Klima og ressourcer SKRIV UD

Drivhusgasser på det laveste niveau siden 1990

af: Kasper Elton Jensen, 23-06-2016
Foto: Colourbox

Antallet af drivhusgasser i EU forsætter med at falde og i 2014 nåede emissionerne 24,4 %, hvilket svarer til en reduktion på 4,1 % siden 1990. Det viser Det Europæiske Miljøagenturs årlige opgørelse, der blev offentliggjort tirsdag.

Opgørelsen blev fremlagt for FN, og de faktiske tal viser, at drivhusgasemissionerne i EU faldt med 1383 millioner tons (Mt) siden 1990, men det betyder ifølge EØS administrerende direktør, Hans Bruyninckx, ikke at der er tid til at hvile på laurbærrene.

"Det er positivt, at Europa har været i stand til at reducere udledningen af ​​drivhusgasser betydeligt siden 1990. Det er et vigtigt skridt i retning af at nå vores 2030 og 2050 klimamål. For at fremskynde overgangen til en kulstoffattig samfund, er vi nødt til yderligere at øge vores investeringer i teknologi og innovation med henblik på at reducere vores afhængighed af fossile brændstoffer," udtalte Bruyninckx i en pressemeddelelse.

Ifølge Det Europæiske Miljøagentur skyldes de seneste 24 års reduktion en række faktorer. Først og fremmest er vi inden for EU blevet bedre til at anvende vedvarende energikilder fremfor kulstof, og derudover er vi blevet mere energieffektive. Dertil viser opgørelsen, at efterspørgslen på energi til opvarmningen af husholdninger har været dalende, hvilket kan skyldes at de europæiske vintre i gennemsnit er blevet mildere siden 1990.

Hvis du vil læse mere om opgørelsen kan du læse den på Det Europæiske Miljøagenturs hjemmeside her.

Kilde: Det Europæiske Miljøagentur

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.