Teknologisk Institut: Temadag - Fra Ecodesign til ESPR – nye krav på vej til miljøvenligt design for bæredygtige produkter

14. maj 2024, 10.00 - 15.30

EU’s nye forordning om miljøvenligt design for bæredygtige produkter (ESPR) forventes at træde i kraft ultimo juni 2024. Det bliver startskuddet til langt større fokus på ressourceeffektivitet og cirkularitet for en række forbrugerprodukter og halvfabrikata. På denne temadag vil vi tage en rejse fra det eksisterende Ecodesign-direktiv over alle de nye begreber som materialeeffektivitet, digitalt produktpas og PEF frem til det, vi kan forvente kommer til at ske med ESPR som ramme de kommende år.

OM TEMADAGEN
Temadagen afholdes den 14. maj 2024 i tidsrummet kl. 10:00 - 15:30.

Ecodesign-direktivet har siden 2009 sat rammerne for miljøvenligt design af de energirelaterede produkter, fx hårde hvidevarer, elektronik og produkter til opvarmning, ventilation og køling.

Energimærkning, og senest produktdatabasen EPREL, har understøttet kommunikationen til forbrugerne.

Selvom der hidtil primært har været fokus på energieffektivitet, er der de senere år introduceret en række nye tiltag, fx reparationsindeks for mobiltelefoner og tørretumblere, PEF for solceller og forskellige krav til tilgængelighed af reservedele mv., som der kan bygges videre på.

Med forordningen om miljøvenligt design for bæredygtige produkter (ESPR) udvides indsatsområdet til flere produkter fx møbler, tekstiler mv. og halvfabrikata som aluminium, plastik og polymerer mv.
ESPR skal også ses i sammenhæng med anden lovgivning.

Det digitale produktpas forventes fx at skulle baseres på erfaringerne fra batteriforordningen og der er også sammenhæng til lovgivning om emballage og byggevarer.

På temadagen vil der være indlæg fra Energistyrelsen, Miljøstyrelsen, Erhvervsstyrelsen, ECOS, EU-Kommissionen, Danfoss, Dansk Standard, Retur, Teknologisk Institut m.fl.

Sted: Taastrup
Dato: 14. maj 2024
Tidspunkt: 10.00 - 15.30
Pris: 1.995 kr. eklusiv moms

Læs mere, se agenda og tilmeld dig