Fra Venstre: Mads Lyngby Petersen - EUDP, Toke Rammer Nielsen - DTU, Jan Rohde - GreenDozer, Søren Røn - Next Step Challenge . Foto: Julie Malmstrøm 

Genbrug af byggematerialer i stor skala vinder Energiforum Danmarks Innovationspris

af: Dorte Nørregaard Larsen, Energiforum Danmark

Dommerne og publikum har talt: Vinderen af Energiforum Danmarks Innovationspris 2024 er nu fundet. Kandidaterne Gyproc Klima gipsplade, GreenDozer og Real ESG udgjorde det kandidatfelt, der skulle overbevise dommerpanelet og deltagerne på Energiforum 2024 om netop deres kandidatur til Innovationsprisen. Efter en overbevisende pitch var det GreenDozer der høstede flest stemmer.


Den 5. og 6. marts slog Energiforum Danmark dørene op til årets konference, 'Energiforum Danmark 24’.

Under konferencen skulle årets Innovationspris vanen tro uddeles.

Det er sjette gang at et produkt, en idé eller et koncept præmieres med Innovationsprisen.

Vigtige kriterier for bedømmelsen var som altid nyskabelse og potentiale.

De tre nominerede præsenterede deres løsninger til publikum på Energiforum 2024 og et dommerpanel bestående af Toke Rammer Nielsen fra DTU, Søren Røn fra Next Step Challenge og Mads Lyngby Petersen fra EUDP-programmet.

I den samlede vurdering talte dommernes stemmer 50 pct. og publikumsstemmer 50 pct. I alt 300 publikummer stemte på de tre nominerede ved årskonferencen.

Online platform løb med prisen

10 løsninger var indstillet til prisen, heraf blev tre nomineret og den endelig vinder udpeget.

De tre nominerede havde hver blot syv minutter til at pitche deres løsning for et veloplagt dommerpanel og det publikum, der var troppet op til Energiforum 2024.

Vinderen blev GreenDozer – en online platform for alle professionelle leverandører og købere af genbrugte byggematerialer.

”En af de udfordringerne ved at bygge med genbrugte byggematerialer er at finde et tilstrækkeligt vareudbud i passende mængder. Alle der har prøvet ved, hvilke organisatoriske og logistiske udfordringer det kan give”, sagde Søren Røn fra Next step Challenge, der var en del af dommerpanelet.

Han fortsatte:

“GreenDozer er ikke bare en online-platform til salg af enkelte genbrugsvarer, men et samarbejde med en bred aktørkreds, der sikrer øget udbud og stor skala. Innovationen består ikke i at opfinde nye produkter eller metoder til genanvendelse, men i samlingen af aktører og løsninger i en platform”.

GreenDozer samler alt i én online platform, så vareudbuddet og mængderne bliver så store, at arkitekter, rådgivere, bygherrer, håndværkere og private gør-det-selv folk alle kan finde de varer, de søger, til deres byggeprojekt.

Ved at samle så mange aktører som muligt, øger man udbuddet og understøtter efterspørgsler af genbrugte byggematerialer, så det bliver lige så nemt at bruge genbrug, som nye materialer.

”Vi er stolte over at modtage Energiforum Danmarks Innovationspris 2024”, udtalte direktør og stifter af GreenDozer, Jan Rohde, under overrækkelsen. Han fortsatte:

”Jeg modtager på sin vis prisen på byggeriets vegne, da vores platform gør det muligt for en lang række aktører, rådgivere, nedrivere, logistikpartnere og virksomheder indenfor forarbejdning, at samarbejde om skalring af genbrug indenfor byggeriet”.

Du kan læse mere om de tre nominerede her  

Og se alle indstillede her