Inspiration

Building Green stiller sig i spidsen for bæredygtige byggefællesskaber

af: Cecilie Holm Arentoft, 15-08-2019
Der er brug for stærke fællesskaber, hvis vi skal bremse klimakrisen, lyder det fra Building Green. Energiforum Danmark tager aktivt del i fællesskabet med Learning Session om, hvorfor bæredygtigt byggeri er intelligent.
Mere

Inspiration  

Siemens direktør viser vejen til en grøn fremtid på Energidag 2019

af: Cecilie Holm Arentoft, 13-08-2019
Danmark skal udlede 70 pct. mindre CO2 i 2030, end vi gjorde i 1990. Den nye regerings klimamål beskrives som historisk ambitiøs. Men er det en målsætning, som vi kan nå? Og hvis ja – hvordan?
Mere

Inspiration  

NEXT STEP: Fra sensationelt klimavalg til klimahandling i hverdagen – hvordan får vi alle danskere med?

af: Cecilie Holm Arentoft, 07-08-2019
Kom med d. 9. september, når Dansk Energi, TEKNIQ Arbejdsgiverne og Autobranchen Danmark inviterer til klimadebat. Find ud af, hvordan vi får danskerne til at vælge at køre i grønne biler og bruge grøn energi. For hvordan fastholder vi danskernes klimabegejstring samtidig med, at de i stigende grad vil kunne mærke klimakampen i deres egen hverdag?
Mere

Inspiration  

Ny teknologi kan gøre din bil elektrisk

af: Soffi Hildebrand, 06-08-2019
Transition One har udviklet en ny teknologi, som gør det muligt at lave konventionelle biler om til elbiler. Det vil koste omkring 63.000 kroner, hvilket er væsentlig billigere end at købe en helt ny elbil.
Mere

Inspiration  

Sommerlæsningen er reddet

af: Soffi Hildebrand, 26-07-2019
Vi har fundet de tre mest læste artikler i Energiforum Danmarks digitale magasiner i 2019, som vi håber, at du vil nyde i sommervarmen.
Mere

Inspiration  

Lokal grøn omstilling der rykker

af: Dorte NørregaardLarsen, 22-07-2019
I juni-nummeret af Energiforum Danmarks magasin, skrev vi om hvordan kommunerne kan hjælpe den grønne omstilling på vej, og at der er potentiale i det lokale perspektiv, det vidner projektet "Grøn succes - lokal omstilling der rykker" om.
Mere

Inspiration  

Har du løsningen der kan fremme den grønne omstilling?

af: Soffi Hildebrand, 28-06-2019
Kan du svare ja til ovenstående spørgsmål, har du nu mulighed for at søge EUDP-støtte.
Mere

Inspiration  

Se gratis webinar om DGNB i et konkret projekt nu

af: Rebecca Holck Rosenberg, 18-06-2019
På Linkedin kan du se det sidste webinar i rækken om bæredygtigt byggeri præsenteret af Kuben Management i samarbejde med Energiforum Danmark. Lær mere om DGNB i et konkret renoveringsprojekt, hvor forslag, som har et mere positivt aftryk på miljø, økonomi og sociale aspekter end standardløsninger, gennemgås.
Mere

Inspiration  

Københavns Kommune sparer 3,4 millioner med ny LED-belysning

af: Rebecca Holck Rosenberg, 06-05-2019
Offentlige bygninger i Københavns Kommune skifter i 2019 den gamle belysning ud med energieffektiv LED-belysning, og det medfører en årlig besparelse på 3,4 millioner. Et EU-program støtter de danske kommuner i omstillingen til LED-belysning.
Mere

Inspiration  

Temadag: Ny standard for energiledelse - ISO 50001

af: Soffi Hildebrand, 25-04-2019
EnergySolution inviterer til temadag omkring den nye standard for energiledelse - ISO 50001:2018. Her vil en række eksperter gøre dig fortrolige med de nye krav og retningslinjer, samt vise vejen til en forståelig, sikker og effektiv konverteringsproces.
Mere

Inspiration  

Fire nye arrangementer fra IDA

af: Rebecca Holck Rosenberg, 28-03-2019
Energiforum Danmark præsenterer med IDA fire nye arrangementer i 2019 om blandt andet fremtidens byggeri, nye teknologiske muligheder og kreative byggerier.
Mere

Inspiration  

Energistyrelsen giver 9,4 mio. kroner til projekter om energiledelse og energidata

af: Rebecca Holck Rosenberg, 27-03-2019
Demonstrationsprojekter i tolv kommuner og regioner skal skabe erfaring og inspiration om databaseret energiledelse med tilskud fra Energistyrelsen. To projekter, som også har fået økonomisk støtte gennem Energistyrelsen tilskudspulje, arbejder desuden på at skabe mere effektiv anvendelse af energidata.
Mere

Inspiration  

Nyt overskudsvarmeprojekt i Horsens kan give varme til 3.300 husstande

af: Dorte Nørregaard Larsen, 21-03-2019
Mens politikerne forsøger at skabe regler, der fremmer brugen af overskudsvarme i stedet for at hindre den, samarbejder Hamlet Protein og Fjernvarme Horsens, allerede nu, om et nyt stort overskudsvarmeprojekt, der kan forsyne op til 3.300 husstande.
Mere

Inspiration  

Klimaet ændrer sig hurtigere end vi forventede – hvad gør vi?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 14-03-2019
Klimaet ændrer sig hurtigere end vi forventede og alle er enige: der er brug for handling. Derfor inviterer UCN, IDA/Energiteknisk Gruppe, IDA/ Miljøteknisk Gruppe, House of Energy og Himmerlands Energi- og Miljøforening til Klimaarrangement – den 29. marts fra kl. 08.30 til ca. 12.00.
Mere

Inspiration  

Få styr på commissioning processen i byggeriet

af: Soffi Hildebrand, 01-03-2019
Danvak sætter fokus på commissioning processen i byggeriet. Gennem et af deres to kurser kan du opnå indsigt i commissioning aktiviteter i alle byggeriets faser helt fra aftaler og kontrakter med alle interessenter, til et år inde i selve driftsfasen.
Mere

Inspiration  

Se forskellige bygningsintegrerede solcelle-løsninger på ny udstilling

af: Dorte Nørregaard Larsen, 27-02-2019
Forsk-VE, EUDP og Nordic Innovation er gået sammen om at etablere en udstilling af bygningsintegrerede solcelleløsninger på Teknologisk Institut.
Mere

Inspiration  

HOFOR eksperimenterer med at minimere CO2-udledning

af: Rebecca Holck Rosenberg og Soffi Hildebrand, 25-02-2019
HOFOR vil undgå at starte de CO2-udledende spidslastværkerne op, når varmeforbruget hober sig op i korte perioder - for eksempel om morgenen under "bade peaks'ene". Et demonstrationsprojekt af HOFOR undersøger derfor, hvordan varmeforbruget kan flyttes fra spidslastperioderne og derved minimere forsyningsværkernes CO2-udledning.
Mere

Inspiration  

Kan man stemme grønt til EU-parlamentet?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 20-02-2019
Store dele af energipolitikken skabes i EU, så det er ikke ligegyldigt hvem der sidder i EU-parlamentet, hvis man kigger med de grønne briller. Men hvor grønne er de forskellige kandidater? Det kan du finde ud 1. marts hvor Dansk Energi og SEAS-NVE holder valgmøde om EUs klima- og energipolitik.
Mere

Inspiration  

Fremtidens krav til renovering af bygninger

af: Soffi Hildebrand, 04-02-2019
På ’Danvak Dagen 2019 – Bedre byggeri i Danmark’ kan du opnå større indsigt i fremtidens krav til renovering af bygninger. Her får du eksperternes bud på, hvordan man opnår de bedste betingelser for et godt indeklima og funktionelt byggeri, som ligeledes er energioptimeret og integreret i forsyningssystemet. Du kan, som medlem af Energiforum Danmark, deltage billigere i arrangementet.
Mere

Inspiration  

Gratis webseminar forklarer hoved og hale i bæredygtighedscertificering

af: Rebecca Holck Rosenberg, 01-02-2019
Kuben Management har i samarbejde med Energiforum Danmark udgivet et gratis webseminar om det bæredygtige byggeri, og hvordan det certificeres. Der er især fokus på DGNB-systemet, som fokuserer ligeligt på de tre bæredygtighedsaspekter: Miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed.
Mere

Inspiration  

Seminar om indeklima i daginstitutioner

af: Soffi Hildebrand, 30-01-2019
Det Økologiske Råd afholder, i samarbejde med en række partnere og Realdania, et afsluttende seminar for projektet ’Indeklima i daginstitutioner’.
Mere

Inspiration  

Bliv bedre klædt på til udbudsprocessen

af: Soffi Hildebrand, 29-01-2019
Energiforum Danmarks Akademi tilbyder kurset; ’Bliv bedre klædt på til udbudsprocessen’, hvor du kan opnå større indsigt i, hvordan udbud kan sammensættes, således de giver øget værdi og bedre samarbejde. Kurset finder sted den 18. februar i København og igen den 25. februar i Aarhus.
Mere

Inspiration  

Building Green i Aarhus

af: Soffi Hildebrand, 23-01-2019
Building Green byder på bæredygtig inspiration og vidensdeling for alle i byggebranchen. Hør udstillere komme med deres bud på produkter til fremtidens bæredygtige byggeri, og oplægsholdere, som vil fortælle om arkitektur, teknologi og bæredygtighed i byggebranchen.
Mere

Inspiration  

Eldrevet udrykningskøretøj på gaden

af: Soffi Hildebrand, 17-01-2019
Lige nu tester Falck et eldrevet udrykningskøretøj, og fremadrettet er det planen, at ambulancer skal køre på strøm.
Mere

Inspiration  

Realdania støtter indeklimaprojekter på skoler i 12 kommuner

af: Rebecca Holck Rosenberg, 07-01-2019
Med støtte på op til 750.000 kr. fra Realdania gennemføres der i 12 kommuner pilotprojekter, der skal forbedre indeklimaet på skolerne. Projekterne skal give erfaring og inspiration til andre kommuner, der vil forbedre indeklimaet på undervisningsinstitutionerne.
Mere

Inspiration  

Julegaver fra EUDP

af: Dorte Nørregaard Larsen, 03-01-2019
Før jul fik 46 forskningsprojekter en dejlig julegave i form af 233 mio. kr. i støtte fra EUDP-programmet.
Mere

Inspiration  

Store gevinster ved at sæsonjustere CTS-anlægget

af: Flemming Thinggaard, Trend Controls Systems, 10-12-2018
Et CTS-anlæg skal have opmærksomhed året rundt for at maksimere dets potentiale – både når det gælder energiperformance og brugerkomfort. Flemming Thinggaard, Business Development Manager hos Trend Control Systems, giver eksempler på, hvordan CTS-anlægget kan optimeres vinter og sommer.
Mere

Inspiration  

Maskinmestrene er en vigtig krumtap i den grønne fremtid

af: Jacob Munkholm Jensen, Aarhus Maskinmesterskole, 06-12-2018
Maskinmestrene er til stede der, hvor energien produceres, omsættes og transporteres, for energien er en afgørende del af maskinmestrenes DNA – og deres rolle i den grønne omstilling er uomtvistelig vigtig, mener Maskinmestrenes Forening.
Mere

Inspiration  

Ny nærvarmecentral til store varmeforbrug åbner døre for grøn omstilling

af: Sebine Munkholm, Best Green, 05-12-2018
Varmepumpeinstallationer til store bygninger kan være en stor og dyr affære. Det har de to selskaber Best Green og DVI energi sat sig for at løse. Redskabet er Flexheat, som er en nærvarmecentral, der gør det muligt at producere store mængder varme.
Mere

Inspiration  

Nye gå-hjem-møder om projekter støttet af Innovationsfonden

af: Soffi Hildebrand, 20-11-2018
Energiforum Danmark præsenterer to nye gå-hjem-møder i samarbejde med IDA, som tager udgangspunkt i projekter støttet af Innovationsfonden, enten med fokus på vind- og gassektoren eller lagring af energi og droner.
Mere

Inspiration  

Realdania By & Byg tester indeklimaklimaløsninger i ældre villaer

af: Rebecca Holck Rosenberg, 19-11-2018
Nye indeklimaløsninger bliver testet i en renovering af tre ældre huse i Randers. Projektet skal give gode råd og anbefalinger til boligejere og byggebranchen.
Mere

Inspiration  

Building Green Copenhagen har slået dørene op

af: Soffi Hildebrand, 31-10-2018
Building Green Copenhagen er netop begyndt. Du kan både i dag og i morgen opleve en række forskellige oplæg inden for grøn innovation og bæredygtige løsninger i Forum, ligesom du kan se mere end 100 udstillere komme med deres bud på produkter til fremtidens bæredygtige byggeri. Fra i morgen vil Energiforum Danmark også deltage i Building Green.
Mere

Inspiration  

Få inspiration til at sikre funktionsdygtigt byggeri

af: Soffi Hildebrand, 30-10-2018
Danvak inviterer til deres årlige Installationskonference, hvor der denne gang er fokus på at give deltagerne viden, som de kan anvende direkte i deres hverdag efterfølgende. Konferencen er noget dig som enten har erfaring med rådgivning, projektering, installation eller drift af tekniske installationer i byggeriet, men som mangler inspiration til ventilation, vvs, automation eller køl.
Mere

Inspiration  

Kan 3D-print revolutionere byggeriet?

af: Rebecca Holck Rosenberg, 18-10-2018
IDA og Innobyg deler ud af erfaringer med 3D-printede materialer, konstruktioner og bygninger på deres arrangement den 7. november 2018.
Mere

Inspiration  

Genbrug af byggeaffald på Byggeriets Miljøkonference

af: Rebecca Holck Rosenberg, 28-09-2018
Byggeriets Miljøkonference i Middelfart fokuserer i år på byggeaffald. Her kommer forurening, genbrug og cirkulær økonomi på dagsordenen. Medlemmer af Energiforum Danmark får 10% rabat.
Mere

Inspiration  

Gadelamper giver grønt lys til at bruge strøm i Trekroner

af: Rebecca Holck Rosenberg, 27-09-2018
Forskere fra DTU forsøger at påvirke forbruget af energi ved at vise gennem gadelys, hvornår det er mest klimavenligt at bruge strøm.
Mere

Inspiration  

Temadag om bæredygtig renovering

af: Rebecca Holck Rosenberg, 24-09-2018
Bæredygtig renovering er en udfordring. InnoByg og Teknologisk Institut inviterer derfor til temadag i Århus den 28. november, hvor de viser, hvordan økonomi, miljø og sociale faktorer kan optimeres uden, at det går ud over helheden.
Mere

Inspiration  

Arrangement: Årskonference for bæredygtige indkøb

af: Soffi Hildebrand, 21-09-2018
Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb inviterer til Årskonference for bæredygtige indkøb - indkøb, der kan og vil mere - innovation og bæredygtighed i udbud d. 13. november 2018 fra 10.00 til 15.00. Konferencen vil have fokus på, hvordan offentlig-private samarbejde kan skabe bæredygtige og innovative løsninger.
Mere

Inspiration  

Ny digital lærebog om energi og indeklima

af: Soffi Hildebrand, 17-09-2018
Maskinemesterskolen København, DTU og øvrige eksperter har, med støtte fra Dansk Energis ELFORSK-pulje, netop udviklet en digital lærebog tiltænkt maskinemester- og ingeniørstuderende, som kan få tværfaglig og opdateret viden.
Mere

Inspiration  

Arrangement: Den nye gassikkerhedslov

af: Soffi Hildebrand, 12-09-2018
Energiforum Danmark præsenterer endnu et godt tilbud fra vores samarbejde med Danvak, som afholder et gassikkerhedskursus både torsdag den 27. september i Vejle og torsdag den 4. oktober i Glostrup.
Mere

Inspiration  

Gratis webinarrække i efteråret 2018: Overordnet tema: bæredygtighed i byggeriet i praksis.

af: Dorte Nørregaard Larsen, 10-09-2018
Webinarrække om livcyklusvurderinger og bæredygtigt byggeri på vej
Mere

Inspiration  

Energiforum Danmark diskuterer guldværdige energimålinger på Building Green

af: Rebecca Holck Rosenberg, 07-09-2018
Energimessen Building Green byder den 31. oktober og 1. november på et tætpakket program med aktører, der arbejder for bæredygtigt og energieffektivt byggeri. Energiforum Danmark stiller selv op med en diskussion om, hvordan vi anvender energidata.
Mere

Inspiration  

LED-lys skaber energieffektiv trafik

af: Rebecca Holck Rosenberg, 06-09-2018
EU-projektet PremiumLight Pro har udgivet en vejledning, som kan gøre vejbelysning mere energieffektiv. Med LED-belysning er der potentiale for både energibesparelser og lysstyring.
Mere

Inspiration  

Indeklimaet på folkeskolerne skal strammes op

af: Soffi Hildebrand, 13-08-2018
En undersøgelse fra Realdania viser, at ni ud af ti klasselokaler i danske folkeskoler er dårligt ventileret. Et dårligt indeklima kan gøre det vanskeligt for eleverne at tilegne sig ny viden. Det ønsker SF og Dansk Byggeri at ændre på, og de foreslår at oprette en årlig lånepulje på 200 millioner kroner til folkeskolerne.
Mere

Inspiration  

Grønne udsigter i Middelfart Kommune

af: Soffi Hildebrand, 09-08-2018
Et enigt byråd i Middelfart Kommune har fravalgt at investere i fossile brændsler til fordel for grønne alternativer.
Mere

Inspiration  

Ny grøn by tager form i Skive

af: Rebecca Holck Rosenberg, 02-08-2018
I erhvervsparken GreenLab Skive er tre virksomheder gået i gang med at bygge. Området i Nord-midtjylland skal fungere som et center og lokalt netværk for vedvarende energi for private virksomheder.
Mere

Inspiration  

ESCO-projekt i Skanderborg viser besparelser for 5,8 mio. kr.

af: Rebecca Holck Rosenberg, 25-07-2018
Et syv år langt energibesparelsesprojekt i Skanderborg Kommune har vist bedre resultater end forventet. Kommunen har kunne spare flere millioner kroner årligt gennem behovstyring af elforbruget. Det oplyser Belimo Danmark.
Mere

Inspiration  

Dansk virksomhed og Apple i samarbejde om intelligent vinduessystem

af: Rebecca Holck Rosenberg, 19-07-2018
Ovenlysvinduerne styrer sig selv efter ude- og indeklima ved at blive koblet til internettet. Det er danske VELUX sammen med Apple og Netatmo, som lancerer et ”smart home”-vinduessystem.
Mere

Inspiration  

Tag en dukkert i Københavns havnebade

af: Soffi Hildebrand, 10-07-2018
Siden 1. juni har det været muligt at bade i Københavns havnebade og blive kølet ned i sommervarmen. Men er du egentlig klar over, hvorfor Københavns havn er blevet så ren, at det er muligt at bade i den?
Mere

Inspiration  

EUDP klar med 180 mio. kr. til energiteknologiske projekter

af: Soffi Hildebrand, 04-07-2018
Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) står klar med 180 mio. kr. til nye energiteknologiske projekter, og du har nu mulighed for at sende en ansøgning afsted til EUDP.
Mere

Inspiration  

Grøn energi visualiseres i Assens Kommune

af: Soffi Hildebrand, 29-06-2018
Grøn energi er langt fremme i Assens Kommune, hvor hele 15 % af det årlige strømforbrug til kommunens bygninger kommer fra 33 solcelleanlæg. Som noget nyt anvender Assens Kommune eviShine systemet, som synliggøre forbruget af den grønne energi, vand og varme samt den endelige CO2-reduktion.
Mere

Inspiration  

Bak op om indsatsen: Frem miljømærkede produkter

af: Soffi Hildebrand, 26-06-2018
Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb besluttede d. 2. maj 2018 at støtte Københavns Kommunes tidlige markedsinvolvering, med målet om at få flere miljømærket legetøj og kontormøbler med på kommende offentlige indkøbsaftaler. Af den årsag opfordrer Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb alle offentlige indkøbere til at afgive en uforpligtende interessetilkendegivelse, for således at fremme den grønne udvikling.
Mere

Inspiration  

CO2-reduktion på skemaet

af: Soffi Hildebrand, 25-06-2018
I det nye skoleår vil otte folkeskoler i Sønderborg Kommune, sætte fokus på at minimere skolernes CO2-udslip, og her skal eleverne være drivkraften bag. De otte folkeskoler deltager i en konkurrence gennem Interreg-projektet Zimprezs, der har til formål at skabe større bevidsthed omkring bæredygtig adfærd mellem skolens brugere, hvilket i sidste ende skal mindske skolernes CO2-udslip.
Mere

Inspiration  

Temadag: Intelligente energisystemer i bygninger

af: Soffi Hildebrand, 12-06-2018
House of Energy inviterer onsdag d. 27. juni 2018 til temadag om intelligente energisystemer i bygninger på Green Tech Center i Vejle.
Mere

Inspiration  

ELFORSK Prisen 2018: Belysning styret efter brugernes behov

af: Soffi Hildebrand, 08-06-2018
ELFORSK Prisen 2018 er netop blevet uddelt til Kjell Yngve Petersen fra IT Universitet og erhvervs ph.d. studerende Nina Rask, for deres projekt omhandlende belysning styret efter brugernes behov. Projektet illustrerer, hvordan LED-pærer kombineret med internet-opkobling og intelligent software kan skabe bedre lysforhold og en bedre anvendelse af energi.
Mere

Inspiration  

Endnu en undersøgelse viser, at dårligt indeklima påvirker indlæringen negativt

af: Dorte Nørregaard Larsen, 31-05-2018
For høje temperaturer ødelægger elevernes indlæringsevne i skolen og præstation ved eksamener. Vi har hørt det før og nu bekræfter et nyt amerikansk studie sammenhængen
Mere

Inspiration  

Klima100: Ny publikation af Realdania og Sustania

af: Pressemeddelelse fra Realdania, 29-05-2018
Realdania og Sustainia har udgivet publikationen Klima100, der samler 100 af de bedste klimaløsninger fra kommuner over hele landet. Publikationen skal øge videndelingen og den grønne omstilling i kommunerne.
Mere

Inspiration  

DANVAK tilbyder nyt kursus om den nye gassikkerhedslov

af: Ulrik Blaabjerg, 25-05-2018
Den 21. april 2018 trådte en ny lov om sikkerhed for gasanlæg, gasinstallationer og gasmateriel, populært kaldet gassikkerhedsloven, i kraft. DANVAK tilbyder i denne sammenhæng, et kursus der sørger for at du får styr på, hvad den nye gassikkerhedslov betyder for dit arbejde. Som følge af vores samarbejde med DANVAK kan Energiforum Danmarks medlemmer desuden deltage til medlemspris.
Mere

Inspiration  

Nordic Clean Energy Week er skudt i gang

af: Ulrik Blaabjerg, 22-05-2018
G20 landenes energiministre og forskere, virksomheder og investorer fra hele verden tog i går hul på Nordic Clean Energy Week, der har til hensigt at accelerere den globale omstilling til vedvarende energi.
Mere

Inspiration  

Nye spændende gå-hjem-arrangementer i kalenderen

af: Ulrik Blaabjerg, 09-05-2018
Som følge af vores samarbejde med IDA Mechanical kan vi tilbyde et par nye interessante fyraftensarrangementer sidst på sommeren og til september.
Mere

Inspiration  

Se eller gense webinar om totaløkonomi for energirenovering af etageejendomme

af: Ulrik Blaabjerg, 24-04-2018
For en uge siden blev webinaret under overskriften ”Totaløkonomi for energirenovering af etageejendomme - værktøj til beregning af investering, besparelser og nuværdi” afholdt, og fik du ikke set det eller vil gense det for at få alle detaljer med, kan det nu ses i sin fulde længde.
Mere

Inspiration  

50 millioner til udviklingen af fremtidens energi- og ressourcesystemer i Greater Copenhagen

af: Ulrik Blaabjerg, 12-04-2018
Et nyt EU-projekt til 50 millioner, som har fået betegnelsen FUTURE, skal være med til at udnytte Greater Copenhagens styrkeposition inden for den grønne omstilling og dermed bidrage til at skabe op mod 42.000 nye grønne job frem mod 2035.
Mere

Inspiration  

Arrangement: Teknisk briefing om Basisfremskrivning 2018

af: Soffi Hildebrand, 11-04-2018
Fredag den 13. april vil Energistyrelsen offentliggøre Basisfremskrivning 2018. Samtidig vil analysens hovedresultater blive præsenteret.
Mere

Inspiration  

TV2 News: Solceller i kommunerne

af: Soffi Hildebrand, 01-04-2018
I morgen d. 2. april kl. 7. kan du på TV2 News høre om solceller i kommunerne. Sekretariatsleder Dorte Nørregaard Larsen vil bibringe hendes synspunkt på sagen. Hør med i morgen tidlig!
Mere

Inspiration  

Fremtidens smarte by

af: Soffi Hildebrand, 28-03-2018
I Herstedøster i Albertslund Kommune ligger et smart city-forsøgscenter, hvor projektet DOLL, Danish Open Living Lab, forsøger at tilpasse byens trafikregulering, affaldsindsamling og gadebelysning efter byens aktuelle behov. Tanken er at erstatte byens fastlagte skema med realtidsdata, som bliver skabt på baggrund af sensorer.
Mere

Inspiration  

Arrangement: Årsmøde i Innovationsnetværket Smart Energy

af: Soffi Hildebrand, 20-03-2018
Mangler du gode råd og viden om, hvordan du kan få sat skub i dine innovative ideer og projekter? Så bør du tilmelde dig Innovationsnetværket Smart Energys årsmøde, hvor der vil være fokus på de gode projekter, der bare venter på at blive sat i gang.
Mere

Inspiration  

Klimavenlige skraldebiler i Aarhus Kommune

af: Soffi Hildebrand, 14-03-2018
Aarhus Kommune har netop udskiftet transporten til affaldsindsamling med nye CO2-neutrale biler.
Mere

Inspiration  

Coops implementering af LED-belysning

af: Soffi Hildebrand, 23-02-2018
Som optakt til årets Energiforum i Nyborg som finder sted den 6-7. marts, gengiver vi her et uddrag af en artikel fra vores magasin om en af de nominerede til Energi og miljøprisen 2018. Artiklen er af Coop og omhandler deres projekt om LED-belysning.
Mere

Inspiration  

Arrangement: Inspirationsdag med bygningen i centrum for den grønne omstilling

af: Soffi Hildebrand, 16-02-2018
Vitani inviterer til inspirationsdag, hvor du kan blive klogere på IoT (Internet-of-things), Big Data samt hvordan data kan skabe værdi på for dig på tværs af egne bygninger og bygningssystemer.
Mere

Inspiration  

Arrangement: Debat om fremtidens energieffektiviseringspolitik

af: Ulrik Blaabjerg, 13-02-2018
Hvordan får vi mest for pengene når det gælder energieffektivisering anno 2018. En kommende energiaftale skal sikre grøn omstilling med mindre energiforbrug, og i den anledning inviterer Dansk Energi til debat om en ny politik for energieffektivisering.
Mere

Inspiration  

Større EUDP-midler muliggøre flere energiteknologiske projekter

af: Soffi Hildebrand, 29-01-2018
En større EUDP-pulje er resultatet af regeringens mål for grøn omstilling. Første ansøgningsrunde er netop offentliggjort, hvor innovative projekter opfordres til at sende deres ansøgning ind.
Mere

Inspiration  

Ny version af CTS-opslagsværk er klar

af: Soffi Hildebrand, 09-01-2018
Nu er den anden udgave af Trends lommebog "CTS-Guide - for professionelle slutbrugere" netop lanceret. CTS-Guiden er et anvendeligt arbejdsredskab tiltænkt driftsmedarbejdere.
Mere

Inspiration  

Køling med havvand kræver ikke altid gode strande og svømmefødder

af: Dorte Nørregaard Larsen, 08-01-2018
Hører du til dem der tænker på kølige drinks og blå laguner når du hører ordene "komfort-køling baseret på havvand", så kan du få udviddet din horisont, når Elforsk holder temadag om komfortkøling af bygninger den 7. februar. Her videregiver de nemlig forskningsresultater fra en række projekter, der arbejder med energieffektiv komfortkøling i bygninger.
Mere

Inspiration  

Københavns Kommune tildelt international klimapris

af: Ulrik Blaabjerg, 14-12-2017
Københavns Kommune blev i sidste uge tildelt en såkaldt C40 Award for at overvåge energiforbruget på skoler, daginstitutioner og kulturhuse for at opnå energibesparelser. Baggrunden for klimaprisen er kommunens arbejde med strategisk energiovervågning, energistyring og energirenovering i kommunens ejendomme.
Mere

Inspiration  

Realdania lancerer kampagne for bedre indeklima i skolerne

af: Ulrik Blaabjerg, 05-12-2017
En undersøgelse foretaget af DTU for Realdania viser, at der på mange skoler rundt om i landet stadig er dårligt indeklima på trods af en stor renoveringsindsats. Realdania lancerer derfor nu en kampagne der skal gøre det nemmere for kommunerne at priotere indeklimaet i skolerenoveringerne.
Mere

Inspiration  

Erhvervsstyrelsen åbner ansøgningsrunde for energi- og ressourceeffektivitetsprojekter

af: Ulrik Blaabjerg, 01-12-2017
Erhvervsstyrelsen har netop åbnet en ansøgningsrunde for projekter, der vil gøre en landsdækkende indsats for at forbedre energi- og ressourceeffektiviteten i små og mellemstore virksomheder. Det skal ske gennem udvikling og udbredelse af cirkulære forretningsmodeller.
Mere

Inspiration  

Energiafgifter sænkes med regeringens erhvervspakke

af: Ulrik Blaabjerg, 14-11-2017
Regeringen indgik søndag aften en erhvervs- og iværksætterpakke med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, som blandt andet medfører en sænkelse af energiafgifter.
Mere

Inspiration  

Software giver bedre bud på energiforbrug i bygninger

af: Jesper Tornbjerg, 07-11-2017
Online it-værktøjet BeREAL, der er udviklet med støtte fra ELFORSK, sætter fokus på forskellen mellem beregnet og faktisk energiforbrug i byggerier.
Mere

Inspiration  

Invitation til World Energy Ootlook

af: Pressemeddelelse Dank Energi
Har verdens forbrug af fossil energi toppet? Hvad betyder de faldende priser på vedvarende energi for fremtidens investeringer? Når vi 2 graders-målsætningen fra Paris? Og er Danmarks energipolitik på rette kurs? Hør mere når Dansk Energi inviterer til "Præsentation af World Energy Outlook 2017 og IEA's Review af Danmarks Energipolitik"
Mere

Inspiration  

Nye krav til projektmaterialet for udvalgte fag

af: Mikkel Nielsen, 25-10-2017
Bygningsstyrelsen vil som noget nyt over de næste to år udarbejde og udgive præcise krav til projektmaterialet for udvalgte fag. Dette sker på baggrund af Bygningsstyrelsens gode erfaringer med at stille krav til brug af performancetest-metoden i byggeprojekter.
Mere

Inspiration  

Konference om teknologiske innovationer i den farmaceutiske industri

af: Ulrik Blaabjerg, 24-10-2017
ISPE's nordiske afdeling afholder konference om teknologiske innovationer inden for den farmaceutiske-industri. Konferencen finder sted den 9. november på Radisson Blu Waterfront i Stockholm og vil blandt andet forsøge at give svar på hvordan teknologiske innovationer kan være med til at strømline arbejdsprocesser og skabe en mere bæredygtig forretning.
Mere

Inspiration  

Flydende havvindmøller og brinttankstationer får udviklingsstøtte

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-10-2017
Flydende havvindmøller. Brinttankstationer til fremtidens brintbiler. Det er nogle af de projekter, som EUDP har ydet støtte til i forbindelse med ansøgningsrunden i 2017. Fælles for de støttede projekter er, at de bidrager til at gøre vores energiforsyning og -anvendelse billigere, mere effektiv og mere klimavenlig.
Mere

Inspiration  

Konference: Klimaændringer - udfordringer og muligheder for byggeriet

af: Ulrik Blaabjerg, 18-10-2017
Vores klima er under forandring. Kraftigere storme, øget og mere intens nedbør samt højere temperaturer og længere tørkeperioder er blot nogle af de ændringer som klimaet har gennemgået sammenlignet med de seneste årtier. Molio - Byggeriets videnscenter - afholder den 5. december en konference om klimaændringer og de udfordringer og muligheder de har for byggeriet.
Mere

Inspiration  

Teknologisk Institut afholder konference om indeklima på skoler

af: Ulrik Blaabjerg, 12-10-2017
Hvordan omsætter man bedst skolernes indeklimaudfordringer til løsninger. Det forsøger man at finde svar på når deltagerne ved Teknologisk Instituts konference sætter sig sammen den 14. november i Taastrup.
Mere

Inspiration  

Danmarks største grundvandskøleanlæg opføres i Bispebjerg Hospitals historiske kvarter

af: Mikkel Nielsen, 06-10-2017
Danmarks største grundvandskøleanlæg er netop nu ved at blive opført i Bispebjerg Hospitals historiske kvarter. Anlægget vil kunne opvarme og nedkøle det nye hospital og psykiatri, på en energibesparende måde, som både er billig og god for miljøet.
Mere

Inspiration  

Tanker om energiforliget - husk energieffektivisering i ny energiaftale

af: Ulrik Blaabjerg, 19-09-2017
I Energiforum Danmark vil vi over de kommende uger bringe en artikelserie om det kommende energiforlig. Her vil forskelige parter komme med deres syn på energiforliget på forkant, deres forhåbninger og anbefalinger. Det fjerde bud i rækken kommer fra Camilla Damsø Pedersen chefkonsulent i Dansk Byggeri.
Mere

Inspiration  

Ren Energi Lolland afholder energikonference

af: Ulrik Blaabjerg, 19-09-2017
Ren Energi Lolland holder energikonference d. 27. september i Holeby med besøg af blandt andre Energi- Forsynings- og Klimaministe Lars Chr. Lilleholt. Konferencen vil blandt andet give bud på, hvordan man lokalt på Lolland kan bruge sin styrkeposition inden for grøn omstilling til at skabe vækst og arbejdspladser.
Mere

Inspiration  

Konference i Bruxelles: Dybe energirenoveringer - giv boligejere et tilbud de ikke kan modstå

af: Dorte Nørregaard Larsen, 14-09-2017
Den 10. oktober åbner refurb og renovate europe dørene for en konference om, hvordan man engagerer husejere til at investere i dybe energirenoveringer. Konferencen finder sted 10. oktober i Bruxelles.
Mere

Inspiration  

Forsøg: Svømmepøler som varmelagre i det fleksible energisystem

af: Dorte Nørregaard Larsen, 07-09-2017
Intelligent styring af 30 pool-huse i Blokhus og Blåvand, skal indgå i et europæiske forsknings- og udviklingsprojekt kaldet SmartNet.
Mere

Inspiration  

Building Green

af: Dorte Nørregaard Larsen, 31-08-2017
Samtidig med Energiforum Danmarks netværkskonference d. 2. november afholdes Building Green d. 1-2. november i Forum. Få dobbelt op på inspiration og kombiner de to arrangementer til to dage fyldt med networking og spændende debatter og nyheder.
Mere

Inspiration  

Sådan får vi det byggeri vi ønsker - en sommerrejse i byggeriets værdikæde

af: Ulrik Blaabjerg, 30-08-2017
I Energiforum Danmark bringer vi henover sensommeren en artikelserie, der sætter fokus på problemerne med at få det byggeri vi ønsker os, set fra forskellige perspektiver i værdikæden i et byggeprojekt. I denne tredje udgave er det Martin Dam Wied (Gate 21), der kommer med sit syn på muligheder og udfordringer.
Mere

Inspiration  

Nye spændende arrangementer i kalenderen

af: Ulrik Blaabjerg, 28-08-2017
Takket være vores mange samarbejdspartnere kan vi nu tilføje spændende arrangementer til kalenderen. Nu har du blandt andet mulighed for at komme til en konference om solceller og dets rolle som en del af fremtidens energisystem eller en konference der sætter fokus på indeklimaet i skoler.
Mere

Inspiration  

Sådan får vi det byggeri vi ønsker - en sommerrejse i byggeriets værdikæde

af: Ulrik Blaabjerg, 22-08-2017
I Energiforum Danmark bringer vi henover sensommeren en artikelserie, der sætter fokus på problemerne med at få det byggeri vi ønsker os, set fra forskellige perspektiver i værdikæden i et byggeprojekt. I denne anden udgave er det Jesper Telcs (bygherre) der kommer med sit syn på muligheder og udfordringer.
Mere

Inspiration  

Temadag om energieffektiv køling på Teknologisk Institut

af: Dorte Nørregaard Larsen, 21-08-2017
Den 29. august åbner Teknologisk Institut i Taastrup dørene for en temaeftermiddag om energieffektiv køling.
Mere

Inspiration  

Sådan får vi det byggeri vi ønsker - en sommerrejse i byggeriets værdikæde

af: Ulrik Blaabjerg, 15-08-2017
I Energiforum Danmark bringer vi henover sensommeren en artikelserie, der sætter fokus på problemerne med at få det byggeri vi ønsker os, set fra forskellige perspektiver i værdikæden i et byggeprojekt. I denne første udgave er det Peter Hedegaard fra Saint-Gobain (leverandør) der kommer med sit syn på muligheder og udfordringer.
Mere

Inspiration  

Flere nye arrangementer fra IDA Mechanical til efteråret

af: Ulrik Blaabjerg, 27-07-2017
I samarbejde med IDA Mechanical kan vi tilbyde en række spændende arrangementer henover efteråret. Der er blandt andet mulighed for at komme til opfølgning på projektet EnergyLab Nordhavn eller udviklingen af fremtidige metoder til produktion af biobrændstoffer og grøn energi.
Mere

Inspiration  

Efterskoleelever lærer om energiadfærd

af: Kasper Elton Jensen, 20-06-2017
350 elever på 3 efterskoler har i løbet af vinteren afprøvet god energiadfærd og dystet mod hinanden. Projektet "Prisværdig Energiadfærd" har set på skolernes energiforbrug, og eleverne har været inddraget på forskellig vis. Projektet har givet stof til eftertanke hos efterskolernes ledelse og ny viden og engagement til eleverne - i marts kulminerede projektet så med en prisoverrækkelse.
Mere

Inspiration  

CPH Climate Solutions 2017 sætter fokus på Københavns 2025 Klimaplan

af: Ulrik Blaabjerg, 16-06-2017
CPH Climate Solutions 2017 afholdes i år d. 28 - 29. august i Industriens Hus. Årets tema er "Cities in transition for a sustainable future" og sætter blandt andet fokus på Københavns 2025 Klimaplan.
Mere

Inspiration  

Netværks-samarbejde skal give bedre markedsføring af grønne danske løsninger

af: Ulrik Blaabjerg, 15-06-2017
Et landsdækkende netværk af grønne besøgstjenester skal styrke eksporten hos lokale virksomheder. Fremover vil ti nationale og regionale besøgstjenester arbejde sammen for at betjene de udenlandske gæster der kommer til Danmark for at blive inspireret af grønne danske løsninger.
Mere

Inspiration  

Kom til seminar og ekskursion om solenergi og byplanlægning i Nordhavn

af: Kasper Elton Jensen, 14-06-2017
Parterne bag det internationale projekt ´IEA SHC Task 51: Solar Energy in Urban Planning´, inviterer i samarbejde med Innovationsnetværket Dansk Lys til seminar og ekskursion om solenergi og byplanlægning.
Mere

Inspiration  

Rådgiverportal giver bedre CTS-anlæg

af: Kasper Elton Jensen, 13-06-2017
Slut med mangelfulde og ufuldstændige projektbeskrivelser. Ny rådgiverportal gør det muligt at eliminere fejl og mangler ved CTS-anlæg allerede i planlægningen og projekteringen.
Mere

Inspiration  

Tømrerprisen 2017 går til DTU

af: Kasper Elton Jensen, 09-06-2017
DTU kunne i denne uge, sammen med arkitekterne Christensen & Co. Arkitekter og Rørbæk og Møller Arkitekter, lade sig hylde som modtager af Tømrerprisen 2017 for et byggeri, hvor naturmaterialer blev genanvendt.
Mere

Inspiration  

Sejl til Sverige på strøm

af: Kasper Elton Jensen, 08-06-2017
Færgerne i Helsingør bliver i fremtiden mindre støjende og samtidig lidt grønnere. Det bliver en realitet, når HH Ferries, der står for den daglige drift af færgeoverfarten mellem Helsingør og Helsingborg, i juni søsætter verdens største eldrevne bilfærge.
Mere

Inspiration  

Analyse og debat om energisektorens bidrag til klimamål udenfor kvotesektoren

af: Ulrik Blaabjerg, 07-06-2017
Klimarådet og Dansk Energi inviterer til analyse og debat om energisektorens bidrag til klimamål udenfor kvotesektoren. Danmark forventes nemlig at få et krævende mål fra EU om at sænke CO2-udledningerne udenfor kvotesektoren – dvs. transport, landbrug, industri og individuel opvarmning – frem mod 2030. Et mål der vil stille krav til fremtidig dansk klima- og energipolitik.
Mere

Inspiration  

Dansk ESCO-projekt kåret til Europas bedste energirenoveringsprojekt

af: Ulrik Blaabjerg, 06-06-2017
Europas bedste energirenoveringsprojekt for bygninger blev for nylig kåret ved en gallaaften i Berlin. Vinderen blev det ambitiøse ESCO-projekt på Hvidovre Hospital, en kåring der understreger Danmarks europæiske førerposition inden for energirenoveringer.
Mere

Inspiration  

Usunde boliger udløser milliardregning

af: Ulrik Blaabjerg, 05-06-2017
Hver sjette EU-borger bor i, hvad de selv definerer som et usundt hjem. Her er der f.eks. tale om bygninger der er for varme om sommeren og kolde om vinteren eller fugtige boliger med vandskader eller deciderede rådskader. Det fremgår af en ny undersøgelse, foretaget for Velux.
Mere

Inspiration  

Konference om nye afrikanske investeringsmuligheder og bæredygtige energiformer

af: Ulrik Blaabjerg, 05-06-2017
Det årlige Africa Energy Forum afholdes i år i København d. 7. - 9. juni. Det er 19. gang, at ledende repræsentanter fra energisektoren, ministre og andre ledere fra Afrika og Europa mødes for at tale om energisektoren og investeringsmuligheder i Afrika.
Mere

Inspiration  

Vola har investeret i nyt CTS-anlæg

af: Kasper Elton Jensen, 26-05-2017
Den teknologiske udvikling går stærkere end nogensinde før, og det har armaturproducenten Vola også måtte sande, og har derfor valgt at udskifte hele virksomhedens omfattende CTS-anlæg.
Mere

Inspiration  

Nyt projekt tester vinduers betydning for vores helbred

af: Kasper Elton Jensen, 18-05-2017
Hvad betyder mest for helbredet, når det gælder valg af vinduer, når bygninger skal energirenoveres – vinduer med 2-lagsglas eller 3-lagsglas? Det har en boligforening i Haderslev sat sig for, at finde ud af i et nyt ELFORSK-støttet projekt.
Mere

Inspiration  

Intelligent belysning kan medføre stor energibesparelse

af: Ulrik Blaabjerg, 12-05-2017
Skoler, butikker og virksomheder kan fremover opnå store energibesparelser ved at installere intelligent belysning.
Mere

Inspiration  

Kom til konference om fremtidens boliger

af: Kasper Elton Jensen, 03-05-2017
Parterne bag Nordic built – Living in Light projektet, Grundejernes Investeringsfond og Københavns Kommune inviterer til nordisk konference med fokus på transformeringen af eksisterende bygninger og boliger så de opfylder moderne levestandarder.
Mere

Inspiration  

Miljøvirksomhed omdanner organisk affald til varme og elektricitet

af: Ulrik Blaabjerg, 24-04-2017
Miljøvirksomheden Marius Pedersen A/S, råder over et af Danmarks mest moderne anlæg til forædling af organisk affald. Anlægget adskiller madaffaldet og emballagen, og omdanner madaffaldet til en flydende masse (pulp), der sendes til biogasanlæg, hvor det bliver til elektricitet og varme.
Mere

Inspiration  

Plan for færdiggørelse af Niels Bohr Bygningen er klar

af: Ulrik Blaabjerg, 20-04-2017
Bygningsstyrelsen er klar med en plan for at færdiggøre Niels Bohr Bygningen efter ophævelsen af kontrakten med den tidligere entreprenør. To eksisterende entreprenører på projektet, Aarsleff og Bravida, færdiggør arbejdet.
Mere

Inspiration  

Dansk-svensk workshop om fremtidens intelligente energi og ressourcesystem

af: Ulrik Blaabjerg, 20-04-2017
Forprojektet ”Fremtidens intelligente energi- og ressourcesystem” inviterer svenske og danske aktører til fælles workshop. Formålet med workshoppen er at modne og udvikle caseideer og skabe grobund for partnerskaber mellem aktører i de tre regioner i Greater Copenhagen.
Mere

Inspiration  

Nye arrangementer fra IDA Mechanical

af: Ulrik Blaabjerg, 19-04-2017
I samarbejde med IDA Mechanical kan vi nu tilbyde et par spændende arrangementer henover foråret. Der er blandt andet mulighed for at komme til et gå-hjem-møde i Ingeniørhuset i København hvor IDA Mechanical har inviteret Grundfos A/S til at præsentere det nyeste indenfor cirkulationspumper.
Mere

Inspiration  

EU Kommissionen inviterer til regional konference om finansiering af energieffektivisering

af: Ulrik Blaabjerg, 19-04-2017
EU Kommissionen inviterer til en regional konference om finansiering af energieffektivisering i Danmark, Sverige og Finland. Arrangementet finder sted i Børssalen i København, og deltagelse er gratis.
Mere

Inspiration  

Kom til Byggeriets Miljødag 2017

af: Kasper Elton Jensen, 07-04-2017
Molio inviterer til Byggeriets Miljødag 2017, hvor du kan få indsigt i den nyeste viden, og være med når der debatteres aktuelle udfordringer inden for miljø, sundhed og sikkerhed. Konferencen finder sted onsdag d. 3. maj i Middelfart.
Mere

Inspiration  

Nyt beregningsværktøj til grøn omstilling

af: Ulrik Blaabjerg, 06-04-2017
Energistyrelsen lacerer et nyt værktøj, der belyser værdien af vedvarende energi i forskellige energisystemer. Det er blandt andet med udgangspunkt i eksisterende kraftværker, at modellen beregner de systemmæssige effekter af alternativ udbygningen af vedvarende energikilder som sol og vind.
Mere

Inspiration  

Bygningsstyrelsen bidrager til målet om et CO2-neutralt København

af: Kasper Elton Jensen, 30-03-2017
Bygningsstyrelsen har netop underskrevet en aftale om at lade 12 statslige kontorejendomme indgå i Københavns Kommunes partnerskab 'Energispring', der indgår i kommunens plan om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad.
Mere

Inspiration  

Ni projekter modtager millionstøtte til energirenoveringer

af: Ulrik Blaabjerg, 27-03-2017
Ni projekter modtager i alt 8,6 mio. kr. fra Energistyrelsens pulje ”Energieffektive og Intelligente bygninger”, der har til formål at fremme energieffektivitet i bygninger.
Mere

Inspiration  

Aalborg Zoo går miljøets vej med energirenoveringer

af: Kasper Elton Jensen, 17-03-2017
I samarbejde med en række forskellige aktører fra energibranchen fik Aalborg Zoo i efteråret 2016 dannet en platform til at gennemføre et større energirenoveringsprojekt. Finansieringen betales tilbage via den energi, som spares ved det nye installationer.
Mere