager flere centre på verdensplan et vigtigt skridt i den grønne retning med intelligente UPS-teknologier, der gør det muligt at levere overskudsstrøm tilbage til elnettet. Det viser en ny rapport fra power management-virksomheden Eaton.

Datacentrene skal bruge el til deres it-drift og til afkøling af deres servere. Forbruget er enormt. Under den tidligere planlægning af de store danske centre for Google, Apple og Facebook beregnede Klimarådet, at et enkelt af de største datacentre alene ville have et forbrug svarende til 4 procent af hele Danmarks forbrug.

Efterspørgslen på vedvarende energi stiger således. Det samme gælder fokus på mere bæredygtig drift i datacenterbranchen. Og det har fået flere datacentre til at gøre sig klar til at indføre intelligente UPS-løsninger, der interagerer med elnettet og bidrager til et mere fleksibelt forsyningsnet.

Det viser en ny rapport, som Omdia, en af verdens førende analyse- og konsulentvirksomheder, netop har udarbejdet for Eaton.

En af hovedkonklusionerne i den nye rapport er, at 90 procent af datacenterejerne i undersøgelsen inden for de næste fire år forventer at implementere UPS’er, der interagerer med og understøtter elnettet. Heraf forventer over halvdelen af de adspurgte (54 procent) at være klar til at investere allerede inden for to år.

UPS-anlæg har altid spillet en vigtig rolle i datacentre, hvor deres primære funktion er at forsyne kritiske installationer og applikationer med nødstrøm i tilfælde af strømsvigt eller nedbrud i elnettet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Marcelo Pizzato, Business Deveopment Manager for Eatons datacentersegment i Norden.

 

- De senere års udvikling inden for intelligente UPS’er og lithium-ion-batterier har gjort det muligt at interagere med elnettet og udnytte vedvarende energikilder langt bedre end tidligere. Det giver mere effektive, stabile og bæredygtige datacentre, der bedre kan balancere udbud og efterspørgsel på energi samt mindske de daglige omkostninger og investeringer i elinfrastrukturen. Derudover vil datacentrene endda kunne tjene penge på at sælge overskudstrøm tilbage til elnettet, siger Marcelo Pizzato, der er Business Development Manager for Eatons datacentersegment i Norden.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.