Inspiration

Nyt magasin online: Konvertering af naturgas

af: Janne Roest-Madsen, 08-06-23
Vores nyeste magasin er nu online. I denne juni-udgave af magasinet sætter vi fokus på konvertering af naturgas.
Mere

Politik og regler  

I høring: Vejledninger til bygningsreglementet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 07-06-2023
En række af Bygningsreglementets vejledninger har været til serviceeftersyn, og det er der kommet et par forslag til rettelser ud af.
Mere

Energibesparelser  

Energistyrelsen: Internationalt seminar om bygningers energiforbrug og bæredygtighed

af: Janne Roest-Madsen, 07-06-2023
Energistyrelse inviterer til internationalt seminar om bygningers energiforbrug og bæredygtighed. Arrangementet finder sted den 22. juni i Eigtveds Pakhus i København, og det er gratis at deltage.
Mere

Inspiration  

Ny kampagne: Grønnere hurtigere

af: Dorte Nørregaard Larsen, 06-06-2023
Ud fra devisen: Vi kan sætte fart på den grønne omstilling, hvis vi bruger de energieffektive løsninger, vi allerede har - og endda selv har opfundet, lancerer brancheorganisationen SYNERGI kampagnen: Grønnere hurtigere
Mere

Forsyning og VE  

Forsinket udbygning af grøn strøm kan koste forbrugerne 25 mia. kr.

af: Pressemeddelelse fra Green Power Denmark, 02-06-2023
Blot få års forsinkelse i udbygningen af vindmøller og solceller vil øge Danmarks samlede elregning markant. Det viser en ny analyse af Green Power Denmark, som opfordrer regeringen til at sætte endnu mere handling bag de store ambitioner for udbygning af vindmøller og solceller.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Mød Energiforum Danmark på Klimafolkemødet 2023

af: Janne Roest-Madsen, 01-06-2023
Energiforum Danmark deltager i samarbejde med TEKNIQ Arbejdsgiverne på Klimafolkemødet 2023 i Middelfart den 31. august til 2. september. Med overskriften: Er solceller kun for storinvestorer og solcellebaroner? debatterer vi det paradoksale i, at en af de mest omkostningseffektive måder at reducere CO2-udledningen - nemlig at montere solceller på tage - bliver besværliggjort af regler og bestemmelser for solceller på bygninger. For hvem har så ressourcerne til det? Det er gratis at deltage, og arrangementet finder sted torsdag den 31. august kl. 16.00.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Genbrug får en vigtig plads i byggeriet

af: Michael H. Nielsen og Malene Køster Lasthein og Dea Melby, bestyrelsesmedlemmer i Energiforum Danmark, 31-05-2023
Fornuftige nye regler for genbrug af byggematerialer, som vil være med til at skubbe på udviklingen af cirkulær økonomi. Men der er behov for at indsamle erfaringer, så vi på sigt har valide og sammenlignelige data, når vi anvender genbrugte byggematerialer. Debatindlægget er oprindeligt bragt på vores blog i Energiforum Danmarks app: EFDK og på Dagens Byggeri
Mere

Inspiration  

Elforskpuljen er åben for ansøgninger

af: Janne Roest-Madsen, 30-05-2023
Arbejder du med forskning og udvikling af innovative, grønne løsninger er det nu, du kan søge om bevilling fra ELFORSK. ELFORSK-puljen går til projekter, der fremmer den grønne omstilling gennem data, digitalisering og sektorkobling. Sidste frist for at søge er 7. september.
Mere

 

Aftale om kommunernes økonomi for 2024

af: Dorte Nørregaard Larsen, 26-05-2023
I går blev kommunerne og regeringen enige om en aftale om kommunernes økonomi for 2024. Der er flere penge at gøre godt med, bl.a. øges anlægsrammen. Men der er ikke umiddelbart plads til de massive investeringer i bygningerne, som klimaet og EU fordrer.
Mere

 

Ny rapport: Sådan sætter vi turbo på opsætning af flere ladestandere

af: Pressemeddelelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, AutoBranchen Danmark og FDM, 25-05-2023
Skal Danmark have én million elbiler på vejene i 2030, kræver det, at antallet af nye ladestandere speedes op. AutoBranchen Danmark, FDM og TEKNIQ Arbejdsgiverne har samlet 20 konkrete anbefalinger til, hvordan vi når det mål.
Mere

Klima og ressourcer  

Concito: Sidste udkald for at Danmark kan nå sit klimamål for 2025

af: Pressemeddelelse fra Concito, 25-05-2023
Kun en hurtig, ekstra indsats for at nedbringe klimaaftrykket fra transport, landbrug og energisektoren kan sikre, at vi når klimalovens mål om 50-54% CO2e-reduktion i 2025. Med den nuværende politik er vi på vej mod kun at reducere med ca. 47% og mangler dermed 2,4 mio. tons reduktioner, viser en ny analyse fra CONCITO.
Mere

 

De gode ideer spirer i Boligfonden Kubens spirekasse

af: Pressemeddelelse fra Boligfonden Kuben, 24-05-2023
Mandag den 22. maj kunne Boligfonden Kuben belønne en ny generation af håbefulde iværksættere med spirekasselegatet. Legatet gik i år til otte projekter med hvert sit bud på, hvordan vi forbruger færre ressourcer, bygger mere effektivt og bæredygtigt.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Høringssvar fra Energiforum Danmark: Godt at genbrug belønnes i klimaramme-beregningen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-05-2023
I et høringssvar til Social- og boligstyrelsen skriver Energiforum Danmark, at vi bakker op om at belønne brugen af genbrugsmaterialer i bygningsreglementets beregning af en bygnings klimapåvirkning.
Mere

Klima og ressourcer  

Mckinsey-rapport: Mangel på land er en udfordring for den grønne omstilling

af: Dorte Nørregaard Larsen, 22-05-2023
EU har i sine "Repower Europe"-planer målsætninger om, at der skal opstilles 600 Gw solceller og 500 GW vind inden 2030. Det vil for Frankrigs, Italiens og Tysklands vedkommende kræve arealer svarende til Belgiens størrelse. Det konstateres i ny rapport fra Mckinsey
Mere

 

Få værktøjer til at reducere emissioner, omkostninger og ressourcer i driften af bygninger

af: Janne Roest-Madsen, 16-05-2023
We Build Denmark, Teknologisk Institut og Force Technology udbyder nyt kursus med fokus på smarte teknologier til bæredygtig bygningsdrift. Kurset finder sted i Taastrup og Aarhus til en favorabel pris på 400 kr. ekskl. moms.
Mere

Inspiration  

Gate 21: Roundtables med fokus på energirenovering og energieffektivisering

af: Janne Roest-Madsen, 12-05-2023
Gate 21 inviterer til to forskellige roundtables med fokus på energirenovering og energieffektivisering den 25. maj og den 1. juni.
Mere

Forsyning og VE  

Klimarådet: Sikker elforsyning med sol og vind

af: Dorte Nørregaard Larsen, 11-05-2023
Danmark kan bevare en høj elforsyningssikkerhed selv i ekstreme vejrsituationer, også selv om det europæiske elsystem i høj grad vil være baseret på sol- og vindenergi. Det konkluderer Klimarådet i en ny rapport.
Mere

Inspiration  

Gratis konference om energirenovering af den almene boligsektor

af: Janne Roest-Madsen, 10-05-2023
Ingeniøren inviterer til konference om energirenovering i den almene boligsektor. Hør om de nýeste løsninger og de vigtigste problemstillinger, der vil være med til at forme branchen de kommende år. Konferencen er gratis men kræver tilmelding.
Mere

Klima og ressourcer  

Hvad er CO2-fangst? Hør førende forsker fortælle om CO2-lagring

af: Janne Roest-Madsen, 10-05-2023
I 2021 havde Energiforum Danmark forsker i CO2-fangst Philip Fosbøl i studiet til en snak om CO2-lagring. I dag kritiserer Philip Fosbøl regeringens klimaplan for at være for tidsoptimistisk i forhold til C02-fangst. Han mener ikke, at regeringens planer om at fange klimaskadelige gasser allerede fra 2025 er realistisk. Det vil tage mindst fire år, fortæller han til dr.dk. Bliv opdateret her på teknikken bag CO-lagring, hvordan det virker og hvilke potentialer, der er.
Mere

Energibesparelser  

Kolding Kommune har sparet meget på energien i 25 år

af: Pressemeddelelse fra Kolding Kommune, 09-05-2023
Kolding var en af de første kommuner, der tog et strategisk valg om at nedbringe sit energiforbrug. Og det har gjort en forskel. Siden starten i 1998 er omkostningerne til el, vand og varme reduceret med 35 %, og CO2-udledningen er nedbragt med hele 82 %.
Mere

Klima og ressourcer  

Branche-EPDer for ventilationskanaler og aggregater

af: Dorte Nørregaard Larsen, 08-05-2023
Som du måske hørte til vores online morgenkaffemøde om bæredygtige valg af ventilation, har VELTEK Ventilation været i gang med at få udarbejdet branche-EPDer for kanaler og aggregater. EPDerne blev udgivet 1. maj.
Mere

Inspiration  

Deltag gratis i arrangementer hos IDA Byg

af: Janne Roest-Madsen, 04-05-2023
Deltag gratis i to af IDA Bygs arrangementer i september.
Mere

Politik og regler  

Tak for jeres anbefalinger....

af: Dorte Nørregaard Larsen, 04-05-2023
I slutningen af marts sendte Rådet for Energieffektiv Omstilling en række anbefalinger til en strategi for effektiv energianvendelse til Klima-, Energi- og Forsyningsminister Lars Aagaard, og nu har ministeren svaret positivt men afventende.
Mere

Politik og regler  

I HØRING: Fremme af genbrug i byggeriet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 03-05-2023
Brugen af genbrugsmaterialer skal belønnes, når man beregner en bygnings klima-aftryk, derfor er der nu foreslået en ændring til bekendtgørelsen om Bygningsreglement 2018 (BR18)
Mere

Forsyning og VE  

Solrig april gav rekordhøj produktion fra solceller

af: Pressemeddelelse Green Power Denmark, 03-05-2023
Solceller på marker og hustage producerede over 406 GWh strøm i april. Det er 55 procent mere end i april sidste år og nok til at dække 100.000 husstandes årlige elforbrug, viser en opgørelse fra Green Power Denmark på baggrund af Energinets statistik.
Mere

Politik og regler  

Ny energikrisestab skal sætte tempo i grøn omstilling

af: Af Jan Kristensen, journalist, 02-05-2023
Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard har samlet ni eksperter og aktører i en energikrisestab kaldet NEKST. Målet er at øge tempoet i den grønne omstilling med nyskabende ideer på bare ni måneder.
Mere

Politik og regler  

Regeringen vil gøre det nødvendige for at nå klimamålene – 2025-målet står først for

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 01-05-2023
Den nye Klimastatus og -fremskrivning viser, at Danmark er rykket tættere på at nå sine klimamål, når det seneste års politiske aftaler implementeres. Men svære beslutninger og hårdt arbejde venter forude. Regeringen vil sikre, at vi når 2025-målet og gøre det nødvendige for at mindske usikkerhederne frem mod 2030, siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.
Mere

 

26 partnere går sammen for at fremme en grøn Jyllandskorridor

af: Pressemeddelelse Klimatorium; 27-04-2023
Projektet Grønn Jyllandskorridor vil gøre Jylland til den foretrukne handelsrute mellem Norge og Europa ved at styrke den grønne omstilling for tung transport.
Mere

Politik og regler  

EU´s medlemslande enige om skærpelse af CO2-kvotesystemet og klimatold

af: Dorte Nørregaard Larsen, 26-04-2023
EU´s medlemslande har givet grønt lyst til en stor klimapakke, der bl.a. betyder at boliger, biler, sø- og lufttransport også er omfattet af CO2-kvotesystemet.
Mere

Politik og regler  

Finanslov uden nye klimainitiativer, men med enkelte positive grønne takter

af: Dorte Nørregaard Larsen, 25-04-2023
Finansloven har været længe undervejs og forhandlingsgrundlaget blev kritiseret for sit fravær af grønne investeringer og beskæring af Klimarådet. Nu har et bredt flertal bestående af regeringen SF, Radikale, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti indgået en aftale, med enkelte positive grønne takter.
Mere

 

Vejledning skal hjælpe med den gode politiske proces til et bedre indeklima

af: Realdania
Rådet for Grøn Omstilling har udarbejdet en ny vejledning med beskrivelse af den gode proces til et bedre indeklima i de kommunale bygninger. Vejledningen kan bruges af landets kommunalbestyrelser og ledende medarbejdere i landets kommuner.
Mere

Inspiration  

Kommunernes klimaindsats går længere end den nationale målsætning

af: Pressemeddelelse fra Concito, 21-04-2023
Klimahandlingsplaner for 39 kommuner vil samlet set reducere udledningen af drivhusgasser med 77%, hvilket overstiger det nationale mål om 70% reduktion i 2030 sammenlignet med 1990. Det fremgår af en ny rapport, som EA Energianalyse har udarbejdet for CONCITO og Realdania.
Mere

Politik og regler  

I HØRING: Klimarådets dialogforum og revision af bekendtgørelse om tilskud til energifælleskaber

af: Dorte Nørregaard Larsen, 17-04-0223
To forslag er netop sendt i høring. Klima- Energi- og Forskningsministeriets departement, har opdateret listen over organisationer der kan indstille kandidater til Klimarådets dialogforum og Energistyrelsen foreslår ændringer til reglerne om tilskud til lokale energifælleskaber m.v.
Mere

Klima og ressourcer  

Building Green: Konference om biobaserede byggematerialer

af: Building Green, 14-04-2023
Byggebranchen står overfor en kæmpe udfordring i at skulle nedbringe byggeriets klimaaftryk betragteligt inden for en meget kort periode, og det kan ikke lade sig gøre ved ”business as usual”. Derfor bliver branchen nødt til at tænke alternativt og kigge sig omkring efter materialer, som kan hjælpe med at nå bæredygtighedsmålene. Building Green afholder konference om biobaserede byggematerialer den 23. - 24. august.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nu kan du læse april-udgaven af magasinet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 13-04-2023
Så kan du læse april-udgaven af Energiforum Danmarks magasin. Temaet er denne gang "Efter en vinter med energikrise" og vi ser bl.a. på hvordan kommunerne har håndteret udmeldingen om de 19 grader.
Mere

Inspiration  

Kommuner og regioner danner fortrop i klimakampen

af: Pressemeddelelse fra KL og Regionerne, 12-04-2023
Som det første land i verden har tæt på alle danske kommuner lavet klimahandlingsplaner med det mål at leve op til Parisaftalen. KL, Realdania og de fem regioner indgår en ny alliance, der sammen med kommunerne tager næste afgørende skridt for at gøre lokale klimaplaner til virkelighed.
Mere

 

I HØRING: Ændring af bekendtgørelse om energisyn i store virksomheder

af: Dorte Nørregaard Larsen, 12-04-2023
For at leve op til EUs krav til energisynsordningen foreslås der nu en række ændringer i den eksisterende bekendtgørelse. Bl.a. sker der en præcisering af, hvornår bygge- og anlægsprojekter kan undtages kravet om energisyn.
Mere

Inspiration  

Energistyrelsen inviterer: Netværksdag for kommunerne 16. maj i Middelfart

af: Dorte Nørregaard Larsen, 11-04-2023
Energistyrelsen inviterer til netværksdag - for kommuner der vil styrke deres kommunikation om energibesparelser og energirigtig adfærd. Vær med når Energistyrelsen den 16. maj 2023 afholder netværksdag med fokus på energikrisen – og hvordan vi med dialog og samarbejde kan styrke klima- og energikommunikationen.
Mere

Inspiration  

Klimakrav til ventilationsløsninger ved bygningsrenovering

af: Christian Jarby og Michael H. Nielsen, seniorrådgivere i den grønne Tænketank CONCITO, 30-03-2023
I projektet ”Bygninger og grøn omstilling” er der udarbejdet et fremsynsnotat, der ser nærmere på betydningen af klimakrav ved valg af ventilationsløsninger, når ældre etagebyggeri står over for en mere omfattende renovering.
Mere

Politik og regler  

Kære Lars Aagaard

af: Dorte Nørregaard Larsen, 30-03-2023
Rådet for Energieffektiv Omstilling, som Energiforum Danmark er medlem af, sendte i går en opfordring til ministeren. En opfordring til at styrke indsatsen for energieffektivisering, samt en række anbefalinger til en indsats.
Mere

Politik og regler  

Bred aftale fordeler ny støtte til at hjælpe danskerne af med olie- og gasfyr

af: Pressemeddelelse fra Klima-, energi- og forsyningsministeriet, 29-03-2023
Regeringen har sammen med et bredt flertal i Folketinget i dag indgået aftale om fordeling af 200 millioner kroner til at hjælpe husstande af med gasfyret og fjernvarmeselskaber med udrulningen af fjernvarme. Med aftalen tilføres afkoblingsordningen 112 millioner kroner, mens der tilføres 88 millioner kroner til fjernvarmepuljen.
Mere

Klima og ressourcer  

Dyster klima-rapport kan øge danske erhvervs-ambitioner

af: Jan V. Kristensen, 27-03-2023
Vi er på vej ind i en fremtid med voldsomme klimaforandringer. Men rapporten fra FN’s klimapanel kan også vendes til en ambitiøs plan om eksport af enorme mængder grøn strøm og nyudviklet dansk miljøteknologi. Læs vigtige reaktioner på sidste uges klimarapport her.
Mere

Politik og regler  

Klima fylder ikke meget i finanslovsudspillet og digitaliseringsstrategien udskydes (opdateret)

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-03-2023
Klima og energi fylder ikke meget i finansloven. Faktisk skal man langt ned i teksten før man finder noget der handler om klima- og energikrisen.
Mere

Forsyning og VE  

1000 nye ladepladser på vej i København

af: Pressemeddelelse fra Københavns Kommune, 22-03-2023
Københavns Kommune har med succes gennemført sit første udbud af ladestandere til elbiler og har nu indgået kontrakt med tre operatører, som skal løse behovet for flere ladepunkter mange steder i hovedstaden.
Mere

Klima og ressourcer  

Internationalt klimapanel (IPCC) slår alarm

af: Dorte Nørregaard Larsen, 21-03-2023
Vi hørte det allerede på Energiforum 2023, hvor klimaforsker Sebastian Mernild fortalte om at Klimakrisen, trods energikrise og krig i Europa stadig kradser og at der stadig er behov for handling. I går udkom IPCCs rapport så, og den slår fast vi måske allerede er forbi det punkt hvor vi kan undgå massive klimaforandringer.
Mere

Inspiration  

Rapport om test af Smart Readiness Indicator i en dansk kontekst

af: Dorte Nørregaard Larsen, 17-03-2023
Teknologisk Institut har for Energistyrelsen udført en test af Smart Readiness Indicator (SRI) i en dansk kontekst. Nu er rapporten om testen udkommet.
Mere

 

Grøn strøm til danskerne kræver massive investeringer i elnet

af: Pressemeddelelse fra Green Power Denmark, 16-03-2023
Hvis de høje politiske klimaambitioner skal blive til virkelighed, kræver det milliardstore investeringer i eldistributionsnettet. Det viser en ny analyse fra Green Power Denmark, som med 11 anbefalinger til morgendagens elnet opfordrer regeringen til at indkalde til forhandlinger om en el-infrastrukturpakke.
Mere

 

Velkommen til nye medlemmer af bestyrelsen

af: Janne Roest-Madsen, 15-03-2023
På Energiforum Danmarks netop afviklede årskonference, Energiforum 2023, blev der traditionen tro afholdt generalforsamling. To nye medlemmer blev valgt ind i bestyrelsen med enstemmighed og klapsalver. En ny næstformand blev valgt ind og der blev taget pænt afsked med to nu tidligere medlemmer.
Mere

Inspiration  

Invitation fra Dansk Solcelleforening

af: Dorte Nørregaard Larsen, 13-03-2023
Mandag den 27. marts 2023 stilles der på eventet "Made in EU" skarpt på solcelle-produktion i Europa og de fremtidige muligheder.
Mere

Inspiration  

Danvak Dagen 2023 – det er det indre der tæller

af: Dorte Nørregaard Larsen, 10-03-2023
Den 12. april er der endnu en gang DANVAK-dag og Energiforum Danmarks medlemmer kan deltage med rabat.
Mere

Politik og regler  

Energiforum Danmarks høringssvar: Sæt solceller på offentlige tage fri

af: Dorte Nørregaard Larsen, 09-03-2023
Fra og med 1. april 2023 skal statslige solcelleanlæg modregnes for sparet elafgift. Det blev foreslået i en bekendtgørelse, der netop har været i høring. Energiforum Danmark synes, at forslaget trækker i den forkerte retning.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Aarhus Kommune vinder Energi- og miljøprisen 2023

af: Janne Roest-Madsen, 08-03-2023
Energiforum Danmark uddeler den 8. marts Energi- og miljøprisen i forbindelse med Energiforum 2023. Årets vinder er Aarhus Kommune, og priskomitéen har lagt vægt på kommunens mangeårige indsats på energi- og klimaområdet. Aarhus Kommunes indsats er ikke blot grundig og bredtfavnende, men fungerer også som inspiration for andre i branchen.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Så er Energiforum 2023 i gang - læs alt om konferencen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 07-03-2023
Så er det i dag Energiforum 2023 går i gang. 35 udstillere, knap 350 deltagere og mere end 30 oplægsholdere er klar til to forrygende dage i Nyborg. Læs alt om konferencen her.
Mere

Energibesparelser  

Session om energibesparelser og cybersikkerhed ved databaseret energistyring og drift af bygninger

af: Janne Roest-Madsen, 06-03-2023
Torsdag den 30. marts 2023 åbnes dørene til NET ZERO pathways i Aalborg Kongres & Kultur Center – Konferencen, der stiller skarpt på, hvordan den grønne omstilling, forretning og sektorkobling kan gå hånd i hånd. Energiforum Danmark, DigitalLead og We Build Denmark præsenterer i fællesskab sessionen Energibesparelser og cybersikkerhed ved databaseret energistyring og drift af bygninger.
Mere

Politik og regler  

Brede aftaler sikrer milliarder til forskning i klima, digital teknologi, sundhed og den fri forskning

af: Pressemeddelelse fra Udannelelses- og forskningsministeriet
Et bredt flertal i Folketinget er enige om at fordele 3,6 mia. kr. til forskning. Pengene skal gå til forskning i klima og grøn omstilling, digital teknologi, fri forskning, sundhed, børn og unge.
Mere

Inspiration  

Handlingsplaner for databaseret energiledelse

af: Dorte Nørregaard Larsen, 02-03-2023
Lige inden jul modtog 97 kommuner en handlingsplan fra Energistyrelsen og KL med anbefalinger til, hvordan de kunne komme videre i arbejdet med databaseret energiledelse. På Energiforum 2023 kan du høre mere om planerne.
Mere

Klima og ressourcer  

Klimarådet: Store risici på regeringens vej mod 2030-målet

af: Klimarådet, 28-02-2023
Klimarådet finder det i sin årlige statusrapport positivt, at regeringen har skitseret en vej til at opfylde 70-procentsmålet. Rådet vurderer dog, at det samlet set ikke er anskueliggjort, at regeringens klimaindsats opfylder målet. Det skyldes især en betydelig risiko for, at flere af elementerne i regeringens skitserede plan ikke lever op til forventningerne om store CO2-besparelser.
Mere

Inspiration  

Lamper, trægulve og andre byggematerialer fra Gellerup får nyt liv i andet byggeri

af: Pressemeddelelse Brabrand Boligforening, 28-02-2023
Brabrand Boligforening og online-portal for brugte byggematerialer indgår samarbejde.
Mere

Inspiration  

Samsø får Danmarks bedste ladeinfrastruktur

af: Pressemeddelelse Samsø Kommune, 27-02-2023
Samsø har i mere end 25 år været pionerer inden for grøn omstilling. Medier og mennesker fra hele verden har ladet sig inspirere af øens initiativer og idéer, og flere gange har Samsø sat rekorder inden for bæredygtighed – nu er vi på vej med yderligere en.
Mere

Inspiration  

Bornholm tester intelligent styring af fjernvarmen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 24-02-2023
Efter et indledende projekt i Listed vil Bornholms Energi & Forsyning (Beof) gerne samle flere data, der i sidste ende kan reducere forsyningsselskabets forbrug af halm og flis, og udvider nu projektet til Svaneke og Aarsdale. Sådan skriver Energy Supply om et nyt spændende projekt på Bornholm.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Energiforum 2023 - tæt på 300 deltagere

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-02-2023
I dag kl. 11.30 var vi kun en deltager fra at ramme 300 på Energiforum 2023. Vi kipper med flaget og takker for den flotte opbakning.
Mere

Klima og ressourcer  

Ny analyse fra Klimarådet: Landbruget får brug for både strukturel omstilling og flere klimateknologier

af: Pressemeddelelse fra klimarådet, 22-02-2023
En ny analyse fra Klimarådet viser, at en drivhusgasafgift kan motivere landbruget til at implementere kendte klimaløsninger som fx at investere i gylleforsuring og plante mere skov. Men det er ikke nok til at nå landbrugets klimamål i 2030. Der bliver brug for både nye teknologier og ændringer i produktionen. Det vil en afgift på udledningerne heldigvis også bidrage til.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Dagslysindfald: Det kan beregnes – men kan det bygges?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 22-02-2023
Smukt og godt dagslysindfald, høj energieffektivitet og alle hånde krav til indeklima og bæredygtighed puttes i modellerne og ud kommer projekter, der ”kan det hele”, men kan det bygges?
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

EU strammer skruen om bygninger og energieffektivitet.

af: Dorte Nørregaard Larsen, 20-2-2023
Skal bygninger med energimærke F og dårligere tvangsrenoveres eller rives ned? Skal vi årligt renovere 3 % af alle offentlige bygninger (også de kommunale)? Hør mere på Energiforum 2023 d. 7. marts
Mere

Politik og regler  

Høringssvar om Energimærkning af bygninger

af: Dorte Nørregaard Larsen, 16-02-2923
Energimærkningsordningen for bygninger er på den ene side et vigtigt værktøj, som mange ordninger og initiativer tager udgangspunkt i og på den anden side et værktøj med udfordringer. Nogle af de udfordringer påpegede Energiforum Danmark i vores høringssvar i tirsdags.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Årets vinder af Energi- og miljøprisen findes på Energiforum 2023

af: Janne Roest-Madsen, 16-02-2023
Når Energiforum Danmark den 7. og 8. marts afvikler Energiforum 2023, skal årets Energi- og miljøpris uddeles. Prisen tildeles en virksomhed, organisation eller en person, der har ydet en inspirerende indsats for intelligent energiudnyttelse.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Vidste du, at det er muligt at få op til 20% rabat på deltagelse på Energiforum 2023?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 15-02-2023
Deltagerlisten til Energiforum 2023 nærmer sig de 250 og der er stadig 13 dage tilbage til at tilmeldingen lukker d. 27/2. Vidste du at I kan opnå 10 % rabat hvis I deltager 2-3 personer fra samme virksomhed og 20 % hvis I er 4 eller flere?
Mere

Inspiration  

Arrangement: Hvordan får vi tempo på udbygningen af elnettet, så vi når Danmarks klimamål i 2030?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 14-02-2023
Green Power Denmark, Rambøll og Energinet inviterer til konference, om hvordan vi får sat tempo på udbygningen af elnettet, så vi kan håndtere de store mængder grøn energi, der skal til for at nå vores klimamål i 2030.
Mere

Politik og regler  

200 millioner skal hjælpe danskerne af med gasfyr og rulle fjernvarmen ud i landet

af: Pressemeddelelse fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, 13-02-2023
Aftale om inflationshjælp sætter 200 millioner kroner i afkoblingsordningen og fjernvarmepuljen. Det skal hjælpe erhverv og husstande af med gasfyret og fjernvarmeselskaber med udrulningen af fjernvarmen.
Mere

Inspiration  

Nominer din kandidat til Green Power Prisen 2023

af: Janne Roest-Madsen, 10-02-2023
Green Power Denmark har åbnet for nomineringer til Green Power Prisen 2023. Prisen skal hædre de ekstraordinære initiativer, der sætter grønne aftryk og er med til at forandre den danske energisektor. Årets tema er morgendagens grønne løsning og deadline er 1. marts 2023.
Mere

Politik og regler  

I HØRING: Staten skal modregne sparet elafgift i forbindelse med deres solceller

af: Dorte Nørregaard Larsen, 08-01-2022
Fra og med 1. april 2023, skal statslige solcelleanlæg modregnes for sparet elafgift. Det foreslås i en bekendtgørelse der netop er sendt i høring.
Mere

Inspiration  

Fleksibelt elforbrug kræver tillid og økonomisk motivation

af: Dorte Nørregaard Larsen, 03-02-2023
Elkunder vil gerne den grønne omstilling, hvis de bliver taget alvorligt med god service og økonomiske gulerødder, det var den konklusion, der kom frem på Intelligent Energis årsmøde, hvor direktør Devrim Celal fra et britisk elselskab fortalte om deres erfaringer.
Mere

 

Undgå CO2 svarende til 11 flyrejser rundt om jorden: Cirkulær IT kvantificeres med ny bæredygtighedsberegner

af: Pressemeddelelse fra 3 Step IT A/S, 31-01-23
En mellemstor virksomhed kan undgå at udlede CO2 svarende til 11 flyrejser rundt om kloden. Det viser ny bæredygtighedsberegner fra 3stepIT, som gør resultaterne af cirkulære IT-valg lette at beregne.
Mere

Klima og ressourcer  

Ny grøn regnemodel

af: Dorte Nørregaard Larsen, 30-01-2023
Københavns Universitet, har i samarbejde med forskere fra Aarhus Universitet, DREAM og Danmarks Statistik, udarbejdet to grønne regnemodeller, som ministerier nu kan bruge til styring af dansk økonomi. For miljø- og klimakonsekvenser skal nu regnes med i den økonomiske politik.
Mere

Forsyning og VE  

Geotermisk fjernvarme i Aarhus: Nu starter arbejdet på de første brønde

af: Pressemeddelelse fra Kredsløb, 27-01-2023
For ca. et år siden annoncerede Kredsløb og Innargi EU’s største sammenhængende geotermiske anlæg i Aarhus ved et stort anlagt pressemøde. Efter en grundig planlægningsproces er vi nu klar til det konkrete arbejde med at få etableret brønde ved de to af i alt syv lokationer i det geotermiske anlæg, der fra 2025 skal levere lokal, vedvarende og grøn fjernvarme til Aarhusianerne og bidrage til byens mål om CO2 -neutralitet i 2030. Skejby og Aarhus Havn bliver de første to placeringer, og de første prøveboringer påbegyndes i efteråret 2023.
Mere

Energibesparelser  

Ansøg nu: Taskforce for energieffektiviseringer af kommunale bygninger

af: Janne Roest-Madsen, 26-01-2023
Nu er der åbnet for ansøgninger til en taskforce, der yder professionel rådgivning og giver adgang til konkrete værktøjer til at spare energi, penge og nedsætte CO2-udledningen i kommunernes bygninger. Ansøgningsfristen er 1. marts 2023.
Mere

Inspiration  

Ny app beregner støj, når varmepumper skal placeres

af: Janne Roest-Madsen, 24-01-2023
Energistyrelsen og TEKNIQ Arbejdsgiverne har sammen udviklet et digitalt værktøj - en støjberegner - der kan hjælpe installatører og forbrugere til at finde den rigtige varmepumpe og derudover beregne, hvor varmepumpen skal placeres, så den generer mindst muligt i forhold til støj.
Mere

Forsyning og VE  

Sjælland satser på Power-to-X

af: Pressemeddelelse fra Energy Cluster Denmark, 20-01-2023
I et nyt projekt vil fem sjællandske virksomheder udvikle teknologier, der med fokus på sidestrømme og CO2 kan gøre produktion af brint og grønne brændsler billigere. Det sker blandt andet med opførslen af et elektrolyseanlæg hos Kalundborg Forsyning.
Mere

Forsyning og VE  

CO2 skal fanges og lagres i jorden

af: Jan V. Kristensen, 19-01-2023
En ny rapport fra 4 C – Carbon Capture Cluster Copenhagen – konkluderer, at hurtige beslutninger kan gøre store CO2-reduktioner større og betydeligt billigere i Danmark.
Mere

Politik og regler  

Grønne tiltag i regeringens lovprogram

af: Dorte Nørregaard Larsen, 18-01-2023
Altinget.dk har kigget regeringens lovprogram igennem og fundet 7 lovforslag, der skal hjælpe den grønne omstilling på vej. Det er alt fra statsgaranti til lån ved udskiftning af olie- og gasfyr, til nye plan-regler vedr. vindmøller og solceller.
Mere

Politik og regler  

I HØRING: Ændringer i reglerne for energimærkning af bygninger

af: Dorte Nørregaard Larsen, 17-01-2023
Bekendtgørelsen om "Energimærkning af bygninger" skal opdateres, så den følger trit med de ændringer, der er sket i bekendtgørelsen om "Håndbog for Energikonsulenter", samt anden lovgivning. Desuden fjernes muligheden for at lave energimærke efter metoden "Målt forbrug".
Mere

Politik og regler  

Nu stiller BR krav til bæredygtighed og livscyklusanalyser

af: Dorte Nørregaard Larsen, 16-01-2023
Fra og med 1. januar, stiller bygningsreglementet krav til byggeriers bæredygtighed.
Mere

Klima og ressourcer  

Concito: Der skal mere fart på CO2-fangst

af: Dorte Nørregaard Larsen, 13-01-2023
I en ny analyse fra tænketanken Concito, konkluderes det, at der skal mere fart på CO2-fangsten, hvis Danmark skal opnå klimaneutralitet i 2050.
Mere

Inspiration  

Søg tilskud til udvikling og demonstration

af: Dorte Nørregaard Larsen, 12-01-2023
Så åbner EUDP (Det Energiteknologiske Udviklings- og demonstrationsprogram) igen for ansøgninger, der er 182, 4 mio kr. i puljen.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Tilmeldingen til Energiforum 2023 åben nu

af: Dorte Nørregaard Larsen, 10-01-2023
Så er det i dag vi åbner for tilmeldingen til Energiforum 2023; den 7-8. marts på Nyborg Strand. To dage fyldt med faglig opdatering, networking og inspiration.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Energiforum 2023 - tilmeldingen åbner i morgen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 09-01-2023
I morgen åbner tilmeldingen til Energiforum 2023. Det er 7-8. marts at det går løs; årets største event, der sætter fokus på energi, bygninger og grøn omstilling på tværs i branchen. Vi siger velkommen til inspiration, erfaringsudveksling, videndeling og networking med mindst 300 andre ildsjæle.
Mere

Klima og ressourcer  

Danmark er længere fra klimamålet i 2025 end forudset

af: Pressemeddelelse fra Concito, 06-01-2023
Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget et klimamål om at reducere Danmarks drivhusgasudledning med 50-54 pct i 2025 ift. 1990. Dette mål har den nye regering forpligtet sig til at opfylde i regeringsgrundlaget. Nye beregninger fra CONCITO viser dog, at der er længere til opfyldelse af 2025-målet end den tidligere regerings opgørelse viste.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Top 5: Mest læste magasinartikler i 2022

af: Janne Roest-Madsen, 05-01-2023
Hvilke emner var mest populære blandt vores magasinlæsere i 2022? Vi har fundet højdespringerne - de artikler, der blev læst allerflest gange på tværs af vores fire magasinudgivelser.
Mere

Forsyning og VE  

Solceller og batterier skaber lys i den intelligente by

af: Jan V. Kristensen, 04-01-2023
Solcelle-drevet lys kan integreres i forskelligt byudstyr fra cykelparkering til redningsstiger på havnen. Det kræver blot et samspil med et integreret batteri. Et nyt forskningsprojekt har skabt IoT-modeller til løsningerne.
Mere

Inspiration  

Hvor meget er et kg CO2 i vingummi-bamser?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 03-01-2023
Hvis jeg skifter mit gasfyr ud med en varmepumpe sparer jeg godt 36.000 kg CO2 - er det meget? Omsat til vingummibamser er det 6 millioner og til bøffer er det 13.000 (set over 15 år)
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nye arrangementer i 2023

af: Janne Roest-Madsen, 02-01-2023
2023 byder på en lang række af nye og spændende arrangementer i Energiforum Danmark. Bliv inspireret og få mulighed for at sparre med fagfæller i vores mange netværk, deltag i arrangementer i akademiet og vær med, når vi samles til vores store årskonference Energiforum 2023. Rigtig godt nytår.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Glædelig jul & godt nytår

af: Janne Roest-Madsen, 23-12-2022
Energiforum Danmark ønsker alle glædelig jul og godt nytår. Sekretariatet holder lukket mellem jul og nytår og vender tilbage mandag den 2. januar 2023. Du kan naturligvis stadig tilmelde dig vores arrangementer, bladre i vores magasiner og finde nyttige informationer og præsentationer fra årets mange arrangementer. Vi glæder os til at invitere vores medlemmer til mange flere spændende arrangementer i 2023. Tak for i år.
Mere

Inspiration  

Kredsløb indgår første aftaler om fjernkøling i Aarhus fra 2023

af: Pressemeddelelse fra Kredsløb, 23-12-2022
Mens alle taler om fjernvarme, melder forsyningsselskabet Kredsløb fra næste år klar til at levere fjernkøling i en ny aftale med to erhvervskæmper i form af Ejendomsselskabet Olav De Linde og Finn Bach Petersen. Fra 2023 fjernkøles ejendommen for Finn Bach Petersen på Europaplads, mens Ejendomsselskabet Olav De Lindes Mindet får fjernkøling fra 2027.
Mere

Forsyning og VE  

Tagene på Fields, Grønttorvet og Kødbyen kan dække 5.800 københavneres årlige elforbrug

af: Pressemeddelelse fra Spacemaker, 22-12-2022
Hvordan kan København producere mere vedvarende energi og bidrage aktivt til klimakampen? Techfirmaet Spacemaker har sat avanceret software til at regne på, hvor meget solenergi tre kendte områder i København kan producere.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Se webinar med CO2-afrapportering i Scope 3 - Kom godt i gang

af: Janne Roest-Madsen, 21-12-2022
Annette Hørning fra KMD fortæller i dette webinar fra 13. december om CO2-afrapportering i Scope 3 og hvordan du kommer godt i gang. Annettes præsentation er fra et af fem morgenkaffemøder, som Energiforum Danmark har arrangeret og faciliteret i december 2022.
Mere

Politik og regler  

Mr. Energi skal give dansk klimapolitik ny energi

af: Jan V. Kristensen, 20-12-2022
Klima- og energiområdet har fået en minister hentet uden for Christiansborg. 55-årige Lars Aagaard, tidligere direktør i Dansk Energi, skal få den enorme grønne omstilling til at ske. Ambitionerne er store både hos SMV-regeringen og den nye minister.
Mere

Klima og ressourcer  

Hvordan skal bygninger bidrage til Danmarks klimamål om CO2-neutralitet i 2050?

af: Janne Roest-Madsen, 19-12-2022
Nye fremsynsnotater fra Concito - Danmarks grønne tænketank og Rådet for Grøn Omstilling peger på tendenser og krav, der forventes at få indflydelse på byggeriet i fremtiden. Læs om hovedpointerne fra de 13 områder i projektet Bygninger og Grøn Omstilling.
Mere

Inspiration  

KL, Energistyrelsen og Transition: Se webinar om Databaseret energiledelse i kommuner

af: Janne Roest-Madsen, 16-12-2022
Se webinar med konkrete anbefalinger til kommunerne til at håndtere deres klimaplaner ved brug af databaseret ledelse. Anbefalingerne er baseret på spørgeskemaer fra KL, der kortlægger 97 kommuners arbejde med databaseret energiledelse. Webinaret blev afholdt den 15. december af KL, Energistyrelsen og Transition.
Mere

Energibesparelser  

Nyt idékatalog: Energispareråd til arbejdspladser og større bygninger fra Energistyrelsen

af: Janne Roest-Madsen, 16-12-2022
Nyt idékatalog med energispareråd til arbejdspladser og større bygninger ligger nu klar fra Energistyrelsen. Denne version er blevet opdateret med "Understøttende vejledning til Idékataloget" - særlige opmærksomhedspunkter".
Mere

 

Mangler regeringen 3 mio. ton CO2?

af: Jan Kristensen, 14-12-2022
Vismændenes grønne regnemaskiner giver et helt andet resultat end regeringens gjorde i sommer, da den store grønne skatteaftale blev indgået. Nu foreslår vismændene en ens CO2-afgift på 1.100 kr/ton for samtlige virksomheder for at nå målet. Regeringens ligger på 750 kr. med rabataftaler.
Mere

 

Nyheder og magasin på Energiforum Danmarks hjemmeside - Sådan finder du dem

af: Janne Roest-Madsen, 13-12-2022
Er du i tvivl om, hvordan du læser vores magasin eller tilgår vores nyheder? Energiforum Danmark er en forening, der går op i netværk og vidensdeling. Derfor skal det være let for dig at finde vores magasin og vores nyheder. Se vores korte video, der forklarer hvordan du navigerer rundt på hjemmesiden.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nyt kursus i Energiforums Danmarks Akademi: Arkitektur, brug, drift og bæredygtighed - hinandens forudsætninger

af: Janne Roest-Madsen, 12-12-2022
Er du nysgerrig på hvordan arkitektur, brug, drift og bæredygtighed spiller sammen og bliver hinandens forudsætninger, når der skal bygges? Deltag i nyt kursus i vores akademi i enten Glostrup eller Aarhus (Viby J), hvor Poul Henrik Due (det Duer) og John Olsen (WSP) byder indenfor til en eftermiddag med fokus på arkitektur, brug, drift og bæredygtighed.
Mere

 

Tag på rundtur på Energiforum Danmarks hjemmeside - At være medlem

af: Janne Roest-Madsen, 09-12-2022
Se vores lille video, og tag med på rundtur på Energiforum Danmarks hjemmeside. Se hvor du finder informationer om netværk, medlemskaber, overblik over priser og indmeldelsesformular.
Mere

 

WE BUILD DENMARK inviterer til arrangement om bæredygtig, energieffektiv og digital drift af bygninger

af: Janne Roest-Madsen, 07-12-2022
Har du helt styr på, hvordan du kan spare både energi og penge ved at drifte jeres bygninger endnu mere effektivt? Eller kunne det være meget rart med et par fifs fra folk, der faktisk har prøvet det? WE BUILD DENMARK, KL, Gate 21, Dansk Erhverv og Force inviterer til en halv dag med fokus på bæredygtig, energieffektiv og digital drift af bygninger den 20. december kl. 09.00 - 13.00.
Mere

 

Gyldent år for solcelleparker fortsætter ikke i 2023

af: Janne Roest-Madsen, 05-12-2022
I 2022 er det sket en tredobling i opsætningen af solcelleparker set i forhold til forrige år. Det er en god nyhed i bestræbelserne på at gøre Danmark uafhængig af russisk gas. Dog forventes det, at den såkaldte producentbetaling vil sætte en stopper for den store stigning i opsætningen af solcelleparker i 2023, skriver Finans.
Mere

Inspiration  

Energistyrelsen sender brev ud til trængte gasfyrsejere

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 02-12-2022
2022 er et hårdt år for privatøkonomien, og én gruppe boligejere har i særlig grad mærket de høje energipriser. Derfor henvender Energistyrelsen sig nu direkte til gasfyrsejerne med spareråd, der kan være med til at tage toppen af gasregningen.
Mere

Politik og regler  

Klimarådet i ny analyse: Brug for prioritering mellem fjernvarmeprojekter

af: Nyhed fra Klimarådet, 01-12-2022
Myndighederne bør prioritere de fjernvarmeprojekter, der giver samfundsøkonomisk bedst mening, fx hvor der er adgang til overskudsvarme. I andre områder bør man i stedet satse på individuelle varmepumper på kort sigt.
Mere

 

Efter COP27: Fond for tab og skader skal betale for miljøkatastrofer

af: Jan V. Kristensen, 29-11-2022
Tab og skader er to begreber, som COP27 i Egypten vil blive husket for i fremtiden. FN opretter en fond, der skal give økonomisk hjælp til de lande, der bliver ramt af skader, som udledninger fra de industrialiserede har ansvar for. Ud over den historiske fond blev der ikke skabt store resultater i den egyptiske ørken.
Mere

 

Arrangement hos Solar City Denmark: Udvikling af ny plusenergi klimaskærm

af: Janne Roest-Madsen, 28-11-2022
Mange bygninger skal efterisoleres og have nyt tag i de kommende år, og det er oplagt at få solceller samtidig. Kom til arrangement hos Solar City Denmark, og hør om ny tagrenoveringsmetode, der kombinerer efterisolering og farvede solceller - med fokus på æstetik.
Mere

 

Luften i klasselokaler er fuld af kemi

af: Janne Roest-Madsen, 25-11-2022
Normalt kender skoleeleverne kemi som et fag på skoleskemaet. Nu viser en ny landsdækkende undersøgelse, at luften i en række af landets klasselokaler er fuld af uønsket kemi. Løsningen på det dårlige indeklima er ventilation.
Mere

Inspiration  

Tøver du med at hænge lyskæden op i år?

af: Janne Roest-Madsen, 24-11-2022
Ikke mindre end 4,2 millioner lyskæder findes der i de danske hjem, ifølge Energistyrelsen. Men er det nu en god idé at sætte strøm til kæderne i år, hvor energikrisen kradser? Energistyrelsen giver gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du ikke kan undvære den hyggelige julebelysning i den mørke tid.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nyt magasin gået i luften

af: Dorte Nørregaard Larsen, 21-11-22
Så er næste nummer af Energiforum Danmarks magasin gået i luften. Læs det i appen EFDKnyt eller her på hjemmesiden
Mere

 

Danskerne forventer at skrue ned for energiforbruget

af: Dorte Nørregaard Larsen, 15-11-2022
Det er ikke kun i kommuner og regioner, at man forventer at der skrues ned for varmen. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Norstat for Energistyrelsen. I følge denne undersøgelser regner 6 ud af 10 danskere med at skrue ned for varmen i den kommende vinter.
Mere

Inspiration  

KEA udbyder uddannelse i bygningsautomatik

af: Dorte Nørregaard Larsen, 03-11-2022
Erhvervsakademierne udbyder en ny uddannelse/efteruddannelse i bygningsautomatik. Hør mere om dem på gå-hjem-møde 1/12.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Brug din bygning som batteri – Årets vinder af Innovationsprisen er fundet

af: Janne Roest-Madsen, 01-11-2022
Dommerne har talt: Vinderen af Energiforum Danmarks Innovationspris 2022 er nu fundet. Kandidaterne Simplewire, Eg & Fusebox og Lindinvent udgjorde det kandidatfelt, der skulle overbevise dommerpanelet om netop deres kandidatur til Innovationsprisen. Efter en overbevisende pitch var det partnerskabet mellem EG og Fusebox, der høstede dommernes stemmer med deres fælles løsning.
Mere

 

Netværket for miljømærket indkøb: Gå-hjem-møde med blandt andre Christian Arnstedt

af: Janne Roest-Madsen, 28-10-2022
Netværket for miljømærket indkøb inviterer til Gå-hjem-møde, hvor du blandt andre kan møde Christian Arnstedt, Blazar Capital - også kendt fra Løvens Hule på DR.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Hvem vinder Innovationsprisen 2022? Følg med online 1/11

af: Dorte Nørregaard Larsen, 27-10-2022
Hvert år uddeler Energiforum Danmark Innovationsprisen til et nyt produkt eller koncepter, der letter arbejdet med den grønne omstilling i bygninger. Tirsdag d. 1/11 kan du online møde de tre nominerede og se hvem der vinder prisen.
Mere

Forsyning og VE  

Staten sparer penge på de høje elpriser

af: Dorte Nørregaard Larsen, 26-10-2022
I følge beregninger fra Green Power Denmark, betyder de høje elprisen, at staten sparer mindst 3,5 milliarder kroner i støtte til vindmølleparker. De penge bør bruges til den grønne omstilling i forsyningssektoren foreslår Green Power Denmark.
Mere

Forsyning og VE  

Rekord for danske vindmøller og solceller i sigte

af: Janne Roest-Madsen, 25-10-2022
En produktionsrekord for danske vindmøller og solceller kan meget vel være på vej.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

19°C på den kloge måde – er det muligt uden indeklimabøvl, energimord og 5000 klik i CTS´en?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 24-10-2022
I kølvandet på udmeldingen om de 19 grader i en lang række bygninger (offentlige som private), er der opstået en række tekniske og praktiske spørgsmål og en række erfaringer og gode råd, som har interesse for alle. Derfor har kommunenetværkene og CTS-netværkene slået pjalterne sammen og laver to ”Mega-netværks-møder” om emnet. Det handler om indeklima, skimmel-bekymringer, indregulering og meget mere.
Mere

Forsyning og VE  

Verdensrekord for produceret strøm

af: Janne Roest-Madsen, 23-10-2022
En af Siemens testmøller på testcentret i Østerild har sat ny verdensrekord for produceret strøm på et døgn. Det skriver Siemens Gamesa på LinkedIn.
Mere