Forsyning og VE SKRIV UD

De danske vindmøller satte rekord i 2015

af: Maria Rask Hetoft Poulsen 15-01-2016
(Foto: Colourbox)

Året, som vi netop har sagt farvel til, var et godt år for de danske vindmøller. Det blev nemlig året, hvor vindmøllerne leverede en rekordhøj andel af vores elforbrug. Vindproduktionen stod for 42 pct. af vores elforbrug, som er det højeste tal nogensinde – både i Danmark og det højeste andel for noget land endnu.

Året før stod vindproduktionen bag 39,1 pct. af elforbruget, og med de 42 pct. i 2015 fortsætter den danske vindproduktion med at sætte nye rekorder. Derved er vi godt på vej mod at indfri Folketingets mål, om at vindstrøm i 2020 skal levere halvdelen af elforbruget.  
(Kilde: EnergyWatch)

Faktaboks:

  • I 2005 stod møller for 18,7 procent af elforbruget. I 2010 var andelen vokset til 22 procent, og i 2012 leverede vindmøllerne 30 procent.
  • En vindandel på 42 procent betyder ikke, at samtlige 42 procent af det, der kommer ud af stikkontakterne, stammer fra vind. Strømmen handles konstant på kryds og tværs af landegrænser.
  • Derfor bliver en del af den danske vindstrøm som anden elproduktion i nogle timer solgt til forbrugere i nabolandene, mens vi selv importerer, når det betaler sig. Efter de foreløbige tal fyldte vind 39 procent i det samlede danske elmiks i 2015.
Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.