Klima og ressourcer SKRIV UD

2015 slog alle varmerekorder

af: Dorte Nørregaard Larsen, 21-01-2016
Foto: Colorbox

Adskillige prognoser havde forudsagt, at 2015 ville blive det varmeste målte år nogensinde. Det er nu, i følge BT, blevet bekræftet, at prognoserne var korrekte. Nye beregninger fra den amerikanske rumfartsorganisation NASA og den offentlige forskningsinstitution National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) viser, at 2015 slog varmerekord.

2014 lå ellers på førstepladsen over de varmeste år på kloden, men temperaturen fortsætter med at stige – ligesom det har gjort de seneste mange år. Tilbage i 1997 blev det år målt til klodens varmeste, men siden da har 16 af de efterfølgende 18 år været varmere end 1997.

Temperaturstigningerne bekymrer, i følge BT, NASA, som håber, at de nye tal kan råbe politikerne op.

- Klimaændringer er vores generations udfordring, siger NASA’s administrerende direktør Charles Bolden, som tilføjer: - De nye beregninger skulle gerne få de politiske beslutningstagere op af stolen. Nu er det på tide at handle på klimaet.

Ifølge beregningerne fra NASA og NOAA er det især Mellemamerika og den nordlige halvdel af Sydamerika, der har kunnet mærke de særligt høje temperaturer sidste år.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.