Inspiration

Helt ny genbrugsoplevelse slår dørene op i Aarhus

af: Pressemeddelelse fra Kredsløb, 20-09-2023
Giv, tag, byt og reparér. Mulighederne for at udveksle genbrug er allerede mange i Aarhus, men nu får du mulighed for at opleve genanvendelse og genbrug på en helt ny måde, når Kredsløb i dag åbner sin første nærgenbrugsstation i Aarhus C.
Mere

Politik og regler  

Anbefalinger til den danske implementering af energieffektiviseringsdirektivet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 15-09-2023
Fleksible løsninger er centrale for at opnå energieffektiviseringer og aflaste elforsyningsnettet. Digitalisering og brug af data til at effektivisere energiforbrug rummer store potentialer. Derfor er det vigtigt at data frisættes og tilgængeliggøres på en hensigtsmæssig måde inden for alle områder, sådan lyder en af de anbefalinger, som Energiforum Danmark via Rådet for Energieffektiv Omstilling sender til minister Lars Aagaard.
Mere

 

Europa-Parlamentet støtter planer, der skal øge produktion af vedvarende energi

af: Pressemeddelelse fra Europa-Parlamentet, 13-09-2023
Parlamentet stemte tirsdag for at fremme udbredelsen af vedvarende energi i overensstemmelse med den grønne pagt og REPowerEU.
Mere

Inspiration  

Building Awards 2023: Her er finalisterne til Klimaprisen

af: Janne Roest-Madsen, 12-09-2023
Finalisterne til Klimaprisen, der uddeles til Building Awards, er fundet. Den 9. november løftes sløret for, hvem af de fire finalister, der løber med årets klimapris. Building Awards 2023 afholdes af Licitationen - Byggeriets dagblad.
Mere

Politik og regler  

Den grønne del af finansloven skaber grøn glæde

af: Jan V. Kriistensen, 11-09-2023
Regeringen har, i sidste uge, lanceret sit udspil til en finanslov, og med sig under armen havde finansministeren 1 mia. kr. til den grønne omstilling. Det får smilet frem både hos erhvervsorganisationer og de grønne brancher.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nyt magasin online: Livscyklusanalyser

af: Janne Roest-Madsen, 07-09-2023
Vores nyeste magasin er nu online. I denne september-udgave af magasinet sætter vi fokus på livscyklusanalyser.
Mere

Forsyning og VE  

Energiforum Danmark sætter solceller til debat

af: Dorte Nørregaard Larsen, 06-09-2023
Torsdag i sidste uge havde Energiforum Danmark i samarbejde med TEKNIQ Arbejdsgiverne en debat om solceller: Skal de være på tage eller på marker? Og er det for alle at investere i solceller eller kun for store investorer? Den debat rejser de to organisationer nu også på Altinget.dk
Mere

Klima og ressourcer  

Klimarådet: CO2-fangst kan floppe

af: Jan V. Kristensen, Journalist, 04-09-2023
Regeringen og erhvervsorganisationerne er begejstrede over den fremlagte plan for CO2-reduktioner. Men Klimarådet er mere skeptiske og påpeger en række risici. I alt er der planer om at afsætte omkring 38 milliarder kroner til projekter og udvikling af teknologi til at indfange og lagre CO2.
Mere

 

Danmarks største teknologievent stiller skarpt på elektrificering

af: Pressemeddelelse fra Green Power Denmark, 01-09-2023
Det bliver med grønt aftryk, når Technomania løber af stablen i Messecenter Herning den 3.-5. oktober. Med Green Power Denmark som ny samarbejdspartner kaster teknologimessen i år et særligt lys på elektrificering og omstilling til vedvarende energi.
Mere

Politik og regler  

Høje forbrugsudledninger svækker Danmarks rolle som grønt foregangsland

af: Pressemeddelelse fra Concito, 31-08-2023
Danmarks klimaaftryk per indbygger er blandt verdens største, og der udestår en stor politisk opgave med at reducere klimabelastningen fra vores forbrug af især transport, fødevarer og boliger. Det viser en ny rapport om Danmarks globale forbrugsudledninger fra CONCITO.
Mere

Energibesparelser  

Spareiver er også nødvendigt i vinteren 2023/24

af: Dorte Nørregaard Larsen, 28-08-2023
I en ny status fra Energistyrelsen, karakteriseres forsyningssituationen som stabil, men spareiver og mild vinter vil få afgørende betydning for forsyningssituationen. Så ingen kriser, men stadig behov for uldsokker og omtanke.
Mere

Inspiration  

Ny guide til den gode forhåndsdialog i byggesagsbehandlingen

af: Janne Roest-Madsen, 24-08-2023
Bygherreforeningen, Forum for Danske Bygningsmyndigheder, Danske Arkitektvirksomheder, DI Byggeri, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Kommunernes Landsforening, Konstruktørforeningen og TEKNIQ Arbejdsgiverne står bag ny guide, der skal effektivisere byggesagsbehandlingen gennem den gode forhåndsdialog.
Mere

 

Nyt undervisningsforløb gør elever til energiinnovatorer og kritiske energijournalister

af: Janne Roest-Madsen, 23-08-2023
I nyt undervisningsforløb til 7.-9. klasser skal eleverne blandt andet indtage rollerne som kritiske energijournalister, energiinnovatorer og politisk aktive indenfor grøn omstilling. Mærk Energien hedder forløbet fra Energistyrelsen, der skal give unge indsigt i, hvordan vi ændrer vores energivaner.
Mere

 

Building Awards 2023: Her er finalisterne til bæredygtighedsprisen

af: Janne Roest-Madsen, 22-08-2023
Finalisterne til bæredygtighedsprisen, der uddeles til Building Awards 2023, er fundet. Den 9. november løftes sløret for, hvem af de fire finalister, der løber med årets bæredygtighedspris. Building Awards afholdes af Licitationen - Byggeriets dagblad.
Mere

Inspiration  

Husk at 4. september er sidste frist for at søge EUDP-støtte

af: Dorte Nørregaard Larsen/nyhed fra EUDP, 21-08-2023
Du kan stadig nå det - at få fat i nogen af de 300 mio. kr., der gives til innovative energiprojekter under Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP). Denne gang åbnes der også op for ansøgninger til Green Labs DK, Nordsøpuljen og internationale samarbejder under IEA og CETPartnership. EUDP’s ansøgningsfrist er d. 4. september 2023 kl. 12:00.
Mere

 

Building Green København løfter lidt af sløret for årets program

af: Janne Roest-Madsen, 17-08-2023
Building Green København løfter lidt af sløret for, hvad vi kan forvente os af årets event. Få ny viden om det regenerative byggeri, lyt til spændende debatter, og mød Energiforum Danmark, når vi afholder learning session. Hent din billet gratis allerede i dag.
Mere

 

Der er politisk berøringsangst for byggebranchens klimaaftryk

af: Flemming Kehr og Michael H. Nielsen, bestyrelsesmedlemmer i Energiforum Danmark, 16-08-2023
Energiforum Danmark: 40 procent af vores CO2-udledninger stammer fra byggebranchen, men alligevel er der meget lidt regulering på området. Det er for uambitiøst, skriver Flemming Kehr og Michael H. Nielsen i dag i et debatindlæg på Altinget.dk.
Mere

Forsyning og VE  

Energistyrelsen: Nu kan du søge tilskudspulje til at fremme eksport af grøn dansk energiteknologi

af: Janne Roest-Madsen, 15-08-2023
Nu kan offentlig-private samarbejder søge om midler fra Energistyrelsens Tilskudspulje til Fremme af Energieksportindsatsen. Årets ansøgningsrunde rummer i alt 8,8 millioner kroner.
Mere

 

Alle snakker om energiøer - Bliv klogere på dem her

af: Janne Roest-Madsen, 14-08-2023
Danmark skal have to energiøer; Energiø Nordsø og Energiø Bornholm. Etableringen af de to energiøer bliver et af Danmarkshistoriens største anlægsprojekter.
Mere

Inspiration  

Inspiration til energi- og klimaarbejdet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 11-08-2023
Trænger du til inspiration til energi- og klimaindsatsen, så er det ikke kun her i netværket at du kan få inspiration. Energispring i København har mange inspirerende eksempler og gratis værktøjer.
Mere

Klima og ressourcer  

Rådet for grøn omstilling: Cirkulært byggeri står og falder med politisk handling

af: Rådet for Grøn Omstilling
Hvis dansk byggeri skal levere sin andel af klimareduktioner og føre an på et globalt marked i fremtiden, er der brug for at gentænke branchen og lovgivningen. Rådet for Grøn Omstilling er klar med ti nye anbefalinger til det politiske Danmark.
Mere

 

Energispring & DEAS: Debatsalon om fremtidens krav til energieffektive og klimavenlige bygninger

af: Janne Roest-Madsen, 08-08-2023
Energispring og DEAS inviterer til Debatsalon om fremtidens krav til energieffektive og klimavenlige bygninger. Debatsalonen afholdes den 28. september på Frederiksberg og er åben for alle.
Mere

 

Energiforum Danmark er nu officiel partner for BIM World Copenhagen - Nordic Digital Construction

af: Janne Roest-Madsen, 07-08-2023
Energiforum Danmark skriver sig ind i rækken af prominente partnere fra hele byggeriets værdikæde, der støtter op om BIM World Copenhagen. Med flere tusinde besøgende i både Frankrig og Tyskland kommer digitaliseringseventet nu til Danmark.
Mere

Inspiration  

Ny casesamling: 25 byggerier med lavt klimaftryk

af: Janne Roest-Madsen, 04-08-2023
BUILD, Aalborg Universitet, Villum Fonden og Realdania står bag casesamlingen med 25 danske best practice byggerier målt i forhold til klimaftryk. Samlingen kigger nærmere på etageboliger, rækkehuse og enfamiliehuse og et fælleshus, der alle kan inspirere til et lavere klimaftryk.
Mere

Forsyning og VE  

Søg tilskud til lokale energifællesskaber og lokal forankring af klimaomstilling

af: Janne Roest-Madsen, 03-08-2023
Puljen til lokale energifællesskaber og lokal forankring af klimaomstilling kan søges fra den 15. august.
Mere

Politik og regler  

I HØRING: Ændring af indefrysningsordning for høje energiregninger

af: Dorte Nørregaard Larsen, 02-08-2023
Loven om indefrysning af høje energiregninger foreslås ændret, så Erhvervsstyrelsen kan forestå opkrævningen af de indefrosne beløb fra husholdninger og virksomheder, når indefrysningsperioden udløber.
Mere

Energibesparelser  

EU: 11,7 % af energiforbruget skal spares i 2030

af: Janne Roest-Madsen, 01-08-2023
En stramning af EU's energieffektiviseringsdirektiv betyder, at EU skal spare 11,7 % af energiforbruget i 2030. Det kan gavne udbredelsen af elbiler, varmepumper, geotermi og andre former for grøn fjernvarme.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Klar parat start

af: Dorte Nørregaard Larsen, 31-07-2023
Så er Energiforum Danmark tilbage efter ferien og klar til en sensommer og et efterår fuld af aktiviteter.
Mere

Politik og regler  

I HØRING: Stramning af regler om CO2-kvoter

af: Dorte Nørregaard Larsen, 31-07-2023
Efter EU i 2021 vedtog den europæiske klimalov, har kommissionen fremsat en række lovgivningsinitiativer under "Fit for 55" navnet. Herunder en række stramninger vedr. CO2-kvoter. Den lovgivning der skal sikre dansk implementering er nu i høring.
Mere

Politik og regler  

Varm luft kan nu genbruges i industrien og på byggepladser

af: Jan V. Kristensen, bragt på TEKNIQ.dk
Arbejdstilsynet har fra 1. juli med en ny bekendtgørelse tilladt industrivirksomheder og byggepladser at genbruge renset udsugningsluft i arbejdsrum og andre lokaler. Det skal spare energi til opvarmning og dermed CO2. Recirkulation bliver en mulighed – ikke en pligt for virksomhederne.
Mere

Inspiration  

Coop vinder international energipris

af: Pressemeddelelse fra COOP, 04-07-2023
Coop har vundet energiprisen Award of Excellence in Energy Management for sit systematiske arbejde med at sænke energiforbrug og CO2-udledning siden 2016. Prisen uddeles af Clean Energy Ministerial, og det er første gang, at en dansk virksomhed vinder. I juli modtager Coop prisen på årets CEM Forum i Goa, hvor også Dan Jørgensen, minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, deltager.
Mere

 

Datacentre vil sende strøm retur til elnettet

af: Jan V. Kristensen, 03-07-2023
Datacentrenes drift i Danmark vil kunne øge energiforbruget op imod 17 procent i Danmark frem imod 2030. Men nu tager flere centre på verdensplan et vigtigt skridt i den grønne retning med intelligente UPS-teknologier, der gør det muligt at levere overskudsstrøm tilbage til elnettet. Det viser en ny rapport fra power management-virksomheden Eaton.
Mere

Politik og regler  

I HØRING: Krav til datacentre om indberetning af energieffektivitet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 30-06-2023
EU's energieffektiviseringsdirektiv stiller, som noget nyt, krav til datacentre med et installeret effektforbrug til IT på mere end 500Kw. Nu gøres der klar til den danske implementering med et ændringsforslag til lov om fremme af effektiv energianvendelse og drivhusgasreduktion.
Mere

 

Ny workshop: Hvilke krav skal vi stille til forsyningsdata?

af: Janne Roest-Madsen, 28-06-2023
Den 6. september kl. 10.00 - 15.00 holder Energiforum Danmark, DFM, TEKNIQ Arbejdsgiverne og Ejendom Danmark en workshop om standarder for energiforsyningsdata. Workshopppen finder sted hos TEKNIQ Arbejdsgiverne i Glostrup.
Mere

 

Fem projekter er nomineret til Renoverprisen 2023

af: Janne Roest-Madsen, 27-06-2023
Siden 2013 er Renoverprisen blevet uddelt for at hylde Danmarks bedste renoveringsprojekter. Nu er fem projekter udvalgt som nominerede til årets pris, og de inkluderer et senior-bofællesskab, et indkøbscenter og et museum.
Mere

 

Sådan køler du hjemmet ned i sommervarmen

af: Janne Roest-Madsen, 26-06-2023
Du ved sikkert godt, at udluftning med gennemtræk kan være med til at køle dit hjem ned. Men har du også styr på de andre gode råd til at køle dit hjem ned i sommervarmen uden brug af unødvendig strøm?
Mere

 

Concito er klar med Byggeriets klimanalyse

af: Janne Roest-Madsen, 23-06-2023
CONCITO har netop udgivet Byggeriets klimaanalyse, som er et katalog over de vigtigste fokusområder for en accelereret grøn omstilling af byggeriet. CONCITO peger på 18 fokusområder, som byggeriets aktører kan arbejde med nu og her for at nedbringe klimapåvirkningen.
Mere

Politik og regler  

Otte organisationer: Udvid Erhvervspuljen og giv virksomhederne den nødvendige hjælp til grøn omstilling

af: Pressemeddelelse fra Synergi, 21-06-2023
Manglende teknologisk viden er en væsentlig barriere for den grønne omstilling af erhvervslivet, der efterspørger mere rådgivning om grønne, energieffektive tiltag. I dag kan virksomheder ikke søge den hjælp gennem Erhvervspuljen – men det bør de kunne, mener SYNERGI og SMVdanmark, Landdistrikternes Fællesråd, Rådet for Grøn Omstilling, TEKNIQ Arbejdsgiverne, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, IDA og CONCITO. De foreslår nu, at Erhvervspuljen fremadrettet også inkluderer rådgivning, der kan hjælpe erhvervslivet med den nødvendige grønne omstilling.
Mere

Inspiration  

DTU undgår over 276 tons CO2 ved at genbruge it-udstyr

af: Pressemeddelelse fra 3stepIT, 19-06-2023
DTU har i samarbejde med 3stepIT og NetSolutions undgået over 276 tons CO2 ved at indsamle og sælge deres gamle it-enheder. Projektet har vist sig så effektivt, at genbrug af enheder nu er sat i system på hele campus.
Mere

Politik og regler  

Klimarådet: Behov for mere klimapolitik frem mod 2025 end fremskrivningen viser

af: Nyhed fra Klimarådet, 15-06-2023
Klimarådet vurderer i nyt notat, at reduktionsbehovet for 2025-målet med god sandsynlighed er over 2 mio. ton CO2e, hvilket er betydeligt større end de 0,6 mio. ton, som Energistyrelsens årlige klimafremskrivning viser.
Mere

Inspiration  

Vinderne af Betonens Oscar 2023 er fundet

af: Pressemeddelelse fra Dansk Beton, 13-06-2023
Dansk Beton har uddelt priser til den mest unikke danske betonarkitektur netop nu. Vinderprojekterne imponerer med forståelse for tidens trends og omtanke for fremtidens udfordringer.
Mere

Forsyning og VE  

7 initiativer der skaber hastighed i netudbygningen

af: Janne Roest-Madsen, 12-06-2023
Energinet og Green Power Denmark har netop lanceret syv initiativer, der skal sikre, at elnettet kan følge med den grønne omstilling. Ambitionen med Net til Tiden og de syv initiativer er - i samspil med netkunder og myndigheder - at opnå en bedre servicering af individuelle behov og den nødvendige hastighed i tilslutningen til elnettet.
Mere

Inspiration  

Nyt magasin online: Konvertering af naturgas

af: Janne Roest-Madsen, 08-06-23
Vores nyeste magasin er nu online. I denne juni-udgave af magasinet sætter vi fokus på konvertering af naturgas.
Mere

Politik og regler  

I høring: Vejledninger til bygningsreglementet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 07-06-2023
En række af Bygningsreglementets vejledninger har været til serviceeftersyn, og det er der kommet et par forslag til rettelser ud af.
Mere

Energibesparelser  

Energistyrelsen: Internationalt seminar om bygningers energiforbrug og bæredygtighed

af: Janne Roest-Madsen, 07-06-2023
Energistyrelse inviterer til internationalt seminar om bygningers energiforbrug og bæredygtighed. Arrangementet finder sted den 22. juni i Eigtveds Pakhus i København, og det er gratis at deltage.
Mere

Inspiration  

Ny kampagne: Grønnere hurtigere

af: Dorte Nørregaard Larsen, 06-06-2023
Ud fra devisen: Vi kan sætte fart på den grønne omstilling, hvis vi bruger de energieffektive løsninger, vi allerede har - og endda selv har opfundet, lancerer brancheorganisationen SYNERGI kampagnen: Grønnere hurtigere
Mere

Forsyning og VE  

Forsinket udbygning af grøn strøm kan koste forbrugerne 25 mia. kr.

af: Pressemeddelelse fra Green Power Denmark, 02-06-2023
Blot få års forsinkelse i udbygningen af vindmøller og solceller vil øge Danmarks samlede elregning markant. Det viser en ny analyse af Green Power Denmark, som opfordrer regeringen til at sætte endnu mere handling bag de store ambitioner for udbygning af vindmøller og solceller.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Mød Energiforum Danmark på Klimafolkemødet 2023

af: Janne Roest-Madsen, 01-06-2023
Energiforum Danmark deltager i samarbejde med TEKNIQ Arbejdsgiverne på Klimafolkemødet 2023 i Middelfart den 31. august til 2. september. Med overskriften: Er solceller kun for storinvestorer og solcellebaroner? debatterer vi det paradoksale i, at en af de mest omkostningseffektive måder at reducere CO2-udledningen - nemlig at montere solceller på tage - bliver besværliggjort af regler og bestemmelser for solceller på bygninger. For hvem har så ressourcerne til det? Det er gratis at deltage, og arrangementet finder sted torsdag den 31. august kl. 16.00.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Genbrug får en vigtig plads i byggeriet

af: Michael H. Nielsen og Malene Køster Lasthein og Dea Melby, bestyrelsesmedlemmer i Energiforum Danmark, 31-05-2023
Fornuftige nye regler for genbrug af byggematerialer, som vil være med til at skubbe på udviklingen af cirkulær økonomi. Men der er behov for at indsamle erfaringer, så vi på sigt har valide og sammenlignelige data, når vi anvender genbrugte byggematerialer. Debatindlægget er oprindeligt bragt på vores blog i Energiforum Danmarks app: EFDK og på Dagens Byggeri
Mere

Inspiration  

Elforskpuljen er åben for ansøgninger

af: Janne Roest-Madsen, 30-05-2023
Arbejder du med forskning og udvikling af innovative, grønne løsninger er det nu, du kan søge om bevilling fra ELFORSK. ELFORSK-puljen går til projekter, der fremmer den grønne omstilling gennem data, digitalisering og sektorkobling. Sidste frist for at søge er 7. september.
Mere

 

Aftale om kommunernes økonomi for 2024

af: Dorte Nørregaard Larsen, 26-05-2023
I går blev kommunerne og regeringen enige om en aftale om kommunernes økonomi for 2024. Der er flere penge at gøre godt med, bl.a. øges anlægsrammen. Men der er ikke umiddelbart plads til de massive investeringer i bygningerne, som klimaet og EU fordrer.
Mere

 

Ny rapport: Sådan sætter vi turbo på opsætning af flere ladestandere

af: Pressemeddelelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, AutoBranchen Danmark og FDM, 25-05-2023
Skal Danmark have én million elbiler på vejene i 2030, kræver det, at antallet af nye ladestandere speedes op. AutoBranchen Danmark, FDM og TEKNIQ Arbejdsgiverne har samlet 20 konkrete anbefalinger til, hvordan vi når det mål.
Mere

Klima og ressourcer  

Concito: Sidste udkald for at Danmark kan nå sit klimamål for 2025

af: Pressemeddelelse fra Concito, 25-05-2023
Kun en hurtig, ekstra indsats for at nedbringe klimaaftrykket fra transport, landbrug og energisektoren kan sikre, at vi når klimalovens mål om 50-54% CO2e-reduktion i 2025. Med den nuværende politik er vi på vej mod kun at reducere med ca. 47% og mangler dermed 2,4 mio. tons reduktioner, viser en ny analyse fra CONCITO.
Mere

 

De gode ideer spirer i Boligfonden Kubens spirekasse

af: Pressemeddelelse fra Boligfonden Kuben, 24-05-2023
Mandag den 22. maj kunne Boligfonden Kuben belønne en ny generation af håbefulde iværksættere med spirekasselegatet. Legatet gik i år til otte projekter med hvert sit bud på, hvordan vi forbruger færre ressourcer, bygger mere effektivt og bæredygtigt.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Høringssvar fra Energiforum Danmark: Godt at genbrug belønnes i klimaramme-beregningen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-05-2023
I et høringssvar til Social- og boligstyrelsen skriver Energiforum Danmark, at vi bakker op om at belønne brugen af genbrugsmaterialer i bygningsreglementets beregning af en bygnings klimapåvirkning.
Mere

Klima og ressourcer  

Mckinsey-rapport: Mangel på land er en udfordring for den grønne omstilling

af: Dorte Nørregaard Larsen, 22-05-2023
EU har i sine "Repower Europe"-planer målsætninger om, at der skal opstilles 600 Gw solceller og 500 GW vind inden 2030. Det vil for Frankrigs, Italiens og Tysklands vedkommende kræve arealer svarende til Belgiens størrelse. Det konstateres i ny rapport fra Mckinsey
Mere

 

Få værktøjer til at reducere emissioner, omkostninger og ressourcer i driften af bygninger

af: Janne Roest-Madsen, 16-05-2023
We Build Denmark, Teknologisk Institut og Force Technology udbyder nyt kursus med fokus på smarte teknologier til bæredygtig bygningsdrift. Kurset finder sted i Taastrup og Aarhus til en favorabel pris på 400 kr. ekskl. moms.
Mere

Inspiration  

Gate 21: Roundtables med fokus på energirenovering og energieffektivisering

af: Janne Roest-Madsen, 12-05-2023
Gate 21 inviterer til to forskellige roundtables med fokus på energirenovering og energieffektivisering den 25. maj og den 1. juni.
Mere

Forsyning og VE  

Klimarådet: Sikker elforsyning med sol og vind

af: Dorte Nørregaard Larsen, 11-05-2023
Danmark kan bevare en høj elforsyningssikkerhed selv i ekstreme vejrsituationer, også selv om det europæiske elsystem i høj grad vil være baseret på sol- og vindenergi. Det konkluderer Klimarådet i en ny rapport.
Mere

Inspiration  

Gratis konference om energirenovering af den almene boligsektor

af: Janne Roest-Madsen, 10-05-2023
Ingeniøren inviterer til konference om energirenovering i den almene boligsektor. Hør om de nýeste løsninger og de vigtigste problemstillinger, der vil være med til at forme branchen de kommende år. Konferencen er gratis men kræver tilmelding.
Mere

Klima og ressourcer  

Hvad er CO2-fangst? Hør førende forsker fortælle om CO2-lagring

af: Janne Roest-Madsen, 10-05-2023
I 2021 havde Energiforum Danmark forsker i CO2-fangst Philip Fosbøl i studiet til en snak om CO2-lagring. I dag kritiserer Philip Fosbøl regeringens klimaplan for at være for tidsoptimistisk i forhold til C02-fangst. Han mener ikke, at regeringens planer om at fange klimaskadelige gasser allerede fra 2025 er realistisk. Det vil tage mindst fire år, fortæller han til dr.dk. Bliv opdateret her på teknikken bag CO-lagring, hvordan det virker og hvilke potentialer, der er.
Mere

Energibesparelser  

Kolding Kommune har sparet meget på energien i 25 år

af: Pressemeddelelse fra Kolding Kommune, 09-05-2023
Kolding var en af de første kommuner, der tog et strategisk valg om at nedbringe sit energiforbrug. Og det har gjort en forskel. Siden starten i 1998 er omkostningerne til el, vand og varme reduceret med 35 %, og CO2-udledningen er nedbragt med hele 82 %.
Mere

Klima og ressourcer  

Branche-EPDer for ventilationskanaler og aggregater

af: Dorte Nørregaard Larsen, 08-05-2023
Som du måske hørte til vores online morgenkaffemøde om bæredygtige valg af ventilation, har VELTEK Ventilation været i gang med at få udarbejdet branche-EPDer for kanaler og aggregater. EPDerne blev udgivet 1. maj.
Mere

Inspiration  

Deltag gratis i arrangementer hos IDA Byg

af: Janne Roest-Madsen, 04-05-2023
Deltag gratis i to af IDA Bygs arrangementer i september.
Mere

Politik og regler  

Tak for jeres anbefalinger....

af: Dorte Nørregaard Larsen, 04-05-2023
I slutningen af marts sendte Rådet for Energieffektiv Omstilling en række anbefalinger til en strategi for effektiv energianvendelse til Klima-, Energi- og Forsyningsminister Lars Aagaard, og nu har ministeren svaret positivt men afventende.
Mere

Politik og regler  

I HØRING: Fremme af genbrug i byggeriet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 03-05-2023
Brugen af genbrugsmaterialer skal belønnes, når man beregner en bygnings klima-aftryk, derfor er der nu foreslået en ændring til bekendtgørelsen om Bygningsreglement 2018 (BR18)
Mere

Forsyning og VE  

Solrig april gav rekordhøj produktion fra solceller

af: Pressemeddelelse Green Power Denmark, 03-05-2023
Solceller på marker og hustage producerede over 406 GWh strøm i april. Det er 55 procent mere end i april sidste år og nok til at dække 100.000 husstandes årlige elforbrug, viser en opgørelse fra Green Power Denmark på baggrund af Energinets statistik.
Mere

Politik og regler  

Ny energikrisestab skal sætte tempo i grøn omstilling

af: Af Jan Kristensen, journalist, 02-05-2023
Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard har samlet ni eksperter og aktører i en energikrisestab kaldet NEKST. Målet er at øge tempoet i den grønne omstilling med nyskabende ideer på bare ni måneder.
Mere

Politik og regler  

Regeringen vil gøre det nødvendige for at nå klimamålene – 2025-målet står først for

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 01-05-2023
Den nye Klimastatus og -fremskrivning viser, at Danmark er rykket tættere på at nå sine klimamål, når det seneste års politiske aftaler implementeres. Men svære beslutninger og hårdt arbejde venter forude. Regeringen vil sikre, at vi når 2025-målet og gøre det nødvendige for at mindske usikkerhederne frem mod 2030, siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.
Mere

 

26 partnere går sammen for at fremme en grøn Jyllandskorridor

af: Pressemeddelelse Klimatorium; 27-04-2023
Projektet Grønn Jyllandskorridor vil gøre Jylland til den foretrukne handelsrute mellem Norge og Europa ved at styrke den grønne omstilling for tung transport.
Mere

Politik og regler  

EU´s medlemslande enige om skærpelse af CO2-kvotesystemet og klimatold

af: Dorte Nørregaard Larsen, 26-04-2023
EU´s medlemslande har givet grønt lyst til en stor klimapakke, der bl.a. betyder at boliger, biler, sø- og lufttransport også er omfattet af CO2-kvotesystemet.
Mere

Politik og regler  

Finanslov uden nye klimainitiativer, men med enkelte positive grønne takter

af: Dorte Nørregaard Larsen, 25-04-2023
Finansloven har været længe undervejs og forhandlingsgrundlaget blev kritiseret for sit fravær af grønne investeringer og beskæring af Klimarådet. Nu har et bredt flertal bestående af regeringen SF, Radikale, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti indgået en aftale, med enkelte positive grønne takter.
Mere

 

Vejledning skal hjælpe med den gode politiske proces til et bedre indeklima

af: Realdania
Rådet for Grøn Omstilling har udarbejdet en ny vejledning med beskrivelse af den gode proces til et bedre indeklima i de kommunale bygninger. Vejledningen kan bruges af landets kommunalbestyrelser og ledende medarbejdere i landets kommuner.
Mere

Inspiration  

Kommunernes klimaindsats går længere end den nationale målsætning

af: Pressemeddelelse fra Concito, 21-04-2023
Klimahandlingsplaner for 39 kommuner vil samlet set reducere udledningen af drivhusgasser med 77%, hvilket overstiger det nationale mål om 70% reduktion i 2030 sammenlignet med 1990. Det fremgår af en ny rapport, som EA Energianalyse har udarbejdet for CONCITO og Realdania.
Mere

Politik og regler  

I HØRING: Klimarådets dialogforum og revision af bekendtgørelse om tilskud til energifælleskaber

af: Dorte Nørregaard Larsen, 17-04-0223
To forslag er netop sendt i høring. Klima- Energi- og Forskningsministeriets departement, har opdateret listen over organisationer der kan indstille kandidater til Klimarådets dialogforum og Energistyrelsen foreslår ændringer til reglerne om tilskud til lokale energifælleskaber m.v.
Mere

Klima og ressourcer  

Building Green: Konference om biobaserede byggematerialer

af: Building Green, 14-04-2023
Byggebranchen står overfor en kæmpe udfordring i at skulle nedbringe byggeriets klimaaftryk betragteligt inden for en meget kort periode, og det kan ikke lade sig gøre ved ”business as usual”. Derfor bliver branchen nødt til at tænke alternativt og kigge sig omkring efter materialer, som kan hjælpe med at nå bæredygtighedsmålene. Building Green afholder konference om biobaserede byggematerialer den 23. - 24. august.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nu kan du læse april-udgaven af magasinet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 13-04-2023
Så kan du læse april-udgaven af Energiforum Danmarks magasin. Temaet er denne gang "Efter en vinter med energikrise" og vi ser bl.a. på hvordan kommunerne har håndteret udmeldingen om de 19 grader.
Mere

Inspiration  

Kommuner og regioner danner fortrop i klimakampen

af: Pressemeddelelse fra KL og Regionerne, 12-04-2023
Som det første land i verden har tæt på alle danske kommuner lavet klimahandlingsplaner med det mål at leve op til Parisaftalen. KL, Realdania og de fem regioner indgår en ny alliance, der sammen med kommunerne tager næste afgørende skridt for at gøre lokale klimaplaner til virkelighed.
Mere

 

I HØRING: Ændring af bekendtgørelse om energisyn i store virksomheder

af: Dorte Nørregaard Larsen, 12-04-2023
For at leve op til EUs krav til energisynsordningen foreslås der nu en række ændringer i den eksisterende bekendtgørelse. Bl.a. sker der en præcisering af, hvornår bygge- og anlægsprojekter kan undtages kravet om energisyn.
Mere

Inspiration  

Energistyrelsen inviterer: Netværksdag for kommunerne 16. maj i Middelfart

af: Dorte Nørregaard Larsen, 11-04-2023
Energistyrelsen inviterer til netværksdag - for kommuner der vil styrke deres kommunikation om energibesparelser og energirigtig adfærd. Vær med når Energistyrelsen den 16. maj 2023 afholder netværksdag med fokus på energikrisen – og hvordan vi med dialog og samarbejde kan styrke klima- og energikommunikationen.
Mere

Inspiration  

Klimakrav til ventilationsløsninger ved bygningsrenovering

af: Christian Jarby og Michael H. Nielsen, seniorrådgivere i den grønne Tænketank CONCITO, 30-03-2023
I projektet ”Bygninger og grøn omstilling” er der udarbejdet et fremsynsnotat, der ser nærmere på betydningen af klimakrav ved valg af ventilationsløsninger, når ældre etagebyggeri står over for en mere omfattende renovering.
Mere

Politik og regler  

Kære Lars Aagaard

af: Dorte Nørregaard Larsen, 30-03-2023
Rådet for Energieffektiv Omstilling, som Energiforum Danmark er medlem af, sendte i går en opfordring til ministeren. En opfordring til at styrke indsatsen for energieffektivisering, samt en række anbefalinger til en indsats.
Mere

Politik og regler  

Bred aftale fordeler ny støtte til at hjælpe danskerne af med olie- og gasfyr

af: Pressemeddelelse fra Klima-, energi- og forsyningsministeriet, 29-03-2023
Regeringen har sammen med et bredt flertal i Folketinget i dag indgået aftale om fordeling af 200 millioner kroner til at hjælpe husstande af med gasfyret og fjernvarmeselskaber med udrulningen af fjernvarme. Med aftalen tilføres afkoblingsordningen 112 millioner kroner, mens der tilføres 88 millioner kroner til fjernvarmepuljen.
Mere

Klima og ressourcer  

Dyster klima-rapport kan øge danske erhvervs-ambitioner

af: Jan V. Kristensen, 27-03-2023
Vi er på vej ind i en fremtid med voldsomme klimaforandringer. Men rapporten fra FN’s klimapanel kan også vendes til en ambitiøs plan om eksport af enorme mængder grøn strøm og nyudviklet dansk miljøteknologi. Læs vigtige reaktioner på sidste uges klimarapport her.
Mere

Politik og regler  

Klima fylder ikke meget i finanslovsudspillet og digitaliseringsstrategien udskydes (opdateret)

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-03-2023
Klima og energi fylder ikke meget i finansloven. Faktisk skal man langt ned i teksten før man finder noget der handler om klima- og energikrisen.
Mere

Forsyning og VE  

1000 nye ladepladser på vej i København

af: Pressemeddelelse fra Københavns Kommune, 22-03-2023
Københavns Kommune har med succes gennemført sit første udbud af ladestandere til elbiler og har nu indgået kontrakt med tre operatører, som skal løse behovet for flere ladepunkter mange steder i hovedstaden.
Mere

Klima og ressourcer  

Internationalt klimapanel (IPCC) slår alarm

af: Dorte Nørregaard Larsen, 21-03-2023
Vi hørte det allerede på Energiforum 2023, hvor klimaforsker Sebastian Mernild fortalte om at Klimakrisen, trods energikrise og krig i Europa stadig kradser og at der stadig er behov for handling. I går udkom IPCCs rapport så, og den slår fast vi måske allerede er forbi det punkt hvor vi kan undgå massive klimaforandringer.
Mere

Inspiration  

Rapport om test af Smart Readiness Indicator i en dansk kontekst

af: Dorte Nørregaard Larsen, 17-03-2023
Teknologisk Institut har for Energistyrelsen udført en test af Smart Readiness Indicator (SRI) i en dansk kontekst. Nu er rapporten om testen udkommet.
Mere

 

Grøn strøm til danskerne kræver massive investeringer i elnet

af: Pressemeddelelse fra Green Power Denmark, 16-03-2023
Hvis de høje politiske klimaambitioner skal blive til virkelighed, kræver det milliardstore investeringer i eldistributionsnettet. Det viser en ny analyse fra Green Power Denmark, som med 11 anbefalinger til morgendagens elnet opfordrer regeringen til at indkalde til forhandlinger om en el-infrastrukturpakke.
Mere

 

Velkommen til nye medlemmer af bestyrelsen

af: Janne Roest-Madsen, 15-03-2023
På Energiforum Danmarks netop afviklede årskonference, Energiforum 2023, blev der traditionen tro afholdt generalforsamling. To nye medlemmer blev valgt ind i bestyrelsen med enstemmighed og klapsalver. En ny næstformand blev valgt ind og der blev taget pænt afsked med to nu tidligere medlemmer.
Mere

Inspiration  

Invitation fra Dansk Solcelleforening

af: Dorte Nørregaard Larsen, 13-03-2023
Mandag den 27. marts 2023 stilles der på eventet "Made in EU" skarpt på solcelle-produktion i Europa og de fremtidige muligheder.
Mere

Inspiration  

Danvak Dagen 2023 – det er det indre der tæller

af: Dorte Nørregaard Larsen, 10-03-2023
Den 12. april er der endnu en gang DANVAK-dag og Energiforum Danmarks medlemmer kan deltage med rabat.
Mere

Politik og regler  

Energiforum Danmarks høringssvar: Sæt solceller på offentlige tage fri

af: Dorte Nørregaard Larsen, 09-03-2023
Fra og med 1. april 2023 skal statslige solcelleanlæg modregnes for sparet elafgift. Det blev foreslået i en bekendtgørelse, der netop har været i høring. Energiforum Danmark synes, at forslaget trækker i den forkerte retning.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Aarhus Kommune vinder Energi- og miljøprisen 2023

af: Janne Roest-Madsen, 08-03-2023
Energiforum Danmark uddeler den 8. marts Energi- og miljøprisen i forbindelse med Energiforum 2023. Årets vinder er Aarhus Kommune, og priskomitéen har lagt vægt på kommunens mangeårige indsats på energi- og klimaområdet. Aarhus Kommunes indsats er ikke blot grundig og bredtfavnende, men fungerer også som inspiration for andre i branchen.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Så er Energiforum 2023 i gang - læs alt om konferencen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 07-03-2023
Så er det i dag Energiforum 2023 går i gang. 35 udstillere, knap 350 deltagere og mere end 30 oplægsholdere er klar til to forrygende dage i Nyborg. Læs alt om konferencen her.
Mere

Energibesparelser  

Session om energibesparelser og cybersikkerhed ved databaseret energistyring og drift af bygninger

af: Janne Roest-Madsen, 06-03-2023
Torsdag den 30. marts 2023 åbnes dørene til NET ZERO pathways i Aalborg Kongres & Kultur Center – Konferencen, der stiller skarpt på, hvordan den grønne omstilling, forretning og sektorkobling kan gå hånd i hånd. Energiforum Danmark, DigitalLead og We Build Denmark præsenterer i fællesskab sessionen Energibesparelser og cybersikkerhed ved databaseret energistyring og drift af bygninger.
Mere

Politik og regler  

Brede aftaler sikrer milliarder til forskning i klima, digital teknologi, sundhed og den fri forskning

af: Pressemeddelelse fra Udannelelses- og forskningsministeriet
Et bredt flertal i Folketinget er enige om at fordele 3,6 mia. kr. til forskning. Pengene skal gå til forskning i klima og grøn omstilling, digital teknologi, fri forskning, sundhed, børn og unge.
Mere

Inspiration  

Handlingsplaner for databaseret energiledelse

af: Dorte Nørregaard Larsen, 02-03-2023
Lige inden jul modtog 97 kommuner en handlingsplan fra Energistyrelsen og KL med anbefalinger til, hvordan de kunne komme videre i arbejdet med databaseret energiledelse. På Energiforum 2023 kan du høre mere om planerne.
Mere

Klima og ressourcer  

Klimarådet: Store risici på regeringens vej mod 2030-målet

af: Klimarådet, 28-02-2023
Klimarådet finder det i sin årlige statusrapport positivt, at regeringen har skitseret en vej til at opfylde 70-procentsmålet. Rådet vurderer dog, at det samlet set ikke er anskueliggjort, at regeringens klimaindsats opfylder målet. Det skyldes især en betydelig risiko for, at flere af elementerne i regeringens skitserede plan ikke lever op til forventningerne om store CO2-besparelser.
Mere

Inspiration  

Lamper, trægulve og andre byggematerialer fra Gellerup får nyt liv i andet byggeri

af: Pressemeddelelse Brabrand Boligforening, 28-02-2023
Brabrand Boligforening og online-portal for brugte byggematerialer indgår samarbejde.
Mere

Inspiration  

Samsø får Danmarks bedste ladeinfrastruktur

af: Pressemeddelelse Samsø Kommune, 27-02-2023
Samsø har i mere end 25 år været pionerer inden for grøn omstilling. Medier og mennesker fra hele verden har ladet sig inspirere af øens initiativer og idéer, og flere gange har Samsø sat rekorder inden for bæredygtighed – nu er vi på vej med yderligere en.
Mere

Inspiration  

Bornholm tester intelligent styring af fjernvarmen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 24-02-2023
Efter et indledende projekt i Listed vil Bornholms Energi & Forsyning (Beof) gerne samle flere data, der i sidste ende kan reducere forsyningsselskabets forbrug af halm og flis, og udvider nu projektet til Svaneke og Aarsdale. Sådan skriver Energy Supply om et nyt spændende projekt på Bornholm.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Energiforum 2023 - tæt på 300 deltagere

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-02-2023
I dag kl. 11.30 var vi kun en deltager fra at ramme 300 på Energiforum 2023. Vi kipper med flaget og takker for den flotte opbakning.
Mere

Klima og ressourcer  

Ny analyse fra Klimarådet: Landbruget får brug for både strukturel omstilling og flere klimateknologier

af: Pressemeddelelse fra klimarådet, 22-02-2023
En ny analyse fra Klimarådet viser, at en drivhusgasafgift kan motivere landbruget til at implementere kendte klimaløsninger som fx at investere i gylleforsuring og plante mere skov. Men det er ikke nok til at nå landbrugets klimamål i 2030. Der bliver brug for både nye teknologier og ændringer i produktionen. Det vil en afgift på udledningerne heldigvis også bidrage til.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Dagslysindfald: Det kan beregnes – men kan det bygges?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 22-02-2023
Smukt og godt dagslysindfald, høj energieffektivitet og alle hånde krav til indeklima og bæredygtighed puttes i modellerne og ud kommer projekter, der ”kan det hele”, men kan det bygges?
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

EU strammer skruen om bygninger og energieffektivitet.

af: Dorte Nørregaard Larsen, 20-2-2023
Skal bygninger med energimærke F og dårligere tvangsrenoveres eller rives ned? Skal vi årligt renovere 3 % af alle offentlige bygninger (også de kommunale)? Hør mere på Energiforum 2023 d. 7. marts
Mere

Politik og regler  

Høringssvar om Energimærkning af bygninger

af: Dorte Nørregaard Larsen, 16-02-2923
Energimærkningsordningen for bygninger er på den ene side et vigtigt værktøj, som mange ordninger og initiativer tager udgangspunkt i og på den anden side et værktøj med udfordringer. Nogle af de udfordringer påpegede Energiforum Danmark i vores høringssvar i tirsdags.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Årets vinder af Energi- og miljøprisen findes på Energiforum 2023

af: Janne Roest-Madsen, 16-02-2023
Når Energiforum Danmark den 7. og 8. marts afvikler Energiforum 2023, skal årets Energi- og miljøpris uddeles. Prisen tildeles en virksomhed, organisation eller en person, der har ydet en inspirerende indsats for intelligent energiudnyttelse.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Vidste du, at det er muligt at få op til 20% rabat på deltagelse på Energiforum 2023?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 15-02-2023
Deltagerlisten til Energiforum 2023 nærmer sig de 250 og der er stadig 13 dage tilbage til at tilmeldingen lukker d. 27/2. Vidste du at I kan opnå 10 % rabat hvis I deltager 2-3 personer fra samme virksomhed og 20 % hvis I er 4 eller flere?
Mere

Inspiration  

Arrangement: Hvordan får vi tempo på udbygningen af elnettet, så vi når Danmarks klimamål i 2030?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 14-02-2023
Green Power Denmark, Rambøll og Energinet inviterer til konference, om hvordan vi får sat tempo på udbygningen af elnettet, så vi kan håndtere de store mængder grøn energi, der skal til for at nå vores klimamål i 2030.
Mere

Politik og regler  

200 millioner skal hjælpe danskerne af med gasfyr og rulle fjernvarmen ud i landet

af: Pressemeddelelse fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, 13-02-2023
Aftale om inflationshjælp sætter 200 millioner kroner i afkoblingsordningen og fjernvarmepuljen. Det skal hjælpe erhverv og husstande af med gasfyret og fjernvarmeselskaber med udrulningen af fjernvarmen.
Mere

Inspiration  

Nominer din kandidat til Green Power Prisen 2023

af: Janne Roest-Madsen, 10-02-2023
Green Power Denmark har åbnet for nomineringer til Green Power Prisen 2023. Prisen skal hædre de ekstraordinære initiativer, der sætter grønne aftryk og er med til at forandre den danske energisektor. Årets tema er morgendagens grønne løsning og deadline er 1. marts 2023.
Mere

Politik og regler  

I HØRING: Staten skal modregne sparet elafgift i forbindelse med deres solceller

af: Dorte Nørregaard Larsen, 08-01-2022
Fra og med 1. april 2023, skal statslige solcelleanlæg modregnes for sparet elafgift. Det foreslås i en bekendtgørelse der netop er sendt i høring.
Mere

Inspiration  

Fleksibelt elforbrug kræver tillid og økonomisk motivation

af: Dorte Nørregaard Larsen, 03-02-2023
Elkunder vil gerne den grønne omstilling, hvis de bliver taget alvorligt med god service og økonomiske gulerødder, det var den konklusion, der kom frem på Intelligent Energis årsmøde, hvor direktør Devrim Celal fra et britisk elselskab fortalte om deres erfaringer.
Mere

 

Undgå CO2 svarende til 11 flyrejser rundt om jorden: Cirkulær IT kvantificeres med ny bæredygtighedsberegner

af: Pressemeddelelse fra 3 Step IT A/S, 31-01-23
En mellemstor virksomhed kan undgå at udlede CO2 svarende til 11 flyrejser rundt om kloden. Det viser ny bæredygtighedsberegner fra 3stepIT, som gør resultaterne af cirkulære IT-valg lette at beregne.
Mere

Klima og ressourcer  

Ny grøn regnemodel

af: Dorte Nørregaard Larsen, 30-01-2023
Københavns Universitet, har i samarbejde med forskere fra Aarhus Universitet, DREAM og Danmarks Statistik, udarbejdet to grønne regnemodeller, som ministerier nu kan bruge til styring af dansk økonomi. For miljø- og klimakonsekvenser skal nu regnes med i den økonomiske politik.
Mere

Forsyning og VE  

Geotermisk fjernvarme i Aarhus: Nu starter arbejdet på de første brønde

af: Pressemeddelelse fra Kredsløb, 27-01-2023
For ca. et år siden annoncerede Kredsløb og Innargi EU’s største sammenhængende geotermiske anlæg i Aarhus ved et stort anlagt pressemøde. Efter en grundig planlægningsproces er vi nu klar til det konkrete arbejde med at få etableret brønde ved de to af i alt syv lokationer i det geotermiske anlæg, der fra 2025 skal levere lokal, vedvarende og grøn fjernvarme til Aarhusianerne og bidrage til byens mål om CO2 -neutralitet i 2030. Skejby og Aarhus Havn bliver de første to placeringer, og de første prøveboringer påbegyndes i efteråret 2023.
Mere

Energibesparelser  

Ansøg nu: Taskforce for energieffektiviseringer af kommunale bygninger

af: Janne Roest-Madsen, 26-01-2023
Nu er der åbnet for ansøgninger til en taskforce, der yder professionel rådgivning og giver adgang til konkrete værktøjer til at spare energi, penge og nedsætte CO2-udledningen i kommunernes bygninger. Ansøgningsfristen er 1. marts 2023.
Mere

Inspiration  

Ny app beregner støj, når varmepumper skal placeres

af: Janne Roest-Madsen, 24-01-2023
Energistyrelsen og TEKNIQ Arbejdsgiverne har sammen udviklet et digitalt værktøj - en støjberegner - der kan hjælpe installatører og forbrugere til at finde den rigtige varmepumpe og derudover beregne, hvor varmepumpen skal placeres, så den generer mindst muligt i forhold til støj.
Mere

Forsyning og VE  

Sjælland satser på Power-to-X

af: Pressemeddelelse fra Energy Cluster Denmark, 20-01-2023
I et nyt projekt vil fem sjællandske virksomheder udvikle teknologier, der med fokus på sidestrømme og CO2 kan gøre produktion af brint og grønne brændsler billigere. Det sker blandt andet med opførslen af et elektrolyseanlæg hos Kalundborg Forsyning.
Mere

Forsyning og VE  

CO2 skal fanges og lagres i jorden

af: Jan V. Kristensen, 19-01-2023
En ny rapport fra 4 C – Carbon Capture Cluster Copenhagen – konkluderer, at hurtige beslutninger kan gøre store CO2-reduktioner større og betydeligt billigere i Danmark.
Mere