Grafik: AI Innovation House 

Digitalt fyrtårn i Vejle skal udbrede kunstig intelligens til danske virksomheder

af: Af Ulla Bagger-Sørensen, projektchef for AI Innovation House,

Den 1. marts 2021 åbner AI Innovation House i DANDY Business Park i Vejle. Missionen er at bringe viden om digitalisering og kunstig intelligens i øjenhøjde, så danske virksomheder og kommuner kan omsætte den til konkrete, grønne løsninger.


AI Innovation House er det syvende hus i DANDY Business Park i Vejle, som består af to økosystemer, der stræber efter at gøre fremtiden til et bedre sted at være. 

Green Tech Center fokuserer på grøn teknologi, og Food Innovation House fokuserer på fødevarer. AI Innovation House bliver det tredje økosystem i parken, og husets rolle bliver bl.a. at øge digitaliseringen af alle brancher – specielt fødevarer og energibranchen.  

AI Innovation House får unikke udstillings, test- og demonstrationsfaciliteter og bliver et internationalt digitalt fyrtårn på 5.000 m2 med plads til ca. 200 vidensmedarbejdere.

Virksomheder som f.eks. Danfoss og Rambøll har allerede valgt at indgå partnerskaber med AI Innovation House om brug af og samarbejde med huset. Og hos Dansk Industri bakker man også op om det nye digitale fyrtårn i Vejle.

“Vi tror på, at samarbejde og videndeling er vejen frem, hvis danske virksomheder skal klare sig i den internationale konkurrence om at udnytte mulighederne for kunstig intelligens. Derfor er vi stolte af at kunne bakke op om AI Innovation House,” siger Christian Hannibal, Digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri, som sidder med i husets Advisory Board.

80% af huset er allerede udlejet

Digitaliseringen og brug af data samt kunstig intelligens i energiløsninger, bliver et af huset store fokusområder i tæt samarbejde med Green Tech Center samt vores mange partnere.

AI Innovation House vil invitere særligt energi- og fødevarebrancherne til konferencer, workshops, messer, temadage og udstillinger af digitale og kunstig intelligente løsninger. Vi forventer også at indgå samarbejder om videreuddannelse af brancherne.

Som noget særligt understøtter AI Innovation House virksomhederne i udviklingen af en stærk forretning gennem en aktiv matchmaker-organisation, der kan bringe virksomheder, vidensinstitutioner, myndigheder, netværk, studerende, ’kloge penge’ og investorer sammen – også kendt som Triple Helix modellen.

80 % af huset er allerede udlejet før åbningen til næste år. En af de kommende lejere i AI Innovation House er Jesper Holm, der har udviklet teknologien MIQ ID – et intelligent digital-id, der kombinerer egenkontrol af persondata med state-of-the-art, persontilpasset kundeservice.

“Vi har valgt AI Innovation House, fordi vi kan se, det bliver et sted, hvor sparring, synergi og inspiration vil flyde til gavn for alle lejere og samarbejdspartnere, ligesom vi glæder os til at få adgang til de fantastiske faciliteter og ny ’tech’, som vi ikke selv har mulighed for at investere i”, siger Jesper Holm.

MIQ ID får bl.a. følgeskab af Digital Hub Denmark, der ligeledes arbejder for at fremme anvendelse af kunstig intelligens i danske virksomheder. De ser AI Inoovation House som en oplagt ramme for at udbrede kunstig intelligens til danske virksomheder.

“Vi har en ambition om at gøre Danmark til Europas mest attraktive vækstmiljø inden for kunstig intelligens. Derfor er det helt oplagt, at vi støtter op on AI Innovation House i Vejle” siger Camilla Rygaard-Hjalsted, CEO, Digital Hub Denmark.

Foyeren i InnovationHouse. Grafik: AI Innovationhouse

Forventer 5000 besøgende om året

Et af de helt store innovationsprojekter i AI Innovation House bliver oprettelsen af et såkaldt ‘Green Energy Lab’. Det skal optimere energiforbruget i hele DANDY Business Park, som består af otte huse med 200 lejere og 1.000 vidensmedarbejdere.

‘Green Energy Live Lab’ skal demonstrere, hvordan forbruget af el, varme og køl samt produktion og lagring af el og varme kan fungere i et MikroGrid for en hel erhvervspark. Mikrogrid er populært sagt en teknologi, som muliggør lokal selvforsyning af energi, der er koblet fra det centrale elnet.

Ideen om Green Energy Live Lab udspringer af ønsket om at understøtte en samfundsøkonomisk effektiv grøn omstilling med nye innovative løsninger og bæredygtige forretningsmodeller ved at:

  • demonstrere, at nye løsninger har brugeraccept og er kommercielt bæredygtigt.
  • udvikle konkrete løsninger til reelle nutidige og fremtidige brugsscenarier.
  • afprøve løsninger i realtid hos rigtige kunder.
  • afprøve lokale løsningers samspil med regional og national infrastruktur.
  • simulere løsningernes nytteværdi i forhold til forskellige incitamenter og rammevilkår.

Green Energy Live Lab forventes at starte op i 2021, når AI Innovation House åbner. De første aktiviteter med kunstig intelligens er allerede sat i gang fra AI Innovation Houses midlertidige lokaler i DANDY Business Park.

Kontakt AI Innovation House:
Hvis du har interesse i at høre mere AI Innovation House og Green Energy Live Lab er du velkommen til at kontakte Jørgen Andersen, CEO Dandy Business Park og Ulla Bagger-Sørensen, Projektchef, https://www.aiinnovationhouse.dk/contact-2/