Energibesparelser

Så åbner ELFORSK-programmet for ansøgninger

af: Dorte Nørregaard Larsen, 18-01-2024
Så åbner ELFORSK igen for ansøgning til forskningsprojekter der øger energieffektiviteten og mindsker CO2-udledningerne. Årets temaer er databrug, forecasting, sektorkobling, optimering af lagring samt cyber- og informationssikkerhed.
Mere

Energibesparelser  

I morgen åbner energirenoveringspuljen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 10-10-2023
I morgen åbner energirenoveringspuljen, hvor der er mere end 100 mio kr. til støtte for energirenoveringer i helårsboliger. Det kræver energimærke at søge, og der gives ikke tilskud til gør-det-selv-projekter.
Mere

Energibesparelser  

Spareiver er også nødvendigt i vinteren 2023/24

af: Dorte Nørregaard Larsen, 28-08-2023
I en ny status fra Energistyrelsen, karakteriseres forsyningssituationen som stabil, men spareiver og mild vinter vil få afgørende betydning for forsyningssituationen. Så ingen kriser, men stadig behov for uldsokker og omtanke.
Mere

Energibesparelser  

EU: 11,7 % af energiforbruget skal spares i 2030

af: Janne Roest-Madsen, 01-08-2023
En stramning af EU's energieffektiviseringsdirektiv betyder, at EU skal spare 11,7 % af energiforbruget i 2030. Det kan gavne udbredelsen af elbiler, varmepumper, geotermi og andre former for grøn fjernvarme.
Mere

Energibesparelser  

Energistyrelsen: Internationalt seminar om bygningers energiforbrug og bæredygtighed

af: Janne Roest-Madsen, 07-06-2023
Energistyrelse inviterer til internationalt seminar om bygningers energiforbrug og bæredygtighed. Arrangementet finder sted den 22. juni i Eigtveds Pakhus i København, og det er gratis at deltage.
Mere

Energibesparelser  

Kolding Kommune har sparet meget på energien i 25 år

af: Pressemeddelelse fra Kolding Kommune, 09-05-2023
Kolding var en af de første kommuner, der tog et strategisk valg om at nedbringe sit energiforbrug. Og det har gjort en forskel. Siden starten i 1998 er omkostningerne til el, vand og varme reduceret med 35 %, og CO2-udledningen er nedbragt med hele 82 %.
Mere

Energibesparelser  

Session om energibesparelser og cybersikkerhed ved databaseret energistyring og drift af bygninger

af: Janne Roest-Madsen, 06-03-2023
Torsdag den 30. marts 2023 åbnes dørene til NET ZERO pathways i Aalborg Kongres & Kultur Center – Konferencen, der stiller skarpt på, hvordan den grønne omstilling, forretning og sektorkobling kan gå hånd i hånd. Energiforum Danmark, DigitalLead og We Build Denmark præsenterer i fællesskab sessionen Energibesparelser og cybersikkerhed ved databaseret energistyring og drift af bygninger.
Mere

Energibesparelser  

Ansøg nu: Taskforce for energieffektiviseringer af kommunale bygninger

af: Janne Roest-Madsen, 26-01-2023
Nu er der åbnet for ansøgninger til en taskforce, der yder professionel rådgivning og giver adgang til konkrete værktøjer til at spare energi, penge og nedsætte CO2-udledningen i kommunernes bygninger. Ansøgningsfristen er 1. marts 2023.
Mere

Energibesparelser  

Nyt idékatalog: Energispareråd til arbejdspladser og større bygninger fra Energistyrelsen

af: Janne Roest-Madsen, 16-12-2022
Nyt idékatalog med energispareråd til arbejdspladser og større bygninger ligger nu klar fra Energistyrelsen. Denne version er blevet opdateret med "Understøttende vejledning til Idékataloget" - særlige opmærksomhedspunkter".
Mere

Energibesparelser  

Arrangement om varmepumper, solfanger- og solcelleanlæg og Smart Grid/Intelligent Energi

af: Janne Roest-Madsen, 19-10-2022
IDA Byg inviterer til arrangement mandag den 13. marts 2023 om varmepumper, solfanger- og solcelleanlæg samt Smart Grid/Intelligent Energi i samarbejde med Energiforum Danmark.
Mere

Energibesparelser  

Danske boligejere for sløve, når det gælder energioptimering i eget hjem

af: Dorte Nørregaard Larsen, Baseret på pressemeddelelse fra Schneider Electric, 24-05-2022
På trods af energikrise og galopperende elpriser har halvdelen af danske boligejere stort set aldrig energioptimeret deres hjem. Det er en af de nedslående konklusioner i Schneider Electrics årlige undersøgelse af danske boligejeres energioptimering.
Mere

Energibesparelser  

Kommunerne kan spare 428 mio kr. og 80.000 tons CO2 om året

af: Dorte Nørregaard Larsen, 14-12-2021
Kommunerne kan spare 428 mio kr. og 80.000 tons CO2 om året, det viser ny undersøgelse lavet for Synergi af Transition.
Mere

Energibesparelser  

Vi er stadig langt fra målet: Energiforbruget steg i første halvår af 2021

af: Dorte Nørregaard Larsen, 31-08-2021
Energiforbruget steg i første halvår af 2021, og selvom vores forbrugsprofil er en anelse grønnere, er det stadig ikke gode nyheder.
Mere

Energibesparelser  

Danmarks forbrug af kul og gas steg de første tre måneder af 2021

af: Cecilie Holm Arentoft, 26-05-2021
Danmarks energiforbrug steg de første tre måneder af 2021 med 1,5 pct. i forhold til samme periode året før. Det er især kul, gas og vedvarende energi, der steg, mens olieforbruget faldt især på grund af et lavere forbrug af jetbrændstof.
Mere

Energibesparelser  

Hver tredje dansker er stadig uinteresserede i energirenovering

af: Dorte Nørregaard Larsen, 07-05-2021
Selvom klimaet er højt på dagsorden når vi vælger politikere, så er det knap så højt på agendaen når vi kigger på vores bolig. Det viser en ny undersøgelse som YouGov har lavet for Schneider Electric.
Mere

Energibesparelser  

Nyt digitalt værktøj skal hjælpe boligejerne med at spare på energien

af: Pressemeddelelse Energistyrelsen, 09-12-2020
Nu lancerer Energistyrelsen, KL, Realdania og tre kommuner det digitale værktøj Boliganalysen. Værktøjet skal gøre det nemmere for landets kommuner at rådgive borgerne om fordelen ved at energirenovere deres bolig. Potentialet er stort – bygninger står for godt 40 % af Danmarks samlede energiforbrug.
Mere

Energibesparelser  

Unge boligejere lever ikke op til egne klimaidealer

af: Pressemeddelelse fra Schneider Electric, 03-08-2020
Klimaagendaen bliver i høj grad drevet af unge, som siger fra over for de ældres adfærd. Ikke desto mindre præsterer unge boligejere dårligst af alle i en ny klimaundersøgelse.
Mere

Energibesparelser  

Ny viden om efterisolering af historiske bygninger

af: Pressemeddelelse RIBuild, 08-07-2020
RIBuild har undersøgt, hvordan historiske bygninger kan efterisoleres uden at ødelægge den oprindelige arkitektur. Med den rigtige efterisolering kan indeklimaet forbedres samtidig med, at der kan spares op til 15 – 20 % af energiforbruget.
Mere

Energibesparelser  

TEKNIQ Arbejdsgiverne: Vi når ikke i mål med den grønne omstilling uden energieffektiviseringer

af: Cecilie Holm Arentoft, 25-06-2020
DEBAT: Forsyningen af varme og strøm er langt fra grøn endnu, og derfor er energieffektiviseringer stadig den mest effektive måde at nå CO2-reduktionsmålene. Men desværre er denne viden ikke udbredt godt nok endnu, og det spænder ben for de vigtige energieffektiviseringer, siger Maria C. Rizzo, som er konsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Mere

Energibesparelser  

Totalkredit lancerer Energiberegner – skal give inspiration og viden om energirenoveringer

af: Pressemeddelelse fra Totalkredit, 11-06-2020
Boligejere, der vælger at energirenovere boligen, kan både spare penge og CO2. Derfor lancerer Totalkredit og 53 pengeinstitutter en Energiberegner, hvor de danske boligejere kan søge information, inspiration og viden om, hvordan de kan energirenovere netop deres bolig.
Mere

Energibesparelser  

Bankerne får nyt værktøj til at hjælpe boligejere til klimavenlige valg

af: Cecilie Holm Arentoft, 04-06-2020
En ny, digital platform giver bankansatte nem adgang til de anbefalinger, som energimærkningsrapporten har til energirenoveringer. Det skal være med til at sikre flere energirenoveringer hos boligejerne.
Mere

Energibesparelser  

Energistyrelsen vil nudge danskerne til at energirenovere deres boliger

af: Cecilie Holm Arentoft, 27-05-2020
Energistyrelsen vil forbedre energimærkningsrapporten, så flere boligejere får lyst og mod til at gennemføre energirenovering. iNudgeyou har for Energistyrelsen undersøgt, hvordan nudging – det lille puf – kan fremme energirenovering i vores boliger.
Mere

Energibesparelser  

Streaming-boom sætter fokus på CO2-udledningen

af: Carina Hedelund, 27-04-2020
Du sender en mail. Søger på Google. Streamer en sang. Eller binge-watcher en Netflix-serie. Og det koster på klimakontoen. Det er dog alt for forenklet at kalde internettet for en klimasynder.
Mere

Energibesparelser  

ELEKTRIFICERING KAN REDUCERE EMISSIONER FRA TRANSPORT, BYGNINGER OG INDUSTRI I EUROPA MED 60 PROCENT INDEN 2050

af: Pressemeddelelse, BloombergNEF, Eaton, Statkraft, 11-03-2020
Ny rapport fremhæver, hvordan politikere kan fremme "sektorkobling" – udbredelsen af el-baserede teknologier til centrale sektorer – og dermed opnå et væsentligt bidrag til deres målsætninger for CO2-reduktion.
Mere

Energibesparelser  

Boligejeres grønne glansbillede smuldrer

af: Carina Hedelund, 14-02-2020
Nye tal viser, at de danske boliger er i langt dårligere energistand, end boligejerne går og tror. Og der er fortsat brug for viden og rådgivning, hvis de skal udnytte det fulde potentiale i energirenovering af boligen.
Mere

Energibesparelser  

Danskerne er klar til nye elvaner

af: Carina Hedelund, 11-02-2020
Der er behov for at ændre vores vaner i hverdagen, hvis vi skal effektivisere elforbruget og reducere elregningen. En ny befolkningsundersøgelse fra brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne viser, at danskerne er parate til at ændre elvaner og forbrugsmønstre.
Mere

Energibesparelser  

Energieffektivisering formår at mindske virksomheders energiregning og CO2-udledning betydeligt

af: Carina Hedelund, 05-02-2020
Energistyrelsens aftaleordning er et succesfuldt bidrag til Danmarks klimamålsætning. De foreløbige resultater slår fast, at de elintensive virksomheder oplever store besparelser på energi- og CO2-udledningen. Samtidig gavner det virksomhedernes bundlinje og konkurrenceevne.
Mere

Energibesparelser  

Dit elforbrug stikker af i december

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 19-12-2019
Vi bruger 45 % mere strøm på en decemberdag end en julidag, og elforbruget topper juleaften. Men ved at følge nogle enkle råd kan du minimere elregningen og klimaaftrykket.
Mere

Energibesparelser  

ELFORSK pulje har lokket digitale iværksættere med på vognen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 19-12-2019
Dansk Energi, der administrerer ELFORSK-puljen oplyser, at en særpulje rettet mod små og mellemstore virksomheder har lokket iværksættere til at søge støtte til at udvikle af digitale løsninger, der kan bidrage til, at Danmark når målet om 70 procent færre drivhusgasser i 2030.
Mere

Energibesparelser  

Pressemeddelelse: Hver tredje danske boligejer finder ikke egen energioptimering relevant

af: Pressemeddelelse, Schneider Electric, 13-12-2019
En række miljøeksperter peger på danskernes hjem som en af vejene til at nå regeringens ambition om en CO2-reduktion på 70 procent i 2030. Det harmonerer dårligt med danske boligejeres syn på området.
Mere

Energibesparelser  

Stigende energiforbrug i 2018

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 26-11-2019
Det faktiske energiforbrug steg 0,4 pct. i 2018, mens vores samlede produktion af energi faldt med 11 pct. som resultat af den faldende produktion af olie og gas fra Nordsøen. Dermed faldt Danmarks selvforsyningsgrad af energi til 75 pct. i 2018. Det fremgår af Energistatistik 2018, som Energistyrelsen offentliggør i dag.
Mere

Energibesparelser  

Succes med energieffektivisering gennem lokale partnerskaber

af: Teknologisk Institut og Energistyrelsen
Er lavere energiforbrug i bygninger et centralt mål i din kommune? Bliv inspireret, del din erfaring og få konkrete redskaber til at realisere de mange mulige energibesparelser, når Energistyrelsen sammen med Teknologisk Institut indbyder til en dag i partnerskabets tegn.
Mere

Energibesparelser  

Fokus på industriens energiomstilling mangler

af: Cecilie Holm Arentoft, 25-10-2019
På DTU High Tech Summit kan du i år blive klogere på den nyeste forskning om de muligheder og udfordringer, som de danske industrivirksomheder oplever i omstillingen til grøn energi.
Mere

Energibesparelser  

Den grønne omstilling bliver milliarder af kroner billigere med energieffektivisering

af: Dorte Nørregaard Larsen, 10-10-2019
Hvis man skal tro branchesamarbejdet Synergi, er det en fejl hvis du tror at klimaet alene reddes af færre bøffer og flere vindmøller. Hvis vi skal komme i mål med klimamålsætningerne omkostningseffektivt er en massiv indsats for energieffektivisering nødvendig
Mere

Energibesparelser  

Ny energistatistik: Det faktiske energiforbrug faldt i første halvår af 2019 med 3,6 pct. i forhold til samme periode året før.

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen
Det faktiske energiforbrug i 1. halvår 2019 faldt med 3,6 pct. i forhold til 1. halvår 2018. Forbruget af kul og naturgas faldt med hhv. 31,6 pct. og 10,6 pct. i første halvår 2019 sammenlignet med første halvår 2018, mens forbruget af olie og steg med 3,4 pct. og forbruget af vedvarende energi var stort set uændret (stigning på 0,3 pct.)
Mere

Energibesparelser  

Usikkerhed får boligejere til at droppe investeringer i grøn energi

af: Cecilie Holm Arentoft, 30-07-2019
Mere end hver tredje boligejer er interesseret i at investere i grøn energi til deres bolig. Men prisen er for høj, og politikernes konstante ændringer i reglerne gør det langt mindre attraktivt at investere i vedvarende energianlæg, viser Dansk Byggeri.
Mere

Energibesparelser  

Grøn matchmaking skaber nyt samarbejde, der giver lavere varmeregning

af: Rebecca Holck Rosenberg, 18-07-2019
Et samarbejde mellem en virksomhed og et forsyningsselskab har vist sig at give gode resultater i et forsøg på at reducere varmetab. Samarbejdet blev dannet gennem grøn matchmaking af projektet Bæredygtig Grøn Byudvikling.
Mere

Energibesparelser  

Energispareordningen for it- og serverrumprojekter er sat på pause

af: Soffi Hildebrand, 03-06-2019
Energistyrelsen har midlertidigt stoppet energispareordningen for it- og serverrumprojekter, da en rapport har fundet fejl i 34 ud af 35 sager. I rapporten vurderes det, at der er indikationer på snyd.
Mere

Energibesparelser  

Energiforbruget faldt i det første kvartal af 2019

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen
Det faktiske energiforbrug faldt i det første kvartal af 2019 med 9,7 pct. i forhold til samme periode året før. Udviklingen dækker over et stort fald i forbruget af kul, naturgas og olie, mens elproduktionen fra solceller og vindmøller steg kraftigt i årets første tre måneder.
Mere

Energibesparelser  

Sådan kan du energieffektivisere din virksomhed

af: Soffi Hildebrand, 02-05-2019
Energistyrelsen har offentliggjort en række temasider om energieffektivisering, og erfaringerne herfra er målrettet fremstillings- og produktionsvirksomheder.
Mere

Energibesparelser  

Energiforbruget og CO2-udslippet steg i 2018

af: Dorte Nørregaard Larsen, 08-04-2018
Danmarks faktiske energiforbrug steg i 2018 med 0,2 pct., mens udledningen af CO2 steg 0,3 pct. som resultat af et højere forbrug af fossile brændsler. Selvom stigningen ikke er stor, så går det den gale vej.
Mere

Energibesparelser  

Frederikshavn Kommune anvender Energy Projects

af: Soffi Hildebrand, 18-01-2019
Frederikshavn Kommune anvender i dag Energy Projects - en platform udviklet af Energy Systems A/S, der skaber overblik over deres ejendomsdata. Kommunen har gode erfaringer med den digitale platform.
Mere

Energibesparelser  

Nyt energimærke er ikke nok for at skubbe til energirenoveringer

af: Rebecca Holck Rosenberg, 11-12-2018
Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet vil skabe et bedre energimærke i 2019 for at fremme energirenoveringer i bygninger. I Dansk Byggeri er man positive over for det nye energimærke – men de mener ikke, det er nok til at sætte gang i de nødvendige energirenoveringer.
Mere

Energibesparelser  

Brug af data i bygningsdrift kan reducere energiforbruget med 11 procent

af: Rebecca Holck Rosenberg, 07-12-2018
Ifølge en ny rapport udarbejdet for Energistyrelsen vil IoT, Big Data og automatiserede bygningssystemer give reducere det samlede energiforbrug med 11 pct. i 2050. I opvarmning af en-familiehuse og i belysning i erhvervsbygninger er der store energimæssige og økonomiske potentialer.
Mere

Energibesparelser  

Fald i energiforbruget

af: Soffi Hildebrand, 20-11-2018
I sidste uge offentliggjorde Energistyrelsen Danmarks energiforbrug for de første ni måneder af 2018. Opgørelsen viser, at der var et marginalt fald i energiforbruget sammenlignet med sidste år.
Mere

Energibesparelser  

Nyt hjemmeside-design gør det lettere at spare på energien

af: Rebecca Holck Rosenberg
Energibureaet har fået til opgave at udvikle Energistyrelsens hjemmeside SparEnergi.dk. Den digitale platform for viden om energieffektiviseringer skal være møde brugeren og gøre det lettere at finde den information, man skal bruge.
Mere

Energibesparelser  

Stort energiprojekt på sygehusene i Region Sjælland

af: Rebecca Holck Rosenberg, 07-11-2018
Et omfattende energirenoveringsprojekt på alle seks sygehuse i Region Sjælland er vedtaget af Regionsrådet. Renoveringen kan give store besparelser, men Radikale Venstre mener, at det kan blive en dårlig investering.
Mere

Energibesparelser  

Nyt værktøj til energiberegning

af: Rebecca Holck Rosenberg, 12-10-2018
Et nyt IT-værktøj til energiberegninger viser præciserede resultater om bygningers energiforbrug. Blandt andet gennem lokale vejr- og vind-data.
Mere

Energibesparelser  

Lavere energiforbrug i 2017

af: Soffi Hildebrand, 02-10-2018
Energistyrelsen har netop offentliggjort statens samlede energiforbrug for 2017, som har vist sig at være 1,2 pct. lavere sammenlignet med 2016.
Mere

Energibesparelser  

Ny kampagne skal få førstegangskøbere til at energirenovere

af: Soffi Hildebrand, 01-10-2018
Energistyrelsen har lavet en rundspørge som viser, at kun én uf af tre førstegangskøbere vælger at investere i energirenoveringer. Gennem en ny kampagne - Kom godt fra start - vil energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt forsøge at ændre denne tendens.
Mere

Energibesparelser  

Tilskud til smart brug af data til energibesparelser

af: Soffi Hildebrand, 12-09-2018
Du kan nu søge om tilskud til Energistyrelsens pulje; Energieffektive og Intelligente Bygninger, og her vil tilskuddene vil gå til udvikling af databaserede metoder med målet om at bestemme bygningers energipotentiale. Der er åbent for ansøgninger indtil torsdag d. 15. november 2018.
Mere

Energibesparelser  

Mere kul på kraftværkerne i år på trods af forhøjet biobrændsel

af: Rebecca Holck Rosenberg, 31-08-2018
I løbet af de første seks måneder af 2018 er kulforbruget steget med 2,6 procent sammenlignet med sidste år. Samtidigt er forbruget af biobrændsel også steget med 4,9 procent. Det viser tal fra Energistyrelsen.
Mere

Energibesparelser  

Energitilsynet undersøger omkostninger til energibesparelser i 2017

af: Soffi Hildebrand, 05-07-2018
Energitilsynet planlægger at besøge otte energivirksomheder og efterfølgende flere, med henblik på at undersøge deres omkostninger til energibesparelser for 2017.
Mere

Energibesparelser  

HOFOR: Bygger energipolitikken på forkerte data?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 06-06-2018
Hofor (Hovedstadsområdets Forsyningsselskab) har i de senere år samlet data ind om energiforbruget i store ejendomme og nøgletallene er helt anderledes end dem der figurerer i de SBI-analyser der ligger til grund for bl.a. regeringens energipolitik.
Mere

Energibesparelser  

Brug energimærket aktivt - nyt kursus

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-05-2018
Københavns Erhversakademi har udviklet nyt kursus, der skal hjælpe bygningsejere med at få mere værdi ud af energimærkningen. Energiforum Danmarks medlemmer får 20% rabat
Mere

Energibesparelser  

Energiforbruget steg i første kvartal af 2018

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 16-05-2018
Det faktiske energiforbrug er 3,8 pct. højere i 1. kvartal 2018 sammenlignet med 1. kvartal 2017. Stigningen i energiforbruget i de første tre måneder af 2018 dækker over, at forbruget af vedvarende energi, naturgas, kul og olie steg henholdsvis 6,5 pct., 5,2 pct., 4,6 pct. og 0,2 pct. sammenlignet med samme periode året før.
Mere

Energibesparelser  

Tiltag skal forbedre udbyttet af energimærkning

af: Soffi Hildebrand, 14-05-2018
Energistyrelsen har netop gennemført et initiativ i samarbejde med KL, Danske Regioner, Bygningsstyrelsen samt Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, som skal bibringe med viden om, hvordan energimærkningen kan skabe energieffektiviseringer i offentlige bygninger.
Mere

Energibesparelser  

Arrangement: Workshop og sightseeing om energirenovering

af: Gate 21
Gate 21 og projektet Effect4Buildings inviterer til workshop og sightseeing 15.-16. maj: I Effect4Buildings arbejder nordiske og baltiske kommuner, regioner og lokale klynge sammen om den målsætning at forbedre eksisterende og udvikle nye finansielle modeller og værktøjer til (energi)renovering af offentlige bygninger.
Mere

Energibesparelser  

Flere kommuner har indhentet klimamål

af: Soffi Hildebrand, 16-04-2018
Flere kommuner i Region Sjælland har, i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, målsat, at CO2-udledningen skal reduceres med 2-3 procent årligt. Fire kommuner har allerede nået denne målsætning.
Mere

Energibesparelser  

Videnscentrets besparelsesberegner opdateret

af: Soffi Hildebrand, 10-04-2018
Videnscenter for Energibesparelser i Bygninger har netop opdateret deres besparelsesberegner til Be18 beregningskernen.
Mere

Energibesparelser  

Danmark bliver mere energieffektiv

af: Ulrik Blaabjerg, 06-04-2018
Danskerne bruger energien mere fornuftigt, og andelen af vedvarende energi stiger i Danmark. Det beretter Dansk Energi på baggrund af en foreløbig energistatistik for 2017 af Energistyrelsen.
Mere

Energibesparelser  

GRATIS webinar om totaløkonomi for energirenovering af etageejendomme

af: Dorte Nørregaard Larsen, 26-03-2018
Udregning af totaløkonomien for energirenoveringer tydeliggør hvad man får for pengene, når man investerer i eksempelvis en ny klimaskærm, skifter taget ud eller opsætter solcelleanlæg på sin ejendom.
Mere

Energibesparelser  

Virksomheder i fælles alliance: Active House

af: Soffi Hildebrand, 22-03-2018
En række danske aktører har sat sig i spidsen for at fremtidssikre bygningers energiforbrug og indeklima med et globalt kvalitetsmærke, der går under navnet Active House.
Mere

Energibesparelser  

Energieffektivitet er en overset eksportsucces

af: Pressemeddelelse fra Det Økologiske Råd
Energieffektive løsninger udgør en betydelig del af dansk eksport og er lige så god en historie som det danske vindmølleeventyr.
Mere

Energibesparelser  

Skyd genvej til energikravene i BR18

af: Pressemeddelelse
Der er nyt bygningsreglement – BR18. Derfor har Videncenter for Energibesparelser i Bygninger opdateret sit populære BR-værktøj, der giver en genvej til Bygningsreglementets energikrav ved renovering.
Mere

Energibesparelser  

Minister: Fremme af energieffektivisering i små og mellemstore virksomheder - kommunerne spiller en vigtig rolle

af: Dorte Nørregaard Larsen, 22-01-2018
Mere end 100 ildsjæle er i dag samlet i Middelfart for at diskutere og udveksle erfaringer om, hvordan man fremmer energieffektivsering i små og mellemstore virksomheder, og hvordan kommunerne kan spille en vigtig rolle i den proces.
Mere

Energibesparelser  

Ny energispareordning skal sikre Danmarks energimål

af: Soffi Hildebrand, 16-01-2018
Der er behov for at udarbejde en mere styrket og effektiv energispareordning, hvis Danmark skal nå de langsigtede energimål. Brancheorganisationen TEKNIQ opstiller fem konkrete ønsker til en ny energispareordning.
Mere

Energibesparelser  

Nye elmålere og apps skaber overblik over elforbruget

af: Ulrik Blaabjerg, 10-01-2018
Digitale elmålere og apps gør det muligt for forbrugere at følge sit elforbrug time for time. Et fleksibelt elforbrug bliver dermed hjulpet godt på vej af apps og i fremtiden vil elapparater automatisk tænde op, når strømmen er billig, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.
Mere

Energibesparelser  

Vindkraft satte ny rekord i 2017

af: Soffi Hildebrand, 03-01-2018
Vindkraften i Danmark satte i 2017 ny rekord med 43 % dækning af elforbruget. De danske vindmøller producerede i 2017 13,9 TWh, hvilket var ca. 1 TWh mere end i 2016, fremgår det af pressemeddelelse fra Danmarks Vindmølleforening.
Mere

Energibesparelser  

Mulighed for deltagelse i demonstrationsprojekt om instant fjernkøling

af: Ulrik Blaabjerg, 18-12-2017
Energiforum Danmarks medlemmer har nu mulighed for at deltage i et demonstrationsprojekt af PURIX, med støtte fra Innovationsfonden. Projektet omfatter instant fjernkøling og i den forbindelse søger PURIX brugere af køling med interesse i grøn teknologi.
Mere

Energibesparelser  

SBI: Vi kan skære 1/3 af varmeforbruget væk i den eksisterende bygningsmasse

af: Dorte Nørregaard Larsen, 13-12-2017
Statens Byggeforskningsinstitut (SBI), har korlagt potentialet for varmebesparelser i den eksisterende bygningsmasse. Rapportens beregninger viser bl.a., at hvis den samlede danske bygningsmasse i forbindelse med nødvendig renovering også bliver energieffektiviseret til et niveau svarende til kravene i det gældende bygningsreglement (BR15 og BR18), ville det nedbringe varmeforbruget med en tredjedel.
Mere

Energibesparelser  

Fejl i hver tredje energimærke

af: Ulrik Blaabjerg, 21-11-2017
En undersøgelse, som Energiministeriet offentliggør i denne uge, viser, at der er fejl i hvert tredje energimærke. Dansk Ejendomsmæglerforening og Forbrugerrådet Tænk kræver nu, at der bliver gjort noget ved ordningen med energimærker.
Mere

Energibesparelser  

Energiforbruget faldt i tredje kvartal

af: Ulrik Blaabjerg, 20-11-2017
Et lille fald i det faktiske energiforbrug i det tredje kvartal opvejer den lille stigning i de to første kvartaler af 2017. Dermed er det faktiske energiforbrug faldet marginalt i de første tre kvartaler af 2017 i forhold til samme periode i 2016.
Mere

Energibesparelser  

Nyt dialogværktøj til energirådgiveren og virksomheder i handels- og servicebranchen

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen
Energistyrelsen har udviklet en nøgletalsdatabase, så virksomheder inden for handel og service kan tjekke deres energiforbrug og se, hvor de befinder sig i forhold til andre inden for samme branche.
Mere

Energibesparelser  

Næstveds politistation markerer sig med energieffektivt tilbygning

af: Mathias Steen Harbo, 13-10-2017
Ny energieffektiv tilbygning skal samle Næstveds politistations forskellige afdelinger og gøre kommunikationen og samarbejdet mere flydende, samt skabe et bedre arbejdsmiljø.
Mere

Energibesparelser  

Sjællandske sygehuse under ESCO-lup

af: Dorte Nørregaard Larsen, 04-10-2017
Region Sjælland har indgået en kontrakt om at få gennemgået Holbæk Sygehus og Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge, med henblik på at finde energibesparelser. Erfaringer fra lignende projekter i Danmark har vist, at der er mellem 20 og 30 % at spare på den årlige energiregning
Mere

Energibesparelser  

Landbrug kan spare millioner og mindske CO2-udledning

af: Ulrik Blaabjerg, 03-10-2017
Landbruget kan spare 95 mio. kr. og mindske CO2-udledningen med mere end 26 tusind ton per år ved at skifte til moderne staldbelysning og -ventilation, ifølge en pressemeddelelse fra Energistyrelsen.
Mere

Energibesparelser  

Københavns ejendomme nomineret til fornem pris for energistyringsprojekt

af: Pressemeddelelse fra Københavns Kommune
København er blandt seks storbyer, som kan vinde en af de prestigefyldte C40 priser. Det er Københavns Ejendomme & Indkøbs strategiske og langsigtede arbejde med energiovervågning, -styring og -renovering, som er blevet bemærket.
Mere

Energibesparelser  

Marienlund plejecenter sætter nye standarder for kommunalt byggeri

af: Ulrik Blaabjerg, 22-09-2017
Marienlund plejecenter er et godt bud på fremtidens plejecenter, hvor nye innovative løsninger er udviklet i tæt samarbejde med forskellige leverandører.
Mere

Energibesparelser  

Hvis du vil vide mere om ESCO

af: Dorte Nørregaard Larsen, 14-09-2017
Siden de første ESCO-projekter blev sat i gang for godt 10 år siden har debatten om fordele og ulemper raset i branchen. Men der har manglet et samlet overblik over hvad ESCO-modellen egentlig kan byde på. Det overblik har Energistyrelsen lavet på en ny hjemmeside.
Mere

Energibesparelser  

Nu kan der søges tilskud til eldrevne varmepumer

af: Mikkel Nielsen, 12-09-2017
Energistyrelsen åbner nu for puljen, der støtter eldrevne varmepumper til grundbeløbsværkers fjernvarme uden for kvotesektoren. Det er netop nu muligt at søge tilskuddet, og Energistyrelsen modtager ansøgninger frem til den 1. november 2017.
Mere

Energibesparelser  

Gentofte Kommune sparer penge på open source i energi-styringen

af: Ulrik Blaabjerg, 20-07-2017
Fremover kan ejendomsafdelingen i Gentofte Kommune efterspørge reservedele hos 15 leverandører i stedet for to. Kommunen vil fremover benytte et hjemmeudviklet såkaldt CTS-system som overvåger og styrer belysning, opvarmning, køling og ventilation.
Mere

Energibesparelser  

Intelligent energistyring kan nedbringe forbruget

af: Ulrik Blaabjerg, 06-07-2017
Kontorbygninger og andre store bygninger er blandt de største energislugere i verden. Ifølge Energistyrelsen, bruges 30-40 procent af den danske energi på varme, køling og el i bygninger. Smart energistyring er en løsningerne til at nedbringe forbruget.
Mere

Energibesparelser  

Energiselskaberne opnår energisparemålet for 2016

af: Kasper Elton Jensen, 04-07-2017
Energistyrelsen kunne i sidste uge offentliggøre nye tal om energiselskabernes energispareindsats, og her fremgik det, at de danske energiselskaber har opfyldt målet for 2016. Det skriver Dansk Energi.
Mere

Energibesparelser  

Optimerede energidata til statslige institutioner

af: Kasper Elton Jensen, 28-06-2017
Bygningsstyrelsen vil fremover kunne levere langt hurtigere og mere præcise data for forbrug af el, vand og varme til ministerier, domstole og politiet i hele landet.
Mere

Energibesparelser  

Fælles regional indsats giver flotte energibesparelser

af: Flemming Jørgensen, Miljø og Klima og Sigrid Sturlason, 26-06-2017
Region Hovedstaden har sammen med 10 kommuner fra hovedstadsregionen gennemført et fælles EU-støttet program for at energieffektivisere skoler, institutioner, sportshaller, hospitaler og andre offentlige bygninger samt vejbelysning. Det er der kommet omfattende energibesparelser og nyttig viden ud af.
Mere

Energibesparelser  

Danskere bruger mindre energi på varme

af: Ulrik Blaabjerg, 19-06-2017
Forskere har på baggrund af data fra 28.000 parcelhuse, kortlagt den historiske udvikling i vores faktiske energiforbrug til opvarmning af private boliger. Dataene dokumenterer en klar effekt af sparekravene i det gældende bygningsreglement.
Mere

Energibesparelser  

Køleskabe og tørretumblere lever op til energikrav

af: Kasper Elton Jensen, 15-06-2017
Energistyrelsens tilsyn med energirelaterede produkter i 2016 viser, at alle kontrollerede køle- og fryseapparater lever helt op til EU’s minimumskrav til energiforbrug. Det samme gælder for stort set alle kontrollerede tørretumblere, mens produkter som vinkøleskabe og en række opvarmningsanlæg har sværere ved at opfylde kravene.
Mere

Energibesparelser  

Grøn omstilling er et fælles ansvar

af: Kasper Elton Jensen, 14-06-2017
”Alle har en aktie i den grønne omstilling” – sådan lyder det på Rudersdals Kommunes hjemmeside efter, at en ny klima- og energipolitik blev vedtaget mandag i kommunalbestyrelsen.
Mere

Energibesparelser  

Effektiv energiledelse bag ministeriers energireduktion

af: Kasper Elton Jensen, 13-06-2017
Flere ministerier i Danmark havde allerede i 2016 opnået målsætningen for reduktionen af energiforbruget i statens bygninger, som blev fastlagt i 2006. Målsætningen blev opnået fire år før tid, og successen skyldes primært en god strategisk energiplanlægning.
Mere

Energibesparelser  

Gammel mejeribygning tildeles det bedste energimærke

af: Ulrik Blaabjerg, 08-06-2017
Det gamle Pomose mejeri i Asserballe fra 1887, er netop blevet tildelt energimærket A2020, hvilket er det bedst mulige. En større energirenovering af bygningen har medført en bolig, som er billigere at bo i og har et meget bedre indeklima.
Mere

Energibesparelser  

Nye vinduer nedsætter støj udefra

af: Kasper Elton Jensen, 02-06-2017
Bor man i en storby eller ud til en trafikeret vej, så kan man nok nikke genkendende til den ofte medfølgende støj, som kommer udefra gaden. Men det er der nu råd for - og det er uden, at det påvirker indeklimaet.
Mere

Energibesparelser  

Energirenovering af 19 statslige kontorejendomme med brug af performancetest og garanti for energibesparelser

af: Kasper Elton Jensen, 31-05-2017
Bygningsstyrelsen har det seneste år gennemført gennemgribende energirenoveringer i 19 statslige kontorejendomme, der skal reducere energiforbruget i bygningerne med 15 %. Det betyder årlige energibesparelser på ca. 4 mio. kWh, en CO2-besparelse på ca. 1.700 tons og en årlig besparelse på knapt 7 mio. kr. på varme- og elregningen.
Mere

Energibesparelser  

Ændring af vaner flytter elforbrug

af: Ulrik Blaabjerg, 30-05-2017
En stor test blandt 2.700 elkunder hos SE viser, at der både er økonomiske og miljømæssige gevinster ved at flytte sit elforburg til bestemte tidspunkter på dagen.
Mere

Energibesparelser  

Nyt seminar om energirenovering af større bygninger

af: Kasper Elton Jensen, 29-05-2017
Energistyrelsen inviterer i samarbejde med SBi – Aalborg Universitet, Grundejernes Investeringsfond (GI) og Bygherreforeningen til interessentseminar om en ny SBi-anvisning om energirenovering af større bygninger, der er resultatet af et metodeprojekt, som styrelsen iværksatte i 2016.
Mere

Energibesparelser  

GIVSKUD ZOO energirenoverer parken

af: Kasper Elton Jensen, 24-05-2017
Gorillaerne kan godt lide varme, og løverne skal heller ikke fryse om poterne inde i stalden. Samtidig skal man kunne se noget, når man er inde i nogle af parkens bygninger. Alt dette kræver lamper, lys og ventilation, som ofte er forbundet med tunge økonomiske udgifter. Derfor har GIVSKUD ZOO nu iværksat et omfattende energiprojekt, som skal skabe store besparelser - både på CO2-udledning og rent økonomisk. Det skriver GIVSKUD ZOO i en pressemeddelelse.
Mere

Energibesparelser  

Ny facebookside giver konkrete råd til energibesparelser

af: Ulrik Blaabjerg, 19-05-2017
Fra i dag kan man gå ind på SparEnergi.dk’s facebookside og få konkrete råd til energibesparelser. Her sidder rådgivere nemlig klar til at hjælpe danskerne med at spare på energien – og på pengene.
Mere

Energibesparelser  

Danfoss nedbringer CO2-udledningen med 45 procent

af: Kasper Elton Jensen, 10-05-2017
Danfoss har på blot fire år skåret næsten halvdelen af CO2-udledningen fra på virksomhedens hovedkvarter i Nordborg og fabrikken i Gråsten. De flotte resultater skyldes især en effektiv energiledelse skriver ProjectZero på deres hjemmeside.
Mere

Energibesparelser  

Energi- og CO2-regnskabet vil blive videreudviklet

af: kontorchef Mercan-Ellen Nielsen, Energistyrelsen
Energistyrelsen har sammen med Realdania og KL afsat flere midler til at videreudvikle det nye it-værktøj, der skal hjælpe kommunerne med at opstille et regnskab for deres energiforbrug og udledningen af drivhusgasser. Dermed har man mulighed for at imødegå flere af de kritikpunkter, som er blevet fremsat siden værktøjets lancering.
Mere

Energibesparelser  

Danske virksomheder de mest energieffektive i Europa

af: Kasper Elton Jensen, 09-05-2017
De danske virksomheder ligger i det europæiske førersæde, når det gælder om at være mest energieffektiv i industrien. Det viser en opdatering af en analyse som Energistyrelsen har fået lavet på baggrund af tal fra 2014.
Mere

Energibesparelser  

Bedre indeklima er en sidegevinst ved energirenoveringer

af: Kasper Elton Jensen, 21-04-2017
I starten af året afholdt ProjectZero en konkurrence, hvor 5 heldige vindere vandt et IC-meter i en måned. Et IC-meter kan ud fra forskellige måleenheder give et billede af, hvor sundt et indeklima, der er i et hus. Resultatet af IC-metermålingen bekræftede en af vinderfamilierne i, at energirenovering betaler sig, oplyser ProjectZero.
Mere

Energibesparelser  

Ny energiforskning kan spare Danmark millioner

af: Ulrik Blaabjerg, 21-04-2017
Et nyt forskningsprojekt støttet af Innovationsfonden og iværksat af DTU skal være med til at spare Danmark og de danske elforbrugere op mod 100 mio. kr. om året.
Mere

Energibesparelser  

Tysk by bygger energivenlige boliger til flygtninge

af: Kasper Elton Jensen, 12-04-2017
I den sydtyske by Winnenden har man opført 38 modulbaserede træboliger til at huse 200 syriske flygtninge. Boligerne er opført efter standarder for bæredygtighed i forhold til energiforbrug og dekonstruktion efter brug.
Mere

Energibesparelser  

Egedal Kommune energirenoverer kommunale bygninger

af: Kasper Elton Jensen, 11-04-2017
Egedal Kommune har indgået en aftale med en totalrådgiver, som frem til år 2020 har fået ansvaret for at energirenovere kommunale bygninger. Det skriver kommunen på sin hjemmeside.
Mere

Energibesparelser  

Opstramning af energimærket fra 2020

af: Ulrik Blaabjerg, 10-04-2017
Med udgangen af 2019 er det slut med at tælle plusser, når du skal købe nyt komfur, køleskab eller støvsuger. En opstramning af energimærket skal nemlig fremover gøre det lettere at overskue for forbrugere.
Mere

Energibesparelser  

Boligejere renoverer for at spare penge

af: Ulrik Blaabjerg, 07-04-2017
Ny undersøgelse fra Boligejernes Videncenter, Bolius, fastslår at de danske boligejere renoverer hjemmet for at spare penge og få et bedre indeklima.
Mere

Energibesparelser  

Stort energipotentiale i de europæiske bygninger

af: Kasper Elton Jensen, 04-04-2017
En ny rapport, konkluderer at der i de europæiske bygninger gemmer sig et stort potentiale, når det gælder energieffektivitet. Det er især ved brug af materialerne beton, glas og stål, som, hvis udnyttet rigtigt, kan skabe massive besparelser. Det skriver Danfoss i en pressemeddelelse.
Mere

Energibesparelser  

Mulig ændring af energimærkeskalaen på forbrugerelektronik i 2019

af: Kasper Elton Jensen, 29-03-2017
Fra slutningen af 2019 kan det være slut med energimærkeskalaen på hjemmeelektronik og hårde hvidevarer – i hvert fald som vi kender den i dag. EU har nemlig i sinde at ændre energimærkningen, så den løbende kan opdateres i forhold til resten af markedet.
Mere

Energibesparelser  

Nyt byggedirektiv vil stoppe vindmøller og solceller ifølge byggeforsker

af: Ulrik Blaabjerg, 30-03-2017
Et nyt bygningsdirektiv vil føre til masseafbrænding af træpiller og træ og dermed underminere danske planer om flere solceller og vindmøller, advarer byggeforsker.
Mere

Energibesparelser  

Middelfart har stor succes med energirenoveringer

af: Ulrik Blaabjerg, 21-03-2017
Middelfart Kommune har siden 2008 halveret CO2-udslippet fra 100 offentlige bygninger. Desuden har kommunen reduceret udslippet for det samlede gadelysanlæg med 75 procent.
Mere

Energibesparelser  

Energistyrelsens LED-konsulenter besøger 800 nye butikker

af: Kasper Elton Jensen, 21-03-2017
Der er penge at spare ved at skifte til LED-belysning. Det skal butikker i 18 kommuner se med egne øjne, når de i løbet af marts og april får besøg af Energistyrelsens LED-konsulenter.
Mere

Energibesparelser  

Danske butikker er ikke gode nok til at energimærke produkter

af: Kasper Elton Jensen, 20-03-2017
En ny undersøgelse fra Energistyrelsen viser, at den danske detailhandel langt fra er gode nok til at vise produkters energimærke i de danske butikker.
Mere

Energibesparelser  

Sådan er kontrolmulighederne i Energispareordningen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 20-03-2017
I kølvandet på den seneste tids debat om snyd i energispareordningen, har Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget bedt ministeren redegøre for, hvordan snyd håndteres og sanktioneres i ordningen.
Mere

Energibesparelser  

Erhvervslivets energiforbrug skyder i vejret

af: Ulrik Blaabjerg, 17-03-2017
Til trods for at Dong har besluttet at udfase kul fra dets danske værker, viser Energistyrelsens basisfremskrivning for 2017, at 2020'erne vil lede til større kulforbrug, hvis der ikke gøres noget politisk.
Mere

Energibesparelser  

Midlertidigt stop for indberetning af besparelser ved hulmursisolering

af: Kasper Elton Jensen, 16-03-2017
Energi-, Forsynings- og Klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V), har i dag valgt at indføre et midlertidigt stop for indberetning af besparelser ved hulmursisolering.
Mere

Energibesparelser  

Boligforeninger tester batterier som del af nyt solcelleprojekt

af: Kasper Elton Jensen, 16-03-2017
Ti boligafdelinger, der deler bygning hos Hedelyngen i Herlev, indgår som pilotprojekt, til test af et nyt hybridanlæg. Anlægget har tilknyttet batterier, der fungerer som et add-on til solceller, hvor strømmen fra solcellerne kan lagres og videre sælges.
Mere

Energibesparelser  

Bygninger bør spille en aktiv rolle i energisystemet

af: Ulrik Blaabjerg, 14-03-2017
Bygninger står for cirka 40 procent af Danmarks samlede energiforbrug, og da 90 procent af den eksisterende bygningsmasse stadig vil stå i 2050 sætter Branchefælleskab for Intelligent Energi samt andre centrale aktører i og omkring energisektoren nu fokus på området.
Mere

Energibesparelser  

Temadag om energieffektivitet i industrien

af: Kasper Elton Jensen, 09-03-2017
Teknologisk Institut inviterer til temadag om energieffektivitet i industrien d. 4. og 6. april. Der vil blive sat fokus på både udfordringerne og mulighederne ved at implementere energieffektive løsninger i virksomheden.
Mere

Energibesparelser  

Sustainable Build søger nye innovatører

af: Kasper Elton Jensen, 09-03-2017
Har du en innovation eller løsning, der markant kan øge genanvendelsen af materialer, komponenter eller bygninger? Eller mangler du blot adgang til at prøve din løsning af i samarbej­de med en række af byggebranchens stærkeste aktører? Så er du måske en af dette års Sustainable Build Innovatører.
Mere

Energibesparelser  

Markedet for energieffektive teknologier stiger

af: Ulrik Blaabjerg, 01-03-2017
Markedet for energieffektive teknologier stiger og danske virksomheder har for alvor fået øjnene op for potentialet ved at udvikle energieffektive produkter. Dansk Energis ELFORSK-pulje har blandt andet for nylig bevilget 21 mio. kroner til 25 innovative projekter.
Mere

Energibesparelser  

Varmeforbruget i nye huse er reduceret efter skrappere krav

af: Kasper Elton Jensen, 23-02-2017
To nye analyser foretaget af hhv. Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) og Aarhus Universitet viser, at det gennemsnitlige varmeforbrug er faldet markant i huse opført i 2011 sammenlignet med huse opført i 2006. Årsagen til faldet skyldes, ifølge SBi, en stramning af energikravene til nye huse.
Mere