Forsyning og VE SKRIV UD

Danmark nettoeksportør af olie til og med 2026

af: Kasper Elton Jensen, 01-09-2016
Foto: Colourbox

En ny prognose som Energistyrelsen har offentliggjort viser, at Danmark vil være nettoeksportør af olie frem til og med 2026 og for naturgas frem til og med 2032.

Prognosen er baseret på forventninger til produktion og salg af olie og naturgas.Produktionsprognoserne viser, at Danmark – med undtagelse af enkelte år - fortsat vil være nettoeksportør af olie frem til og med 2026. Hvis forventningerne til teknologiske forbedringer og potentielle nye fund indregnes, forlænges perioden som nettoeksportør frem til og med 2032.

Ligeledes forventes det at produktionen af naturgas overstiger det indenlandske forbrug frem til og med 2032 med undtagelse af et enkelt år. Ligesom med olieproduktionen, vil en indregning af teknologiske forbedringer og potentielle nye fund forlænge denne periode – så perioden løber frem til og med 2035.

Energistyrelsen forventer dog, at olieproduktionen bliver nedskrevet i 2016 i forhold til produktionen i 2015, hvilket hovedsageligt skyldes en mindre produktion fra Syd Arne feltet, skriver Energistyrelsen på deres hjemmeside. Til gengæld forventes det at produktionen af salgsgas vil stige i år sammenlignet med sidste år.

Du kan læse mere om prognosen for olie- og naturgasproduktionen på Energistyrelsens hjemmeside.

Kilde: Energistyrelsen

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.