Inspiration

Samsø har etableret Danmarks bedste ladeinfrastruktur

af: Pressemeddelelse VisitSamsø
Energiøen Samsø har nået en ny milepæl, sat en danmarksrekord og fremtidssikret øens ladeinfrastruktur.
Mere

Inspiration  

Borgmesterforum 2024: Tre greb til kommunal klimahandling i Danmarks grønne partnerskab

af: Gate 21
På Gate 21’s årlige borgmesterforum valgte partnerskabets borgmestre repræsentanter til bestyrelsen og brugte anledningen til at dykke ned i nogle af de svar på kommunernes svære klimaopgave, som det grønne partnerskab tilbyder. Det skriver Gate 21 på deres hjemmeside.
Mere

Inspiration  

Solar City Denmark inviterer til temamøde om solceller

af: Janne Roest-Madsen, 14-05-2024
Kom med til arrangement om solceller: bygningsintegrering og bæredygtige bygninger, når Solar City Denmark inviterer til temamøde torsdag den 30. maj.
Mere

Inspiration  

af: Janne Roest-Madsen, 02-05-2024
Med en donation på 25 mio. kr. fra energihandelsvirksomheden InCommodities skal det nye forskningscenter CoRE skabe banebrydende indsigt og viden inden for energi-, miljø- og klimaøkonomi. ’Vi vil gerne være med til at sikre, at den danske energihandelssektor forbliver verdensførende’, siger Jesper Severin Johanson, CEO i InCommodities. Det skriver Green Power Denmark på deres hjemmeside.
Mere

Inspiration  

Morgenkaffemøde om AI-drevet ressourceoptimering i kommunale bygninger

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-04-2024
AI er andet og mere end sjove billeder generet på ChatGPT – det kan fx også bruges til at ressourceoptimere de kommunale bygninger. Det ser vi nærmere på når der er morgenkaffemøde 29. maj.
Mere

Inspiration  

I morgen åbner energirenoveringspuljen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 09-04-2024
I morgen, 10. april, åbner energirenoveringspuljen, der giver støtte til energirenoveringstiltag i private boliger.
Mere

Inspiration  

Det Nationale Klimatopmøde vil samle Danmark til diskussion om klimatilpasning

af: Pressemeddelelse fra Klimatorium, 03-04-2024
Til august danner Det Nationale Klimatopmøde 2024 rammen for et topmøde om klimatilpasning i Danmark. Over to dage vil faglige eksperter, politikere, borgere og studerende diskutere og udforske strategier for, hvordan vi skaber et mere klimarobust samfund.
Mere

Inspiration  

Kunstig intelligens og klimaberegninger hitter i byggebranchen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 07-02-2024
For andet år i træk har Contech stået i spidsen for en analyse byggebranchens modenhed ift. grøn omstilling samt hvordan digitalisering, bæredygtighedsfremmende teknologi, kompetencer, ledelsesfokus og samarbejde spiller ind som midler til målet om at reducere byggeriets klimabelastning. Årets højdespringere er AI og klimaberegninger.
Mere

Inspiration  

Fra 4 til 1 planet - de tekniske installationers rolle

af: Dorte Nørregaard Larsen, 06-02-2024
Den 23. januar havde initiativet "4 til 1 planet" en workshop om hvordan de tekniske installationer spiller ind i forsøget på at ramme 2,5 kg. pr. m2 i byggeriet. Nu kan man se resultater og pointer på initiativets hjemmeside
Mere

Inspiration  

Nyt gratis ESG-værktøj til ejendomsbranchen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 24-01-2024
Den 11. januar så et nyt gratis ESG-værktøj dagens lys hos EjendomDanmark og Molio. Værktøjet, der hedder Real ESG, er udarbejdet af en bredt forankret arbejdsgruppe med virksomheder fra både ejendomsbranchen og den finansielle sektor med bl.a. AkademikerPension, AP Ejendomme, ATP Ejendomme, Balder Danmark, Colliers, Danica Ejendomme, Danske Bank, Deloitte, Djøf Advokat, Jyske Bank, Jyske Realkredit, KAB, Lærernes Pension, Nykredit, PKA Ejendomme, Realkredit Danmark, Velliv og mange flere.
Mere

Inspiration  

Inspiration og guidelines til klimatilpasning af bygninger

af: Dorte Nørregaard Larsen, 05-01-2024
Vi er desværre kommet dertil, hvor det ikke er nok at forebygge klimaforandringer, vi må også tilpasse vores bygninger til de klimaforandringer som sker og vil ske. Derfor har EU-kommissionen med RAMBØLLS hjælp fået udarbejdet technical guidance and best practices om klimatilpasning for bygninger.
Mere

Inspiration  

Bliv klogere på klimakrav til nybyggeri og renovering

af: Dorte Nørregaard Larsen, 19-12-2023
Strateginetværket for bæredygtigt byggeri har i november og december udgivet to anbefalinger til hvordan der skal arbejdes med CO2-grænseværdier i nybyggeri og i forbindelse med renovering.
Mere

Inspiration  

Ny analyse: Omstilling af arbejdsmaskiner fra diesel til el kan spare CO2 og menneskeliv

af: Center for Offentlig-Privat Innovation, 23-11-2023
Det er godt for klimaet, og vi kan spare menneskeliv og nedbringe tilfælde af kræft, hjertekar- og luftvejssygdomme ved at omstille arbejdsmaskiner fra diesel til el, viser ny analyse fra CO-PI. Landets største offentlige bygherrer går sammen og vil fremover efterspørge eldrevne maskiner.
Mere

Inspiration  

Guide skal hjælpe danske virksomheder med at reducere CO2e-udledninger i værdikæden

af: Nyhed fra Erhvervsstyrelsen, 22-11-2023
Det kan være svært at komme i gang med at reducere CO2e-udledninger for virksomheder i værdikæden, også kaldet scope 3. Erhvervsstyrelsen udgave derfor i oktober en inspirationsguide, hvori man bl.a. kan læse om, hvordan 14 forskellige virksomheder arbejder med reduktion af CO2e-udledninger. Guiden har særligt fokus på reduktionstiltag indenfor cirkulær økonomi, fx gennem reduktion af materialer, tilbagetagningsordninger og symbiosesamarbejder.
Mere

Inspiration  

Nyt magasin ude nu: 'Hvor på hockeystaven er vi?'

af: Janne Roest-Madsen, 16-11-2023
Vores nyeste magasin er nu online. I denne november-udgave af magasinet sætter vi fokus på den berømte hockeystav med temaet 'Hvor på hockeystaven er vi?'
Mere

Inspiration  

Invitation fra EUs råd for energieffektiv økonomi (eceee)

af: Dorte Nørregaard Larsen, 14-11-2023
Alle med interesse for CO2-reduktioner i industrien inviteres til eceee´s konference Zero Carbon Industry 2024. En konference hvor interessenter fra hele Europa fortæller om løsninger, virkemidler og resultater. Man kan også melde sig som taler.
Mere

Inspiration  

Stort potentiale i optimering af energi med kunstig intelligens

af: Dorte Nørregaard Larsen, 11-10-2023
Kan vi bruge kunstig intelligens og digitale platformsløsninger for at spare på energien og skabe klimagevinster? Dette har Københavns Kommunes signaturprojekt "Energioptimering af den eksisterende bygningsmasse," undersøgt ved at gennemføre implementeringstests baseret på tidligere pilotforsøg med fleksible løsninger inden for fjernvarme- og eldrevne systemer. Formålet har været at foretage en praktisk vurdering af forretningsmulighederne for fleksibel energi. I går kunne man høre mere om projektet på et gå-hjem-møde i Energiforum Danmark.
Mere

Inspiration  

Indeklimaets temadag 2023

af: Dorte Nørregaard Larsen, 06-10-2023
Indeklimaets temadag den 5. december sætter fokus på partikler i indeklimaet.
Mere

Inspiration  

Helt ny genbrugsoplevelse slår dørene op i Aarhus

af: Pressemeddelelse fra Kredsløb, 20-09-2023
Giv, tag, byt og reparér. Mulighederne for at udveksle genbrug er allerede mange i Aarhus, men nu får du mulighed for at opleve genanvendelse og genbrug på en helt ny måde, når Kredsløb i dag åbner sin første nærgenbrugsstation i Aarhus C.
Mere

Inspiration  

Building Awards 2023: Her er finalisterne til Klimaprisen

af: Janne Roest-Madsen, 12-09-2023
Finalisterne til Klimaprisen, der uddeles til Building Awards, er fundet. Den 9. november løftes sløret for, hvem af de fire finalister, der løber med årets klimapris. Building Awards 2023 afholdes af Licitationen - Byggeriets dagblad.
Mere

Inspiration  

Ny guide til den gode forhåndsdialog i byggesagsbehandlingen

af: Janne Roest-Madsen, 24-08-2023
Bygherreforeningen, Forum for Danske Bygningsmyndigheder, Danske Arkitektvirksomheder, DI Byggeri, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Kommunernes Landsforening, Konstruktørforeningen og TEKNIQ Arbejdsgiverne står bag ny guide, der skal effektivisere byggesagsbehandlingen gennem den gode forhåndsdialog.
Mere

Inspiration  

Husk at 4. september er sidste frist for at søge EUDP-støtte

af: Dorte Nørregaard Larsen/nyhed fra EUDP, 21-08-2023
Du kan stadig nå det - at få fat i nogen af de 300 mio. kr., der gives til innovative energiprojekter under Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP). Denne gang åbnes der også op for ansøgninger til Green Labs DK, Nordsøpuljen og internationale samarbejder under IEA og CETPartnership. EUDP’s ansøgningsfrist er d. 4. september 2023 kl. 12:00.
Mere

Inspiration  

Inspiration til energi- og klimaarbejdet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 11-08-2023
Trænger du til inspiration til energi- og klimaindsatsen, så er det ikke kun her i netværket at du kan få inspiration. Energispring i København har mange inspirerende eksempler og gratis værktøjer.
Mere

Inspiration  

Ny casesamling: 25 byggerier med lavt klimaftryk

af: Janne Roest-Madsen, 04-08-2023
BUILD, Aalborg Universitet, Villum Fonden og Realdania står bag casesamlingen med 25 danske best practice byggerier målt i forhold til klimaftryk. Samlingen kigger nærmere på etageboliger, rækkehuse og enfamiliehuse og et fælleshus, der alle kan inspirere til et lavere klimaftryk.
Mere

Inspiration  

Coop vinder international energipris

af: Pressemeddelelse fra COOP, 04-07-2023
Coop har vundet energiprisen Award of Excellence in Energy Management for sit systematiske arbejde med at sænke energiforbrug og CO2-udledning siden 2016. Prisen uddeles af Clean Energy Ministerial, og det er første gang, at en dansk virksomhed vinder. I juli modtager Coop prisen på årets CEM Forum i Goa, hvor også Dan Jørgensen, minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, deltager.
Mere

Inspiration  

DTU undgår over 276 tons CO2 ved at genbruge it-udstyr

af: Pressemeddelelse fra 3stepIT, 19-06-2023
DTU har i samarbejde med 3stepIT og NetSolutions undgået over 276 tons CO2 ved at indsamle og sælge deres gamle it-enheder. Projektet har vist sig så effektivt, at genbrug af enheder nu er sat i system på hele campus.
Mere

Inspiration  

Vinderne af Betonens Oscar 2023 er fundet

af: Pressemeddelelse fra Dansk Beton, 13-06-2023
Dansk Beton har uddelt priser til den mest unikke danske betonarkitektur netop nu. Vinderprojekterne imponerer med forståelse for tidens trends og omtanke for fremtidens udfordringer.
Mere

Inspiration  

Nyt magasin online: Konvertering af naturgas

af: Janne Roest-Madsen, 08-06-23
Vores nyeste magasin er nu online. I denne juni-udgave af magasinet sætter vi fokus på konvertering af naturgas.
Mere

Inspiration  

Ny kampagne: Grønnere hurtigere

af: Dorte Nørregaard Larsen, 06-06-2023
Ud fra devisen: Vi kan sætte fart på den grønne omstilling, hvis vi bruger de energieffektive løsninger, vi allerede har - og endda selv har opfundet, lancerer brancheorganisationen SYNERGI kampagnen: Grønnere hurtigere
Mere

Inspiration  

Elforskpuljen er åben for ansøgninger

af: Janne Roest-Madsen, 30-05-2023
Arbejder du med forskning og udvikling af innovative, grønne løsninger er det nu, du kan søge om bevilling fra ELFORSK. ELFORSK-puljen går til projekter, der fremmer den grønne omstilling gennem data, digitalisering og sektorkobling. Sidste frist for at søge er 7. september.
Mere

Inspiration  

Gate 21: Roundtables med fokus på energirenovering og energieffektivisering

af: Janne Roest-Madsen, 12-05-2023
Gate 21 inviterer til to forskellige roundtables med fokus på energirenovering og energieffektivisering den 25. maj og den 1. juni.
Mere

Inspiration  

Gratis konference om energirenovering af den almene boligsektor

af: Janne Roest-Madsen, 10-05-2023
Ingeniøren inviterer til konference om energirenovering i den almene boligsektor. Hør om de nýeste løsninger og de vigtigste problemstillinger, der vil være med til at forme branchen de kommende år. Konferencen er gratis men kræver tilmelding.
Mere

Inspiration  

Deltag gratis i arrangementer hos IDA Byg

af: Janne Roest-Madsen, 04-05-2023
Deltag gratis i to af IDA Bygs arrangementer i september.
Mere

Inspiration  

Kommunernes klimaindsats går længere end den nationale målsætning

af: Pressemeddelelse fra Concito, 21-04-2023
Klimahandlingsplaner for 39 kommuner vil samlet set reducere udledningen af drivhusgasser med 77%, hvilket overstiger det nationale mål om 70% reduktion i 2030 sammenlignet med 1990. Det fremgår af en ny rapport, som EA Energianalyse har udarbejdet for CONCITO og Realdania.
Mere

Inspiration  

Kommuner og regioner danner fortrop i klimakampen

af: Pressemeddelelse fra KL og Regionerne, 12-04-2023
Som det første land i verden har tæt på alle danske kommuner lavet klimahandlingsplaner med det mål at leve op til Parisaftalen. KL, Realdania og de fem regioner indgår en ny alliance, der sammen med kommunerne tager næste afgørende skridt for at gøre lokale klimaplaner til virkelighed.
Mere

Inspiration  

Energistyrelsen inviterer: Netværksdag for kommunerne 16. maj i Middelfart

af: Dorte Nørregaard Larsen, 11-04-2023
Energistyrelsen inviterer til netværksdag - for kommuner der vil styrke deres kommunikation om energibesparelser og energirigtig adfærd. Vær med når Energistyrelsen den 16. maj 2023 afholder netværksdag med fokus på energikrisen – og hvordan vi med dialog og samarbejde kan styrke klima- og energikommunikationen.
Mere

Inspiration  

Klimakrav til ventilationsløsninger ved bygningsrenovering

af: Christian Jarby og Michael H. Nielsen, seniorrådgivere i den grønne Tænketank CONCITO, 30-03-2023
I projektet ”Bygninger og grøn omstilling” er der udarbejdet et fremsynsnotat, der ser nærmere på betydningen af klimakrav ved valg af ventilationsløsninger, når ældre etagebyggeri står over for en mere omfattende renovering.
Mere

Inspiration  

Rapport om test af Smart Readiness Indicator i en dansk kontekst

af: Dorte Nørregaard Larsen, 17-03-2023
Teknologisk Institut har for Energistyrelsen udført en test af Smart Readiness Indicator (SRI) i en dansk kontekst. Nu er rapporten om testen udkommet.
Mere

Inspiration  

Invitation fra Dansk Solcelleforening

af: Dorte Nørregaard Larsen, 13-03-2023
Mandag den 27. marts 2023 stilles der på eventet "Made in EU" skarpt på solcelle-produktion i Europa og de fremtidige muligheder.
Mere

Inspiration  

Danvak Dagen 2023 – det er det indre der tæller

af: Dorte Nørregaard Larsen, 10-03-2023
Den 12. april er der endnu en gang DANVAK-dag og Energiforum Danmarks medlemmer kan deltage med rabat.
Mere

Inspiration  

Handlingsplaner for databaseret energiledelse

af: Dorte Nørregaard Larsen, 02-03-2023
Lige inden jul modtog 97 kommuner en handlingsplan fra Energistyrelsen og KL med anbefalinger til, hvordan de kunne komme videre i arbejdet med databaseret energiledelse. På Energiforum 2023 kan du høre mere om planerne.
Mere

Inspiration  

Lamper, trægulve og andre byggematerialer fra Gellerup får nyt liv i andet byggeri

af: Pressemeddelelse Brabrand Boligforening, 28-02-2023
Brabrand Boligforening og online-portal for brugte byggematerialer indgår samarbejde.
Mere

Inspiration  

Samsø får Danmarks bedste ladeinfrastruktur

af: Pressemeddelelse Samsø Kommune, 27-02-2023
Samsø har i mere end 25 år været pionerer inden for grøn omstilling. Medier og mennesker fra hele verden har ladet sig inspirere af øens initiativer og idéer, og flere gange har Samsø sat rekorder inden for bæredygtighed – nu er vi på vej med yderligere en.
Mere

Inspiration  

Bornholm tester intelligent styring af fjernvarmen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 24-02-2023
Efter et indledende projekt i Listed vil Bornholms Energi & Forsyning (Beof) gerne samle flere data, der i sidste ende kan reducere forsyningsselskabets forbrug af halm og flis, og udvider nu projektet til Svaneke og Aarsdale. Sådan skriver Energy Supply om et nyt spændende projekt på Bornholm.
Mere

Inspiration  

Arrangement: Hvordan får vi tempo på udbygningen af elnettet, så vi når Danmarks klimamål i 2030?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 14-02-2023
Green Power Denmark, Rambøll og Energinet inviterer til konference, om hvordan vi får sat tempo på udbygningen af elnettet, så vi kan håndtere de store mængder grøn energi, der skal til for at nå vores klimamål i 2030.
Mere

Inspiration  

Nominer din kandidat til Green Power Prisen 2023

af: Janne Roest-Madsen, 10-02-2023
Green Power Denmark har åbnet for nomineringer til Green Power Prisen 2023. Prisen skal hædre de ekstraordinære initiativer, der sætter grønne aftryk og er med til at forandre den danske energisektor. Årets tema er morgendagens grønne løsning og deadline er 1. marts 2023.
Mere

Inspiration  

Fleksibelt elforbrug kræver tillid og økonomisk motivation

af: Dorte Nørregaard Larsen, 03-02-2023
Elkunder vil gerne den grønne omstilling, hvis de bliver taget alvorligt med god service og økonomiske gulerødder, det var den konklusion, der kom frem på Intelligent Energis årsmøde, hvor direktør Devrim Celal fra et britisk elselskab fortalte om deres erfaringer.
Mere

Inspiration  

Ny app beregner støj, når varmepumper skal placeres

af: Janne Roest-Madsen, 24-01-2023
Energistyrelsen og TEKNIQ Arbejdsgiverne har sammen udviklet et digitalt værktøj - en støjberegner - der kan hjælpe installatører og forbrugere til at finde den rigtige varmepumpe og derudover beregne, hvor varmepumpen skal placeres, så den generer mindst muligt i forhold til støj.
Mere

Inspiration  

Søg tilskud til udvikling og demonstration

af: Dorte Nørregaard Larsen, 12-01-2023
Så åbner EUDP (Det Energiteknologiske Udviklings- og demonstrationsprogram) igen for ansøgninger, der er 182, 4 mio kr. i puljen.
Mere

Inspiration  

Hvor meget er et kg CO2 i vingummi-bamser?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 03-01-2023
Hvis jeg skifter mit gasfyr ud med en varmepumpe sparer jeg godt 36.000 kg CO2 - er det meget? Omsat til vingummibamser er det 6 millioner og til bøffer er det 13.000 (set over 15 år)
Mere

Inspiration  

Kredsløb indgår første aftaler om fjernkøling i Aarhus fra 2023

af: Pressemeddelelse fra Kredsløb, 23-12-2022
Mens alle taler om fjernvarme, melder forsyningsselskabet Kredsløb fra næste år klar til at levere fjernkøling i en ny aftale med to erhvervskæmper i form af Ejendomsselskabet Olav De Linde og Finn Bach Petersen. Fra 2023 fjernkøles ejendommen for Finn Bach Petersen på Europaplads, mens Ejendomsselskabet Olav De Lindes Mindet får fjernkøling fra 2027.
Mere

Inspiration  

KL, Energistyrelsen og Transition: Se webinar om Databaseret energiledelse i kommuner

af: Janne Roest-Madsen, 16-12-2022
Se webinar med konkrete anbefalinger til kommunerne til at håndtere deres klimaplaner ved brug af databaseret ledelse. Anbefalingerne er baseret på spørgeskemaer fra KL, der kortlægger 97 kommuners arbejde med databaseret energiledelse. Webinaret blev afholdt den 15. december af KL, Energistyrelsen og Transition.
Mere

Inspiration  

Energistyrelsen sender brev ud til trængte gasfyrsejere

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 02-12-2022
2022 er et hårdt år for privatøkonomien, og én gruppe boligejere har i særlig grad mærket de høje energipriser. Derfor henvender Energistyrelsen sig nu direkte til gasfyrsejerne med spareråd, der kan være med til at tage toppen af gasregningen.
Mere

Inspiration  

Tøver du med at hænge lyskæden op i år?

af: Janne Roest-Madsen, 24-11-2022
Ikke mindre end 4,2 millioner lyskæder findes der i de danske hjem, ifølge Energistyrelsen. Men er det nu en god idé at sætte strøm til kæderne i år, hvor energikrisen kradser? Energistyrelsen giver gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du ikke kan undvære den hyggelige julebelysning i den mørke tid.
Mere

Inspiration  

KEA udbyder uddannelse i bygningsautomatik

af: Dorte Nørregaard Larsen, 03-11-2022
Erhvervsakademierne udbyder en ny uddannelse/efteruddannelse i bygningsautomatik. Hør mere om dem på gå-hjem-møde 1/12.
Mere

Inspiration  

Sammen sparer vi på energien - også på arbejdet

af: Nyhed fra Energistyrelsen, 05-10-2022
Forsyningssikkerheden i Danmark er under pres. Derfor er vi alle nødt til at ændre vores vaner for, at vi kommer sikkert igennem vinteren. Omkring en tredjedel af døgnets timer bruges på arbejdet, og energiforbruget på arbejdspladsen har også et betydeligt aftryk på det danske energiforbrug. Derfor opfordrer Energistyrelsen til mere energibesparende adfærd, der gør en forskel på jeres arbejdsplads.
Mere

Inspiration  

Når genbrug bliver til magi

af: Jan V. Kristensen, 28-09-2022
Det startede med en ide om at bygge en børnehave med rene genbrugs mursten. Men slutresultatet i Helsingborg Kommune i Skåne blev en bygning til mange generationer af børnehavebørn, som er bygget med omfattende genbrug af mange byggematerialer både indenfor og i hele det udendørs legeområde. Det fortalte Anna Olsson, Projektledare, Fastighetsförvaltningen, Helsingborgs stad, da hun i dag var en af de første oplægsholdere, da Gate 21 i samarbejde med WE BUILD DENMARK og Energiforum Danmark afviklede en inspirationsdag om offentlige bygninger som frontløbere i den grønne omstilling.
Mere

Inspiration  

Danske kommuner kan søge om EU-midler til at frembringe bæredygtige energiinvesteringer

af: Dorte Nørregaard Larsen, 30-08-2022
Det er nu 4. gang at kommuner og kommunale samarbejder kan ansøge EU City Facility/EUCF om en engangsstøtte (60.000 €) til at udvikle investeringsplaner på kommunalt eller tværkommunalt niveau indenfor effektivisering og vedvarende energi. Hør mere på gratis webinar 8. september
Mere

Inspiration  

Ny pulje til energifællesskaber: Søg om støtte til større projekter og informationskampagner

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 22-08-2022
Den 6. september 2022 åbner en ny tilskudspulje, der indeholder fire mio. kr. årligt til større projekter med deltagelse af energifællesskaber og informationskampagner om vedvarende energiløsninger i lokalsamfundet. Puljen skal booste den lokalt forankrede grønne omstilling og er et vigtigt lokalt supplement til den markante udbygning med vedvarende energi, vi står over for de kommende år.
Mere

Inspiration  

Tilskudspulje for nye teknologier

af: Dorte Nørregaard Larsen, 18-08-2022
Offentlige myndigheder kan søge midler til projekter inden for klimaområdet, der med ny teknologi kan reducere CO2-udledningen eller afbøde konsekvenser af klimaforandringerne. Det kan fx være energistyring i bygninger, transport og mobilitet, klimatilpasningsløsninger mv.
Mere

Inspiration  

Build for water - 29-30. november i København

af: Dorte Nørregaard Larsen, 10-08-2022
De senere års ekstreme vejrhændelser viser, hvor vigtigt det er at accelerere klimatilpasningen i Danmark. Building Green lancerer derfor den nye konference Build for Water, som vil være med til at skabe handling og fremme viden om klimatilpasning blandt arkitekter, ingeniører, byplanlæggere og andre vigtige aktører i byggebranchen.
Mere

Inspiration  

Batteri-drevede koncerter

af: Dorte Nørregaard Larsen, 08-08-2022
Da Lukas Graham spillede koncert på Refshaleøen og på Smukfest, var det for fuld energi, både fra kunstnere og teknik. Men som noget nyt kørte teknikken på batterier.
Mere

Inspiration  

Fra træ til batteri

af: Dorte Nørregaard Larsen, 04-08-2022
To svensker virksomheder, Store Enso og Northvolt er gået sammen om at starte et pilotanlæg for biobaserede kulstofmaterialer til batterier.
Mere

Inspiration  

Klimafolkemøde i Middelfart

af: Dorte Nørregaard Larsen, 01-08-2022
Den 1.-3. september er der Klimafolkemøde på KulturØpladsen i Middelfart. Læs mere om det spændende arrangement med 180 events og debatter.
Mere

Inspiration  

Dyk ned i Energiforum Danmarks artikel-arkiv

af: Carina Hedelund, 25-07-2022
Vidste du, at du på Energiforum Danmarks hjemmeside kan finde alle vores magasiner, som er udgivet siden 2012? Og at vi har et søgbart artikel-arkiv?
Mere

Inspiration  

Spice ferien op med faglige artikler

af: Carina Hedelund, 18-07-2022
Trænger du til artikler om andet end Tour de France, badevandstemperaturer og fødevareprisernes himmelflugt? Så har Energiforum Danmarks magasiner måske svaret.
Mere

Inspiration  

Send din bygning på sommerferie

af: Carina Hedelund, 11-07-2022
Giv din bygning et velfortjent pusterum. Der er både penge, ærgrelser og energi at spare, hvis du gør det rigtigt. Læs eller genlæs 15 gode råd til at gribe opgaven rigtigt an.
Mere

Inspiration  

Ny pulje til grøn transport: Søg om støtte til køb af brint- og ellastbiler

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 07-07-2022
Snart åbner en ny pulje med 45 mio. kr., der skal understøtte den grønne omstilling af godtransportsektoren. Energistyrelsen indkalder nu ansøgninger om tilskud til køb af nye brint- og ellastbiler.
Mere

Inspiration  

Godt tilbud fra DANVAK

af: Dorte Nørregaard Larsen, 05-07-2022
Danvak har udviklet en nyt kursus i CTS i bygningsdriften for tekniske servicemedarbejdere. Medlemmer af Energiforum Danmark kan få 1350 kr. i rabat
Mere

Inspiration  

ELFORSK-pulje: Søg om støtte til innovative grønne løsninger inden for digitalisering og sektorkobling

af: Pressemeddelelse Energistyrelsen, 04-07-2022
Hvordan kan brugen af data være med til at optimere energisektoren? Nu kan der søges om støtte til projekter der fremmer innovationen inden for digitalisering og sektorkobling. Frist for ansøgere er d. 9. september 2022 kl. 12:00.
Mere

Inspiration  

Ny pulje: Realdania efterlyser løsninger, der kan fremme klimavenlig renovering

af: Pressemeddelelse fra Realdania, 01-06-2022
Der ligger et stort, klimamæssigt potentiale i at renovere vores bygninger frem for at rive ned og bygge nyt. Men de nye værktøjer og løsninger, som også kan gøre selve renoveringen mere klimavenlig, mangler på markedet. Derfor åbner Realdania nu for et tema-call i indsatsen Innovation til marked – særligt målrettet virksomheder, som ligger inde med fremtidens løsninger på den grønne renovering.
Mere

Inspiration  

Godt læsertip: Byggeskadefondens guide til bedre bygningsdrift

af: Dorte Nørregaard Larsen, 30-06-2022
Byggeskadefonden udgav 14. juni bogen: Guide til kvalitet ved bygningsdrift. I guiden giver Byggeskadefonden gode råd til, hvordan bygherrer, projekterende og driftsansvarlige sammen opnår en effektiv drift af boligbyggeriet.
Mere

Inspiration  

Nu kan der søges om 175 mio. kr. til nye energiprojekter

af: Pressemeddelelse EUDP, 28-06-2022
Virksomheder og forskere, der vil udvikle og demonstrere innovative grønne energiprojekter, kan nu søge om støtte gennem Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram. Frist for ansøgere er d. 2. september 2022 kl. 12:00.
Mere

Inspiration  

Klimahaver og klimatilpasning

af: Dorte Nørregaard Larsen, 22-06-2022
Sommeren er over os og overalt i parker og haver summer det af liv, hvis ellers vejret er til det. Men haver og parker er ikke kun åndehuller i sommervarmen, de er også vigtige elementer i den nødvendige klimatilpasning.
Mere

Inspiration  

Hvor skal ladestanderne stå?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 15-06-2022
Danske Bilimportører har samlet data fra BBR og Danmarks statistik, for at udpege områder hvor der særligt er behov for offentlig tilgængelige ladestandere til el-biler. Det er blevet til et interessant Danmarks Kort
Mere

Inspiration  

Informationsmøder om støtte til grønne udviklingsprojekter

af: Dorte Nørregaard Larsen, 13-06-2022
Innovationsfonden, EUDP, Energy Cluster Denmark og ELFORSK inviterer til møder om støttemulighederne til grønne udviklingsprojekter - du vælger selv om du deltager online eller fysisk i Fredericia
Mere

Inspiration  

IoT på Sjællands Universitetshospital i Køge

af: Dorte Nørregaard Larsen, 30-05-2022
Inspiration fra medlem til medlem: IoT-sensorer giver energibesparelser og lægger fundamentet for Smart Buildings – få en virtuel rundvisning på Sjællands Universitetshospital i Køge og se hvordan.
Mere

Inspiration  

Nu kan du se demo-version af bygningshubben

af: Information fra Energistyrelsen, 20-05-2022
Få adgang til et stærkt datagrundlag for øget energieffektivisering. Bygningshubben giver nem adgang til data, som gør det lettere at få overblik over, hvordan det bedst kan betale sig at energieffektivisere bygninger.
Mere

Inspiration  

Nye gode løsninger til ventilering af ældre etageboliger

af: Dorte Nørregaard Larsen, 20-05-2022
Danvak og BUILD ved Aalborg Universitet inviterer til temamøde om ventilationsløsninger i ældre etageboliger
Mere

Inspiration  

Stort potentiale for grøn omstilling i kommuner og regioner

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 10-05-2022
Energistyrelsen har fået kortlagt potentialet i konvertering af olie- og gasfyr og energirenovering i kommuner og regioner. Potentialet er stort, bl.a. er der mere end 4400 kommunale og regionale bygninger der opvarmes af gas eller olie.
Mere

Inspiration  

11 kommuner vil løfte skolernes indeklima med støtte fra Realdania

af: Pressemeddelelse fra Realdania, 09-05-2022
Fra Frederikshavn og Skanderborg til Holbæk og København. Yderligere 11 kommuner får nu støtte fra Realdania til at få lagt en plan for, hvordan indeklimaet kan forbedres på de lokale skoler. Og det haster. For meget larm og for lidt lys er et vilkår for mange skoleelever og medarbejdere i dag, mens der i over halvdelen af landets klasselokaler er for meget CO2.
Mere

Inspiration  

Dårlig luft i klasselokalerne

af: Jan V. Kristensen, 29-03-2022
Ny landsdækkende undersøgelse dokumenterer endnu en gang alt for dårligt indeklima i klasselokalerne. I næsten hvert femte klasselokale er CO2-indholdet stadig over det dobbelte af det anbefalede niveau. Det fastslår en ny landsdækkende undersøgelse nu igen.
Mere

Inspiration  

Nyt videncenter om bygningers klimapåvirkning

af: Dorte Nørregaard Larsen, 24-03-2022
I går åbnede nyt Videncenter om Bygningers Klimapåvirkninger - (VCBK), som skal klæde byggebranchen på til, at der fra 2023 indføres nye krav i bygningsreglementet
Mere

Inspiration  

Middelfart Kommune vinder KL’s nye klimapris

af: Pressemeddelelse fra KL, 21-03-2022
Kommunernes KLimapris er netop blevet uddelt for første gang på Kommunalpolitisk Topmøde. Det blev Middelfart Kommune, der i et stærkt felt af nominerede løb med prisen.
Mere

Inspiration  

Energi21: Grønnere, Billigere, Hurtigere

af: Dorte Nørregaard Larsen, 09-03-2022
Der uddeles hvert år mange midler til forskning og udvikling på energi- og klimområdet og det kan være svært at have overblik over de mange resultater. Derfor udgav ELFORSK, Innovationsfonden og EUDP i efteråret Energi21, hvor du kan finde nøgletal og gode eksempler.
Mere

Inspiration  

Energistyrelsen udgiver Grøn Industrianalyse

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 02-02-2022
Danmarks industrisektor er en vigtig brik i den grønne omstilling. Grøn Industrianalyse giver indblik i industriens energianvendelse og procesrelaterede udledninger, samt overblik over teknologiske muligheder for omstilling og reduktioner.
Mere

Inspiration  

Tag et kørekort til funktionsafprøvning

af: Jan V. Kristensen, 31-02-2022
Teknologisk Institut tilbyder i 2022 kurser, som skal kvalificere flere faggrupper til at lave funktionsafprøvninger efter BR18 af parcelhuse og store byggerier. Der er behov for et kompetenceløft – eksempelvis af installatører og bygherrer, mener Teknologisk.
Mere

Inspiration  

Studerende skal investere i grøn energi på deres universitet

af: Jan V. Kristensen, 26-01-2022
Studerende og medarbejde på Aarhus Universitet får nu mulighed for at investere i solceller på universitetsbygningernes tage. Projektet er en del af et EU-støttet projekt, der skal give borgere mulighed for aktivt at tage den i den grønne omstilling.
Mere

Inspiration  

Nyt blog-indlæg fra KMD: "Drukner vi i data?"

af: Carina Hedelund, 01-12-2021
Sik Cambon Jensen, KMD Cognito og Hanne Rasmussen, KMD EnergyKey har skrevet Energiforum Danmarks nye blogindlæg til vores app ''EFDK'. Blogindlægget handler om dataopsamling; hvad vi skal bruge de mange data til og hvordan vi sikrer, at det er retvisende data, vi anvender?
Mere

Inspiration  

Dansk Energi byder kommunerne op til dans

af: Dorte Nørregaard Larsen, 12-01-2022
Kommunerne har en vigtig rolle, når det gælder den praktiske gennemførelse af den grønne omstilling, og i mange år har en række kommuner været hestelængder foran lovgiverne på Christiansborg. Der er brug for at alle spiller ind, derfor byder Dansk Energi kommunerne op til dans med en ny guide.
Mere

Inspiration  

Kommuner og ladestandere - flere muligheder på vej

af: Dorte Nørregaard Larsen, 21-12-2021
Det har længe været et forhindringsløb for kommunerne, hvis de ville bidrage til den grønne omstilling, ved at lave infrastruktur til opladning af elbiler. Men nu lysner det.
Mere

Inspiration  

Smart readiness indicator på dansk?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 20-12-2021
Teknologisk Institut gennemfører for Energistyrelsen et projekt om Smart Readiness Indicator (SRI), som defineret i Bygningsdirektivet.
Mere

Inspiration  

Koncerner og kommuner vil omdanne bygninger til energilagre

af: Jan V. Kristensen, 07-12-2020
Store danske koncerner som Salling Group, Coop og ATP tager førertrøjen i nyt grønt initiativ og tilbyder fleksibilitet i deres elforbrug. Sammen med Københavns kommune stiller koncerner deres bygningsmasse til rådighed i et virtuelt batteri. Målet er at balancere den svingende produktion af vedvarende energi fra vindmøller og solcelleanlæg.
Mere

Inspiration  

Nyt blog-indlæg fra verdens mest bæredygtige virksomhed: "Alle kan gøre det samme som os"

af: Carina Hedelund, 01-12-2021
Gustav Gustavsson Klippel, Vice President Digital Energy i Schneider Electric Danmark har skrevet Energiforum Danmarks nye blogindlæg til vores app ''EFDK'. Her fortæller han, at "Fokus på klima og reduktion af CO2-udledning er alles ansvar, men også god forretning".
Mere

Inspiration  

Grøn renovering af bevaringsværdige og fredede ejendomme i Karberghus

af: Susanne Noer Brandt, Energispring Sekretariatet
En ældre ejendom i Karberghus performer lige så godt som nyopført ejendom efter en omfattende renovering. Læs hvad Susanne Noer Brandt fra Energispring skriver om renoveringen.
Mere

Inspiration  

Fem gode tips – sådan får du mest ud af dit BMS-system

af: Jan Bülow, Service Agreement Operation Manager hos Schneider Electric Danmark
Et BMS-system giver mange muligheder for at optimere din bygning, men i en travl hverdag overser mange de lavthængende frugter. Vi har modtaget disse fem gode tips fra Jan Bülow, et af vores medlemmer hos Schneider Electric.
Mere

Inspiration  

Funktionsafprøvning i følge BR - få reglerne genopfrisket

af: Dorte Nørregaard Larsen, 15-11-2021
Hvordan var det nu det var, med regler for funktionsafprøvning af bygningsautomatik?
Mere

Inspiration  

Nyt fremsynsnotat om Bygningsinstallationer i et bæredygtighedsperspektiv - Fokus på HVAC

af: Carina Hedelund, 04-11-2021
I takt med den grønne omstilling kommer der nye krav til bygningsinstallationer til varme, ventilation og køling (HVAC). Formålet med fremsynsnotatet er at se på, hvordan installationer bliver påvirket heraf, og hvilken betydning det kan få for byggeriets aktører.
Mere

Inspiration  

Nyt blog-indlæg: Energioptimering er centralt i klimakampen men behov for nytænkning

af: Carina Hedelund, 02-11-2021
I et ny spændende blog-indlæg i appen, skriver Ulrich Bang, markedschef i Dansk Erhverv, hvordan den hurtigste og mest omkostningseffektive måde at nå klimamålene på, er gennem en grøn skattereform i stedet for bureaukratiske tilskudspuljer, som sætter markedet på pause. Du kan også se indlægget her.
Mere

Inspiration  

Verdensmålene skal ind i virksomhedernes hverdag

af: Jan V. Kristensen, 14-10-2021
Nye digitale værktøjer kan trække verdensmål og udbudskrav ned på jorden - og ind i virksomhedernes hverdag. Et eksempel ses hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der har lavet en enkel og digital løsning til organisationens 4.100 medlemmer.
Mere

Inspiration  

Solceller kan blive fremtidens støjværn

af: Jan V. Kristensen, 01-10-2021
Kan man pakke en motorvej ind i solceller, reducere støjen - og til sidst lade energien fra solcellerne finansiere hele projektet?
Mere

Inspiration  

Ny branchevejledning for indeklima i skoler

af: Dorte Nørregaard Larsen, 30-09-2021
Kommunalvalg plejer at være tid for gyldne løfter til fx. skolerne, og nu kan en ny branchevejledning for indeklima i skolerne måske være med til at gøre ønskerne til politikerne mere konkrete.
Mere

Inspiration  

Sygehuse kan spare energi og mindske risiko for infektioner

af: Pressemeddelelse fra ELFORSK, 28-09-2021
Unikt tværfagligt samarbejde med energi- og bakteriemålinger på 15 hospitaler kan være med til at optimere ventilation på operationsstuer. Bedre ventilation kan reducere energiforbruget og mindske antallet af re-operationer af hofter og knæ – og derved skåne patienter for ubehag. Følges anbefalingerne i et netop afsluttet ELFORSKprojekt, kan sygehussektoren spare mange penge.
Mere

Inspiration  

Hvordan kan man engagere den finansielle sektor i energieffektivisering?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 07-09-2021
Mandag d. 13/9 afholder RoundBaltic et online event om, hvordan man kan engagere den finansielle sektor i energieffektivisering i fx almene boliger og små og mellemstore virksomheder.
Mere

Inspiration  

Kvashegn i Odder nedbringer affaldsmængden

af: Carina Hedelund, 01-09-2021
Danmarks største kvashegn har reduceret affaldsmængden med 100 ton haveaffald – det svarer til 4 kg pr. indbygger i Odder Kommune. Og potentialet er stort for både borgere, boligforeninger, lokalråd og andre fællesskaber.
Mere

Inspiration  

Hvorfor bygge bæredygtigt?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 30-08-2021
Den 30. september stiller en række aktører spørgsmålet: Hvorfor bygge bæredygtigt? Og det er der mange vinkler og synspunkter på, som bla. arkitekter, producenter og bygherrer vil fortælle om. Deltag på det gratis seminar og bliv inspireret.
Mere

Inspiration  

Podcast-afsnit fra DR Lyd: "Kan vi bygge og bo mere klimavenligt?"

af: Carina Hedelund, 23-08-2021
Lyt med i podcastafsnittet ”Kan vi bygge og bo mere klimavenligt?”, hvor Harpa Birgisdóttir fra BUILD gæster Jesper Borup i programmet ’Public service’ fra DR Lyd. Afsnittet handler om, hvad vi kan gøre i forhold til klima og byggeri – med afsæt i den nye IPCC Klimarapport.
Mere

Inspiration  

Københavns Kommune med til at udvikle ny løsning til facadeisolering.

af: Dorte Nørregaard Larsen, 20-08-2021
Den Multifunktionelle Gårdfacade er en helt ny facadeløsning som er udviklet som en del af innovationsprojektet, Københavns Klimakarré. Hør mere om det spændende koncept på et symposium 1. september
Mere

Inspiration  

ATP vil køre på solenergi

af: Dorte Nørregaard Larsen, 19-08-2021
Som de første ejendomsejere i Danmark har ATP Ejendomme indgået en elkøbsaftale, som indebærer, at den strøm ATP Ejendomme selv indkøber til sine ejendomme vil blive dækket udelukkende af dansk solenergi. Aftalen indebærer, at Better Energy opfører en ny dansk solcellepark
Mere

Inspiration  

Compas Hedensted inviterer til bæredygtige partnerskaber

af: Dorte Nørregaard Larsen, 17-08-2021
Bæredygtig udvikling kræver samarbejde og iværksætteri. Derfor inviterer Compas i Hedensted til networking, partnerskab og iværksætteri d. 16/9
Mere

Inspiration  

Ny spændende blog i appen: I fællesskab kan vi skabe et mere digitalt og bæredygtigt byggeri

af: Dorte Nørregaard Larsen, 04-08-2021
I et ny spændende blog-indlæg i appen, skriver Christina Hvid fra Molio hvordan digitalisering i byggeriet kan bane vejen for et mere bæredygtigt byggeri. Du kan også se indlægget her.
Mere

Inspiration  

Sidste chance 3. september: ansøgninger om støtte fra det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram

af: Nyhed fra Energistyrelsen
Bestyrelsen for Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) indkalder ansøgninger om støtte til udvikling og demonstration af ny energiteknologi og forskning i tilknytning hertil. Ansøgningsfristen er fredag den 3. september 2021 kl. 12:00.
Mere

Inspiration  

ELFORSK udbyder 6,5 mio. kr. i støtte til projekter i industrien

af: Dorte Nørregaard Larsen, 02-08-2021
ELFORSK udbyder en mindre ansøgningsrunde til 2021-puljen inden for industriområdet. Støtten målrettes ansøgninger inden for udvikling, test og demonstration af nye og tilgængelige teknologier og prototyper, som anvendes i slutforbruget hos fremstillingsvirksomheder.
Mere

Inspiration  

Faglig læsning i agurke- og OL-tider

af: Dorte Nørregaard Larsen, 29-07-2021
Trænger du til artikler om andet end OL, badevandstemperaturer og isprisernes himmelflugt? Så har Energiforum Danmarks juni-magasin måske svaret.
Mere

Inspiration  

DANVAK-dagen 2021 - deltag med rabat

af: Dorte Nørregaard Larsen
Vores gode samarbejde med DANVAK gør, at du endnu en gang kan deltage i DANVAK-dagen (29/9) med rabat.
Mere

Inspiration  

Ajos afleverer endnu en svanemærket skole

af: PRESSEMEDDELELSE ajos, 23-06-2021
Blot få uger efter, at Ajos opførte Danmarks første svanemærkede skole, har virksomheden fået svanemærket endnu en skole i Københavns Kommune.
Mere

Inspiration  

Skal din bygning også på ferie?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 22-06-2021
Vi er sikkert rigtig mange der glæder os til en velfortjent ferie, hvor vi skruer ned for blusset og lader roen falde på os. Men husker vi også at give vores bygninger et velfortjent hvil? Der er penge, ærgrelser og energi at spare hvis du gør det rigtigt.
Mere

Inspiration  

Mixed reality-briller som værktøj til energi- og driftsoptimeringer

af: Dorte Nørregaard Larsen, 31-05-2021
Brugen af HoloLens-briller har reduceret antallet af Novozymes’ vagtudkald med hele 40 procent, forbedret responstiderne med 20 procent og reduceret miljøbelastningen med 44 kilo CO2.
Mere

Inspiration  

Danmarks største kollegie bliver bæredygtigt

af: Cecilie Holm Arentoft, 28-05-2021
Øresundskollegiet begynder inden længe på en omfattende renovering, der skal sikre at kollegiet bliver bæredygtigt både miljømæssigt, økonomisk og socialt.
Mere

Inspiration  

Værdien af godt indeklima

af: Dorte Nørregaard Larsen, 22-04-2021
I et såkaldt fremsynsnotat forsøger Concito og Rådet for Grøn Omstilling at indkredse værdien af et godt indeklima. Notatet sætter ikke kroner og ører på godt indeklima, men giver et godt overblik.
Mere

Inspiration  

Bæredygtig byggeproces - konference d. 9-10. juni

af: Dorte Nørregaard Larsen, 20-04-2021
Parterne bag Building Green inviterer til spændende konference om bæredygtig byggeproces.
Mere