Inspiration SKRIV UD

Guide skal hjælpe danske virksomheder med at reducere CO2e-udledninger i værdikæden

af: Nyhed fra Erhvervsstyrelsen, 22-11-2023
Foto: Colourbox

Det kan være svært at komme i gang med at reducere CO2e-udledninger for virksomheder i værdikæden, også kaldet scope 3. Erhvervsstyrelsen udgav derfor i oktober en inspirationsguide, hvori man bl.a. kan læse om, hvordan 14 forskellige virksomheder arbejder med reduktion af CO2e-udledninger. Guiden har særligt fokus på reduktionstiltag indenfor cirkulær økonomi, fx gennem reduktion af materialer, tilbagetagningsordninger og symbiosesamarbejder.

På deres hjemmeside skriver Erhvervsstyrelsen om guiden:

Scope 3 udledninger dækker over udledninger i værdikæden, fx fra indkøb af materialer eller kunders brug af solgte produkter, og udgør ofte størstedelen af en virksomheds samlede CO2e-udledninger. For mange virksomheder kan op mod 90% af de samlede CO2e-udledninger være placeret i scope 3.

Indkøb og brug af produkter og materialer udgør ofte en stor del af en virksomheds scope 3 udledninger, og der er gode muligheder for at reducere dem med tiltag inden for cirkulær økonomi. Cirkulær økonomi handler om at minimere materialeforbrug ved at udnytte produkter og materialer og holde dem i cirkulation i længst mulig tid, for dermed at få mest mulig værdi ud af dem og undgå spild. Heri ligger der gode muligheder for også at reducere virksomheders scope 3 udledninger.

Den nye inspirationsguide giver:  

  • En praktisk how-to-guide til, hvordan virksomheder kan identificere og implementere reducerende tiltag i virksomheden 
  • Gode forslag til cirkulære tiltag, der kan inspirere virksomheders arbejde 
  • Gode råd fra andre virksomheder, som har været igennem samme proces 

Inspirationsguiden giver således indblik i processen for at komme i gang med at reducere udledninger samt hvordan virksomheder på tværs af brancher og størrelser har anvendt cirkulære tiltag til at reducere deres scope 3 udledninger. De 14 virksomheder giver gode råd til virksomhederne, så virksomhederne kan stå på skuldrende af andre virksomheders erfaringer.

Du kan læse mere om guiden og finde selv guiden her

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.