Inspiration SKRIV UD

Københavns Kommune med til at udvikle ny løsning til facadeisolering.

af: Dorte Nørregaard Larsen, 20-08-2021
Foto: Københavns Klimakarre

Den Multifunktionelle Gårdfacade er en helt ny facadeløsning som er udviklet som en del af innovationsprojektet, Københavns Klimakarré. Hør mere om det spændende koncept på et symposium 1. september.

Den Multifunktionelle Gårdfacade er en skalerbar, udvendig, ventileret facadeløsning med mulighed for etablering af franske eller spanske altaner. Facaden er et samlet byggesystem og kan nemt tilpasses den enkelte ejendom.

Visionen for den Multifunktionelle Gårdfacade (DMG) er at bevare de karakteristiske gadefacader og alene arbejde med gårdfacaden. DMG er en fleksibel, udvendig facadeisolering, der kobler en række kendte løsninger sammen i et samlet innovativt byggesystem. I isoleringen er der givet plads til føring af ventilation, el og regnvand. Vandet afkobles kloakken og bruges til vaskemaskiner og toiletskyl i boligerne.

Altaner og karnapper

Den Multifunktionelle Gårdfacade åbner op for mere dagslys og bedre plads i boligerne, fx med nye altaner eller karnapper. DMG er attraktiv for beboerne, da det er en udvendig isoleringsløsning og dermed ikke stjæler m2 fra små lejligheder.

Bedre indeklima

Indeklimaet i boligerne måles i en periode på ca. 2 år for at kvalificere miljøeffekten af løsningerne i Klimakarréen. Der måles på temperatur, fugt og CO2-indholdet i luften og fugt i konstruktionen De første måleresultater præsenteres i løbet af 2021.

Du kan høre meget mere på det gratis symposium d. 1/9 kl. 13-16. Du kan finde program og tilmelding her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.