Politik og regler SKRIV UD

Organisationer: Lav en digital EPD-generator

af: Dorte Nørregaard Larsen, 11-12-2023
Foto: Colourbox

Udfordringerne med at lave de såkaldte miljøvaredeklarationer (EPD´er) bekymrer mange små- og mellemstore byggevareproducenter. Derfor er Rådet for Grøn Omstilling, TEKNIQ Arbejdsgiverne, Rådet for Bæredygtige Bygninger og Brancheforening Danske Byggecentre gået sammen om en række anbefalinger der skal lette arbejdet med klimadokumentation.

Bl.a. foreslår de fire organisationer, etablering af en digital EPD-generator:

  1. Digitalisering af EPD-processen: Genåbn EPD-puljen for at få midler til at lave produkt- og branchespecifikke EPD’er, som uploades til en fælles database. Ved at introducere en digital EPD-generator kan virksomheder nemmere og mere økonomisk udarbejde miljørapporterne. Dette værktøj vil basere sig på en omfattende miljødatadatabase, som vil standardisere og effektivisere processen.
  2. Frisætning af nødvendige data: Der bør være et krav om, at råvareproducenter og andre i værdikæden stiller relevante miljødata til rådighed. Dette vil lette byggevareproducenternes adgang til de nødvendige data til EPD'erne.
  3. Standardisering af EPD-struktur og -indhold: For at eliminere nuværende uoverensstemmelser i EPD'erne foreslås det at standardisere både strukturen og indholdet af EPD-beregninger. Dette vil sikre en mere ensartet og pålidelig dokumentation på tværs af branchen.

Du kan læse anbefalingerne her.

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.