Energiforum Danmark: 21Live - onsdag

10. marts 2021, 8:00-16:00

Energiforum 21Live er en online vidensuge.
Sendefladen strækker sig fra tidlig morgen til sen eftermiddag og byder bl.a. på ’Teknikernes Morgenhjørne’ og cases fra medlemmer og sponsorer.
I 21Live-studiet er der paneldebatter, skarpe interviews med eksperter, indlæg med gæster fra ind- og udland og naturligvis forskellige dybdegående webinarer.
Du vælger selv, hvilke programindslag du har tid og lyst til at deltage i. Vidensugen er gratis for alle.


Onsdag byder på Teknikernes morgenhjørne om stepresponsekurver, 21Live studiet om bæredygtigt byggeri, webinarer om Bygningsreglementet, panel-debat om CTS og selvfølgelig en række spændende cases fra medlemmernes verden.

Program: 

Kl. 08.00 Teknikerens morgenhjørne - Bliv klædt bedre på til funktionsafprøvning
En step-response-kurve er en vigtig del af dokumentationen i forbindelse med funktionsafsprøvning af bygningsautomatik. Men hvad fortæller kurven og hvordan aflæser du den? Vær med når vi stiller skarpt på et af værktøjerne i funktionsafprøvningen.
v/ Johnny Hansen, Schneider Electric

TILMELD DIG HER


Kl. 09.00 21Live studiet - Perspektiver på bæredygtigt byggeri
Hvordan kommer vi i mål med det bæredygtige byggeri? Hvor er det vi skal tænke nyt, hvilke koncepter, metoder og teknologier skal bringe os videre?

Vi har to eksperter i studiet: Christina Hvid fra Molio og Nikolaj Haaning fra Rambøll , der giver perspektiver på det bæredygtige byggeri med fokus på renovering og digitalisering.  

TILMELD DIG HER


Kl. 10.00 Grøn omstilling i praksis
Cases fra medlemsvirksomheder:

Kl. 10.00: LED checkliste og skifte fra konventionelle armaturer til LED belysning

Hvad skal man være opmærksom på omkring LED belysning ? Hvor enkelt er det at skifte til LED armaturer med trådløs styring og genbruge gammel installation?

v/ Kim Hemmingsen og Nichlas Heede, Glamox

TILMELD DIG HER


Kl. 10.30: Hvordan sikrer Domea.dk at driftsorganisationens viden og erfaringer bliver til krav i fremtidens byggeri?

At sikre dine krav til nybyggeri bliver opfyldt, kan være svært. Og hvordan sikre du at den viden og erfaring din driftsorganisation har opbygget, bliver til konkrete krav i dit næste udbudsmateriale?

Domea.dk har på baggrund er deres erfaringer med byggeri og udfordringer i forhold til drift og vedligehold, igangsat en proces der skal sikre tydelige krav over for rådgivere og totalentreprenører.

Samtidig er driftens erfaringer sat i fokus og det er hensynet til drift og vedligehold der kommer først, når beslutninger skal træffes.

v/ Charlotte Nørbak, Direktør for Byggeri og byudvikling hos Domea.dk og Niels Boel, Markedschef - Specialistydelser WSP

TILMELD DIG HER


Kl. 11.00: Hvordan kan den eksisterende bygningsmasse bidrage til at opnå regeringens klimamål 2030

Energikravene til nybyggeri har været i fokus de sidste 20 år. Men hvor står vi, når vi taler renovering? For at opnå de politiske målsætninger spiller renovering af den eksisterende bygningsmasse en afgørende rolle. Debat og konkrete cases-

v/ Ole Hornbek, Partner JJW Arkitekter og Per Monby, Business Director, Saint-Gobain Denmark

TILMELD DIG HER


Kl. 11.30: Honeywell/TREND Niagara: Pump it up & Analysér det!

Udforsk styrken af den analytiske motor, der allerede ligger i enhver Niagara supervisor (TREND IQvision, Honeywell Arena NX, etc.). Find inspiration til opsporing og optimering af bygnings drift, visualisering og rapportering vha.: Forbrug Analyse, Benchmarking, Algoritmer, Normalisering af Data, Space Management, Sund Indeklima, osv.

v/ Georg Markhovski, Business Development Manager, Honeywell Partner Channel

TILMELD DIG HER


Kl. 13.00 Kend dit reglement
– funktionsafprøvning ifølge BR

Bygningsreglementet stiller krav om funktionsafprøvning af bygningsautomatik. Men hvad betyder det i praksis? Hvad siger vejledningen og hvordan skal man tolke de forskellige krav til testen?

Vær med når Niels Bruus Varming fra Bygningsstyrelsen gennemgår regler og vejledning og debatterer muligheder og udfordringer med Christian Hansen fra WSP.

TILMELD DIG HER 


Kl. 14.00 Bygningsstyring der giver mening

Vi er i en brydningstid med mange nye behov og krav til bygninger, fx energifleksibilitet, men også med uanede mulighedert i form af AI , IoT osv.. Men hvor meget skal vi gå i detaljert og hvad med alt det udstyr vi har i forvejen, skal det bare skrottes?

Deltag i paneldebatten og får vinkler på "Bygningsdrift der giver mening".

Paneldebatten indledes med et inspirationsindlæg fra Jakob Nørby, 4B Consulting og i panelet sidder Troels Sidsner Larsen fra Wats og Mads Ole Madsen fra Aarhus Kommune.

TILMELD DIG HER


Kl. 15.00 Ny viden fra medlemsvirksomheder
Cases fra medlemsvirksomheder:

Kl. 15.00: Det intelligente hus

Bliv klogere på fremtidens erhvervsbyggeri og hvordan man med avancerede digitale teknologier, gør det muligt at mindske energiforbruget og miljøpåvirkningen med op til 30%, samt udnytter de smarte teknologier til at gøre det nemmere for brugerne af et moderne byggeri

v/ Morten Rasmussen, Beckhoff Automation

TILMELD DIG HER


Kl. 15.30: Sådan kommer I i gang med IoT

Der er ofte mange gode idéer til IoT løsninger – men hvordan får vi de gode ideer forankret i organisationen?

Få indsigt i 3 forskellige måder hvorpå I let kan komme i gang med IoT.

v/ Andreas Jensen, Brunata A/S

TILMELD DIG HER


 

Praktisk information:

Dato: onsdag den 10. marts 2021

Hvor: Online

Se det fulde program her: 


Se mandagens program og tilmelding her.

Se tirsdagen program og tilmelding her.

Se torsdagens program og tilmelding her.

Se fredagens program og tilmelding her.

Se information om Generalforsamling Energiforum Danmark her.