Indstillinger til Innovationsprisen 2021

Næste - Arkitekttegnede kvalitetsskure af genbrugsmaterialer

Næste er arkitekttegnede, industrialiserede og skalerbare kvalitets skure af genbrugsmaterialer til hele Danmarks ejendomssektor, og til konkurrencedygtige priser.

Næste skur sparer en CO2 udledning på hhv. 0,48 og 3,1 kg CO eq pr m2/år igennem hele levetiden sammenlignet med det typiske træskur og det typiske stålskur. I alt akkumuleres besparelsen til et gennemsnit på mellem 3-18 Tons CO2 eq. pr skur

Næste Skure er mere end blot monofunktionelle bygninger til opbevaring af materiel, cykler, affald mv. De er sociale rum i boligforeningerne, der ud over at ”nudge” en brugeradfærd også skaber konkrete overdækkede og naturligt ventilerede rammer for sociale arrangementer. På skolerne benyttes bygningerne også som læringsrum, skolebod, ”natur-skur” og såkaldte ”verdensmålsrum” for læring.

 

Du kan læse mere om indstillingen her


 

Woodsense - intelligent sensorløsning er indstillet til Energiforum Danmarks Innovationspris 2021

Woodsense har udviklet en IoT-sensorløsning som anvender intelligent data til at måle fugt i træ og trækonstruktioner, og dermed forebygge skader i byggeriet.

Sensoren monteres direkte på træet, hvor den sender målinger i realtid til platformen. Her analyseres den målte data, og hvis der opstår situationer med kritiske forhold som fugt- eller temperaturændringer, der kan give anledning til skader, bliver kunden underrettet.

Gennem en kombination af sensorens egne målte data og meteorologiske observationer, er det muligt for sensoren at fange fugtskader, før de sker, hvilket både reducerer ressourcespild og er med til at fremme brugen af træ i byggebranchen.

Du kan læse mere om indstillingen her. 


 

Ambiant Group - bæredygtighed gennem digitalisering er indstillet til Energiforum Danmarks Innovationspris 2021

Ambiant Group er en startup software IoT virksomhed der har udviklet en platform, der gør det nemt for andre virksomheder at se sit reelle energiforbrug i nemme rapporter og overskuelige visualiseringer af data.

F.eks har deres smarte system blevet retrofitted ind i Implement Consulting Groups HQ, hvor det automatiskt regulerer temperaturen af lokaler baseret på vejr, preferancer og reelt "on-use" af rummene. Dvs, ved hjælp af sensorer, kan systemet skrue ned for varmen, når det registrerer der ikke er nogle mennesker der bruger rummet, både nat og dagtid.

Videre kan systemet oplyse om både for højt CO2 og støj niveu - og hjælpe facility managers skabe identifiere problemområder og derved bedre velfærd for medarbejdere.

Du kan læse mere om indstillingen her.Northern Light - Energieffektiv ventilation der dræber vira er indstillet til Energiforum Danmarks Innovationspris 2021

Northern Light®, der er en patenteret løsning, som adresserer to af verdens forestående udfordringer i forhold til klima og sundhed.


Produktet kombinerer de to kendte teknologier, HVLS-ventilation og kunstigt UVC-lys. På denne måde kan Northern Light® sikre en bedre energiudnyttelse og samtidig eliminere luftbårne bakterier og vira - herunder coronavirus.

Du kan læse mere om indstillingen herSiemens Enlighted IoT - cloudplatform til bygningsstyring er indstillet til Energiforum Danmarks Innovationspris 2021

Simens Enlighted IoT er en fremtidig Cloud platform som opsamler information om, hvad der sker i bygningen og skaber en dataplatform, hvorpå der kører analyse med intelligent applikations software. Disse er med till at forbedrer driftseffektiviteten, brugeroplevelse, produktivitet og optimerer brug af ressourcer og asset, men ikke mindst er den medvirkende til at reducere energiforbruget i bygningen.
Siemens Enlighted IoT bygger sine opsamlet data op over en sensor i lysamarturet, som trådløst forbinder sensor-information med en Cloud-applikation.

Platformen kan integreres med almindelig bygningsautomatik via BACnet eller RESTful API

Du kan læse mere om indstillingen herOmega NSight - intelligent lagring af bygningsdata er indstillet til Energiforum Danmarks Innovationspris 2021

Omega NSight giver bygningsejere mulighed for at lagre de mange data fra bygninger smartere end tidligere set, og ved at kategorisere og validere data, kan både realtidsdata og historiske data deles med projekter og samarbejdspartnere, der med egne værktøjer og software kan fortolke og accelerere bæredygtige initiativer hos bygningsejeren.

Du kan læse mere om indstillingen her.


Honeywell Electronic Air Cleaners - miljøvenlige filtre er indstillet til Energiforum Danmarks Innovationspris 2021

Electronic Air Cleaner (EAC) fra Honeywell bruger en elektrisk ladning til at fjerne urenheder som faste partikler eller flydende dråber fra luften. EAC ventilationsfiltre kombineres med UV-C-lamper, således at vira og bakterier fanges og dræbes på deres vej gennem filteret. På den måde har filteret flere fordele sammenlignet med klassiske filtre:

  • Energibesparelse – da tryktab er væsentlig mindre end hos traditionelle filtre og stiger ikke, når filtret skal serviceres
  • Sundere indeklima, indsats mod pandemier – flere farlige partikler vil blive fanget. Indbygget UV-C lys deaktiverer løbende vira og bakterier fanget på filtret.
  • Miljø, den grønne omstilling – filtret skal ikke udskiftes, men er vaskbart med almindelige vaskemidler. Livstid er på 15 år.

Du kan læse mere om indstillingen her


Den mulitifunktionelle gårdfacade (DMG) - er indstillet til Energiforum Danmarks Innovationspris 2021

Med den Multifunktionelle gårdfacade i Klimakarréen er der blevet udviklet en række løsninger til hvordan ældre karré-ejendom kan energioptimeres bæredygtigt i et totaløkonomisk rentabelt projekt. Løsningen etablerer et godt indeklima og øget livskvalitet opnås blandt andet ved god ventilation, isolering, frisk luft og tilstrækkeligt med dagslys. DMG er en bæredygtig løsning, med høj arkitektonisk og teknisk kvalitet og med potentiale til at blive det fremtidige fundament for renovering af den eksisterende bygningsmasse, især der hvor bygningens arkitektoniske kvalitet ikke muliggør omfattende ændringer på gadefacaderne.

Du kan læse mere om indstillingen her


Ento - Automatisk identifikation af energispild med kunstig intelligens - er indstillet til Energiforum Danmarks Innovationspris 2021

Ento - Automatisk identifikation af energispild i erhvervsbygninger med kunstig intelligens, er en løsning, der identificerer energispild på tværs af bygningsporteføjler uden installation af ny hardware, fysisk bygningsgennemgang eller manuel forbrugsanalyse.

Du kan læse mere om indstillingen her.


 

Sidst opdateret den 13. september 2021

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.