Klima og ressourcer

Concito: Sidste udkald for at Danmark kan nå sit klimamål for 2025

af: Pressemeddelelse fra Concito, 25-05-2023
Kun en hurtig, ekstra indsats for at nedbringe klimaaftrykket fra transport, landbrug og energisektoren kan sikre, at vi når klimalovens mål om 50-54% CO2e-reduktion i 2025. Med den nuværende politik er vi på vej mod kun at reducere med ca. 47% og mangler dermed 2,4 mio. tons reduktioner, viser en ny analyse fra CONCITO.
Mere

Klima og ressourcer  

Mckinsey-rapport: Mangel på land er en udfordring for den grønne omstilling

af: Dorte Nørregaard Larsen, 22-05-2023
EU har i sine "Repower Europe"-planer målsætninger om, at der skal opstilles 600 Gw solceller og 500 GW vind inden 2030. Det vil for Frankrigs, Italiens og Tysklands vedkommende kræve arealer svarende til Belgiens størrelse. Det konstateres i ny rapport fra Mckinsey
Mere

Klima og ressourcer  

Hvad er CO2-fangst? Hør førende forsker fortælle om CO2-lagring

af: Janne Roest-Madsen, 10-05-2023
I 2021 havde Energiforum Danmark forsker i CO2-fangst Philip Fosbøl i studiet til en snak om CO2-lagring. I dag kritiserer Philip Fosbøl regeringens klimaplan for at være for tidsoptimistisk i forhold til C02-fangst. Han mener ikke, at regeringens planer om at fange klimaskadelige gasser allerede fra 2025 er realistisk. Det vil tage mindst fire år, fortæller han til dr.dk. Bliv opdateret her på teknikken bag CO-lagring, hvordan det virker og hvilke potentialer, der er.
Mere

Klima og ressourcer  

Branche-EPDer for ventilationskanaler og aggregater

af: Dorte Nørregaard Larsen, 08-05-2023
Som du måske hørte til vores online morgenkaffemøde om bæredygtige valg af ventilation, har VELTEK Ventilation været i gang med at få udarbejdet branche-EPDer for kanaler og aggregater. EPDerne blev udgivet 1. maj.
Mere

Klima og ressourcer  

Building Green: Konference om biobaserede byggematerialer

af: Building Green, 14-04-2023
Byggebranchen står overfor en kæmpe udfordring i at skulle nedbringe byggeriets klimaaftryk betragteligt inden for en meget kort periode, og det kan ikke lade sig gøre ved ”business as usual”. Derfor bliver branchen nødt til at tænke alternativt og kigge sig omkring efter materialer, som kan hjælpe med at nå bæredygtighedsmålene. Building Green afholder konference om biobaserede byggematerialer den 23. - 24. august.
Mere

Klima og ressourcer  

Dyster klima-rapport kan øge danske erhvervs-ambitioner

af: Jan V. Kristensen, 27-03-2023
Vi er på vej ind i en fremtid med voldsomme klimaforandringer. Men rapporten fra FN’s klimapanel kan også vendes til en ambitiøs plan om eksport af enorme mængder grøn strøm og nyudviklet dansk miljøteknologi. Læs vigtige reaktioner på sidste uges klimarapport her.
Mere

Klima og ressourcer  

Internationalt klimapanel (IPCC) slår alarm

af: Dorte Nørregaard Larsen, 21-03-2023
Vi hørte det allerede på Energiforum 2023, hvor klimaforsker Sebastian Mernild fortalte om at Klimakrisen, trods energikrise og krig i Europa stadig kradser og at der stadig er behov for handling. I går udkom IPCCs rapport så, og den slår fast vi måske allerede er forbi det punkt hvor vi kan undgå massive klimaforandringer.
Mere

Klima og ressourcer  

Klimarådet: Store risici på regeringens vej mod 2030-målet

af: Klimarådet, 28-02-2023
Klimarådet finder det i sin årlige statusrapport positivt, at regeringen har skitseret en vej til at opfylde 70-procentsmålet. Rådet vurderer dog, at det samlet set ikke er anskueliggjort, at regeringens klimaindsats opfylder målet. Det skyldes især en betydelig risiko for, at flere af elementerne i regeringens skitserede plan ikke lever op til forventningerne om store CO2-besparelser.
Mere

Klima og ressourcer  

Ny analyse fra Klimarådet: Landbruget får brug for både strukturel omstilling og flere klimateknologier

af: Pressemeddelelse fra klimarådet, 22-02-2023
En ny analyse fra Klimarådet viser, at en drivhusgasafgift kan motivere landbruget til at implementere kendte klimaløsninger som fx at investere i gylleforsuring og plante mere skov. Men det er ikke nok til at nå landbrugets klimamål i 2030. Der bliver brug for både nye teknologier og ændringer i produktionen. Det vil en afgift på udledningerne heldigvis også bidrage til.
Mere

Klima og ressourcer  

Ny grøn regnemodel

af: Dorte Nørregaard Larsen, 30-01-2023
Københavns Universitet, har i samarbejde med forskere fra Aarhus Universitet, DREAM og Danmarks Statistik, udarbejdet to grønne regnemodeller, som ministerier nu kan bruge til styring af dansk økonomi. For miljø- og klimakonsekvenser skal nu regnes med i den økonomiske politik.
Mere

Klima og ressourcer  

Concito: Der skal mere fart på CO2-fangst

af: Dorte Nørregaard Larsen, 13-01-2023
I en ny analyse fra tænketanken Concito, konkluderes det, at der skal mere fart på CO2-fangsten, hvis Danmark skal opnå klimaneutralitet i 2050.
Mere

Klima og ressourcer  

Danmark er længere fra klimamålet i 2025 end forudset

af: Pressemeddelelse fra Concito, 06-01-2023
Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget et klimamål om at reducere Danmarks drivhusgasudledning med 50-54 pct i 2025 ift. 1990. Dette mål har den nye regering forpligtet sig til at opfylde i regeringsgrundlaget. Nye beregninger fra CONCITO viser dog, at der er længere til opfyldelse af 2025-målet end den tidligere regerings opgørelse viste.
Mere

Klima og ressourcer  

Hvordan skal bygninger bidrage til Danmarks klimamål om CO2-neutralitet i 2050?

af: Janne Roest-Madsen, 19-12-2022
Nye fremsynsnotater fra Concito - Danmarks grønne tænketank og Rådet for Grøn Omstilling peger på tendenser og krav, der forventes at få indflydelse på byggeriet i fremtiden. Læs om hovedpointerne fra de 13 områder i projektet Bygninger og Grøn Omstilling.
Mere

Klima og ressourcer  

Aalborg Portland satser stort på CO2-fangst

af: Dorte Nørregaard Larsen, 27-06-2022
Aalborg Portland er ofte nævnt som landets største CO2-udleder, når debatten falder på klimapolitik, grøn skattereform m.v. og derfor satser virksomheden nu hårdt på CO2-fangst, for at reducere udledningen
Mere

Klima og ressourcer  

Hver anden dansker vil spare på energien for at blive fri af russisk energi

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 28-04-2022
De høje energipriser motiverer danskerne til at spare på el og varme, men for mange handler det om mere end at spare penge. En ny undersøgelse fra Energistyrelsen viser, at hver anden dansker er villig til at spare på energien, hvis det kan reducere Danmarks afhængighed af energi fra Rusland.
Mere

Klima og ressourcer  

Klimaindsatsen sikrer ikke 70-procentsmålet i 2030

af: Jan V. Kristensen, 02-03-2022
Få fem holdninger til Klimarådets seneste status over dansk klimapolitik i denne artikel.
Mere

Klima og ressourcer  

Pas på klima og pengepung: Mæt på budget - undgå madspild og spar penge i hverdagen

af: Pressemeddelelselse - Stop spild af mad, 28-02-2022
Dyrere mad, el, varme og benzin. Historisk høje prisstigninger på dagligvarer og andre leveomkostninger er begyndt at presse danskernes økonomi i disse nye usikre tider. Mindre madspild er et af de nemmeste tiltag, hvormed man kan spare i den daglige husholdning. Derfor lancerer forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad nu en serie nye opskrifter til at undgå madspild og spare penge.
Mere

Klima og ressourcer  

EU har fået fælles strategi for havvind

af: Jan V. Kristensen, 25-02-2022
Med den danske parlamentariker Morten Helveg Petersen i spidsen som chefforhandler har EU nu fået vedtaget en strategi for havvind. Strategien bliver parlamentets officielle position på området.
Mere

Klima og ressourcer  

Høring af forudsætningerne for klimastatus og -fremskrivning 2022

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 14-01-2022
Energistyrelsen sender i dag de væsentligste forudsætninger for klimastatus og –fremskrivning 2022 i høring. Energistyrelsen inviterer samtidig til et høringsmøde torsdag den 20. januar, hvor der vil være mulighed for at stille uddybende spørgsmål.
Mere

Klima og ressourcer  

Klimatopmøde med skotske lyspunkter

af: Jan V. Kristensen, 17-11-2021
Klimatopmødet i Skotland leverede langt flere lyspunkter end frygtet. Men verdens fattigste lande rejste skuffede hjem fra Glasgow. Sådan lyder konklusionen fra Politikens klimaredaktør Magnus Bredsdorff efter COP26. Læs forskellige reaktioner her.
Mere

Klima og ressourcer  

Konventionelle byggematerialer er grønnere end beregnet

af: Jan V. Kristensen, 08-11-2021
De nye mineralske byggematerialer er bedre end deres ry, viser Rambøll-rapport bestilt af tre producentforeninger. Op til 30 procent bedre på en livscyklus-beregning beregnet på specifikke data.
Mere

Klima og ressourcer  

Danmark vil afsætte 3,8 milliarder kroner hvert år til klimabistand

af: Ritzau, 21-09-2021
Danmark vil fra 2023 afsætte cirka 3,8 milliarder kroner årligt til klimabistand. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) mandag i New York, hvor hun deltager i FN's generalsekretær Antonio Guterres' "Climate Moment" sammen med cirka 36 udvalgte stats- og regeringsledere fra hele verden. Det sker i forbindelse med FN's Generalforsamling.
Mere

Klima og ressourcer  

Amagerbakke starter CO2-fangst

af: Dorte Nørregaard Larsen, 25-06-2021
I går (24. juni) åbnede ARC sammen med partnerne DTU, Pentair og Rambøll det første pilotanlæg til CO2-fangst på Amager Bakke. Dermed er København kommet et skridt nærmere ambitionen om at blive CO2-neutral hovedstad.
Mere

Klima og ressourcer  

DI: Her er planen, der kan sikre Danmarks 70 procents-mål

af: Dorte Nørregaard Larsen
I går lancerede Dansk Industri (DI) deres bud på en plan, der kan bringe Danmark i mål med 70%-målsætningen. Det handler om power-to-X, energieffektivisering, grøn skattereform og investering i en grøn genanvendelsessektor.
Mere

Klima og ressourcer  

Nyt forskningsprojekt: Emissioner og grøn omstilling

af: Dorte Nørregaard Larsen, 06-05-2021
Grønne brændsler er CO2-neutrale, men ikke emissionsfrie. Derfor analyserer et nyt projekt omfang og løsninger i forhold til emissioner fra grønne brændsler.
Mere

Klima og ressourcer  

Sådan påvirker danskerne det globale klima

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 03-05-2021
I fredags blev det første samlede overblik over, hvordan Danmark påvirker det globale klima offentliggjort. Global Afrapportering 2021, som udgives i medfør af Klimaloven, giver et bud på Danmarks og danskernes klimaaftryk og klimaindsats i verden – positivt såvel som negativt. Rapporten viser bl.a., at hver dansker udleder knap 11 ton CO2e årligt som konsekvens af vores forbrugsbaserede klimaaftryk, men belyser også Danmarks indsats for at hjælpe de store CO2-udledende lande med at reducere deres udledninger og danske virksomheders positive bidrag gennem eksport af grønne løsninger.
Mere

Klima og ressourcer  

Potentiel afgift på biomasse og tilskud til CO2-fangst skal undersøges af regeringens grønne ekspertgruppe

af: Cecilie Holm Arentoft, 14-04-2021
Den ekspertgruppe, der foreslår politikerne, hvordan fremtidens CO2-skat skal skrues sammen, kommer også til at undersøge tilskud til negative udledninger fra CO2-fangst og grøn skat på biomasse, fortæller økonomiprofessor Michael Svarer.
Mere

Klima og ressourcer  

Aftale om bæredygtigt byggeri vækker både kritik og begejstring hos byggebranchen

af: Cecilie Holm Arentoft, 24-03-2021
D. 5. marts 2021 kom det på plads, at Danmark får en ny, national strategi for bæredygtigt byggeri. Her er byggebranchens reaktioner på aftalen og bud på, hvilken betydning, aftalen kan få.
Mere

Klima og ressourcer  

Danske energigiganter går sammen om CO2-fangst

af: Cecilie Holm Arentoft, 24-02-2021
Hovedstadens forsyningsselskaber Ørsted, Amager Ressource Center, Hofor og Vestforbrændingen stabler et nyt konsortium på benene for at skabe en fælles infrastruktur, hvor de tilsammen vil indfange 3 millioner ton CO2-fangst om året.
Mere

Klima og ressourcer  

Danmarks CO2-udslip dykker kraftigt på et enkelt år

af: Cecilie Holm Arentoft, 11-02-2021
Nye tal viser, at Danmarks drivhusgas faldt med fem millioner ton i 2019. Det er blevet lettere at nå klimamålet, med vi har stadig lang vej igen, siger eksperterne.
Mere

Klima og ressourcer  

Hvilke klimahandlinger kan vi forvente i 2021?

af: Cecilie Holm Arentoft, 22-12-2020
Energiforum Danmark går på juleferie i morgen og åbner op igen d. 4. januar. I den anledning kigger vi ind i det nye år, og giver dig her et overblik over, hvilke klimahandlinger der er planlagt i 2021 globalt og i Danmark.
Mere

Klima og ressourcer  

Grundvand anvendes til opvarmning og bliver samtidig renset

af: Anne Kirsten Frederiksen, Kommunikationspartner DTU, 16-12-2020
Et nyt projekt vil udvikle en model til opvarmning og køling af bygninger ved hjælp af grundvand, der samtidig bliver renset for forurenede stoffer, som kan true drikkevandet.
Mere

Klima og ressourcer  

Forstå regeringens nye udspil til en grøn skattereform

af: Cecilie Holm Arentoft, 26-11-2020
Regeringen har mandag præsenteret det første af tre udspil til en grøn skattereform. En CO2-afgift udebliver, og udspillet bliver kritiseret for manglende ambitioner og for kort tidshorisont.
Mere

Klima og ressourcer  

Ny rapport: Der er 290.000 årsværk i grøn omstilling

af: Dorte Nørregaard Larsen, 18-11-2020
En analyse fra Dansk Energi viser, at de investeringer, der skal føre til 70 procent reduktion i udledning af drivhusgasser i 2030, skaber 290.000 årsværk.
Mere

Klima og ressourcer  

Guide: Sådan fremhæver du din virksomheds klimatiltag – og undgår greenwashing

af: Cecilie Holm Arentoft, 16-10-2020
Dit firmas ry og den grønne omstilling ødelægges, når du markedsfører CO2-reduktioner, som ikke er forbundet til dit hovedprodukt og din værdikæde. Derfor har en gruppe af de største virksomheder i Norge nu udarbejdet 10 gode råd til, hvordan din virksomhed reklamerer bedst for klimatiltag, der holder stik.
Mere

Klima og ressourcer  

139 erhvervsfolk, forskere og politikere retter klimaappel til regeringen

af: Cecilie Holm Arentoft, 06-10-2020
139 fremtrædende personer fra erhvervslivet, forskningsverdenen, civilsamfundet og politik har på Informations initiativ underskrevet en klimaappel til regeringen og Folketinget. De advarer om, at tiden er ved at løbe ud. Du kan støtte appellen ved at underskrive her.
Mere

Klima og ressourcer  

Regeringen præsenterer for første gang et samlet udkast for, hvordan Danmark skal nå sit ambitiøse klimamål. Her er, hvad eksperterne mener om planen.

af: Cecilie Holm Arentoft, 30-09-2020
Reaktioner: Regeringens første, samlede klimastrategi satser i stor stil på, at ny teknologi kan levere næsten alle de nødvendige CO2-besparelser i fremtiden. At lade fremtidige teknologier fikse klimaproblemet er både naivt og direkte forkert, mener en række eksperter på området.
Mere

Klima og ressourcer  

Dansk Energis opfordring til regeringen er soleklar: Indfør grøn skattereform nu, så vi kan komme tættere på klimamålstregen.

af: Cecilie Holm Arentoft, 22-09-2020
I et nyt udspil peger Dansk Energi på, hvordan en grøn skattereform kan begrænse brugen af fossile brændsler og -biler uden, at regningen for den enkelte og samfundet bliver for høj.
Mere

Klima og ressourcer  

Arkitekter og ingeniører mister indflydelse hos bygherrer, og kvaliteten i dansk byggeri har aldrig været ringere!

af: Claus Andreasson Generalsekretær, Danvak, 25-08-2020
Det er i dag normalen, at et byggeri er behæftet med hundredvis af fejl og mangler, når det overdrages til bygherren. En situation som naturligvis frustrerer mange bygherrer, men paradoksalt nok så forsvinder fagligheden i disse år igennem hele byggeriets værdikæde.
Mere

Klima og ressourcer  

Bæredygtig pensionsopsparing har vind i sejlene

af: Dorte Nørregaard Larsen, 11-08-2020
I følge Energy Watch har PFA den sidste halvanden måned haft det bæredygtige opsparingsprodukt Klima Plus på hylderne. Og hver fjerde kunde der har fået produktet præsenteret i en investeringsguide har takket ja.
Mere

Klima og ressourcer  

Klimasamarbejdsaftaler om grøn kollektiv trafik

af: Pressemeddelelse fra Transport- og Boligministeriet, 25-06-2020
Transportminister Benny Engelbrecht har indgået klimasamarbejdsaftaler med landets største kommuner, som sikrer en grøn omstilling af ¼ af den samlede kollektive bustrafik.
Mere

Klima og ressourcer  

Det går den gale vej med at nå Danmarks klimamål

af: Cecilie Holm Arentoft, 23-06-2020
Fremskrivning fra Energistyrelsen viser, at Danmark er længere fra at nå mål om reduktion i 2030 end sidste år.
Mere

Klima og ressourcer  

Ny aftale i hus: Om et år skal alle sortere 10 slags affald

af: Cecilie Holm Arentoft, 18-06-2020
Fra 1. juli 2021 skal der være ens regler for sortering af affald i alle landets kommuner, hvor alle skal sortere 10 typer af affald, blandt andet plastik, tekstiler og madaffald. Aftalen går ud på, at vi skal genanvende mere og brænde mindre.
Mere

Klima og ressourcer  

TEKNIQ Arbejdsgiverne: Strammere krav om bæredygtighed for installationsbranchen er på vej

af: Cecilie Holm Arentoft, 17-06-2020
Flere og skrappere krav om bæredygtighed og genanvendelse er i vente for installationsvirksomhederne frem mod 2030. De nye krav åbner op for at satse mere på rådgivning af kunder, som har brug for vejledning på et komplekst område.
Mere

Klima og ressourcer  

Ny platform skal gøre det nemmere for boligejere at bygge klimasmart

af: Cecilie Holm Arentoft, 16-06-2020
Med ”Byg Smart fra Start” gør Energitjenesten og FSC Danmark det nemmere at vælge klimarigtige materialer, når man skal bygge. Projektet støttes af Randers- og Syddjurs Kommune, der gerne vil fokusere mere på, hvordan de sammen med borgerne skaber et mere bæredygtigt byggeri.
Mere

Klima og ressourcer  

De grønne investeringer klarer sig bedst gennem krisen

af: Cecilie Holm Arentoft, 03-06-2020
Danske og internationale rapporter viser, at bæredygtige fonde har tabt mindst under krisen, mens et lille, grønt pensionsprodukt bliver ved med at være foran konkurrenterne.
Mere

Klima og ressourcer  

Genbrug af byggematerialer koster ikke samfundet dyrt

af: Pressemeddelelse Teknik- og Miljøforvaltningen/Københavns Kommune, 02-06-2020
En gennemgang af fire kommende byggeprojekter i Københavns Kommune viser, at de samlede udgifter kun stiger mellem fem og ti procent ved genbrug af byggematerialer.
Mere

Klima og ressourcer  

Stærke danske partnere står klar til at bakke op om regeringens vision om en ny energi-ø i Nordsøen

af: Pressemeddelelse fra SEAS-NVE, 25-05-2020
Et konsortium bestående af tre af de største danske pensions- og energiselskaber er klar til at at finansiere og drive en kommende energiø – kaldet VindØ – i Nordsøen.
Mere

Klima og ressourcer  

Helsingør Kommune - en af de tre danske finalister til Green-leaf-prisen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 19-05-2020
Bare inden for det seneste år har Helsingør Kommune vedtaget en cyklistplan, en biodiversitetsplan og en plan for klima og bæredygtighed. Det er medvirkende til at Helsingør Kommune er en af fem finalister i den eurpæiske green-leaf-pris.
Mere

Klima og ressourcer  

Tre danske kommune er blandt EUs grønneste

af: Dorte Nørregaard Larsen, 15-05-2020
Danmark er stærkt repræsenteret i feltet til årets Green Leaf-pris. Tre ud af fem finalister er danske kommuner: Ringkøbing-Skjern Kommune, Helsingør Kommune og Nyborg Kommune. Derudover er Gabrovo i Bulgarien og Lappeenranta i Finland også kommet igennem til finalen.
Mere

Klima og ressourcer  

Danmarks første brintbusser kører i Aalborg

af: Dorte Nørregaard Larsen, 12-05-2020
60.000 liter diesel og 131 tons CO2 – hvert år. Så meget reducerer 3 nye brint-busser diesel-forbruget og CO2-udledningen i Aalborgs offentlige trafik. I stedet for dieselpartiker kommer der ren vanddamp ud af de nye bussers udstødningsrør.
Mere

Klima og ressourcer  

Fra Kul- til Klimaunion: EU lægger sig i selen for at opnå mere klimavenlig strøm og elektrificering

af: Cecilie Holm Arentoft, 07-05-2020
EU dropper kullene i takt med, at klimavenlig strøm fra vindmøller og solceller gør, at en elektrificering af transport, opvarmning og industrier stadig mere oplagt.
Mere

Klima og ressourcer  

175 mio. kr. fra Realdania til indsatser i kølvandet på COVID-19

af: Pressemeddelelse fra Realdania, 24-04-2020
Realdania bidrager nu med 175 mio. kr. til at hjælpe med at afbøde virkningerne af coronakrisen. Indsatsen skal understøtte en bæredygtig udvikling i byggeriet i kølvandet på krisen og samtidig hjælpe udfordrede projekter, der tidligere har modtaget støtte fra foreningen.
Mere

Klima og ressourcer  

Erhvervslivet kommer med konkrete bud på, hvordan vi når Danmarks Klimamål

af: Cecilie Holm Arentoft, 27-03-2020
Mens Danmark lukkede ned i takt med at Coronakrisen tog et stadig stærkere greb i det danske samfund, formåede dansk erhvervsliv d. 16. marts at aflevere deres bud på, hvordan vi når 70 procent CO2-reduktion i 2030. Det er længe ventede forslag til det politiske arbejde for at skabe en gennemgribende, grøn omstilling i Danmark – her kommer de vigtigste forslag og krav fra Energi- og forsyningssektoren og Bygge- og anlægssektoren.
Mere

Klima og ressourcer  

Kæmpe stigning: 88 projekter har søgt om 897 millioner gennem EUDP

af: Cecilie Holm Arentoft, 18-03-2020
Kun en gang tidligere har der været ansøgt om så stort et beløb.
Mere

Klima og ressourcer  

Attraktiv skybrudssikring af Sydhavnen i København

af: Carina Hedelund, 20-02-2020
En gennemgående gangsti, der kan håndtere skybrud, giver området langs Sjælør Boulevard et tiltrængt grønt løft. Projektforslaget støttes af teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) og Kongens Enghave Lokaludvalg.
Mere

Klima og ressourcer  

Tørke får dansk CO2-udledning til at stige – nu bliver klimamål endnu sværere at nå

af: Cecilie Holm Arentoft, 23-01-2020
Danmarks udslip af drivhusgasser steg fire procent i 2018, viser foreløbig beregning. Det kan skyldes tørke.
Mere

Klima og ressourcer  

Klimatopmødet i Madrid endte i et flop

af: Cecilie Holm Arentoft, 16-12-2019
Oven på de store klimaforhandlinger under FN i Madrid er parterne ikke kommet frem til en tilfredsstillende aftale. Det stort anlagte møde i Madrid snublede og endte i noget nær en historisk fiasko: Flere vigtige emner er udskudt til næste år og den endelige erklæring var vag på bindende mål om at bringe udledningerne af klimaskadelige gasser ned. Det vil blive husket som et møde, der svigtede videnskaben, ungdommen og verdens fattigste. Her kommer en oversigt over tre af de vigtigste punkter, hvor topmødet fejlede:
Mere

Klima og ressourcer  

KLIMATOPMØDE: Kan EU-lederne blive enige om klimaneutralitet i 2050?

af: Cecilie Holm Arentoft, 12-12-2019
Afgørelsens time er kommet: I skrivende stund er EU’s regerings- og statschefer til klimatopmøde i Bruxelles til et godt, gedigent klimaopgør. Der er stadig tre lande, der skal overbevises, før målet om klimaneutralitet i 2050 kan blive til virkelighed. Og vejen derhen er ikke nem.
Mere

Klima og ressourcer  

Finanslov: Ny grøn fond skal sikre milliarder til grønne investeringer

af: Cecilie Holm Arentoft, 03-12-2019
En ny grøn fond på 25 milliarder kroner skal investere i grønne og bæredygtige projekter og skabe grønne arbejdspladser.
Mere

Klima og ressourcer  

Byggeriets samlede klimapåvirkning skal underlægges krav fra politikerne

af: Cecilie Holm Arentoft, 13-11-2019
DEBAT: Vi har i for lang tid kun fokuseret på energieffektivitet i bygningerne og glemt også at kigge bygningernes indlejrede kulstof. Hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, kræver det regulering fra politikernes side på byggeriets samlede klimapåvirkning, fortæller arkitekt Lars Køhler fra Det Økologiske Råd i et interview med Energiforum Danmark.
Mere

Klima og ressourcer  

Affaldsenergien skal være CO2-neutral i 2030

af: Pressemeddelelse fra Dansk Affaldsforening, 04-11-2019
Affaldsenergi løser miljøproblemer, men udleder også fossil CO2. Det skal laves om. Sådan lyder det i et nyt udspil fra Dansk Affaldsforening, der sigter mod at levere 5,5 procent af regeringens mål om at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 procent i 2030.
Mere

Klima og ressourcer  

Forsker: Vi har postet alt for få penge de forkerte steder hen i den grønne omstilling

af: Cecilie Holm Arentoft, 31-10-2019
Debat: Politikerne skal erkende, at vi har postet for få penge i den grønne omstilling. Tag penge fra landbrugsstøtten, og gør klimaindsatsen mere uafhængig af kommercielle interesser, skriver DTU-forsker.
Mere

Klima og ressourcer  

Myter om klimaet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 16-10-2019
Der er mange myter om klimaforandringerne; jeg kan alligevel ikke gøre noget, oksekød er et stort problem, klimaforandringerne påvirker alligevel ikke mig - DR har bedt professor Jens Hesselbjerg Christensen se på de otte mest udbredte klimamyter.
Mere

Klima og ressourcer  

Se hvad klimaforandringerne gør ved vejret i dit lokalområde i år 2100

af: Cecilie Holm Arentoft, 10-10-2019
DMI har regnet på, hvordan vejret kan blive i slutningen af århundredet. Du kan derfor nu taste din egen by ind og se helt konkret, hvordan vejret bliver lokalt i år 2100, hvis ikke vi får gjort nok nu for klimaet.
Mere

Klima og ressourcer  

Aktiv klimakommune: Mariagerfjord Kommune reducerer sit CO2-udslip med gennemsnitligt 4,7% årligt

af: Cecilie Holm Arentoft, 09-10-2019
Mariagerfjord kommune har siden 2008 påtaget sig rollen som Klimakommune og har formået at reducere sit CO2-udslip med gennemsnitligt 4,7% årligt. Et skærpet fokus på vand- og energistyring af kommunens bygninger har været en af strategierne til at mindske udslippet af drivhusgasser.
Mere

Klima og ressourcer  

C40-klimamøde i København: Når landene tøver med at redde klimaet, må byerne træde til

af: Cecilie Holm Arentoft, 08-10-2019
94 af verdens største byer mødes i morgen i København for at lave klimaaftaler uden om deres egne regeringer. Byerne har gjort, hvad verdens lande ikke har formået: De har samlet sig i et netværk, der har konkrete mål og strategier for, hvordan klimaet skal reddes.
Mere

Klima og ressourcer  

Norsk rapport: grøn omstilling billigere end klimatilpasning

af: Dorte Nørregaard Larsen, 14-08-2019
I følge Energywatch har Norske Statkraft i en ny analyse vurderet, at omkostningerne ved en energiomstilling målrettet en temperaturstigning på 1,5 grader anslåes til at være betydeligt lavere end samfundsomkostningerne ved global opvarmning.
Mere

Klima og ressourcer  

Tøjindustrien er en af de store klimasyndere

af: Soffi Hildebrand, 08-08-2019
Tøjindustrien har fokus på grønne initiativer såsom bæredygtige materialer, desværre overskygger ’de gode intentioner’ det egentlige problem: Industrien producerer og sælger al for meget tøj.
Mere

Klima og ressourcer  

Er elektriske fly fremtiden?

af: Soffi Hildebrand, 25-06-2019
Israelske Eviation har fået deres første store ordre på et nyt 9-personers elfly, der kan flyve op til 1000 kilometer med en hastighed på 440 km i timen. Elflyet hedder Alice og har fået stor opmærksomhed verden over.
Mere

Klima og ressourcer  

Ny skybrudspark bringer den vilde natur til Sydhavnen

af: Rebecca Holck Rosenberg, 29-05-2019
Et innovativt skybrudsprojekt i Københavns Sydhavn sikrer beboerne mod vand i kælderen og slår et slag for biodiversiteten med over 120 forskellige planter. Otte bassiner er blevet til i et intenst borgerinddragelsesprojekt.
Mere

Klima og ressourcer  

Ungeklimarådets EU-udspil

af: Soffi Hildebrand, 22-05-2019
Energi- forsynings- og klimaministeriets Ungeklimaråd har givet deres bud på, hvad der på EU-niveau bør gøres for klimaet. Rådet mener fx, at EU skal være klimaneutral i 2045.
Mere

Klima og ressourcer  

Nyt værktøj giver overblik og bedre samarbejder

af: Soffi Hildebrand, 09-05-2019
Det er nu muligt at skabe overblik over CO2-udledningen for flere kommuner samtidig gennem et nyt værktøj. Det gør det lettere at samarbejde på tværs af kommunegrænser.
Mere

Klima og ressourcer  

Seks fødevarepolitiske anbefalinger fra Ungeklimarådet

af: Soffi Hildebrand, 01-05-2019
Lars Chr. Lilleholt (V) har fået de første anbefalinger fra Ungeklimarådet. Seks af disse omhandler fødevarepolitik.
Mere

Klima og ressourcer  

Kryds ’forebyggelse mod oversvømmelser’ af din to-do-liste nu

af: Soffi Hildebrand, 12-03-2019
Realdania og Miljø- og Fødevareministeriet har åbnet op for første ansøgningsrunde, hvor landets kommuner kan søge om vejledning og økonomisk støtte til at sikre deres by mod stigende havvand. Der er ansøgningsfrist den 29. maj 2019.
Mere

Klima og ressourcer  

Borgerforslag om ny klimalov

af: Soffi Hildebrand, 30-01-2019
11 ngo’er fra 92-gruppen har præsenteret et borgerforslag om en ny klimalov. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) vil nu læse borgerforslaget med et åbent sind. Oppositionen støtter allerede forslaget.
Mere

Klima og ressourcer  

Gladsaxe Kommune trækker verdensmålene ned fra loftet og ind i styringen

af: Rebecca Holck Rosenberg, 29-01-2019
Det kan være komplekst og abstrakt at arbejde med FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling – især når de udbreder sig til 169 delmål og 244 indikatorer. Gladsaxe Kommune har fundet en måde at trække verdensmålene ned på jorden og ind i kommunens strategi. Kommunaldirektør i Gladsaxe Kommune Bo Rasmussen fortæller mere om dette på Energiforum 2019.
Mere

Klima og ressourcer  

Amager Ressourcecenter - en negativ udleder af CO2?

af: Soffi Hildebrand, 21-01-2019
Amager Ressourcecenter (ARC) overvejer at indfange CO2 fra røgen på anlægget Amager Bakke. Hvis dette realiseres, kan ARC blive en negativ udleder af CO2, hvilket vil bidrage positivt til målsætningerne i Parisaftalen.
Mere

Klima og ressourcer  

Bygherrerne er centrale i det cirkulære byggeri

af: Rebecca Holck Rosenberg, 15-01-2019
En femtedel af de danske bygherrer stiller krav til genanvendte eller genbrugte materialer, når de bygger nyt. Ifølge en rapport fra Teknologisk Institut bygherrerne centrale for at udbrede den cirkulære økonomi i byggeriet.
Mere

Klima og ressourcer  

COP24: CO2-udledning bliver dyrt fremover

af: Soffi Hildebrand, 13-12-2018
Danmark og en række EU-lande sender et stærkt signal på COP24. I går underskrev Lars Chr. Lilleholt en erklæring om, at EU skal arbejde for ”carbon pricing”, hvilket betyder at CO2-udlederne skal betale for deres udledning af drivhusgasser.
Mere

Klima og ressourcer  

COP24: Svært at lave regelbog til Paris-aftalen

af: Soffi Hildebrand, 12-12-2018
På COP24 er forhandlingerne i fulde gang. Landene er dog uenige om, hvor gennemsigtige deres rapportering af blandt andet CO2-udledning samt optag af CO2 i jordbrugssektoren skal være i fremtiden. Transparens er hermed et omdiskuteret emne, som vil have stor betydning for den regelbog, der skal udarbejdes til Paris-aftalen.
Mere

Klima og ressourcer  

COP24 – Når vi 1,5 graders-målsætningen?

af: Soffi Hildebrand, 03-12-2018
COP24 er netop begyndt. Statsledere fra hele verden skal over de næste to uger nå til enighed om, hvordan den globale temperaturstigning holdes nede på to grader - og helst på de 1,5 grader. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt vil kæmpe for 1,5 graders-målsætningen.
Mere

Klima og ressourcer  

Ny klimastrategi kan gøre EU CO2-neutral i 2050

af: Soffi Hildebrand, 29-11-2018
EU-Kommissionen præsenterede fornyelig et udspil til en ny klimastrategi for 2050. Strategien viser otte forskellige scenarier for, hvordan udledningen af CO2 kan udvikle sig frem til 2050 – to af disse scenarier viser, at Europa kan blive CO2-neutral i 2050. Men EU-Kommissionen kritiseres af flere grønne partier og organisationer for at glemme de kortsigtede mål for 2030.
Mere

Klima og ressourcer  

Klimarådet: 2030-mål vil ikke nås med den nuværende politik

af: Rebecca Holck Rosenberg, 24-11-2018
Regeringens energi- og klimapolitik vil ikke opfylde de mål, som EU og Danmark har sat sig for i 2030. Ifølge Klimarådet går den grønne omstilling for langsomt.
Mere

Klima og ressourcer  

Verdens energiforbrug vender på hovedet i 2040

af: Rebecca Holck Rosenberg, 24-11-2018
Før var det Europa og kul der lå i toppen i energiforbruget. I 2040 vil vedvarende energikilder være de primære og Kinas energiforbrug vil skyde i vejret – langt over alle andre lande. Det viser rapporten World Energy Outlook for 2018 af International Energy Agency.
Mere

Klima og ressourcer  

Kritiserede CO2-kvote-annulleringer er dyrere end forventet

af: Rebecca Holck Rosenberg, 21-11-2018
Otte millioner CO2-kvoter skal gennem regeringens klimaudspil annulleres, og det bliver ifølge nye beregninger fra Finansministeriet dyrere end forventet. Det får Det Økonomiske Råd og Socialdemokratiet til at genoverveje den i forvejen kritiserede indsats.
Mere

Klima og ressourcer  

Folketinget giver reserve-millioner til grøn forskning

af: Rebecca Holck Rosenberg, 09-11-2018
Ud af i alt 1.394 mio. kroner øremærkes 438 mio. kroner til grøn forskning i Danmarks Innovationsfond og Udviklings- og Demonstrationsprogrammer. Pengene kommer fra forskningsreserven og finanslovsforslaget for 2019.
Mere

Klima og ressourcer  

Er klimamærker vejen frem?

af: Soffi Hildebrand, 06-11-2018
Regeringen har forslået et frivilligt klimamærke til fødevarer i deres klimaudspil, som skal gøre det lettere for forbrugerne at træffe de rigtige klimavalg ud fra et oplyst grundlag. Forslaget har skabt forskellige reaktioner i branchen. Dansk Erhverv mener ikke, at klimamærkninger er vejen frem, grundet risikoen for at skabe større forvirring blandt forbrugerne. Concito mener dog, at simple klimamærker vil kunne hjælpe forbrugerne.
Mere

Klima og ressourcer  

Flere træer kan skabe CO2-balance

af: Soffi Hildebrand, 23-10-2018
I stedet for at udvikle maskiner, der suger CO2 ud af atmosfæren, så kan vi i stedet plante flere træer til at gøre det samme arbejde, mener journalist Jørgen Steen Nielsen. Information har derfor udarbejdet et konkret forslag til, hvad det vil koste.
Mere

Klima og ressourcer  

Hvordan kan vi udnytte gyllen bedre?

af: Rebecca Holck Rosenberg, 18-10-2018
IDA afholder i samarbejde med Energiforum Danmark et arrangement om grønne energikilder i transporten.
Mere

Klima og ressourcer  

Klimavejen sparer 57 millioner liter brændstof

af: Rebecca Holck Rosenberg, 18-10-2018
Specielt asfalt med klimavenlige egenskaber både sparer benzin og reducerer CO2-udslip. Ifølge regeringens klimaudslip skal klimaasfalten udrulles på alle statsejede veje fra 2020.
Mere

Klima og ressourcer  

Eksperten, politikeren og interesseorganisationen om FN-klimarapport

af: Rebecca Holck Rosenberg, 09-10-2018
I mandags udgav FN en klimarapport, som viser store konsekvenser for klimaet, hvis den globale opvarmning kommer over 1,5 grader. Derfor lægges der op til stor politisk handling.
Mere

Klima og ressourcer  

Oktober-tema: Klimavenlig transport

af: Rebecca Holck Rosenberg, 05-10-2018
I oktober bringer Energiforum Danmark et transport-temaer, hvor vi dykker ned i el-bilernes fremtid og klima-venlige tiltag på transportområdet.
Mere

Klima og ressourcer  

Byggebranchen mangler viden om indeklima

af: Rebecca Holck Rosenberg, 04-10-2018
Ny undersøgelse viser, at 55 procent af bygge- og anlægsbranchen mangler viden om god luftkvalitet. Det bliver kun et større problem i fremtiden, mener Thomas Witterseh fra Teknologisk Institut.
Mere

Klima og ressourcer  

Dårlige nyheder åbner vindenergi-messe

af: Rebecca Holck Rosenberg, 25-09-2018
Energimessen for vindenergi åbnede i dag med forudsigelser om en stigning i CO2-udledninger i 2018. Messen WindEnergy samler flere tusinde gæster og over 100 danske virksomheder stiller op i den danske udstillingspavillon.
Mere

Klima og ressourcer  

Forslag om tørkepakke til pressede landmænd

af: Soffi Hildebrand, 17-08-2018
Efter en lang sommer med varme og tørke forslår brancheforeningen Landbrug og Fødevarer at lave en 'tørkepakke', som skal hjælpe de pressede landmænd.
Mere

Klima og ressourcer  

Parisaftalen vil udløse dominoeffekt af klimaændringer

af: Rebecca Holck Rosenberg, 07-08-2018
Målene fra COP21 om at holde den globale temperaturstigning mellem 1,5 og 2 grader er ikke nok, mener internationale forskere. Klimaminister ønsker større pres på landene om at mindske CO2-udledning.
Mere

Klima og ressourcer  

Sommervarme vender op og ned på Skandinaviens energiproduktion

af: Rebecca Holck Rosenberg, 03-08-2018
Sommerhede og højtryk over de nordiske lande bremser markant energiproduktionen fra vind og vand. Sort energi fra Tyskland må kompensere.
Mere

Klima og ressourcer  

Beton-projekt vil skabe bedre fundament for energi-konstruktioner

af: Rebecca Holck Rosenberg, 26-07-2018
Et norsk udviklingsprojekt arbejder med selvreparerende og vandtæt beton, som kan holde i op til 200 år. Betonens holdbarhed og forlængede levetid skal mindske CO2-udledning.
Mere

Klima og ressourcer  

Er du klar til sommerens skybrud?

af: Soffi Hildebrand, 17-07-2018
Gennem de seneste år har sommeren budt på store mængder af regn. De voldsomme skybrud kan efterlade dyre vandskade regninger og ødelægge værdier for mange penge. Derfor får du her en række gode råd til, hvordan du kan beskytte dit hjem.
Mere

Klima og ressourcer  

Europaparlamentet vedtager reform af kvotehandelssystemet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 12-02-2018
I sidste uge godkendte Europaparlamentet en reform af CO2-kvotehandelssystemet, der hæver prisen på CO2-udledningen.
Mere

Klima og ressourcer  

C40 byer øger indsatsen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 05-02-2017
De 92 byer i C40 netværket intensiverer deres indsats i de kommende år, og København, som er en miniput i selskabet, leverer inspiration til netværket med sin vision om at være fossilri i 2025.
Mere

Klima og ressourcer  

Mindre usikkerhed om hvor meget varmere kloden bliver

af: Dorte Nørregaard Larsen, 19-01-2018
Hvor tidligere beregninger af den globale temperaturstigning, i følge FNs klimapanel, før lå på mellem 1,5-4,5 grader, har et nyt studie indsnævret feltet til mellem 2,2 og 3,4 grader.
Mere

Klima og ressourcer  

EU's klimaministre kan ikke blive enige om at hæve klimamål

af: Ulrik Blaabjerg, 19-12-2017
Efter et møde mandag mellem energiministrene i EU, står det klart, at de ikke kan blive enige om at hæve målet fra 2014, der siger, at vedvarende energi skal udgøre 27 procent af EU's samlede energiforbrug i 2030.
Mere

Klima og ressourcer  

Ny database over bæredygtige produkter

af: P-BB, 30-11-2017
Molio – Byggeriets Videnscenter har i samarbejde med Miljøforum Fyn og softwarevirksomheden Processio skabt en professionel database med produkter, som enten har bæredygtige egenskaber eller som bidrager til et bæredygtigt byggeri.
Mere

Klima og ressourcer  

Hovedpointer fra COP23

af: Ulrik Blaabjerg, 23-11-2017
COP23 blev et teknisk klimatopmøde med fremskridt og amerikanere i nedtonet, konstruktiv rolle. Danmarks klimachefforhandler Anette Ejersted er med til at give et overblik over, hvad der tages med fra Bonn-klimaforhandlingerne.
Mere

Klima og ressourcer  

EU strammer kravene til bilers CO2-udledning

af: Dorte Nørregaard Larsen, 13-11-2017
Nyt EU-forslag skal sikre, at biler er 30% renere i 2030. Elbilbranchen ser mange fordele, men politikere og grønne organisationer kalder det et knæfald for bilindustrien.
Mere

Klima og ressourcer  

Klima, natur og miljø er kommet højere på den kommunale dagsorden

af: Dorte Nørregaard Larsen, 30-10-2017
Klima, natur og miljø har sneget sig op på vælgernes top tre, når det gælder den kommunale dagsorden. Det viser en undersøgelse lavet af Norstat for Altinget.
Mere

Klima og ressourcer  

Klimatilpasning og byfornyelse to sider af samme sag

af: Dorte Nørregaard Larsen, 02-10-2017
Projektet "Klimatilpasning Kokkedal" viser, hvordan en forstad kan vende et akut problem med oversvømmelser til en mulighed for at skabe en mere attraktiv bydel.
Mere

Klima og ressourcer  

Klima: 2017 nærmer sig varmerekorden fra 2016

af: Dorte Nørregaard Larsen, 17-08-2017
De globale temperaturstigninger fortsætter, og 2017 nærmer sig overraskende temperaturerne for El Niño året 2016.
Mere

Klima og ressourcer  

Varmere klima får produktiviteten til at falde

af: Ulrik Blaabjerg, 25-07-2017
Varmere klima gør os mindre produktive på jobbet. Produktiviteten kan således falde med en fjerdedel, når klimaet bliver varmere. Det viser undersøgelser i det amerikanske videnskabelige klimatidsskrift "Temperature".
Mere

Klima og ressourcer  

Danske småøer på vej mod druknedøden?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 21-07-2017
Beboere på danske småøer kan år efter år iagttage, hvordan klimaforandringerne opsluger deres hjemstavn. I enkelte tilfælde kan hele øer forsvinde fra danmarkskortet.
Mere

Klima og ressourcer  

Furesø Kommune gør klar til klimatilpasning

af: Kasper Elton Jensen, 10-07-2017
Furesø Kommune er gået sammen med Furesø Egedal Forsyning om at klimasikre boligområdet Søndergårdskvarteret mod oversvømmelser.
Mere

Klima og ressourcer  

Kommuner sparer millioner på klimatilpasning

af: Ulrik Blaabjerg, 30-06-2017
Der kan skæres 70 procent af udgifterne til klimatilpasning ved at lave projekter i fællesskab. Det viser tal fra Skanderborg Forsyning, der deltager i stort midtjysk klima-projekt.
Mere

Klima og ressourcer  

Klimarådet fremlægger anbefalinger frem mod 2030

af: Ulrik Blaabjerg, 06-06-2017
Klimarådet præsenterede i dag sine anbefalinger til den grønne omstilling af den ikke kvote-omfattede del af økonomien. Anbefalingerne består en række omstillingselementer der skal sikre den grønne omstilling frem mod 2030 og som på sigt skal betyde at Danmark bliver et lavemissionssamfund i 2050.
Mere

Klima og ressourcer  

USA udtræder af klimaaftalen fra Paris

af: Ulrik Blaabjerg, 02-06-2017
Torsdag aften (dansk tid) kunne USA's præsident Donald Trump på et pressemøde foran Det Hvide Hus fortælle, at han agter at trække USA ud af klimaaftalen der blev indgået blandt næsten 200 lande på COP21 i Paris i december 2015.
Mere

Klima og ressourcer  

Storbæltstunnelen klimasikres mod oversvømmelse

af: Kasper Elton Jensen, 02-06-2017
Tunnelen under Storebælt skal inden 2025 sikres mod klimaforandringer som eksempelvis oversvømmelser. Oversvømmes tunnelen risikerer den at blive holdt lukket i mindst to år. Det vurderer COWI.
Mere

Klima og ressourcer  

København vil eksportere klima-løsninger

af: Ulrik Blaabjerg, 01-06-2017
Et nyt strategisk samarbejde mellem kommuner, region, forsyningsselskaber og vidensinstitutioner, i daglig tale Call Copenhagen, er Hovedstadsregionens nye initiativ til at fremme eksport af dansk know-how og teknologi indenfor klimatilpasning, det oplyser HOFOR.
Mere

Klima og ressourcer  

Størstedelen af verdens befolkning anser klimaforandringer som en "global katastrofal risiko"

af: Ulrik Blaabjerg, 31-05-2017
En ny undersøgelse blandt 8000 adspurgte fra henholdsvis USA, Kina, Indien, Storbritannien, Australien, Brasilien, Sydafrika og Tyskland viser at 84 procent af de adspurgte nu anser klimaforandringer som en "global katastrofal risiko".
Mere

Klima og ressourcer  

København indgår klimasamarbejde med New York

af: Kasper Elton Jensen, 30-05-2017
En ny tænketank for vand er et af de initiativer, som er kommet ud af et nyt officielt 3-årigt samarbejde mellem byerne København og New York City. Samarbejdet skal fokusere på at udvikle nye klimatilpasningsløsninger i de to byer.
Mere

Klima og ressourcer  

Tilskudsordning til energirenovering af privat udlejningsbyggeri

af: Kasper Elton Jensen, 08-05-2017
Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har i denne uge åbnet for ansøgninger til en pulje, der yder tilskud til energirenovering og klimatilpasning af private udlejningsejendomme med 12 eller flere beboelseslejemål. Det skriver styrelsen på sin hjemmeside.
Mere