Innovationsprisen 2021 - de tre nominerede

Energiforum Danmark har udpeget tre nominerede ud af et stærkt felt af indstillede til innovationsprisen.


Om de tre nominerede

Hvad går de tre nomineredes produkter helt præcist ud på? Her får du en kort beskrivelse af hver enkelt.


Næste - Arkitekttegnede kvalitetsskure af genbrugsmaterialer

Næste er arkitekttegnede, industrialiserede og skalerbare kvalitets skure af genbrugsmaterialer til hele Danmarks ejendomssektor, og til konkurrencedygtige priser.

Næste skur sparer en CO2 udledning på hhv. 0,48 og 3,1 kg CO eq pr m2/år igennem hele levetiden sammenlignet med det typiske træskur og det typiske stålskur. I alt akkumuleres besparelsen til et gennemsnit på mellem 3-18 Tons CO2 eq. pr skur

Næste Skure er mere end blot monofunktionelle bygninger til opbevaring af materiel, cykler, affald mv. De er sociale rum i boligforeningerne, der ud over at ”nudge” en brugeradfærd også skaber konkrete overdækkede og naturligt ventilerede rammer for sociale arrangementer. På skolerne benyttes bygningerne også som læringsrum, skolebod, ”natur-skur” og såkaldte ”verdensmålsrum” for læring.

Læs mere her: Næste (naeste.dk)


Northern Light - Energieffektiv ventilation der dræber vira

Northern Light®, der er en patenteret løsning, som adresserer to af verdens forestående udfordringer i forhold til klima og sundhed.

Produktet kombinerer de to kendte teknologier, HVLS-ventilation og kunstigt UVC-lys. På denne måde kan Northern Light® sikre en bedre energiudnyttelse og samtidig eliminere luftbårne bakterier og vira - herunder coronavirus.

Læs mere her: www.nordicco.eu  

 

Den mulitifunktionelle gårdfacade (DMG) 

Med den Multifunktionelle gårdfacade i Klimakarréen er der blevet udviklet en række løsninger til hvordan ældre karré-ejendom kan energioptimeres bæredygtigt i et totaløkonomisk rentabelt projekt. Løsningen etablerer et godt indeklima og øget livskvalitet opnås blandt andet ved god ventilation, isolering, frisk luft og tilstrækkeligt med dagslys. DMG er en bæredygtig løsning, med høj arkitektonisk og teknisk kvalitet og med potentiale til at blive det fremtidige fundament for renovering af den eksisterende bygningsmasse, især der hvor bygningens arkitektoniske kvalitet ikke muliggør omfattende ændringer på gadefacaderne.

Læs mere her:

Københavns Kommune med til at udvikle ny løsning til facadeisolering - Energiforum Danmark er Danmarks stærkeste energinetværk.


Publikum stemmer med

Vinderen af Innovationsprisen bliver udvalgt af et skarpt dommerpanel og deltagerne på Netværkskonferencen d. 27. oktober på Innovationsfabrikken i Kolding.  Dommerpanelets stemmer udgør 50% og publikums sms-stemmer 50%. Der forventes ca. 150 deltagere.

I dommerpanelet sidder blandt andet Mads Lyngby Petersen fra EUDP-programmet, Noor Meng fra Next Step Challenge og Massimo Pizzol fra Aalborg Universitet.

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.