Foto: Huset Middelfart (Gruppearbejde på Energiforum Danmarks strategimøde) 

Digital videndeling i Energiforum Danmark

af: Dorte Nørregaard Larsen, sekretariatsleder Energiforum Danmark


”Var der ikke en gang en artikel om det i bladet?” ”Jeg mener, at der var en kommune i Jylland, der havde prøvet decentral ventilation?” ”Hvilket boligselskab var det nu, der havde 100 spørgsmål, der skulle svares på om aflevering af nybyggeri og renoveret byggeri?” Energiforum Danmarks møder og medlemmer er et gigantisk lager af nyttig viden, genveje og guldkorn og nu skal det blive lettere af finde rundt på lageret.

Der går nok nogen tid, før en digital platform kan konkurrere med et godt netværksmøde og give mere energi end årskonferencen i Nyborg. Men en digital platform kan hjælpe os med at fastholde, organisere og dele den nyttige viden og de gode ideer og koncepter.

Før havde vi energiwiki.dk, men tiden og teknologien løb fra konceptet. Derfor besluttede bestyrelsen på strategimødet i juni, at vi skal undersøge mulighederne for en ny platform for den digitale videndeling i foreningen. Det at gøre det nemt for medlemmerne at dele erfaringer, er nemlig en af Energiforum Danmarks vigtigste opgaver.

Hvad skal den nye platform kunne?

Den nye platform skal kunne ALT. Medlemmerne skal kunne debattere, udveksle dokumenter og stille spørgsmål. Der skal være artikel-arkiv, case-arkiv, dokument-arkiv med tjeklister, konceptbeskrivelser med mere. Der skal være en link-oversigt til værktøjer, beregnere og beskrivelser andre steder. OG så skal siden selvfølgelig være næsten gratis, nem at vedligeholde og nem at bruge!

Det er nok ikke helt realistisk at nå 100 % i mål med dén ambition - men mindre kan også gøre det. Foreløbig er der sammensat en effektiv gruppe af engagerede medlemmer og bestyrelsesmedlemmer, som skal undersøge mulighederne for et godt set-up. Har du input til gruppen, eller vil du gerne være med i projektet, så kontakt sekretariatet info@energiforumdanmark.dk

Faktaboks

Energiforum Danmarks bestyrelse holder hvert år et strategimøde, hvor kursen for foreningens udvikling sættes, og hvor nye projekter sættes i søen. På mødet deltager altid 4-6 engagerede medlemmer uden for bestyrelsen. På årets strategimøde diskuterede vi også en ny netværks-uddannelse og rekruttering af nye, spændende medlemmer til netværket. De projekter vil du høre mere om her i magasinet eller i nyhedsbrevet i de kommende måneder.