Foto: Sidste års vindere af innovationsprisen, Energiforum Danmark 

Hvilken dims skal gøre bygningerne klar til 70%-målsætningen i 2030?

af: Dorte Nørregaard Larsen, Energiforum Danmark

De færreste virksomheder kan nok svare ”vores” til det spørgsmål, men I Energiforum Danmark kan mindre også gøre det. Med Innovationsprisen 2021 indleder vi endnu en gang jagten på de gode ideer og produkter, som kan lette arbejdet med den grønne omstilling.


En solafskærmning der udnytter solens energi til køling. Et svampe-baseret organisk byggemateriale. Og en IoT Server, der giver mulighed for at opsamle IoT-data til sine klassiske EMS eller CTS/BMS-systemer uanset produkt eller IoT-netværk. 

Det er eksempler på tidligere vindere af Energiforum Danmarks Innovationspris. Det er ikke koncepter, som grundlæggende ændrer vores verden, men det er virkelig gode bud på, hvordan vi kan gøre tingene bedre.

”Det er ikke raket-videnskab, men nye måder at tænke og arbejde på” siger Næstformand for Energiforum Danmark Niels Boel og han fortsætter:

”Og det er netop denne type ideer vi er på jagt efter med Energiforum Danmarks Innovationspris. Nye koncepter eller produkter, som gør det nemmere, sikrere eller mere motiverende at arbejde med den grønne omstilling”.

Energiforum Danmark vil gerne hjælpe de gode ideer på vej

Da Energiforum Danmark for knap fire år siden indstiftede Innovationsprisen var det for at bygge bro mellem de medlemmer, som altid er på jagt efter nye løsninger, og de virksomheder, som opfinder og udarbejder de nye løsninger. For vejen fra tegnebrættet til virkeligheden kan være lang for mange virksomheder.

”I Energiforum Danmark ønsker vi at sætte fokus på nye løsninger, der understøtter energibesparelser og omstillingen til intelligent energianvendelse. Vi vil derfor gerne hylde de spændende ideer, koncepter og produkter blandt vores medlemmer og medvirke til, at disse udbredes i branchen generelt. Med Innovationsprisen sætter vi samtidig en streg under, at Energiforum Danmark er Danmarks førende mødested for vidensdeling for alle der arbejder med grøn omstilling og bygninger”, siger formand for Energiforum Danmark Heine Knudsen.

Derfor indkalder Energiforum Danmark nu forslag til, hvem der skal være de tre nominerede til Energiforum Danmarks Innovationspris 2021. De tre nominerede får taletid på Netværkskonferencen d. 27/10 og på Energiforum Danmarks digitale platforme op til konferencen. På konferencen vil publikum og et dommerpanel vælge en vinder.

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere om prisen og hvordan man indstiller koncepter, ideer eller produkter til nominering så læs mere her.

Vil du gerne have presseadgang til netværkskonferencen og prisoverrækkelsen så kontakt Energiforum Danmarks sekretariatsleder Dorte Nørregaard Larsen på 40743030.