Forsyning og VE SKRIV UD

Alle skal betale for elnettet

af: Kasper Elton Jensen, 19-01-2016
Foto: Colourbox

1. april 2016 træder ændringerne om betaling til det danske elnet i kraft, hvilket betyder at solcelleejere også skal betale for deres brug af elnettet, og dermed ikke længere kan få rabat. Det bestemte Energitilsynet i 2015.

Ifølge Dansk Energi, sker ændringerne fordi der, især i de kolde måneder, bliver trukket maksimalt på elnettet, og derfor også er behov for at alle betaler til det samlede forbrug. Hos Dansk Energi understreger man, at elnetselskabernes indtægter ikke kommer til at stige i forbindelse med ændringerne, men at ændringerne betyder, at elkunder uden solceller slipper for at betale for solcelleejeres brug af elnettet.

”Lige som motorveje er bygget til at kunne håndtere myldretid, er vores elnet det også. Samtidig har vi en regulering af betalingen til elnettet, der betyder, at alle skal betale for deres brug af nettet,” siger afdelingschef i Dansk Energi, Filip Marott Sundram, til Dansk Energis hjemmeside mandag.

Rent økonomiske betyder ændringerne, at solcelleejere nu skal betale almindelig nettarif og en rådighedsbetaling på 65 kroner eksklusive moms om året samt et abonnement.

 

Kilde: Dansk Energi

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.