Energiforum Danmarks Bolignetværk: Sådan kan data og tekniske løsninger hjælpe dig med at styre mod lavtemperaturforsyning

18. januar 2022, kl. 13-16 (online)

Fremtidens varmeforsyning - Sådan kan tekniske løsninger, IoT og data hjælpe dig med at styre mod lavtemperaturforsyning i boligafdelinger.

PROGRAM:

13.00 Velkommen og præsentation af program

13.05-13.35: Fremtidens varmeforsyning:

Hvad kendetegner fremtidens varmeforsyning, og hvordan forventes den at påvirke varmeforbrug, styring og krav til bygningens varmeanlæg? Hvilken betydning får lavere forsyningstemperaturer og elektrificeringen for varmeforbruget i større boligejendomme?

Planlægningschef Charlotte Søndergren fra HOFOR fortæller om udvikling og fremtidskrav til vores varmeforsyning


13.35-13.40 Kort pause

13.40-14.10: Hvordan forbereder vi vores ejendomme til de fremtidige krav?

Hvilke muligheder har man i driften for at tilpasse boligejendommene til de nye krav, så vi optimerer energiforbruget, sikrer en god komfort, sunde bygninger og en effektiv udnyttelse af varmen? Hvad sker der med varmtvandsproduktionen, og hvilken betydning får det ift. legionella-bekæmpelse osv.

Henrik Steffensen  fra Rambøl sætter fokus på tilpasningen af de eksisterende installationer i ejendommen

14.10-14.20: Pause

14.20-15.20: Data og IoT

Hvordan kan IOT, machine learning og kunstig intelligens hjælpe os på vej´?

14.20: Konsulent og Forretningsudvikler Karl Therkildsen fra Neogrid Technologies fortæller med udgangspunkt i en konkret case om brug af prognosebaseret vejrkompensering

15.00: Direktør Christian Ulrik von Scholten fra North Q fortæller om brug af IoT med udgangspunkt i en konkret case

15.20-15.30: Pause

15.30-15.50: Diskussion i grupper

Generelle refleksioner over dagens tema fra deltagerne. Skal bygningsejer stille ubegrænset energi til rådighed, fordi få har behov for høj temperatur. Skal man begynde at tænke i andre baner? Komfortkontrakter?

15.50: Opsamling i Plenum og farvel og Tak for i dag

Mødet er gratis, men kræver tilmelding på info@energiforumdanmark.dk, senest 17. januar. Tilmelding bekræftes med en out-look-booking med link til online-mødet

 

Energiforum Danmark og Verdensmålene:

Det er måske ikke noget du tænker så meget over i hverdagen, men faktisk så spiller de fleste arrangementer og aktiviteter i Energiforum Danmark, positivt ind til et eller flere verdensmål. Fx. bidrager dette arrangement til disse verdensmål:

      


TILMELDING