Foto: Colourbox 

To nye efterårsinitiativer fra Energiforum Danmark

af: Dorte Nørregaard Larsen, Sekretariatsleder Energiforum Danmark

Energiforum Danmarks kalender bugner med aktiviteter - både gamle kendinge som netværkskonferencen 25. oktober, kurser, netværksmøder og lokalmøder, men også to nye initiativer er klar til at berige medlemmernes efterår. Dem kan du læse om her.


Energiforum Danmarks Innovationspris

Hvordan fanger man de nye ideer, der er på vej ud til branchen? Energiforum Danmarks planlægningsgruppe har været på jagt efter nye ideer eller produkter, som kunne præsenteres på Netværkskonferencen. Noget nyt, og noget som gør det nemmere, sikrere eller mere motiverende at arbejde med den grønne omstilling.

Svaret blev Innovationsprisen, og den uddeles for første gang i år på konferencen den 25. oktober.

Vi ønsker at sætte fokus på nye løsninger, der understøtter energibesparelser og omstillingen til intelligent energianvendelse. Vi vil derfor gerne hylde de spændende ideer, koncepter og produkter blandt vores medlemmer og medvirke til, at de udbredes i branchen generelt. Med Innovationsprisen sætter vi samtidig en streg under, at Energiforum Danmark er Danmarks førende mødested for vidensdeling for energiprofessionelle, siger Formand Lars Thygesen.

Alle kan indstille en idé til konkurrencen, og på netværkskonferencen vil fire udvalgte ideer så blive præsenteret for publikum og et dommerpanel, som stemmer sig til en vinder.

Du kan læse mere om innovationsprisen og hvordan du indstiller din ide her.

Effektive og engagerende møder

Alle møder i Energiforum Danmark er selvfølgelig gode! Men nogle er bedre end andre.

Det afhænger blandt andet af forberedelsen, emnets relevans for deltagerne og oplægsholdernes og deltagernes engagement. Alt sammen noget du ikke kan bestille på forhånd, men som kan fremelskes med den rette planlægning og facilitering.

De gode møder er ofte kendetegnet ved to ting: De er effektive – man spilder ikke tiden med sniksnak og lange enetaler. De er også engagerende – deltagerne inddrages i emnevalg, debat og erfaringsudveksling.

Det er pointer, som ikke kun gælder netværksmøder i Energiforum Danmark, men også projektmøder, salgsevents og andre møder, du deltager i, i hverdagen.

Derfor har Energiforum Danmark i samarbejde med konsulentfirmaet Azena udviklet et kursusforløb om ”Effektive og engagerende møder”. Kurset er primært rettet mod de mange ildsjæle, der arbejder i foreningens netværk og lokalgrupper, men andre kan også deltage og blive bedre til at planlægge og gennemføre møder – ude, hjemme og i Energiforum Danmark.

Du kan læse mere om kurserne her. 

Vi håber at de to initiativer er med til at fastholde Energiforum Danmarks position, som et relevant og udbytterigt sted at være med.