Energiforum Danmarks Akademi: Arkitektur, brug, drift og bæredygtighed – hinandens forudsætninger (Aarhus - Viby J)

21. februar 2023, kl. 13.00 - 17.00

 

Arkitektur, brug, drift og bæredygtighed – hinandens forudsætninger

 

Hverken arkitektur eller tekniske installationer er nødvendige onder, men når man hører debatten, kunne man foranlediges til at tro, at det er den gængse fordom på hver sin side af byggesagen. Fordommen opstår fordi det at skabe en bygning med en god balance mellem brugernes behov og forudsætninger for en optimal drift, det perfekte indeklima og bæredygtige løsninger er et avanceret puslespil. Skal man lykkes med at samle puslespillet, kræver det en lang række kompetencer. Kompetencer som ikke alene indhentes i forbindelse med uddannelse, men også gennem års erfaringer med brug og drift af bygninger. Og det er ikke altid at netop disse kompetencer kommer tilstrækkeligt i spil i forbindelse med planlægning af byggeri.

Og hvorfor bygger eller renoverer vi? Forhåbentligt fordi bygningerne skal danne de bedst mulige rammer om menneskers liv. Kurset sætter fokus på nogle af de sammenhænge, som ofte overses og kommer med inspiration til, hvordan man får driftens og brugernes erfaringer i spil og dermed bygge bro mellem anlæg og drift.

Kurset er rettet mod: Bygherrer, arkitekter og andre, der bestemmer i planlægningen af nybyggeri eller større renoveringer

Undervisere: Poul Henrik Due (det Duer) & John Olsen (WSP)

Praktiske oplysninger:

Tid: 21. februar kl. 13-17

Sted: WSP Danmark A/S, Sønderhøj 8, 8260 Viby J

Pris: 900 kr. ekskl. moms for medlemmer og 1200 kr. eksl. moms for andre

Ved 3 eller flere deltagere gives der 20% rabat

 

Program:

Kl. 13.00: Velkomst, program, præsentation af deltagerne og oplægsholdere

Kl. 13.20: Deltagernes forventninger til kurset

Kl. 13.30: Brugervenligt er ikke det samme som kedeligt, og spændende arkitektur ikke det samme som upraktisk.
Brug og drift af ejendomme – hvorfor bygger og renoverer vi? Drift, brug og bæredygtighed – Bud på de væsentligste elementer (rammen om kurset – emner, vi vender tilbage til undervejs)

Kl. 14.00: Pause

Arkitekturens indflydelse på brug, drift og bæredygtighed

Kl. 14.30: 1. Rumligheder

Kl. 15.00: 2. Materialevalg

Kl. 15.45: 3. Teknik og styring

Kl. 16.45: Afrunding

Kl. 17.00: Tak for i dag

 

TILMLEDING

 

Energiforum Danmark og Verdensmålene:

Det er måske ikke noget du tænker så meget over i hverdagen, men faktisk så spiller de fleste arrangementer og aktiviteter i Energiforum Danmark, positivt ind til et eller flere verdensmål. Fx. bidrager dette arrangement til disse verdensmål:

     


TILMELDING