Nyt fra Energiforum Danmark

Energiforum Danmark er officiel partner på BIM World Copenhagen

af: Janne Roest-Madsen, 13-06-2024
Energiforum Danmark er officiel partner på BIM World Copenhagen. Eventet løber af stablen til september og sætter fokus på, hvordan digitalisering kan forbedre byggeriet hele vejen rundt. Her samles nøgleaktører, interessenter og en række kompetente udstillere til det internationale event for at sætte yderligere gang i den digitale revolution af byggebranchen.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Organisationer: Regeringens skrivebordsøvelser er ikke et grønt foregangsland værdigt

af: Synergi og Energiforum Danmark m.fl.
Regeringen har netop offentliggjort sin plan for, hvordan Danmark lever op til sine grønne EU-forpligtelser om at mindske energispildet. Stik imod hensigten med de grønne krav vil regeringen ikke levere nye initiativer for at opfylde kravene i det nye energieffektivitetsdirektiv, men i stedet benytte sig af en kreativ skrivebordsfinte. Det er ikke foreneligt med ambitionerne i Klimaloven, mener en række organisationer.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nyt magasin online

af: Janne Roest-Madsen, 06-06-2024
Vores nyeste magasin er nu online. I denne juni-udgave af magasinet sætter vi fokus på driftsfolk/driftsorganisationer
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

En hyldest til fremtidens innovative løsninger – i morgen åben for indstillinger

af: Janne Roest-Madsen, 03-06-2024
Innovationsprisen 2025: Energiforum Danmark åbner i morgen for indstillinger til prisen, der hylder de gode idéer, de banebrydende produkter og de kreative og innovative koncepter. De nominerede, der når vejen til finalen er dem, der har potentiale til at accelerere den grønne omstilling i byggeriet og drive branchen fremad i en mere bæredygtig retning.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Energiforum Danmarks kommentarer til bygningsdirektivet - et fortolkningsnotat

af: Dorte Nørregaard Larsen, 28-05-2024
Nu har Energiforum Danmarks "perspektivgruppe for klog implementering af Bygningsdirektivet og Energieffektiviseringsdirektivet" tygget den danske udgave af bygningsdirektivet igennem. Det er blevet et til et fortolkningsnotat med mere end 100 kommentarer til teksten. Nu offentliggør vi alle kommentarerne.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Generalforsamling 2024 – ny stærk bæredygtighedsprofil i bestyrelsen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 25-03-2024
Energiforum Danmarks generalforsamling 2024 foregik i god ro og orden, med opbakning til den nuværende kurs og med valg af Malene Holmsgaard fra Rum arkitekter som ny stærk bæredygtighedsprofil.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

God påske

af: Dorte Nørregaard Larsen, 22-03-2024
Energiforum Danmarks sekretariat holder påskelukket fra og med 23. marts til og med 1. april. Vi ønsker alle en god påske.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nyt magasin online: Energieffektiviseringsdirektiv og Bygningsdirektiv

af: Janne Roest-Madsen, 21-03-2024
Vores nyeste magasin er nu online. I denne marts-udgave af magasinet sætter vi fokus på Energieffektiviseringsdirektivet og Bygningsdirektivet.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Medlemmer blander sig i debatten

af: Dorte Nørregaard Larsen, 11-03-2024
I Energiforum Danmark er der stor debat om EUs energieffektiviseringsdirektiv og bygningsdirektiv - hvordan implementerer vi de mange krav klogt, og hvordan sørger vi for at investere i de rigtige tiltag i de rigtige bygninger? Noget af debatten har bredt sig til Altinget.dk, hvor Søren Dyck-Madsen og Thomas Østergaard har skrevet et debatindlæg.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Energiforum Danmarks handlingspris 2024 går til Realdania

af: Dorte Nørregaard Larsen, 06-03-2024
Energiforum Danmarks handlingspris gives i år til den filantropiske forening Realdania. Prisen overrækkes onsdag den 6. marts på Hotel Nyborg Strand i forbindelse med Energiforum 2024. Prisen gives til Realdania, fordi foreningen i en lang periode gennem konkrete projekter, filantropiske bevillinger og visionær tankegang har påvirket branchen i en mere bæredygtig retning. Både socialt, økonomisk samt miljø- og klimamæssigt.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Genbrug af byggematerialer i stor skala

af: Dorte Nørregaard Larsen, 05-03-2024
Dommerne og publikum har talt: Vinderen af Energiforum Danmarks Innovationspris 2024 er nu fundet. Kandidaterne Gyproc Klima gipsplade, GreenDozer og Real ESG udgjorde det kandidatfelt, der skulle overbevise dommerpanelet og deltagerne på Energiforum 2024 om netop deres kandidatur til Innovationsprisen. Efter en overbevisende pitch var det GreenDozer der høstede flest stemmer.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Debatindlæg i FINANS: Hvorfor afventer vi klimakrav fra EU, når byggeriet allerede har løsningerne?

af: Janne Roest-Madsen, 26-02-2024
I øjeblikket afventer regeringen og danske virksomheder lovkrav fra EU om CO2-besparelser på bygningsområdet. Det er der absolut ingen grund til, for vi ved udmærket godt, hvad vi skal og bør gøre, skriver direktør i Energiforum Danmark Dorte Nørregaard Larsen i et debatindlæg i FINANS.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Effektivt vedligehold kan reducere miljøpåvirkning med 70 procent - Hør mere på Energiforum 2024

af: Janne Roest-Madsen, 21-02-2024
Effektivt vedligehold kan give store økonomiske besparelser, men nye tal viser, at der kan være endnu større besparelser at hente i forhold til udledning af CO2. Det skriver Dagens Byggeri, hvor Line fra Transition løfter sløret for nogle af de vigtigste pointer, som hun vil udfolde på Energiforum 2024.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Innovationsprisen 2024 – Tre nominerede viser tre vigtige veje i den grønne omstilling

af: Dorte Nørregaard Larsen, 12-02-2024
Med 10 stærke indstillinger og meget forskellige bud var det svært for fagpanelet at vælge de tre nominerede til årets innovationspris. Valget faldt på Real ESG, GreenDozer og Gyproc Klima Gipsplade, der tilsammen viser tre vigtige spor i den grønne omstilling.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Stærk slutspurt i indstillinger til innovationsprisen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 31-01-2024
Inden for de sidste dage inden fristudløb modtog Energiforum Danmark seks stærke bud på kandidater til innovationsprisen: Upsites digitale drifts- og vedligeholdsplatform, Real ESG-værktøjet, EcoGain ventilationsoptimering, Medclair nedbrydning af lattergas, Gyproc Klima gipsplader og EGs LCA-beregner. Hvem af de i alt 10 indstillede, der bliver de tre nominerede afgøres 8. februar.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Torsdag d. 1. februar er sidste frist for early-bird-rabat til Energiforum 2024

af: Dorte Nørregaard Larsen, 30-01-2024
Fredag den 2. februar letter "the early bird", så vil du gøre brug af early-bird-rabatten til Energiforum 2024, så er sidste frist torsdag 1. februar.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Innovationsprisen 2024 - Sidste frist for indstillinger er torsdag 25. januar

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-01-2024
Torsdag d. 25. januar er sidste frist for indstilling af kandidater til Innovationsprisen 2024. Så har du et produkt, et koncept eller en ide, der gør arbejdet med den grønne omstilling i bygninger nemmere eller bedre, så tøv ikke med at sende en indstilling.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

To stærke værktøjer indstillet til Innovationsprisen: Real-time LCA og DEAS´ biodiversitetsindeks

af: Dorte Nørregaard Larsen, 18-01-2024
Når man skal drive og bygge en bygning, er der flere og flere hensyn, der skal tages for, at bygningen sætter mindst mulige aftryk på klima og biodiversitet. Derfor er det med stor fornøjelse, at vi modtager indstillingerne af to stærke værktøjer, der kan hjælpe med overblik, data og dialog netop på de to områder.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Mens vi venter på Energiforum 2024: Se præsentationsvideo fra årskonferencen

af: Janne Roest-Madsen, 09-01-2024
Om under to måneder lyder startskuddet til Energiforum 2024. Mens vi venter, varmer vi op med en lille præsentationsvideo af dette års Energiforum.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nye arrangementer i 2024

af: Janne Roest-Madsen, 02-01-2024
Vi er glade for at kunne tage hul på et nyt år spækket med forskellige events og arrangementer. 2024 byder blandt andet på netværksmøder, webinarer, online morgenkaffemøder og selvfølgelig årets største event Energiforum 2024. Husk at kalenderen opdateres løbende.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

GreenDozer – første indstillede til Innovationsprisen 2024

af: Dorte Nørregaard Larsen, 06-12-2023
Så er den første indstillede til Innovationsprisen godkendt. Det er GreenDozer, som er en online platform for professionelle leverandører af genbrugsvarer.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Appen lukker 1. december 2023

af: Dorte Nørregaard Larsen, 06-11-2023
Energiforum Danmark har en ny hjemmeside på vej. En vidensportal, hvor medlemmer og branchen kan søge i vores omfattende arkiv af rapporter, nyheder, præsentationer og artikler, finde andre medlemmer og få overblik over vores mange netværksmøder og arrangementer. I den forbindelse lukker vi appen - EFDK.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Ingen grund til at vente

af: Janne Roest-Madsen, 26-10-2023
Ingen grund til at vente er temaet for Energiforum 2024 og filosofien bag vores nye konferencesite. Her samler vi alt det, vi gerne dele vil med jer om Energiforum Danmarks årskonference. Sitet vil løbende blive opdateret, og du kan få besked om nyheder ved at tilmelde dig vores nyhedsmail om konferencen og følge vores nye side på LinkedIn.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Frisættelse af forsyningsdata

af: Dorte Nørregaard Larsen, 19-10-2023
Hvis ikke vi skal agere i blinde, er vi nødt til at kunne måle og veje vores indsats, så vi ved om det virker, hvad der virker og hvornår. Vi har brug for data til at tage de rigtige beslutninger. Det er bare ikke så let som det lyder og derfor tog Energiforum Danmark initiativ til at få udarbejdet et anbefalingsnotat om forsyningsdata, sammen med TEKNIQ Arbejdsgiverne, DFM, Ejendom Danmark.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Hvem skal have innovationsprisen 2024?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 18-10-2023
Nu kan du indstille din kandidat til Innovationsprisen 2024, som bliver uddelt den 5. marts på årskonferencen Energiforum 2024.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nyt magasin online: Livscyklusanalyser

af: Janne Roest-Madsen, 07-09-2023
Vores nyeste magasin er nu online. I denne september-udgave af magasinet sætter vi fokus på livscyklusanalyser.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Klar parat start

af: Dorte Nørregaard Larsen, 31-07-2023
Så er Energiforum Danmark tilbage efter ferien og klar til en sensommer og et efterår fuld af aktiviteter.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Mød Energiforum Danmark på Klimafolkemødet 2023

af: Janne Roest-Madsen, 01-06-2023
Energiforum Danmark deltager i samarbejde med TEKNIQ Arbejdsgiverne på Klimafolkemødet 2023 i Middelfart den 31. august til 2. september. Med overskriften: Er solceller kun for storinvestorer og solcellebaroner? debatterer vi det paradoksale i, at en af de mest omkostningseffektive måder at reducere CO2-udledningen - nemlig at montere solceller på tage - bliver besværliggjort af regler og bestemmelser for solceller på bygninger. For hvem har så ressourcerne til det? Det er gratis at deltage, og arrangementet finder sted torsdag den 31. august kl. 16.00.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Genbrug får en vigtig plads i byggeriet

af: Michael H. Nielsen og Malene Køster Lasthein og Dea Melby, bestyrelsesmedlemmer i Energiforum Danmark, 31-05-2023
Fornuftige nye regler for genbrug af byggematerialer, som vil være med til at skubbe på udviklingen af cirkulær økonomi. Men der er behov for at indsamle erfaringer, så vi på sigt har valide og sammenlignelige data, når vi anvender genbrugte byggematerialer. Debatindlægget er oprindeligt bragt på vores blog i Energiforum Danmarks app: EFDK og på Dagens Byggeri
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Høringssvar fra Energiforum Danmark: Godt at genbrug belønnes i klimaramme-beregningen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-05-2023
I et høringssvar til Social- og boligstyrelsen skriver Energiforum Danmark, at vi bakker op om at belønne brugen af genbrugsmaterialer i bygningsreglementets beregning af en bygnings klimapåvirkning.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nu kan du læse april-udgaven af magasinet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 13-04-2023
Så kan du læse april-udgaven af Energiforum Danmarks magasin. Temaet er denne gang "Efter en vinter med energikrise" og vi ser bl.a. på hvordan kommunerne har håndteret udmeldingen om de 19 grader.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Aarhus Kommune vinder Energi- og miljøprisen 2023

af: Janne Roest-Madsen, 08-03-2023
Energiforum Danmark uddeler den 8. marts Energi- og miljøprisen i forbindelse med Energiforum 2023. Årets vinder er Aarhus Kommune, og priskomitéen har lagt vægt på kommunens mangeårige indsats på energi- og klimaområdet. Aarhus Kommunes indsats er ikke blot grundig og bredtfavnende, men fungerer også som inspiration for andre i branchen.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Så er Energiforum 2023 i gang - læs alt om konferencen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 07-03-2023
Så er det i dag Energiforum 2023 går i gang. 35 udstillere, knap 350 deltagere og mere end 30 oplægsholdere er klar til to forrygende dage i Nyborg. Læs alt om konferencen her.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Energiforum 2023 - tæt på 300 deltagere

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-02-2023
I dag kl. 11.30 var vi kun en deltager fra at ramme 300 på Energiforum 2023. Vi kipper med flaget og takker for den flotte opbakning.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Dagslysindfald: Det kan beregnes – men kan det bygges?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 22-02-2023
Smukt og godt dagslysindfald, høj energieffektivitet og alle hånde krav til indeklima og bæredygtighed puttes i modellerne og ud kommer projekter, der ”kan det hele”, men kan det bygges?
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

EU strammer skruen om bygninger og energieffektivitet.

af: Dorte Nørregaard Larsen, 20-2-2023
Skal bygninger med energimærke F og dårligere tvangsrenoveres eller rives ned? Skal vi årligt renovere 3 % af alle offentlige bygninger (også de kommunale)? Hør mere på Energiforum 2023 d. 7. marts
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Årets vinder af Energi- og miljøprisen findes på Energiforum 2023

af: Janne Roest-Madsen, 16-02-2023
Når Energiforum Danmark den 7. og 8. marts afvikler Energiforum 2023, skal årets Energi- og miljøpris uddeles. Prisen tildeles en virksomhed, organisation eller en person, der har ydet en inspirerende indsats for intelligent energiudnyttelse.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Vidste du, at det er muligt at få op til 20% rabat på deltagelse på Energiforum 2023?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 15-02-2023
Deltagerlisten til Energiforum 2023 nærmer sig de 250 og der er stadig 13 dage tilbage til at tilmeldingen lukker d. 27/2. Vidste du at I kan opnå 10 % rabat hvis I deltager 2-3 personer fra samme virksomhed og 20 % hvis I er 4 eller flere?
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Tilmeldingen til Energiforum 2023 åben nu

af: Dorte Nørregaard Larsen, 10-01-2023
Så er det i dag vi åbner for tilmeldingen til Energiforum 2023; den 7-8. marts på Nyborg Strand. To dage fyldt med faglig opdatering, networking og inspiration.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Energiforum 2023 - tilmeldingen åbner i morgen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 09-01-2023
I morgen åbner tilmeldingen til Energiforum 2023. Det er 7-8. marts at det går løs; årets største event, der sætter fokus på energi, bygninger og grøn omstilling på tværs i branchen. Vi siger velkommen til inspiration, erfaringsudveksling, videndeling og networking med mindst 300 andre ildsjæle.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Top 5: Mest læste magasinartikler i 2022

af: Janne Roest-Madsen, 05-01-2023
Hvilke emner var mest populære blandt vores magasinlæsere i 2022? Vi har fundet højdespringerne - de artikler, der blev læst allerflest gange på tværs af vores fire magasinudgivelser.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nye arrangementer i 2023

af: Janne Roest-Madsen, 02-01-2023
2023 byder på en lang række af nye og spændende arrangementer i Energiforum Danmark. Bliv inspireret og få mulighed for at sparre med fagfæller i vores mange netværk, deltag i arrangementer i akademiet og vær med, når vi samles til vores store årskonference Energiforum 2023. Rigtig godt nytår.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Glædelig jul & godt nytår

af: Janne Roest-Madsen, 23-12-2022
Energiforum Danmark ønsker alle glædelig jul og godt nytår. Sekretariatet holder lukket mellem jul og nytår og vender tilbage mandag den 2. januar 2023. Du kan naturligvis stadig tilmelde dig vores arrangementer, bladre i vores magasiner og finde nyttige informationer og præsentationer fra årets mange arrangementer. Vi glæder os til at invitere vores medlemmer til mange flere spændende arrangementer i 2023. Tak for i år.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Se webinar med CO2-afrapportering i Scope 3 - Kom godt i gang

af: Janne Roest-Madsen, 21-12-2022
Annette Hørning fra KMD fortæller i dette webinar fra 13. december om CO2-afrapportering i Scope 3 og hvordan du kommer godt i gang. Annettes præsentation er fra et af fem morgenkaffemøder, som Energiforum Danmark har arrangeret og faciliteret i december 2022.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nyt kursus i Energiforums Danmarks Akademi: Arkitektur, brug, drift og bæredygtighed - hinandens forudsætninger

af: Janne Roest-Madsen, 12-12-2022
Er du nysgerrig på hvordan arkitektur, brug, drift og bæredygtighed spiller sammen og bliver hinandens forudsætninger, når der skal bygges? Deltag i nyt kursus i vores akademi i enten Glostrup eller Aarhus (Viby J), hvor Poul Henrik Due (det Duer) og John Olsen (WSP) byder indenfor til en eftermiddag med fokus på arkitektur, brug, drift og bæredygtighed.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nyt magasin gået i luften

af: Dorte Nørregaard Larsen, 21-11-22
Så er næste nummer af Energiforum Danmarks magasin gået i luften. Læs det i appen EFDKnyt eller her på hjemmesiden
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Brug din bygning som batteri – Årets vinder af Innovationsprisen er fundet

af: Janne Roest-Madsen, 01-11-2022
Dommerne har talt: Vinderen af Energiforum Danmarks Innovationspris 2022 er nu fundet. Kandidaterne Simplewire, Eg & Fusebox og Lindinvent udgjorde det kandidatfelt, der skulle overbevise dommerpanelet om netop deres kandidatur til Innovationsprisen. Efter en overbevisende pitch var det partnerskabet mellem EG og Fusebox, der høstede dommernes stemmer med deres fælles løsning.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Hvem vinder Innovationsprisen 2022? Følg med online 1/11

af: Dorte Nørregaard Larsen, 27-10-2022
Hvert år uddeler Energiforum Danmark Innovationsprisen til et nyt produkt eller koncepter, der letter arbejdet med den grønne omstilling i bygninger. Tirsdag d. 1/11 kan du online møde de tre nominerede og se hvem der vinder prisen.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

19°C på den kloge måde – er det muligt uden indeklimabøvl, energimord og 5000 klik i CTS´en?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 24-10-2022
I kølvandet på udmeldingen om de 19 grader i en lang række bygninger (offentlige som private), er der opstået en række tekniske og praktiske spørgsmål og en række erfaringer og gode råd, som har interesse for alle. Derfor har kommunenetværkene og CTS-netværkene slået pjalterne sammen og laver to ”Mega-netværks-møder” om emnet. Det handler om indeklima, skimmel-bekymringer, indregulering og meget mere.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Stærkt felt til innovationsprisen 2022

af: Janne Roest-Madsen, 17.10.2022
Tre nominerede til innovationsprisen 2022 er nu fundet. Kandidaterne har alle et bud på, hvordan vi løser nogle af tidens energiudfordringer i byggeriet. Vinderen findes ved afstemning og kåres 1. november, når Energiforum Danmark åbner dørene til dette års netværkskonference i Roskilde.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Kom bedre gennem energikrisen - Brug netværkskonferencen og netværket

af: Dorte Nørregaard Larsen, 14-10-2022
Energikrisen stiller os over for mange svære spørgsmål, og behovet for handling er øget. Men vi skal stadig forsøge at undgå hovsaløsninger og løsninger der er alt for kortsigtede. Derfor kan man godt få brug for at "ringe til en ven". På Netværkskonferencen samler vi ca. 150 af dem.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Langtidsholdbare bygninger er en god forretning

af: Dorte Nørregaard Larsen, 12-10-2022
Langtidsholdbare bygninger er en god forretning – det kan du høre mere om på Energiforum Danmarks Netværkskonference d. 1/11 i Roskilde.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Det gode valg d. 1/11 - Netværkskonference 2022

af: Dorte Nørregaard Larsen, 07-10-2022
Tirsdag 1. november går danskerne til stemmeurnerne, men hver dag foretager vi vigtige valg med stor betydning for klimaet. Og d. 1. november kan du også vælge at komme til Netværkskonference 2022, og bl.a. møde Ole Back fra Føns, som sammen med sine naboer valgte at tage klima og forsyningssikkerhed i egen hånd i et energifælleskab.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

To vigtige valg 1. november

af: Dorte Nørregaard Larsen, 05-10-2022
Udover Folketingsvalget 1. november, er det også 1. november at deltagerne på årets Netværkskonference vælger vinderen af Innovationsprisen 2022
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Netværkskonference 2022 - du kan stadig nå den billige tilmelding

af: Dorte Nørregaard Larsen, 30-09-2022
I morgen stiger prisen på tilmelding til Netværkskonference 2022, hvor du bl.a. kan møde Søren Jacobsen fra Dansk E-mobilitet. Søren fortæller om ladeinfrastruktur til elbiler.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

På fredag slutter early-bird tilmelding til netværkskonferencen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 26-09-2022
Fredag d. 30/9 er sidste frist for "early-bird"-rabat på Netværkskonferencen, som foregår d. 1/11 på Roskilde Festival Højskole.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

To spændende IoT-løsninger blev de to sidste indstillinger til Innovationsprisen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 19-09-2022
Nomineringsudvalget kommer på hårdt arbejde når de skal vælge de tre nominerede til årets Innovationspris, og de to sidste stærke bud gør ikke arbejdet lettere. IoT til lagerstyring og FM er blevet indstillet og deltager nu kapløbet om at blive nomineret
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Gør din bygning til et batteri - en af tre nye spændende indstillinger til Innovationsprisen

af: Jan V. Kristensen, 12-09-2022
Tre nye spændende produkter og koncepter melder sig ind i den hårde konkurrence om Innovationsprisen 2022 fra Energi Forum Danmark. Og du kan endnu nå at indstille din favorit. Deadline er udskudt til torsdag den 15. september.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

19 grader og hvad så - online sparring og debat

af: Dorte Nørregaard Larsen, 09-09-2022
Regeringen, Danske Regioner og KL er enige om at spare på energien i det offentlige. Bl.a. anbefales det, at sænke temperaturen til 19 grader i offentlige kontorbygninger mv.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Ny kombineret Alarm og energiregistrering indstillet til Innovationsprisen – skal du have en indstilling med inden fristen udløber?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 08-09-2022
I dag udløber fristen for indstilling af produkter og koncepter til Innovationsprisen 2022, et af de spændende bud som er kommet med i dette års konkurrence, er AERS Dantaets nye kombinerede Alarm og Energiregistreringssystem, der giver overblik og forebygger ressourcespild.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Affald & Ressourcer - nyt magasin på gaden

af: Dorte Nørregaard Larsen, 08-09-2022
Så er endnu et nummer af Energiforum Danmarks magasin klar i hjemmeside og app. Temaet er affald og ressourcer.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Fråser-fangst og simpel lednings-genkendelse

af: Jan V. Kristensen, 25-08-2022
De første to kandidater til Energiforum Danmarks innovationspris er nu indstillet: KEN STORKØKKEN stopper energifrås i storkøkkener. Simplewire udfaser klistermærker og laver digital ledningsgenkendelse. Læs mere om kandidaterne her – og husk at få indstillet din kandidat til prisen.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Hvem skal indstilles til Innovationsprisen 2022?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 05-08-2022
Sidste år løb den den mulitfunktionelle gårdfacade med innovationsprisen. Men hvem skal indstilles i år?
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Bygningshubben - en guidet rundtur

af: Dorte Nørregaard Larsen, 08-06-2022
Onsdag d.22. juni kl.09.00-09.45 Inviterer TEKNIQ Arbejdsgiverne og Energiforum Danmark på en guidet rundtur i bygningshubben:
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Er du vores nye kursuskoordinator?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 02-06-2022
Da vores nuværende netværks- og kursuskoordinator har valgt at fortsætte karrieren som selvstændig erhvervsdrivende, er der nu en sjælden mulighed for at blive en del af en spændende forening, drevet af et lille og professionelt sekretariat, en meget aktiv bestyrelse og en række engagerede medlemmer.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Netværkskonference 2022 - sæt allerede nu X i kalenderen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 01-06-2022
Så er datoen for Netværkskonference 2022 i kalenderen. Det bliver 1. november på Roskilde Festival Højskole i den spændende bydel Musicon i Roskilde.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Det du ikke hørte på Energiforum 2022...

af: Dorte Nørregaard Larsen, 16-05-2022
Hvor går din grønne rejse hen, kan vi sætte skimmel til vægs og hvordan kan samarbejdet mellem serviceleverandører og kunder skabe grobund for bæredygtige investeringer? Alt det og meget mere kan du få svar på når vi 18/5 laver opfølgningswebinar med nogle af udstillerne fra Energiforum 2022.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Energi- og miljøprisen 2022 – fra holdning til handling med forankring og involvering

af: Jan V. Kristensen, 03-05-2022
Årets modtager af Energi- og miljøprisen 2022 er Johnny Hansen fra Schneider Electric.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

40-års jubilæumsprisen - ”Det bedste udtryk for holdning – er handling!”

af: Jan V. Kristensen, 03-05-2022
I anledning af jubilæumsåret her i 2022 har Energiforum Danmark indstiftet en ny pris – 40-års jubilæumsprisen. Prisen gives ikke for et konkret projekt eller en specifik indsats. Jubilæumsprisen er i stedet en belønning for et langt sejt træk, der har haft betydning for den grønne omstilling, særligt i byggeriet. Prisen gives til Michael H. Nielsen, tidligere Dansk Byggeri, nu Concito.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Energiforum 2022 - alt om konferencen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 27-04-2022
324 deltagere er klar til to forrygende dage i Billund. Læs alt om konferencen her.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Så er Energiforum 2022 - alt om konferencen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 27-04-2022
Så er det i dag Energiforum 2022 går i gang. 34 udstillere, 324 deltagere og mere end 35 oplægsholdere er klar til to forrygende dage i Billund. Læs alt om konferencen her.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen på Energiforum 2022: Billig og rigelig energi i fremtiden

af: Dorte Nørregaard Larsen, 25-04-2022
Det kan være svært at spå om fremtiden, men vi kan dog forudsige at i morgen 26. april er sidste frist for tilmelding til Energiforum 2022. Her kan I bl.a. høre fremtidsforsker Jesper Bo Jensen fortælle om fremtidens billige, rigelige og grønne energi.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Energiforum 2022 - for dig der interesserer sig for bæredygtigt byggeri

af: Dorte Nørregaard Larsen, 22-04-2022
Er du en af dem der brænder for bæredygtighed, så er det nemt at få pladen fuld på Energiforum 2022, d. 3.-4. maj.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Du kan stadig nå det...

af: Dorte Nørregaard Larsen, 20-04-2022
Vi nærmer os 300 deltagere til Energiforum 2022, og du kan stadig nå at komme med til to forrygende dage i Billund (tilmeldingen lukker 26. april)
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Vi vil så gerne have at du bliver lidt længere...

af: Dorte Nørregaard Larsen, 19-04-2022
Blandt Energiforum Danmarks medlemmer er der ideer, cases og koncepter til meget mere end de to dages program vi har til rådighed på Energiforum 2022. Derfor åbner vi 18. maj op for en række spændende webinarer.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Den perfekte bygning - findes den?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 08-04-2022
Findes den perfekte bygning? Vær med når vi på Energiforum 2022 diskuterer den perfekte bygning og vejen der til, på baggrund af cases fra den virkelige verden.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Påske i Energiforum Danmark

af: Dorte Nørregaard Larsen
Energiforum Danmark holder påskelukket fra og med 9. april til og med 18. april. Men du kan stadig tilmelde dig Energiforum 2022 og det spændende arrangement om indeklima på Gungehus-skolen.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Energiforum 2022 – for dig der interesserer sig for byggeprocesser.

af: Dorte Nørregaard Larsen, 05-04-2022
Er du en af dem, der brænder for en god overgang fra anlæg til drift, som tænker at det må da være muligt at få afleveret en ny bygning eller en renovering med færre fejl, så er der inspiration at hente på Energiforum 2022.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Ikke aprilsnar: Om en uge stiger prisen.

af: Dorte Nørregaard Larsen, 25-03-2022
Det er ikke en aprilsnar, men absolut 100% fakta. Den 1. april er sidste frist for early-bird-rabat på din tilmelding til Energiforum 2022. Efter 1. april stiger priserne med omkring 15 %.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Næsten som at være der selv?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-03-2022
Der er ikke noget der kan konkurrere med den gode stemning, de mange muligheder for at networke og udveksle erfaringer på Energiforum 2022. Men for dem der ikke kan være med i Billund i maj, er der et lille plaster på såret.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Energiforum 2022 – 129 er allerede tilmeldt

af: Dorte Nørregaard Larsen, 17-03-2022
Som du sikkert ved så løber Energiforum 2022 af stablen d. 3-4. maj på hotel og konference Legoland og 129 er allerede tilmeldt.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Bæredygtige byggematerialer hvordan kommer vi i gang?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 15-03-2021
På spor 2a på Energiforum 2022 er bæredygtige materialer på agendaen og nu har vi fornøjelsen af at løfte sløret for det endelige program på sporet.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Paneldebat på Energiforum 2022 – Data og grøn bygningsdrift

af: Dorte Nørregaard Larsen, 11-03-2022
På Energiforum 2022 d. 3-4. maj har vi paneldebat om data og grøn bygningsdrift. Hvilke spørgsmål synes du at vi skal stille til det skarpe panel?
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Velkommen til den ny bestyrelse

af: Dorte Nørregaard Larsen, 10-03-2022
På den online generalforsamling 8. marts valgte Energiforum Danmark en ny bestyrelse, som efterfølgende har konstitueret sig med formand og to næstformænd. Vi siger stort VELKOMMEN til den nye bestyrelse.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nu åbner tilmeldingen til Energiforum 2022

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-02-2022
Det er med stor fornøjelse, at vi åbner for tilmeldingen til Energiforum 2022. Energiforum Danmarks årskonference med netværk, ny viden, udstilling og festlig fejring af Energiforum Danmarks 40 års jubilæum.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Skarpt kursus om belysning 1. februar eller 3. februar

af: Dorte Nørregaard Larsen, 25-01-2022
Lys, lyskilder, lysfarver og lysdesign. Ønskerne er mange, mulighederne endnu flere og pengepungen rækker kun til det halve. Men hvordan finder man rundt i belysningsjunglen og hvordan sikrer man sig at man overholder reglerne, får godt lys med mindst muligt energiforbrug? Og hvad er godt lys i det hele taget?
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Energiforum 2022 udskydes

af: Dorte Nørregaard Larsen, 05-01-2022
Energiforum 2022 i venteposition. For at kunne gennemføre Energiforum 2022 trygt og godt og med mulighed for at alle kan deltage, har vi valgt at udskyde arrangementet - ny dato følger hurtigst muligt.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Godt nytår

af: Dorte Nørregaard Larsen, 03-01-2022
Godt Nytår. Tilbage efter en lang og dejlig pause, ser vi frem til årets første aktiviteter.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

God jul og godt nytår

af: Dorte Nørregaard Larsen, 22-12-2021
Energiforum Danmark ønsker alle medlemmer og samarbejdspartnere en god jul og et godt nytår.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Bygningers intelligente styring og samspil med energisystemet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 06-12-2021
Intelligent Energi og Energiforum Danmark inviterer til kombineret virtuelt og fysisk møde torsdag den 13. januar 2022 om Bygningers intelligente styring og samspil med Energisystemet.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nyt magasin på gaden: Vi får travlt i 2027

af: Carina Hedelund, 19-11-2021
Den nye udgave af Energiforum Danmarks magasin er netop offentliggjort med masse af spændende artikler.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Digital understøttelse af energieffektiv bygningsdrift og godt indeklima

af: Dorte Nørregaard Larsen, 12-10-2021
Vi ved det godt, data er forudsætningen for energieffektiv bygningsdrift og godt indeklima. Vi ved også at vi med IoT, AI og andre værktøjer kan skabe genveje til viden, der giver bedre tid til analyse og ikke mindst HANDLING. Men...
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Gårdfacader, UVC-lys og genbrugsskure konkurrerer om Innovationsprisen 2021

af: Jan V. Kristensen, 06-10-2021
Bygninger med intelligent energiudnyttelse og rum til trivsel bliver kernen i fremtidens helhedstænkte, fossilfrie samfund. Men hvordan når Danmark dertil? Bestyrelsen i Energiforum Danmark har netop udvalgt tre unikke produkter og projekter som nominerede til Energiforum Danmarks Innovationspris 2021. Samtlige kandidater har potentialet til at blive en del af løsningen.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Læs om smarte m2 i september-magasinet

af: Carina Hedelund, 24-09-2021
Den nye udgave af Energiforum Danmarks magasin er netop offentliggjort med masse af spændende artikler.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Forrygende slutspurt med indstillinger til Innovationsprisen 2021

af: Dorte Nørregaard Larsen, 17-09-21
I den sidste uge inden sidste frist blev antallet af indstillede til Innovationsprisen 2021 næsten fordoblet og rekordmange forslag er nu blevet godkendt. Ideerne tæller alt fra koncepter for skure bygget af genbrugstræ til intelligente systemer til energi- og driftsoptimering og ventilationskoncepter der dræber vira.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Synergi mellem bygninger og forsyning - nyt spændende arrangement

af: Dorte Nørregaard Larsen, 08-09-2021
Energiforum Danmark i Syddanmark inviterer til et spændende møde om hvordan vi skaber synergi mellem bygninger og energiforsyning. Ses vi d. 11. oktober i Odense?
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

To nye spændende indstillinger til Innovationsprisen 2021

af: Dorte Nørregaard Larsen, 06-09-2021
En IoT løsning til lysstyring med potentiale til meget mere og en ventilator der sparer energi og dræber vira er de to seneste indstillede til Innovationsprisen 2021
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Så er programmet til Netværkskonferencen 2021 klar

af: Dorte Nørregaard Larsen, 31-08-2021
Under overskriften: Hockeystaven og andre værktøjer til grøn omstilling, inviterer Energiforum Danmark den 27/10 til den årlige netværkskonference. Vi mødes på Innovationsfabrikken i Kolding til hands-on-inspiration, innovationspris og networking.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Bæredygtig renovering - spændende temamøder i Energiforum Danmarks Bolignetværk

af: Dorte Nørregaard Larsen, 26-08-2021
Byggeriet skal bevæge sig i en mere bæredygtig retning. Det er ikke længere nok bare at se på isolering og energieffektiv-belysning. Materialevalg, levetider, drift og vedligehold har stor indflydelse på bygningens klimaaftryk. I 2023 bliver de frivillige bæredygtighedsklasser obligatoriske – så der er ikke nogen vej uden om livscyklus analyser og bæredygtighedsstrategier bliver en del af fremtidens renovering. Men hvad betyder det i praksis?
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Innovationsprisen 2021 - sidste frist 4. september

af: Dorte Nørregaard Larsen, 24-08-2021
Har du et bud på Energiforum Danmarks Innovationspris 2021? Hvis ja så husk at sidst frist for indstillinger er 4/9.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Næste skur indstillet til Innovationsprisen - er din ide den næste indstilling?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 10-08-2021
Er der CO2-besparelser og bæredygtighed i at gentænke konceptet for skure? Svaret er ja og derfor er "Næste" indstillet til innovationsprisen. Du kan frem til og med 4. september ansøge om at komme i selskab med Næste skur og de andre interessante indstillede.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Er du vores nye studentermedhjælp?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 06-08-2021
Energiforum Danmark søger studerende med en skarp pen til free-lance-arbejde.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Digitale koncepter sikrer grønne ambitioner- og baner vej for nytænkning af drift og administration

af: Cecilie Holm Arentoft, 25-06-2021
Digitalisering er en forudsætning for klimastrategien, men også for effektiv ejendomsforvaltning. IT-værktøjerne findes, men spørgsmålet er, om ejendomsforvalterne er parate? Det handler ikke om specifik IT-kunnen, men om at løse opgaverne på en ny og smartere måde skriver Göran Wilke, CEO IC-Meter, iværksætter og tidligere chef for Elsparefonden i et nyt blog-indlæg i Energiforum Danmarks app.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Juni-magasinet klar til sommerlæsning

af: Dorte Nørregaard Larsen, 11-06-2021
Så er Energiforum Danmark klar med faglig sommerferielæsning. Juni-magasinet er netop offentliggjort, med masse af spændende artikler.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Invitation til nyt arrangement: Commissioning i praksis

af: Carina Hedelund, 02-06-2021
Vi har allerede kvalitetssikring og tilsyn, så hvorfor skal vi også have commissioning? Dette online morgenkaffe-møde giver dig et grundlæggende kendskab til commissioning-processen, den økonomiske benefit, hvordan man udfører det, og samtidig en perspektivering til hvordan det passes ind i vores eksisterende byggeprojekter. Deltag i arrangementet - som er åbent for alle - og find ud af, om commissioning er noget for dig.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

To spændende bud til nominerede til Innovationsprisen 2021

af: Dorte Nørregaard Larsen, 27-05-2021
Bare tre uger efter første efterlysning, har Energiforum Danmark fået to stærke bud på nominerede til årets Innovationspris. Ambiant Groups IoT-platform til bygningsstyring og Woodsense´s sensorløsning, der forebygger fugtskader i træ i bygningskonstruktioner.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nyt arrangement fra IDA Byg

af: Carina Hedelund, 20-05-2021
I samarbejde med IDA Byg inviterer Energiforum Danmark til besøg ved Kriegers Flak, Danmarks største vindmøllepark. Hør om det unikke projekt, hvor Vattenfall og Siemens Gamesa fortæller, hvordan fundamentet er bygget, og om den praktiske udførelse og installation af vindmøller med vedvarende energi, drift og vedligeholdelse. Hvis vejret tillader det, sluttes dagen af med en sejltur til Kriegers Flak.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nyt blog-indlæg: ESCO i 2021 – et offentligt privat partnerskab, der sætter driftsorganisationen i førersædet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 19-05-2021
Som opvarmning til det online morgenkaffemøde om ESCO anno 2021, som vi holder d. 25. juni i samarbejde med Rådet for Grøn omstilling, har vi bedt Lars Nielsen fra Siemens skrive et blog-indlæg til vores app - du kan også se indlægget her.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Hvem har dimsen der redder den grønne omstilling og gør bygningerne klar til 70%-målsætningen i 2030?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 18-05-2021
De færreste virksomheder kan nok svare ”os” til det spørgsmål, men I Energiforum Danmark kan mindre også gøre det, her indleder man endnu en gang jagten på de gode ideer og produkter, som letter arbejdet med den grønne omstilling.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Hvem vil du indstille til innovationsprisen 2021?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 21-04-2021
Hvem vil du indstille? På netværkskonferencen d. 27. oktober uddeler vi endnu en gang Innovationsprisen til produktet, ideen eller konceptet, der gør energirenoveringen nemmere, energispildet lettere at finde, som hjælper med styre energiforbrug og indeklima, som motiverer brugere og kollegaer til at reducere energiforbruget, eller som på anden måde letter hverdagen for alle os, der arbejder for grøn omstilling.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Nyt magasin gået i luften

af: Dorte Nørregaard Larsen, 16-04-2021
Så er april-udgaven af Energiforum Danmarks magasin gået i luften. Temaet er brugeradfærd og så er der premiere på vores tema om forskellige veje til 70%-målsætningen.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Sådan kommer vi videre med den grønne omstilling i byggeriet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 12-03-2021
Årets modtager af Energi- og miljøprisen 2021 lukkede Energiforum 21Live med et spændende oplæg om hvordan bæredygtigt byggeri går fra eksperiment til standard.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Med 4853 tilmeldte lakker Energiforum 21Live mod enden - tak for opbakningen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 12-03-2021
En forrygende uge lakker med enden. Energiforum 21Live med 40 webinarer og 4853 tilmeldte slutter vi af med overrækkelse af Energi- og Miljøprisen. Tak for opbakningen til deltagere, oplægsholdere og de medlemsvirksomheder der har støttet os.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Velkommen til Energiforum Danmarks nye bestyrelse

af: Dorte Nørregaard Larsen, 10-03-2021
Årets generalforsamling løb af stablen i går, online. Her blev der blandt andet valgt en ny bestyrelse.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Tak for støtten - vi glæder os til at komme i gang

af: Dorte Nørregaard Larsen, 07-03-2021
I morgen starter Energiforum 21Live og med 3102 tilmeldinger er det lykkedes at skabe det rum for vidensdeling som vi håbede på. Det var ikke lykkedes uden input og støtte fra Energi- og miljøfonden og en lang række af vores medlemsvirksomheder.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

21Live studiet: Bæredygtigt byggeri; Hvordan kommer vi i mål med det bæredygtige byggeri?

af: Cecilie Holm Arentoft, 05-03-2021
Fokus på klima er større end nogensinde, og det er et faktum, at bygninger står for helt op til 40% af vores energiforbrug. Kravene til bæredygtighed ændrer fundamentalt vores byggeproduktion i bestræbelserne på at nedbringe vores ressourceforbrug og udledning af CO2. Men hvordan gør man det bedst i praksis?
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Bliv skarp på mulighederne og farerne, når din bygningsdrift bliver mere digitaliseret

af: Cecilie Holm Arentoft, 04-03-2021
På tirsdag kl. 9:00 inviterer vi it-eksperterne Kim Escherich fra IBM og Peter Kruse fra CSIS med i 21Live studiet for at blive klogere hvilke muligheder, men også farer, der er forbundet med digitaliseringen af bygningsdrift.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Energiforum 21Live - nye navne i programmet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 03-03-2021
To forskere, en prisvindende arkitekt og en PowerBI ekspert har sluttet sig til rækken af spændende talere til Energiforum 21Live
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Fra eksperiment til standard – bæredygtigt byggeri i den grønne omstilling

af: Dorte Nørregaard Larsen, 24-02-2021
Det er nemt at finde inspirerende eksempler på bæredygtigt byggeri, men det er stadig endnu nemmere at finde byggeri der ikke er det. Hvis vi skal i mål med 70%-målsætningen skal bæredygtigt byggeri ud af den eksperimentelle pralezone og hen at være almindelig standard. Det er en udvikling som Kasper Guldager har været frontløber på og derfor modtager han d. 12. marts kl. 09.30 Energi- og miljøprisen 2021.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Energiforum 21Live - Tre gange forskningens time om LCA, Data og CO2-lagring

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-02-2021
Tre eftermiddage i løbet af Energiforum 21lLive-ugen bringer vi forskningen tættere på hverdagen med forskningens time. Vi har forskere og udviklere i studiet til en snak om deres projekter og resultater og hvordan disse kan inspirere vores hverdag.
Mere

Nyt fra Energiforum Danmark  

Formandsskifte i Energiforum Danmark

af: Dorte Nørregaard Larsen, 22-02-2021
Efter 7 år i bestyrelsen og de seneste 5 som formand ønsker Lars Thygesen at trække sig fra Energiforum Danmarks bestyrelse. Forud er gået en lang og grundig proces i bestyrelsen med at finde en ny egnet formandskandidat og det er lykkedes over al forventning med Heine Knudsen fra Region Hovedstaden.
Mere