Leder: Ny bestyrelse og nye ideer i banken

af: Heine Knudsen, formand Energiforum Danmark


I starten af marts havde jeg to forrygende dage i Nyborg på ‘Energiforum 2023’; 345 deltagere, 35 udstillere og mere end 30 indlægsholdere med noget på hjerte.

Jeg tog derfra med ny energi, udvidet netværk og masser af nye indtryk og ideer i banken. Alt sammen på baggrund af et virkelig godt program. Tak til alle, der har bidraget.

Undervejs på Energiforum 2023 var jeg dommer i en konkurrence om at finde 15 pct. energibesparelser i to konkrete bygninger.

Jeg var imponeret over de mange interessante og velunderbyggede forslag, der kom fra medlemmerne på blot halvanden times uforberedt brainstorm.    

Det fortæller meget om alt det guld netværket indeholder (Læs reportagen her i magasinet)

Generalforsamling og ny bestyrelse

Den 7. marts havde vi også en velbesøgt generalforsamling. Her bragte Henning Markvard fra Kuben Management os sikkert gennem dagsorden.

Under generalforsamlingen valgte vi en ny bestyrelse. Det betød goddag til to nye ansigter og farvel til to trofaste støtter gennem mange år.

Herfra skal lyde et STORT velkommen til Malene Køster Lasthein fra Transition og Dea Melby fra Norlys, og en STOR tak og på gensyn til Niels Boel fra WSP og Brian Raahauge fra Boligkontoret. I kan læse meget mere om den nye bestyrelse her i magasinet.

Efter en vinter med energikrise

Temaet for dette nummer er ”Efter en vinter med energikrise”.

Da vi gik ind i krisen var det mit håb, at vi trods en fornemmelse af alvor og afsavn også var i stand til at bruge anledningen til at blive klogere.

At erfaringerne med at sænke temperaturen, trimme forbruget og i det hele taget eksperimentere med styringen af driften også kunne gøre os mere modige i forhold til at prøve nye ting – og dermed også blive bedre til at insistere på en effektiv og grøn bygningsdrift, også når energikrisen ikke længere kradser.

Jeg er derfor meget spændt på at læse dette nummer af magasinet og blive klogere på nogle af de erfaringer og resultater, som medlemmerne har opnået.