11. marts 2021, 8:00-16:00
Energiforum 21Live er en online vidensuge.
Sendefladen strækker sig fra tidlig morgen til sen eftermiddag og byder bl.a. på ’Teknikernes Morgenhjørne’ og cases fra medlemmer og sponsorer.
I 21Live-studiet er der paneldebatter, skarpe interviews med eksperter, indlæg med gæster fra ind- og udland og naturligvis forskellige dybdegående webinarer.
Du vælger selv, hvilke programindslag du har tid og lyst til at deltage i. Vidensugen er gratis for alle.
Torsdag byder bl.a. på Teknikerens morgenhjørne om PowerBI, kommentarer og paneldebat om klimaudfordringerne. webinarer om nye trends inden for certificering af bygninger og selvfølgelig en række spændende cases fra medlemsvirksomheder.
Program:
Kl. 08.00 Teknikerens morgenhjørne om Power BI
Ikke alle synes at tal og kurver er spændende og har svært ved at se meningen bag dem. I teknikerens morgenhjørne viser vi hvordan du kan bruge Power BI til at formidle dine tal mere overskueligt.
v/ Rasmus Bay, selvstændig freelancer
Kl. 09.00 21Live studiet - 70% målsætningen, er vi på rette vej og hvad er bygningernes rolle?
Klimarådet har i flere omgange konstateret at det er muligt at nå 70%-målsætningen og også skitseret hvordan vi kan nå i mål uden alt for store omkostninger. Der er også bred politisk opbakning til målsætningerne, men alligevel virker det ikke helt som om vi for alvor er kommet i gang endnu. I studiet spørger vi derfor – er vi på rette vej? Og hvad er bygningernes rolle?.
Morten Messerschmidt fra DF og Monika Skadborg forperson for Ungeklimarådet giver et politisk perspektiv på spørgsmålet og herefter diskuterer et panel, bestående af
Martin Dam Wied fra Dansk Energi, Camilla Damsø Pedersen fra Concito og Troels Hartung fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, udfordringer, muligheder og anbefalinger på vej mod 70%-målsætningen
Kl. 10 Ny viden fra medlemmerne
Cases fra medlemsvirksomheder:
Kl. 10.00: Lancering af verdens første katalog med bæredygtig belysning
Ressourcebesparelser bliver det næste punkt på agendaen i landets kommuner og virksomheder.
Fischer Lighting har fået støtte fra Realdania til at udvikle et nyt koncept der viser fremtidens produkter, og Energiforum Danmarks medlemmer får som de første indsigt i tilblivelsen af verdens første bæredygtige lyskatalog
v/ Lars Elmvang, Fischer Lighting
Kl. 10.30: Sundere indeklima, sundere bygninger
I jagten på den energioptimerede bygning har vi glemt en vigtig faktor: Det er mennesker, der skal opholde sig i bygningerne. Vores indeklima lider nemlig i de tætlukkede og mekanisk ventilerede bygninger, og det har store konsekvenser for produktivitet og helbred. Med udgangspunkt i den nyeste forskning inden for indeklima og helbred, sætter Condair fokus på vigtigheden af at fokusere og måle på luftfugtighed. Condair kommer også ind på hvordan lav luftfugtighed og smitte med luftbårne vira hænger sammen.
v/ Henrik Nørgaard, Condair
Læs mere om Condair her.
Kl. 11.00: God luftkvalitet er ikke kun et lavt CO2-niveau
Den gode luftkvalitet afhænger af mange forskellige faktorer, og vi vil her sætte fokus på nogle højaktuelle områder. Vi har med udvikling af TVOC-behovsstyring af Airmaster anlæg i et Realdania-støttet projekt opnået at kunne styre luftkvaliteten efter flere relevante faktorer. Vi fortæller om TVOC og viser nogle caseeksempler frem. Bæredygtighed i forhold til CO2-aftryk fra ventilation er et andet emne vi også vil komme ind på, og vi runder af med et par nyheder
v/ Anders Høj og Erik Bjørn, Airmaster
Læs evt. mere her: www.airmaster.dk/nyheder/
Kl. 11.30: The role of buildings in the green transition
Bygningernes rolle i den grønne omstilling bliver vigtigere og vigtigere. Driften af bygningerne bliver tilsvarende mere og mere kompleks i takt med større krav om intelligensparathed i bygningerne, mere komplekse styringer og ikke mindst energisystemets større rolle i bygningernes drift.
I indlægget vil du få indblik i hvordan Priva gør det muligt at koble bygningen på nettet og få bedre styring af ikke blot traditionelle bygningsanlæg, men også bruge elbiler og batterier til en endnu mere bæredygtig bygningsdrift.
Indlægget vil være på engelsk.
v/ Anders Noren, Priva
Energiforum 21Live - eftermiddag
Kl. 13.00 Nye trends inden for certificering og mærkning af bygninger
Certificeringer og mærkninger kan være et vigtigt redskab til at sikre sig, at det byggeri eller den renovering man får, lever op til de standarder man ønsker. Uanset om det gælder bæredygtighed eller intelligent bygninsgdrift. Vær med når vi sætter fokus på to nye tendenser inden for certificering og mærkning:
DGNB til renovering – hvordan bruger vi værktøjerne der er designet til nybyg til at hjælpe os med en bæredygtig renovering
v/ Jonas Jacobsen og Christian Gjessing Bruun , Sweco
Smart-Readiness-Indicators (SRI) – et initiativ fra EU der skal gøre det lettere at vurdere om ens bygning er intelligent. Hør nogle bud på hvordan det kan give mening i en dansk kontekst.
v/ Christian Jarby, Rådet for Grøn Omstilling
Kl. 14.00 Forskningens time om CO2-lagring
På få år er CO2-lagring gået fra at være en udskældt løsning til et nødvendigt redskab i klimaindsatsen. Men hvad er teknikken bag CO2-lagring, hvordan virker det og hvad er potentialerne? I forskningens time får vi overblik og stiller desuden skarpt på mulighederne i industrien.
Co2-lagring – principper, teknik og potentiale
v/ Philip L. Fosbøl, DTU
C02-lagring i industrien – case Aalborg Portland
v/ Thomas Uhd, Aalborg Portland
Ny viden fra medlemmerne
Cases fra medlemsvirksomheder:
Kl. 15.00 3 konkrete IoT cases - fortalt af teknikere til teknikere
Med over 100 leverede IoT løsninger baseret på ægte IoT teknologier som NBIoT, LoRaWAN og Sigfox, er Vitani blandt de mest erfarne integratorer af datadrevne løsninger til smarte bygninger og byer.
Vitani bruger en række forskellige softwareplatforme til at gøre data forståelige i de forskellige sammenhænge de skal bruges.
v/ Michael Skaaning Johansen og Rasmus Rønnow, Vitani
Kl. 15.30 Hvordan du høster solenergi fra din solafskærmning
Traditionel solafskærmning har til opgave at holde lys og varme ude af bygningen, derved går den energi som afskærmes tabt.
Nyt produkt stiller spørgsmålet: Hvorfor ikke udnytte energien som afskærmes?
v/ Stefan Thielemann og Patrick Holt-Hansen, SorptionShade A/S
Praktisk information:
Dato: torsdag den 11. marts 2021
Hvor: Online
Se det fulde program her:
Se mandagens program og tilmelding her.
Se tirsdagens program og tilmelding her.
Se onsdagens program og tilmelding her.
Se fredagens program og tilmelding her.
Se information om Generalforsamling Energiforum Danmark her.