Inspiration SKRIV UD

Danskerne lufter ikke nok ud

af: Katja Ottosson, 16-10-2016
Foto: Colourbox

Mange danskere lufter ikke ud flere gange dagligt, som anbefalingen ellers lyder. Det fremgår af en ny undersøgelse.

Danskerne kan blive meget bedre til at lufte ud i deres hjem og dermed bibeholde et godt indeklima. Det fremgår af en ny undersøgelse foretaget af Userneeds for ingeniørforeningen IDA.

Det er kun i gennemsnit 43 procent af danskerne, der lufter ud flere gange dagligt, som Rådet for Sundt indeklima anbefaler. Hele 38 procent af danskerne lufter ud en enkelt gang dagligt, mens 16 procent kun lufter ud to gange om ugen eller mindre.

Husk udluftning i vinterhalvåret
Det kan være fristende at fyre godt op for radiatoren og lukke vinduer og døre, når sommeren går på hæld og kolde temperaturer overtager. Men særligt på denne tid af året bliver det ekstra vigtigt at huske den daglige udluftning. Det mener IDA’s ekspert i indeklima, Eva Møller.

"Især i starten af fyringssæsonen skal vi have luftet godt ud, så boligen kan slippe af med den fugtighed, som i løbet af sommeren har sat sig godt til rette i vores møbler, gardiner og andet indbo, og som er uundgåelig, fordi der er mere fugt i sommerluft end vinterluft", fortæller Eva Møller i en pressemeddelelse.

IDA’s undersøgelse er baseret på over 2.000 besvarelser fra danskere mellem 18 og 70 år og deres udluftningsvaner.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.