Politik og regler SKRIV UD

Den grønne omstilling i følge det nye regeringsgrundlag

af: Dorte Nørregaard Larsen, 28-11-2018
Grafik: Colorbox

"Vi skal videreføre en ambitiøs og bæredygtig grøn omstilling", sådan indledes kapitlet om grøn omstilling i det nye regeringsgrundlag.

Uddybende skrives der bl.a.: Udledningen af drivhusgasser skal fortsat falde. Danmark er parat til at påtage sig et ambitiøst 2030 mål for reduktion af udledninger udenfor kvotesystemet. Regeringen vil udarbejde en omkostningseffektiv strategi for opfyldelse af Danmark reduktion i 2030 inden udgangen af 2017. Regeringen vil blandt andet inddrage anbefalinger fra Klimarådet. EU har en målsætning på 27 pct. vedvarende energi i 2030. Den målsætning har Danmark allerede opfyldt. Danmark vil gå videre end det. Regeringen vil derfor arbejde for at Danmark i år 2030 skal have mindst 50 pct. af sit energibehov dækket af vedvarende energi.

Havvind vil stadig være en hjørnesten i klimaindsatsen, men også iblanding af avancerede biobrændsler og Thorium-baserede teknologier er nævnt.

Energieffektivisering nævnes flere gange som et middel i den grønne omstilling, men uden konkrete målsætninger eller særlige initiativer.

Du kan se hele regeringsgrundlaget her.

Kilde: Altinget.dk

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.