Spor 4 : 14.00-15.00 (Sal HIJ)

Spor 4 - Nørdehjørnet

Mens nogle venter på teknologiske landvindinger og politiske beslutninger og andre skriger på handling, er der en tredje gruppe, som er gået i gang. Gået i gang med den bæredygtige omstilling med alle de teknologier og løsninger, som vi ved virker og som skaber resultater med det samme. Løsningerne bringer os måske ikke helt i mål, men de bringer os videre og tættere på målet. Det er ikke så svært, som det lyder, og nogle gange kan vi faktisk undre os over, at man ikke bare er gået i gang. Er det fordi, det er for teknisk og nørdet? Eller for simpelt?

I spor 4 er vi ikke bange for at være tekniske og konkrete, faktisk er formålet netop at stille skarpt på de tekniske detaljer, så undskyld, nu bliver det måske lidt nørdet


Kl. 14.00 Hvordan kan vi måle på biodiversitet?

Et nyt biodiversitetsindeks gør det muligt at sætte tal på biodiversiteten og skabe udearealer ved ejendomme, der både er med til at øge biodiversiteten og højne brugs- og oplevelsesværdien.

Der bliver mindre og mindre plads til naturen og den biologiske mangfoldighed i Danmark. Her kan de mange udearealer omkring ejendomme og i byen generelt være med til at gøre en forskel. Derfor har DEAS udviklet et biodiversitetsindeks, som gør biodiversiteten målbar. Biodiversitetsindekset kan bruges både strategisk til udarbejdelse af strategi og afrapportering samt direkte på projektudvikling og -opfølgning. Derudover er der rig mulighed for at kombinere klimatilpasning, brugs- og oplevelsesværdi og øget biodiversitet.
v/ Helle Hangaard, Director, DEAS Sustainability - Certification & Outdoor

kl. 14.20 Hvordan ser det ud med genbrug af bygningsdele og komponenter?
- potentialer, bekymringer, barrierer og muligheder
v/ Rune Andersen, Postdoc in Circular Construction, DTU Sustain

14.40 Fra design til bedre drift – linked data og energi-effektive installationer
- Kan vi koble BIM, drift og data og få mere energieffektive bygninger?  Kan vi bygge bro mellem design og drift? På DTU arbejder de lige nu med værktøjer, der muliggør en mere aktiv kobling af design og drift, som i princippet skaber uendelige kombinations- og integrationsmuligheder. Hør om mulighederne, resultaterne og potentialerne
v/ Christian Anker Hviid, Lektor DTU og formand for DANVAKs ventilationsforum

Ordstyrer: Claus Andreaasen, DANVAK

 

 

 

 

Nørdehjørnet er udviklet i samarbejde med DANVAK

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.