Energibesparelser SKRIV UD

Energistyrelsen lancerer ny regnemodel til danske producenter af energieffektive løsninger

af: Ulrik Blaabjerg, 12-10-2016
Foto: Colourbox

Danske producenter af energieffektive løsninger får nu en regnemodel, som vil hjælpe dem, når de skal afsætte deres varer i udlandet.

Danske virksomheder vil i fremtiden stå stærkere i konkurrencen om at afsætte deres varer, efter at Energistyrelsen har lanceret en ny og forbedret udgave af sin såkaldte LCoE Calculator. Det er en regnemodel, som både kan benyttes af eksportvirksomhederne og de udenlandske myndigheder. En regnemodel, hvor man kan sammenholde omkostningerne ved at nedbringe energiforbruget med de tilsvarende omkostninger ved at udvide energiforsyningen.

Hvis et land, en region eller en storby eksempelvis skal i gang med en bæredygtig udvikling af energiforsyningen, kan resultatet af disse overvejelser være guld værd for danske virksomheder som Danfoss, Velux, Rockwool og Grundfos. Er det for eksempel et nyt kraftværk, en ny vindmøllefarm, solceller man skal vælge at investere i eller skal man gå helt andre veje og satse på energieffektive løsninger som termostater, lavenergivinduer, bedre isolering eller vandpumper.

Danske virksomheder som Danfoss og Velux har således udviklet energieffektive løsninger og opnået internationale førerpositioner på hvert sit felt, og med den nye regnemodel mener energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, at den vil være et stærkt redskab for danske eksportvirksomheder der eksporterer energieffektive løsninger:

”Det er vigtigt, at danske eksportvirksomheder af energieffektive løsninger får de bedst mulige redskaber, når de skal sælge energieffektive teknologiske varer i udlandet. Det kan være vanskeligt for en udenlandsk kunde at vurdere, om man skal satse mest på energieffektivisering eller mere vedvarende energi, når man skal realisere en grøn omstilling. Her er regnemodellen et stærkt redskab,” fortæller energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Ifølge Ministeriet vil værktøjet give dansk erhvervsliv mulighed for at belyse økonomien i deres produkter og løsninger tilpasset lokale forhold på de enkelte eksportmarkeder. Og regnemodellen får da også rosende ord med på vejen fra Danfoss:

”Med dette nye værktøj får man et tydeligt billede af, hvor store samfundsøkonomiske gevinster, man kan opnå ved at arbejde målrettet med energieffektive produkter og løsninger. Når man kan beregne, hvad det koster at spare energi, direkte sammenlignet med, hvad det koster at producere energi, så får vi et mere effektivt prioriteringsredskab i den fremtidige energipolitik,” siger Niels B. Christiansen, CEO Danfoss.

Kilde: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.